Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poruke
18,056
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.
 
Ja sam kupio Roborock H6 Adapt
Moze da se izbori sa svime, sam prepozna kada predje na tepih i ubaci u najjaci mod. Sto se punjenja tice, ovaj je jedan od brzih, ali opet to je daleko od onoga sto je danas standard za telefone :)



Moze da se fino upakuje u plakar

20210208_234311.jpg

Inace od tih stapnih, na nasem trzistu ima Dyson (pogotovo V10 i V11) - oni su benchmark za stapne usisivace, A Roborock, Xiaomi, Dreame modeli su najbolje za ulozen novac, jer Dysoni su duplo skuplji.
 
Proporučio bih ti seriju iz kompanije R****, ja posedujem već jedan, ali žični model, korektno radi, za manji stan i sl.

Imaju jedan dobar bežični model trenutno: Tsunami Water Filtration Vac, pa baci pogled.
 
Da li neko od vas ima tepihe i kućne ljubimce? Mene @Djilkosh_Ns ubeđuje kako to ne radi u toj kombinaciji.
 
Da li neko od vas ima tepihe i kućne ljubimce? Mene @Djilkosh_Ns ubeđuje kako to ne radi u toj kombinaciji.
Nijedan ne radi posao kao običan usisivač koji je iole jači i ima turbo četku, pogotovo ko ima kućne ljubimce.

Stapni usisivači su za moderne domove bez tepiha.

Jedino šta bi možda odradio posao je Dyson v11 absolute, ali i to je pitanje, nisam imao dodira sa njim.
 
Dyson V8 odlicno radi posao kod sina sa mackom koja ima duzu dlaku.
 
Jel znaš jel ima absolute, motorhead ili animal verziju?
 
Pitanje za ljude koji prate tematiku, da li i dalje postoje stapni usisivači na kabl pa onda eventualno plus baterija. Imam usisivač na bateriju, koji je zapravo odličan ali to nema kapacitet za pravo čišćenje, niti snage niti kvaliteta. Tako da bih jako rado imao kabl pa kao opciju i bateriju.
npr ovako: Tehnomanija
 
Pa ovaj primer ti je bez kabla?
"Ovaj fantastičan uređaj, bez kabla i sa moćnom baterijom, očistiće bilo koju podnu površinu u vašem domu za tren bez opterećenja za leđa i bez prekida."
 
Prošle godine ,u oktobru ,uzeo Bosch ProAnimal Crvena BGS7PET u Svetogorskoj, bila najpovoljnija cena. Ima sve dodatke za ljubimce, ali Bosch za naše tržište nije isto što i za zapadno, plastika je, onako ,jeftina..kineska sve je na click i treba paziti kada se skida posuda, malo jači pritisak,imam osećaj da će plastika da se polomi. Takođe,unutrašnjost, gde je filter za vazduh..sve deluje kao da je kineski proizvod. Usisna snaga, buka..to je ok..u suštini ok usisivač.
 
Ja bih najradije gledao Dyson V11 (V10) ili Miele Triflex. Koštaju otpilike isto (mnogo), ali Miele meni lično deluje da je kvalitetnije urađen. Nemam ih, samo sam ih gledao u radnjama. Jeste ekstra lako za upotrebu, ali mi bilo mnogo skupo u odnosu na kvalitetne standardne usisivače koji ipak bolje usisavaju.
Za kućne ljubimce i tepih, obavezno rotaciona električna četka u opremi.
 
Ja sam više za preporuku člana @mylo85 sa Mi usisivačem.
Jeste da kutija reče da cena ne igra ulogu, ali dati skoro 4 puta veću cenu za Dajsona 11 suludo, jedino ako nemate neku vilu od nekretnina :)
 
@Lakisha bitno mi je da radi posao kako treba, u protivnom može da košta i 1 dinar - preskup je.

Ono sto XIAOMI prikazuje u reklami mogu ja i svojim ustima da uradim. Meni treba nešto sto može da pomogne ooo dlaka u tepihu pa makar bio i Dyson.
 
Ono sto XIAOMI prikazuje u reklami mogu ja i svojim ustima da uradim.

Brt moj :ROFLMAO:

Ako se kuce i mace linjaju toliko onda Dajson, a ako nisi video i moj prvi predlog Tsunami Water Filtration Vac.

Mada ove sadašnje usisivače prave, kao kad bi nabili jednu motku u aku bušilicu i natakli četku :)
 
Ono sto XIAOMI prikazuje u reklami mogu ja i svojim ustima da uradim. Meni treba nešto sto može da pomogne ooo dlaka u tepihu pa makar bio i Dyson.

usisivaci na baterije svi odreda imaju male kanistere za smece i malu usisnu snagu, tako da kada birate taj tip usisivaca on bi pod obavezno morao da ima turbo cetku kako bi imao bar neku efikasnost.
U sustini cisto sumnjam da neki baterijski usisivac mzoe da zameni klasican usisivac, a sto se samih dlaka tice sistem sa kanisterom ima problem jer se dlaka umrsi pa ciklon filter ne moze da kovitla prasinu.

ja godinama biram samsung usisivace sa kanisterom i oni imaju prilicno dobro resen sistem protiv zapusavanja u vidu malog propelera, ja konkretno imam ovakav usisivac kao sa ove reklame i maltezera.
kad sisamo maltezera ja bukvalno ukljucim usisivac na najslabije i on pokupi pun kanister dlaka (oko 3l zapremine) plus imam tri zenske sa ekstra dugackom kosom koje se linjaju vise od maltezera.

Moj samsung jedino nema turbo cetku, ali to mu i ne predstavlja neki problem, i bar jednom u godinu - dve bi valjalo kupiti nove filtere jer se stari zasite.
Jedino ne znam sta se trenutno nudi na trzistu od samsunga, prosli put je bila slaba ponuda i maksimalno su gurali filips koji nije ni prici samsungu. (uzeo i vratio u radnju)

 
Štapni usisivač na bateriju NIJE zamena za redovan snažni usisivač. Više je dopuna, da ne raspetljavate/razmotavate veliki kada se prospe nešto na brzinu, kada bi da pređete predsoblje, kada malo dete završi s' jelom parče tosta/keksa/perece...

Rotirajuća četka na vrhu je glavna pomoć nad onim što do sada znamo kao usisivač (ok, postoji to i za redovne usisivače). ODLIČNO rade na pločicama/parketu/laminatu, vrlo dobro na kratkodlakim tepisima, i na onim što ih zovu "ravno tkanim" ili sisal ili kako se već takvi zovu. Na čupavcima, radi slabo.

Životinje nemam, ali skuplja lepo kraće dlake. Duže se upetljavaju u rotacionu četku i tu ostaju. Ne ulaze u kesu.

Da, rezervoari su mali. Ponekad je loše rešeno pražnjenje.
 
Na kraju ću da bacim ovaj 1.5 tepih koji imam.
 
@bakara već imam normalan usisivač, mislim tipa kao što je taj Samsung ali počinje da me smara da ga vadim iz ormana, nameštam, razvlačim kablove... i sve to zbog bukvalno 10 metara kvadratnih tepiha u kući. Sve ostalo mi svaki dan čisti XIAOMI Robot. Zato tražim štapni.
 
Na kraju ću da bacim ovaj 1.5 tepih koji imam.
Eto, rešeno... :p :D

Imaš robota?!? Baci tepih.
Eventualno, preporuka za taj neki tepih što ga zovu "nisko tkanje" ili "sisal" u nekim prodajama (meni to izgleda isto). Jedan imamo iz Ikee, a drugi iz Uradi Sam radnje.
Rotacione četke na usisivačima odlično izlaze na kraj sa njima.
 
Eto, rešeno... :p :D

Imaš robota?!? Baci tepih.
Eventualno, preporuka za taj neki tepih što ga zovu "nisko tkanje" ili "sisal" u nekim prodajama (meni to izgleda isto). Jedan imamo iz Ikee, a drugi iz Uradi Sam radnje.
Rotacione četke na usisivačima odlično izlaze na kraj sa njima.
Ubiće me žena.
 
Ovaj radi odličan posao sa dlakama, i ne samo sa dlakama nego i generalno i dugo drži baterija. Ima i gomilu dodataka. Samo što je cena malo jača :)
 
Nazad
Vrh Dno