Šta je novo?

Traži se štapni usisivač

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,365
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Planiram da kupim štapni usisivač iliti usisivač koji ima bateriju umesto kabla.

Nemam neki definisani budžet, samo bih voleo da ima normalnu autonomiju od bar 30 minuta, da se relativno brzo puni, da može da očisti tepih od dlaka moje mačke koliko-toliko i da nije preglomazan za čuvanje (znam, mnogo zahteva).

Video sam razne Philips, Bosch pa čak i XIAOMI modele ali ideje nemam šta da gledam.

Neće to nikad biti jeftinije, svaki HH obično bude sve skuplji. Ja sam tako čačkao nos za G10 pa sam ga platio 3k skuplje, a opet jeftinije nego na KP ili ne daj bože regularno u radnji.

Ja se razmišljao da uzmem G10 kad je bio oko 28k krajem prosle godine i na kraju ne kupim. Pratio sam G11, video da je bio na akciji 36k, ali delovalo mi je da ne vredi dodatni novac, a onda videh da su izbacili G9+, koji je, koliko mogu da zaključim, G9 samo malo drugačije obojen, a jelte po ceni G10 koga više nema. Iznerviram se i lepo naručim G9 sa kp za 175e i mogu da kažem da nisam pogrešio. Svakako retko ima potrebe da se koristi maksimalna snaga, tako da 120AW ili 185AW ne pravi skoro nikakvu razliku. Iznenađen sam koliko dobro usisava. Čak i da bolje usisavaju oni klasični usisivači, mada ja ne mogu da primetim, ovo je po meni odličan kompromis i značajno olakšava posao.

Placati ista ispod G11, a da kosta vise od 200 evra je po meni besmisleno. Ne samo zbog supporta/delova...
Tu se sada stvara ta tkz. vakum cena, i treba biti pametan.. nekome ce zavrsi posao i G9, neko ce da bude nezadovoljan.

I druga stvar, nimalo manje bitna... za G11 postoji VEP nastavak (stariji clanovi znaju vot am toking abaut)
10/10

Koliko sam shvatio G9+ je u stvari G10 samo bez displeja i umesto tastera ima prekidac
Po snazi i broju obrtaja, kako piše na sajtu, je identičan kao G9, tako da pretpostavljam da je isti motor iz G9. Jedinu razliku koju sam našao, osim boje, je da G9+ nema dva mala nastavka, nego samo jedan 2-u-jedan. A gledajući tako, G10 je u stvari isti kao G9, samo jači motor i display umesto prekidača. Kućište je isto, baterija ista, jedino se velika četka malo razlikuje i ima mop nastavak, stoga moj zaključak ako je G10 dobar, dobar je i G9.

Da li ima preporuka za nižu klasu uređaja, do 10k?
Ćale je video neki rovus 3u1 za 6k na reklami i reče sebi da je vreme da uzme novi usisivač. Tačno je da mu treba novi i da bi mu bilo mnogo jednostavnije da koristi štapni, samo je pitanje koji.
Nije potrebno da bude baterijski, samo da je lagan i jednostavan.

Da li ima preporuka za nižu klasu uređaja, do 10k?
Ćale je video neki rovus 3u1 za 6k na reklami i reče sebi da je vreme da uzme novi usisivač. Tačno je da mu treba novi i da bi mu bilo mnogo jednostavnije da koristi štapni, samo je pitanje koji.
Nije potrebno da bude baterijski, samo da je lagan i jednostavan.

Uzeo sebi ovaj, imaju cesto akcije u prodavnicama.

Za 9990 din
Evo vec preko dve godine, baterija moze i dalje preko 10 min. Usisava top.
Lao se cisti, odrzava i veoma je lagan. Malo zauzima prostora. Preporuka.

Uzeo sebi ovaj, imaju cesto akcije u prodavnicama.

Za 9990 din
Evo vec preko dve godine, baterija moze i dalje preko 10 min. Usisava top.
Lao se cisti, odrzava i veoma je lagan. Malo zauzima prostora. Preporuka.

Čiji dizajn koristi gorenje ?
Deluju mi na black & decker ili Electrolux hm ...
Nema šanse da gorenje ima svoj proizvod.

Da ipak je to Hisense koji ih je kupio...

Hisense_HVC5262AUK_GY_09.jpg

Po ovome "Cyclonic" se provali.

Poslednja izmena:
Žena mi kuka za štapnim usisivačem, pa ajd da joj uzmem. Svuda u kući su pločice i laminat, bez tepiha (za sada).
Da li moze neki bežicni stapni usisivač da se nadje do cca 200e?

Žena mi kuka za štapnim usisivačem, pa ajd da joj uzmem. Svuda u kući su pločice i laminat, bez tepiha (za sada).
Da li moze neki bežicni stapni usisivač da se nadje do cca 200e?
Ako su ti svuda pločice i laminat onda ti zavrsava bilo koji jeftini do 15000din ...
Što bi se reklo tu ne treba veća snaga od 100-150W uređaja.

Ja godinama koristim ovaj Bosch move 16.8v isto na pločicama i laminatu mada i na tepihu završi posao ima solidnu četku.
Prednost te generacije je što može da bude i ručni , a još veća prednost u odnosu na današnje je sto ima celu bateriju koja se odvaja kao kontejner.
E tu sam mesto nimh baterija turio 16v 4Ah bateriju 🤗 Moglo je i 6Ah ali nisam imao toliko ćelija.

20230612_132934-COLLAGE.jpg

Nisam lud da na svake 2-3 god kupujem nov usisivač.

Imam i ja vrlo sličan Bosh, samo je baterija deklarisana na 20.4V, takođe NiMh.

Sam sam napravio LiIon paket od 6 komada 3000mAh, neke LG-jeve, plus elektronika za balansiranu kontrolu paketa po ćeliji.
Ali ovakve pakete nije baš da može svako tek tako da napravi. Zamena gotovo da ne postoji, a preko Bosh-a možete kupiti samo NiMh original koji je (da prostite) sr'nje.

Bosh ima modele bat. usisivača koji koriste Bosh baterije kompatibilne sa njihovim ručnim alatima. Zamenjive.
A postoje i adapteri da Lidl Parkside baterije nataknete na Boch uređaje.
Po bateriji gledano, ovo je najbolje opcija.

Želeći da rešim problem sa usisivačem na duže vreme, kupio sam Dyson V15 detect absolute preko KP. Zadovoljan sam, nisam ranije imao iskustva sa ovom klasom. Puni se 4h, može da odradi jedno detaljno usisavanje stana 70m2 tj oko 1h usisavanja i da ostane 15% baterije. Ima razne dodatke od kojih koristim najćešće dva, jedan za podove i drugi za tepih. Motor je jak, usisivač ima displej koji prikazuje mod, bateriju i statistiku usisanih čestica. Ima neko zeleno svetlo koje osvetljava prostor ispred, neverovatno je koliko se prašine nakupi za samo jedan dan.

Videćemo na duže staze kako će se ponašati.

Uzeo i ja V8...radi dobro sa tepisima za sada..jedino baterija 20 min. motorizovani (40 min. sa obicnim dodacima)

Večeras na hapy hour u xiaomi kupih G11 za 36000 . Dvoumio sam se , da li dodati još toliko pa i više za Boš ili Dyson ali imam još troškova koji me čekaju i kupim. Koja sam ja budala bio što nisam ranije kupio. Tepih koji se redovno usisa je posle samo jednog prelaza dobio boju koju je imao kad je kupljen . Nisam još sve dodatke isprobao ali je ovo super stvar .

Da li neko ima preporuku za štapni usisivač do 35000? Gledam Xiaomi G11, on je, doduše, malo izvan ovog cenovnog ranga, ali mi je delovao prilično jeftino kada sam ga video uživo u prodavnici, a ne mogu ni da nađem neki review. Računam da je Bosch nešto kvalitetniji, a oni opet imaju milion modela i ne znam kako se rangiraju u odnosu na G11. Bitno mi je da dobro usisava tepihe (parket tu i tamo, nije presudan faktor) i da baterija može da izdrži da usisa oko 50ak kvadrata.

Imam G9, probao i G11. Ako mene pitas ne vredi razliku u ceni. E sad, fora je sto vise nema g9 i g10, nego guraju g9 plus i g10 plus, a u stvari isti usisivaci. Zato lepo kupi Dreame t10 ili t20.

Sto se tice Bosch i slicnih, ne znam sta je poenta da guraju gomilu modela bilo cega i da nije jasna razlika izmedju njih. Ja kao kupac se ne odlucujem za takve kupovine, jer prvo, ima previse modela da bih se odlucio i drugo, tesko je naci recenzije za specifican model, pa ne mogu lepo ni da se informisem.

Kakva iskustva imate sa Xiaomi G11 razmisljam da kupim ovaj usisivac?
Zena ga obožava.. Meni dosta 😅

Filtere perem pod vrelom vodom da izadje sve. Mozda jednom u 3-4 meseca.

60m2

Super i za usisavanje kola ko ima decu.

Nemam tepihe.

Kupovao po sistemu subjektivna usisna moć... Zamolio da mi upale i stavio dlan svs koji su mi bili zanimljivi. G11 mi na kraju bio jedan od najjačih i najlakših za korišćenje.

Hteo sam i ja da pitam za usisivač, ali onaj kombinovani koji i čisti podove (mop). Konkretno imaću sve sa pločicama, tepih možda poneki mali i to će biti neki sigurno koji se lakše održava tako da mi neće trebati usisivač velike snage. Hteo sam da pitam šta mislite o onim koji su kombinacija usisivača i čistača. Pre svega jer sam hteo da ne kupujem onu mop četku i korpu za vodu da se ne bakćem sa time i odlažem ga u već malom kupatilu ili ko zna gde. Ovo mi zvuči kao super varijanta da uštedim prostor i nerviranje od gledanja u tu crvenu korpu za vodu. Razmišljao sam možda i onaj robočistač kombinovani ali koliko vidim za sad je stanje da kad ga koristis kao trebalo bi s vremena na vreme malo i ručno preći i oribati pod, a onda mi se i gubi svrha robota. Tako da štapni usisivač kombinovani bih želeo e sad kakva su iskustva i mišljenja? Površina 30-40 kvadrata
Ovako nešto recimo:

Nazad
Vrh Dno