Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Gledam da zamenim Karcher WD2 jer mi nije praktičan (kabl, buka, veličina, odlaganje...). Čitajući ovu temu (da olakšam i sebi i drugima) 90% poruka je u vezi ovih modela:

Dyson (više modela) vs Bosch BCS711EXT vs Bosch BCS712XXL vs Xiaomi G20 MAX

Dyson preskup, kod Bosch modela mi se sviđa rešenje sa baterijama, a kod Xiaomi G20 MAX cena (22000 din).
Pošto su u stanu (50 kvm) laminat/pločice izbor je pao na Xiaomi, pa ako se ne bude pokazao dovoljno dobrim ići će kao poklon i sledi kupovina jednog od Bosch modela :)

Baš danas SBB izbaci ponudu za 712 koji dolazi sa 2 baterije:

BCS712-XXL.jpg

Stigao malopre g20 max i isproban na polu debelom tepihu/stazi.
Šta je sve izašlo odande, mogao sam još jednu mačku da sastavim...

Ja sam malo razočaran sa G20 MAX i generalno štapnim usisivačima (nisam probao Dyson skupe modele). Sva je prilika da ću G20 MAX da prosledim mojima i da uzmem Karcher WD 6 P S V-30/6/22/T. Jeste glomazno, kablovi, ali brate ne razmišljam o bateriji, a o usisnoj snazi i dodatnim funkcijama je smešno i pričati...
A i cena je ok - manje od 30000 din sa 5 godina garancije.

Gledao i Karcher štapne usisivače i ista priča - nije to to :)

Pazi razumem. Ali prativ ovu temu bukvalno od pocetka. I uvek se svede na to da ljudi kupe jeftinije modele i da nisu zadovoljni. Nazalost neke stvari su koliko para toliko muzike. Dyson je zaista savresn. Ja imam psa i za mene ne postoji bolji usisivac. Ali ok. Ja imam V11 AI V15 model. To su najbolji, logicno veci broj noviji modeli. Ni jedne jedine zameke nemam.
Ako zelis da se resis kabla kupi. Jeste investicija ali ja je zalim ni dinara...

Iščitao sam temu i primetio da ti baš "navijaš" za Dyson :)
Pazi verujem ja da su oni najbolji štapni, ali mi ne pada na pamet da dam te pare za usisivač...
Osim cene tu je i smaranje sa baterijom koja ma koliko bila dobra mora da oslabi tokom vremena.

G20 Max je preslab - Turbo mod je samo OK a baterija traje mizerno malo, srecom pa nemam puno tepiha vec sluzi kao support za robot usisivac

Meni se čini da su generalno štapni slabi, npr. onaj Karcher štapni ništa mi ne deluje jače od G20 max, a košta 3 puta više.
Još kad mi reče da je zamenska originalna baterija više stotina € rekoh neka hvala :D

Iščitao sam temu i primetio da ti baš "navijaš" za Dyson :)
Pazi verujem ja da su oni najbolji štapni, ali mi ne pada na pamet da dam te pare za usisivač...
Osim cene tu je i smaranje sa baterijom koja ma koliko bila dobra mora da oslabi tokom vremena.
Eto ali opet kao i tad sto sam ponovio ja nemam nista od toga tj od prodaje Dyson aparata. Samo kazem. Jer sam jako komplikovan po pitanju usisvanja. Izuzetno volim da mi je u stanu sve idealno cisto (bolest ali druga tema) i svaki usisvac je imao neku manu najvise zapetljane dlake od psa ili slaba usisna moc. Ovaj zaista jako vuce i sa lakocom cisti i ne petljaju se dlake. Jedino sta me "nervira" sto nepravedno otpisujete stapne usisivace jer pojedini kupe u Lidlu i kazu da ne valjaju. Pa koliko para toliko i muzike. A baterija evo i dalje kao nova. A na V11 sam bas dusu izvadio. Poenta je da mozda prvih par dana ces imati osecaj da nema dovoljno baterije. Ali kad ti udje u rutinu ceo stan (60kv) usisam za max 15 minuta.
Jao da imao je jedan kvar. Posto su ta rva modela V11 I V15 jos uvek sa onim dugmetom da drzis njega sam bio pokvario. Ali posle popravke sam na aliju narucio imaju kao okidac koji drzi to dugme ukljuceno. Jer u mi rekli da sam ja to jako stiskao. Eto to je npr mana.
Svakako postujem svacije ko je koliko speman da plati. Samo ne volim kad neko nesto popljuje a kupi bas jeftino i onda cela ta stvar po njima ne valja. Zivimo u konzumerizmu nazalost tako je.

Sve zavisi od potreba i afiniteta - za moje podove gde dominiraju parket i pločice štapni je sasvim dovoljan a po meni Dyson Gen5Detect vredi svakog dinara naročito nakon zlopaćenja sa prethodnim sa kablom koji je nominalno bio veće usne snage i tu mu sva prednost prestaje.

Svakako postujem svacije ko je koliko speman da plati. Samo ne volim kad neko nesto popljuje a kupi bas jeftino i onda cela ta stvar po njima ne valja. Zivimo u konzumerizmu nazalost tako je.
Nema nikakvog pljuvanja, jednostavno G20 max i ovi Karcher štapni po meni nisu za poređenje i dalje sa dobrim na struju.
Šta je po tebi jeftino, xiaomi košta 200€, Karcher štapni oko 70000 din i to je sve samo ne jeftino ;)
Dyson je 100+ hiljada što je po meni previše, ma koliko dobar bio!

Sve zavisi od potreba i afiniteta - za moje podove gde dominiraju parket i pločice štapni je sasvim dovoljan a po meni Dyson Gen5Detect vredi svakog dinara naročito nakon zlopaćenja sa prethodnim sa kablom koji je nominalno bio veće usne snage i tu mu sva prednost prestaje.

Jeste cimanje kabl od 6 metara (WD6) i težina od 13kg, ali daleko od toga da mu je usisna snaga jedina prednost.
Bukvalno može i za stan/kuću i za baštu/dvorište i radionicu :)

Poslednja izmena:
Jeftino/skupo je svakom drugacije. Nije sve ni u ciframa. Za mene vredi svaki dinar. I koristi se SVAKOG dana, nekada i dva puta dnevno. A to sto je kod nas 100+ dinara je drugo. Ja ni jedan od ta dva nisam kupio u Srbiji. Ima Dyson svoje zvanicne cene.primera radi Xiaomi je jeftin a Kercher nije. Svakako i usisvac na zicu onaj jeftin ne radi posao kako treba. Zaista nebitno, jer prelazi u raspravu. Mi sto smo kupili Dajsona kazu da vredi pa nismo valjda svi glupi.

Zaista nebitno, jer prelazi u raspravu. Mi sto smo kupili Dajsona kazu da vredi pa nismo valjda svi glupi.

Opet ti neke "rasprave i pljuvanja" kojih nigde nema - forum razmena mišljenja :)

Ja sam malo razočaran sa Xiaomi G20 MAX i generalno štapnim usisivačima (nisam probao Dyson skupe modele).
To je bilo napisano i samo spomenut Dyson nakon čega si se ti uključio :)

Sve u svemu moram još da pogledam onaj 712 Bosch model - on deluje interesantno zbog rešenja sa baterijama!

Jeste cimanje kabl od 6 metara (WD6) i težina od 13kg, ali daleko od toga da mu je usisna snaga jedina prednost.
Bukvalno može i za stan/kuću i za baštu/dvorište i radionicu :)
Upravo sam o tome govorio kada sam pominjao potrebe i afinitete jer nemam baštu/dvorište/radionicu tako da je da tog aspekta meni potpuno nepotrebna ta njegova prednost a to što nemam ostavu ili treba tako glomazan da mi zauzme pola ormana mi je još dodatni minus dok je kod tebe sasvim druga situacija.
Pražnjenje nikako nije prednost tih sa kablom, jednostavnost i mobilnost takođe... Da usisam auto u situaciji kada je on na parkingu ispred zgrade (nemam garažu) kabl mi nije opcija itd

Sve u svemu moram još da pogledam onaj 712 Bosch model - on deluje interesantno zbog rešenja sa baterijama!
Ne očekuj da bude bolji od G20 Max što se tiče snage usisavanja. Jedino što sa 2 baterije (ili više) možeš da usisavaš uvek na max snazi. Ali ako ti G20 Max nije odgovarao, verovatno neće nijedan

Pristigao danas Xiaomi G20 i ja sam prosto oduševljen koliko dobro radi posao. Bio sam skeptičan da li će moći da mi zameni postojeći LG koji je na kraju svog radnog veka, ali sam išao na to da za češće usisavanje sve manje imam živaca da se zezam sa njim i njegovim krutim crevom i kablovima zbog nameštaja, tako da sam presekao i odustao od novog strujnog za ovaj.

Prvobitno sam planirao Dyson V11, ali sam se ipak odlučio za ovaj model jer svakako u kući imam i Karcher WD6 kojim mogu da odradim generalku po potrebi, pa mi je proradio razum i za više od 3 puta manju cenu uzeo G20.

Izneo je 16k dinara sa kodom od 2k na Ananasu i posle prvog korišćenja vredi mi svaki dinar. Još dolazim sebi šta je uspeo da izvuče iz tepiha i deluje mi da je ovo prava zlatna sredina između verzija u G20 seriji. Nastavci za tipa auto i nepristupačne delove prostorije, kao i manja četka za nameštaj su jako korisni. Posuda se lako prazni kao i samo čišćenje filtera, a baterija mu je sasvim dovoljna za ovih mojih ~60m2 i relativno se brzo puni i ne pregreva (treba manje od 3.5h koji su deklarisani). Sve u svemu još će on prolaziti torturu i isprobavanje, ali prvi utisci su za svaku preporuku.

Caos,

Imam Bosch Unlimited 7 aqua, nije los za parket a za tepih nemam pojma koji nastavak ide jer se sa onim sto vrti muci da usisa. Meni je ok ali za suprugu je tezak cak i kad se skine cev kada se usisava namestaj. Posle smo probali u nekoj radnji Dyson mislim da je v12 i bio je lak kao pero i deluje i da usisava dobro. Dobra stvar je sto smo Bosch uzeli na nekoj akciji sa dve baterije inace bi sa jednom bilo mucenje tesko.

Nego da li neko zna jel vrede ovi parocistaci, tipa 3 u 1, da li to usisava kako treba? Ne mora da bude na baterije moze i kabal jer je sa kablom dosta jaci.

Dodao bih tri stvari.

Prvo, u vezi običnih ili štapnih. Štapni usisivači imaju rotirajuću četku, koji žičani usisivači uglavnom nemaju. Bez obzira na veću usisnu snagu žičanih usisivača, meni bolje čiste štapni zbog rotirajuće četke. Ona se rotira i tako četka parket/pločice/tepih, i skida tanak sloj lepljive i nevidljive prašine koji najjači žičani nikada ne bi mogao. Usisavanjem žičanim usisivačem nisam uspevao da očistitim dobro pod, kao sa štapnim. Nakon usisavanja sa žičanim je povremeno potrebno potreti pod ako se želi postići osećaj potpune čistoće pod papučom.

Drugo. Kinez kog sam kupio Dreame R20 lepo usisava, malo škripi, ali sam zadovoljan za tu cenu, ako nekoga zanima taj model.

Treće. Preporučio bih kupovinu tzv "air blower"-a na poznatom kineskom sajtu. Ima za 1500 din dobar i snažan model, sa kojim je ugodno i efikasno čišćenje filtera i kanistera štapnih usisivača. Pre sam morao ponekad da duvam po prašnjavim delovima, sada mi je ovo odlično.

Kada se usisava tepih sa tom rotirajucom cetkom usisivac pocinje da bruji jer se motor muci. Mislim da taj nastavak sa tom cetkom sto se vrti uopste nije namenjen za tepihe.

Nije kompatibilna sa svim modelima. Od V12 ne mogu nigde da je nadjem :D Mislim ali nisam siguran da su V10, V11, V15 medjusobno kompatibilne dok su V8, V12 i Gen5 i V16 svaki za sebe. Baksuzi. Odnosno za V12 sam apsolutno siguran da mora da se uzme turbo cetka bas za V12 jer se ne uklapa ni sa cime drugim. V16 takodje, za ostalo nisam 100% siguran. Uz neke modele dolazi samo Fluffy cetka, ona skroz mekana, koja nije za tepihe vec samo za parket/plocice. Ova Martijeva moze da usisava sve zivo.

Nazad
Vrh Dno