Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

ok, sve jasno, ali ti modeli su nam preskupi.

ima li neko na forumu iskustva s ovim "gorenje" štapnim usisivačima, čisto da znam šta se može očekivati, a šta ne?
Nadam se da nije kasno za odgovor/savet. Nakon 5god koriscenja Rownta Air Force Light kome je baterija skroz oslabila, a preskupa zamenska, kupili smo Gorenje, nisam zapamtio model jer smo ga posle par meseci dali babi. Mnogo lose je "vukao" kvalitet plastike upitan, plasticni tockovi grebu parket ako odlucis da predjes izemdju tepiha. Ne kupuj.

Ako nisam zakasnio i ako hoćeš da se odrekneš odsustva kabla i u kontru dobiješ snažniji, a upola i jeftiniji i lakši usisivač, i bez ostalih podrazumevanih mana za rad na baterije - baci pogled na "Deerma DX-1000".
Mrle kupio sam Xiaomi G20 Lite pre tri nedelje i tačno je za ono što mi treba, sitno trunje koje se preko papuča raznosi po stanu. To trunje su mahom crne tačkice pa kada ih vidite na laminanu ili svetlim podnim pločicama stan izgleda jezivo prljav koliko god da je lepo sredjen. Provučem ga u kupatilu i kuhinji par puta napred nazad i hop trunja više nema i to u običnom režim, ne onom turbo. Tu je naravno i pepeo od cigareta, po neki sitan papirić i sve je usisano bukvalno u jednom pokretu. G20 EU je definitivno za itisone i tepihe ali ja ih nemam. Sad još da smislim robota koji će da pere podne pločice i laminat i to je to 😁 .

Hvala ti na sugestiji, svakako štapni usisivač na kabl je sledeća kupovina ali ne urgentna jer mi je on samo za hodnik i malo parče itisona 70X100 za obuću. Sitna je to sve lova, odmah bi ja kupio G20 EU samo da je malo lakši.

Jel Einhell bilo koji model ulazi u neku ozbiljnu pricu tih stapnih usisivaca ili da zaobidjem, ili jel ima iko bilo kakvog iskustva sa njima? Imam 60ak kvadrata laminat-plocice, bez tepiha, ali imam Macku. Imam baterije od trimera pa mi zato prvo pade na pamet.
Lepo skuplja dlake i ok je za neko dnevno usisavanje ili kada klinci naprave neko ******. Posluži i za auto. U konačnom, ne očekuj mnogo. Kupio sam ga jer već imam baterije i služi svrsi. Za sve ostalo ti je klasičan usisivač od 2 kW.

Pozdrav, svima! 👋
Na osnovu svega što sam pročitala na ovom forumu, uspela sam da suzim pretragu na dva modela: Dyson v8 i Shark Stratos Cordless 🥳
Živimo u minijaturici od stana 30 m², parket i pločice, nemamo tepihe.
Ne možemo da se odlučimo, ako neko ima predlog/preporuku, svaki savet je dobrodošao.
Merci 🌸

Pozdrav, svima! 👋
Na osnovu svega što sam pročitala na ovom forumu, uspela sam da suzim pretragu na dva modela: Dyson v8 i Shark Stratos Cordless 🥳
Živimo u minijaturici od stana 30 m², parket i pločice, nemamo tepihe.
Ne možemo da se odlučimo, ako neko ima predlog/preporuku, svaki savet je dobrodošao.
Merci 🌸
Ja sam Dysonom oduševljen, slučajno sam imao priliku da popravljam par komada i posle toga uzeo jedan polovan čisto da ga na malo duže isprobam.
Posle sam malo istraživao i upoređivao i "merio" i zaključio da se najviše isplati uzeti Dyson V11, V12 bi isto bio ok ali tu posle V11 cene već kraću da
drastično rastu.
Za Šark ne mogu da kažem ništa, nisam video taj model ali znam da za dyson imaš opremu i dodatke na aliju šta god hoćeš, možeš čak da uzmeš kompletno
kućište za bateriju, nabaviš svoje ćelije i napraviš bateriju većeg kapaciteta.

Hvala svima na pomoći, na kraju smo se odlučili za Shark Stratos.
Inače, trenutno je u Gigatron-u Dyson v12 Origin snižen sa 99.999 na 59.999 dinara. Možda nekome bude od koristi :)

Sad vidim ovu temu

Laminat, 50m2, bez tepiha ali sa mačkama

Poručio bih danas zbog mastercard popusta:

Xiaomi G20 Lite, Gorenje SVC180FW ili Beko Garden 50418 Vv?

Ako je neko imao utiske, vidim da uglavnom G20 se kupuje.

Ima li neki od njih zamensku bateriju?

Da li neko poseduje Xiaomi G20 Max i šta bi ste preporučili do nekih 30.000? Konkretno sam video da se model G20 Max može naći na akciji za ispod 30.000, i da nema izmenjivu bateriju (mana) što meni ne predstavlja problem.

Posedujem Bosch BBS8214 Serie 8 Unlimited Gen2 već tri godine za stan od 60m2 i mogu da kažem da usisivač dobro usisava, ali da mu je najveći problem sporo punjenje baterije, kao i baterija koja jedva izdrži jedno usisavanje stana (ruku na srce tu su dva velika tepiha i staza). Posle godinu i 9 meseci sam mu menjao bateriju u ovlašćenom servisu (oko 72 evra) tako da ukoliko kupujete štapni usisivač, uračunajte i taj trošak. Druga mana po meni je očajno rešen filter koji često moram da čistim (tako što ga tresem iznad kante) pored samog pražnjenja posude za prašinu, što opet diže prašinu... haos. Neka neko podeli iskustva kako je to rešeno na Dyson-u. I da li je neko reparirao bateriju po servisima i kakva su iskustva sa tim?

Bosch koristi standardne baterije (kao za alate, zelena serija, nije pro-core). Neke verzije usisivača dolaze sa dve baterije, ali uvek može da se dokupi, originalna ili zamenska. Ja sam skoro uzeo dodatnu od 4Ah, uz usisivač je stigla od 3Ah. Dvoumio sam se i za punjač, ali sa 2 baterije mi vreme punjenja sad nije bitno. Jedino bi bilo bolje da jedna bude manja i lakša, možda 2Ah, kad se koriste dodaci za nameštaj, usisava sto, auto i slično, a druga veća 5-6 Ah, za podove.
I na seriji 7 je sličan ili isti mehanizam za filter i pražnjenje i jeste pomalo glupo rešenje. Ali šta je tu je, meni je lako menjanje baterije bio prioritet. Planirao sam da kupim još jedan ili dva filtera, iako kažu da ovaj traje ceo životni vek usisivača. I možda fleksibilno crevo, za auto pre svega.

Ja cisto da javim posle mesec, malo jace. Kupio sam onaj v11 Dyson i stvarno utisci su odlicni. Zaista ne znam sta moze da bude bolje od ovoga u bilo kojoj verziji usisivaca, osim mozda tezine. Baterija je super, punjenje je nerealno brzo, to me je mozda najvise i odusevilo, a o cetki i kvalitetu i jacini usisavanja ne moram ni da pricam, ima 100 postova o tome. Tako da svaka preporuka.
Ja sam dobio nekoliko dodataka uz njega, ali i generalno jako jeftino i svuda se mogu nabaviti, mada cete svakako koristiti samo jednu cetku i eventualno jedan dodatak za nedostupna podrucija.

Treba mi neki jeftin sa zamenjivom baterijom za kuhinju (dakle plocice) nekih 15-tak kvadrata ukupno za usisavanje. Ustvari, treba supruzi, ne meni :D

Kupio danas Dyson Gen5 i sa njim došle tri četke (Fluffy, Hair removal za tepihe, neka manja Anti tangle screw I ona za nameštaj).
Testirao sam ga malo na auto i imao sam osećaj da ništa ne vuče, naročito na osnovu zvuka jer je prilično tih u odnosu na bivši klasični ciklonski usisivač međutim kada sam ispraznio posudu bilo je poprilično svega tako da ipak radi. 😁
Čudo je koliko se prašine vidi pod onim zelenim svetlom a što je ovako nevidljivo i pomisliš da je pod čist.
Na najveću snagu sam prebacio kada sam pokušao da usisam onaj čupavi belgijski tepih ali je tu sa baterijom izdržao čitav minut pre nego što se ugasio.
Neki utisak je da se baterija opet dosta sporo puni (mada sam svestan da to nije baterija od telefona koja se puni na 100w) tako da drugi deo usisavanja i utisaka ide kada se napuni na max.

Gde ima da se kupi ona cetka za tepihe? Uz Dyson v12 je stigla ona flufy cetka za parket i tvrdi pod tako da ne mogu da usisam tepihe sa njom -_-
vidi ovde

mozda da ih kontaktiras

Gde ima da se kupi ona cetka za tepihe? Uz Dyson v12 je stigla ona flufy cetka za parket i tvrdi pod tako da ne mogu da usisam tepihe sa njom -_-
Hm, jel nisi dobio u paketu i "Digital motorbar cetku"? Ja imam V12 i dobio sam vise razlicitihnastavaka ukljucujuci i taj koji je valjda za tepihe? Koliko se secam V12 ima manji precnik za nastavke pa je malo "teze" naci odgovarajuce na kineskim sajtovima al vrv ima na kp originalnih nastavaka

Dobio sam dve motorne cetke, ona jedna mekana u punoj duzini zove se Fluffy i jednu koja je pola cetke ona kao screw nesto, za dlake: ono sto je @Martin Mystere napisao da je dobio. Elem verovatno mogu sa njom da usisavam ali brate bas je mala cetka, ta screw :D E sada ovo nije slim verzija mozda ta V12 slim ima uze nastavke, nemam pojma, pitao sam ove pa cu videti sta kazu.

pa ta druga je za tepihe, mozes da slikas? kako mala?

Ne znam kako ćete me shvatiti, ali ja 200kvm bez tepiha i sa psom srednje veličine održavam Womax S20 aku usisivačem već 3 god. Ima filcanu kesu kao stari Slobodin, i oko 4k rsd košta na akciji. Baterija od 4ah izdrzi 25 do 30 minuta.

Nazad
Vrh Dno