Šta je novo?

Treba mi laptop zvijer u svakom pogledu

makee

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2008
Poena
301
Pozdrav, moze li neko da mi predlozi kvalitetan laptop do 1500e i da je 17", kad kazem kvalitetan mislim u svakom pogledu narocito na dizajn da nije neka mrtva plastika i tako to [Dell mi je vrh sto se toga tice ali previse skup a konfiguracija i nije nesto osim xps-a koji je gejmerski i monogo mnogo veliki zbog toga :D]

понуда је непостојећа

Здраво.

На жалост, морам те разочарати одмах на старту, али понуда у Србији је јадна.

Нешто сам ископао:
Acer Aspire 8930G-734G32Bn*
http://www.laptopshop.rs/index.php?...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=44
105.000,00
* Има 18.4" Full HD екран.

Овај пробија твој буџет, али је у питању бруталан модел и ако можеш купуј и не размишљај (само му треба додати још 2 GB меморије да ради пуном снагом - то кажем јер код HP модела из p & w серије када га покренеш први пут имаш опцију да бираш x86 или x64 Висту, а ти изабереш наравно x64 ;)):
HP Compaq EliteBook 8730w FU469EA
http://www.pcpractic.rs/product.php?id=2131
134.490,00

Кажи шта мислиш, а ја ти могу детаљно објаснити зашто баш ти модели ;).

Poslednja izmena:
nazalost kao sto rece Duke ponuda je jako losa, ali ukoliko mozes da nadjes Lenovo W700, to bi bila super investicija ili HP 8530w/8730w...

:wave:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
bandzo87
Лепе махине, нема шта ;). Али HP је најквалитетније израђен убедљиво од свих (кућиште од легуре магнезијума) и nVidia Quadro FX 2700M 512MB GDDR3 је зверска графика :smash:.

Toshiba Qosmio G55 има пренадувану цену. За 35.000 мање, Aspire 8930G нуди исто (сем хард диска), уз бољи екран, CineDash media console и мању тежину ;).

П.С.
Фотографија Aspire 8930G на лаптопшопу је погрешна. У питању је Aspire 6930 модел :).

Poslednja izmena:
Lenovo W700 нема код нас... W500 има један једини модел.
Toshiba Qosmio G55 има пренадувану цену. За 35.000 мање, Aspire 8930G нуди исто (сем хард диска), уз бољи екран, CineDash media console и мању тежину ;).
Заборавио сам да има и Blue-ray читач :smash:.

Nema sta, ACER je stvarno vrh. Super cena FULL HD Display!!!, blueRay(nije bas potrebno, bar za sada:) ). Ovaj HP mi je nekako....Ne volim toliko ozbiljan lap :):).

Video sam Acer-a uzivo, stvarno sjajno izgleda, ali brate veliko je to meni. To je pravi DTR, nebih se bas nasalio da ga vucem stalno sa sobom. Inace zvuk na Aceru je fenomenalan. Bas bih voleo da vidim kakav je zvuk kod ostalih.

Ove nase stipse od nabavljaca nece ni da nabave neki ozbiljniji LapTop-cic, boje se da ce se zadrzati na lageru duze vremena pa ce izgubiti na ceni.

Bas me zanima postoji li firma koja radi porucbine? Ono tipa, narucite lap koji hocete i oni vam ga nabave za 2-3 nedelje.

Poslednja izmena:
Ja bih odmah sutra pazario novi model Acera 6935 sa Full HD (1900 X 1080) rezolucijom i ekranom od 16" (nVidia 9600 GT), ali nazalost ti jos nisu kod nas dosli a u susednoj hrvatskoj ih ima vec neko vreme i to za sitnicu od 1400 evra. Verzija sa manjom rezolucijom (HD 13xx x nesto) je nesto jeftinija za 200 evra, a sve ostalo isto. Vec par nedelja trazim kojekuda po Novom Sadu, BG-u i stalno mi govore probajte za mesec dana. Na kraju cu da skoknem preko i da stvarno kupim u hrvatskoj, jos mi daju povracaj PDV-a na granici koji je kod njih cak 22%.

Poslednja izmena:
Na kraju cu da skoknem preko i da stvarno kupim u hrvatskoj, jos mi daju povracaj PDV-a na granici koji je kod njih cak 22%.

na zalost neces dobiti povratr pdv. Dobijas ga na robu u vrednosti izmedju 50 i 100-120e. znam iz iskustva, zivim na granici, vrlo cesto hardver nabavljamo ``preko``.

ako ipak imas neki nacin da dobijes povrat pdv-a za skuplju robu, molim te da podelis sa nama ili mi posaljes na pm. Bio bih ti vrlo zahvalan

Ja zivim na granici sa Bosnom, i na grani vrse povracaj PDV-a za svu robu vredniju od 100 maraka. Sad ne znam do koje cifre, ali lepo pise za robu preko 100KM

na zalost neces dobiti povratr pdv. Dobijas ga na robu u vrednosti izmedju 50 i 100-120e. znam iz iskustva, zivim na granici, vrlo cesto hardver nabavljamo ``preko``.

ako ipak imas neki nacin da dobijes povrat pdv-a za skuplju robu, molim te da podelis sa nama ili mi posaljes na pm. Bio bih ti vrlo zahvalan

Evo citiracu deo prepiske izmedju mene i coveka iz prodavnice u ZG gde sam se raspitivao kako i zasto :p

Povrat PDV-a se ostvaruje na način da kod kupovine ispunimo obrazac za povrat poreza na osnovi našeg računa i vaše putovnice. Vi obrazac ovjeravate na granici, a iznos plaćenog poreza podižete kod nas prilikom sljedećeg dolaska. Trenutno neki jednostavniji način ne postoji.

Jeste malo komplikovano ali sam mu rekao sta bih da kupim i on je izmedju ostalog napisao i to ;)

PS. Ne znam da li smem da postavim ovde link do sajta njihovog, ali ako nekog interesuje neka mi se javi preko privatne poruke.

Poslednja izmena:

Porez odnosno povrat PDV-ea se uredno vraća za robu cijaje vrijednost veca od 500 kuna ( oko 70 eura ) ne vidim razlog zasto ne bi dobio povrat PDV-ea, ja sam na granici i sve kupujem u S.Brodu i na sve mi je uredno vraćen pdv-e.

Samo imaju dvan nacina povrata pdv-a i to preko obrazca tax free to je kada se ne moraš vracati u radnju samo na granici ovjeriš racun i preko banke vratis pdv ( trebaš se raspitati preko koje banke možeš to uraditi )
a drugi način je ovjera i povratak u radnju u roku od šest mjeseci.

Malo SE SKRENULO sa teme ali se isplati u svakom slučaju jer na 1000 eura kada dobiješ 200 eura povrata nije malo......

Poslednja izmena:
još malko off-a: pazi se da to što dobiješ na mostu ne izgubiš na ćupriji, jer te sa naše strane čeka carinjenje lap topa. ako tražiš povraćaj pdv-a, "ne gine" ti carina.

Pa na kraju se sve to svede na isto, tako da se ne bojim. Ionako je cena sa PDV-om njihovim prihvatljiva, a sa druge strane ne mora da zna carina bas sve ;) hehehe.

I prelaz je da stvar bude jos gora bas na mostu kod Backe Palanke, ako mi traze carinu skocicu u Dunav zajedno sa notebookom pa neka me jure :p

To da je losa ponuda i sam sam znao, jer vec pola godine pokusavam nesto da nadjem do 1500e, te toshibe i aceri su dobri po konfiguraciji ali kad mi prodavac kaze da su napravljeni od kvalitetne plastike samo se blago nasmijem :D kakva kvalitetna plastika dell je vrh sa magnezijumskim kucistima i sony ali....
i zanimaju me samo 17"

To da je losa ponuda i sam sam znao, jer vec pola godine pokusavam nesto da nadjem do 1500e, te toshibe i aceri su dobri po konfiguraciji ali kad mi prodavac kaze da su napravljeni od kvalitetne plastike samo se blago nasmijem :D kakva kvalitetna plastika dell je vrh sa magnezijumskim kucistima i sony ali....
i zanimaju me samo 17"

pa ako ti je losa toshiba i acer, a dell hell ti je vrh onda cu se ja blago nasmejati ,)

Као да Dell једини има кућишта од легуре магнезијума :wall:...

voleo bih objasnjenje zasto bas magnezijum? cist marketing...aj' razumem stvar da je od aluminijuma pa ga to olaksava, ali ako mislis da ce magnezijum da ga "ocvrsne" grdno se varas jer kad ga cuknes prsnuce, pa da je i od titanijuma :)

Vrh Dno