Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

Ako možeš 30km, možeš i 42km. I tako je poslednjih 10km na glavu.

Zid ti je zagarantovan, tako da se opusti. Najbitnije je da znaš kojim tempom trčiš i ne odstupaj, posebno kad prebaciš 25-30km, svaka promena može biti kobna, iako ti se čini da možeš. Meni je delovalo lakše nego što sam mislio do 35km, a onda dosta gadno. :)

Svakako je bezbednije od traila, na asfaltu uvek ima nekoga i lako je odustati ako bas ne ide...

Bas na Rajcu koji si spomenuo je par povredjenih prijatelja cekalo bar dva sata na pomoc po uzasnoj kisi, vetru i zimi. Najbolje sto ih na KT-u na koji su stigli nisu mogli pokupiti tako da su morali da ispesace dodatne kilometre...

Evo kako je to izgledalo pre 10 godina na današnji dan, kada malo potrčim. Nisam ni znao da imam ovu sliku. I ovako jedno sat i po, da bi sutradan mogao da hodam.
1732094734525.png

Meni mokar i hladan peskir vise odgovara od leda.

@RaveN_ nije ni Boka baš sjajna za odustajanje, zato idi do kraja 😄

Pre dve godine sam tamo izašao na polumaraton u zdravstvenom stanju u kome se ne izlazi iz kreveta, a ne na 21km. Evo sad sam našao, prvih 10km sam bio ok, ali na kraju, išao sam 2.36.24.... 28 minuta sam hodao, 2 minuta stajao i ovo ostalo, kao, nekako, trčao. Klinci iz Crvenog krsta koji su stajali pored staze su se doslovce sklanjali/sakrivali kada me vide da dolazim.

Odlazak tog vikenda u CG i izlazak na stazu su verovatno dve najgore, pa još i vezane, odluke, koje sam napravio u vezi sa trčanjem.

Ove godine idem, sa nadom da će opet biti lepo vreme, da uživam na onoj stazi i nekako pregazim tu grešku iz 2022. godine.

Ako se zanemare oni krugovi u drugom delu maratona, Boka je generalno odličan izbor za prvih 42km. Ravna staza, hladan deo godine, potencijalno idealni uslovi za trčanje.

Gledam mapu, a pošto poznajem kraj, ne kapiram kako se to trči u tri kolone u jednom momentu na onom puteljku?
Meni mokar i hladan peskir vise odgovara od leda.
Ja to ništa odavno ne koristim. Ne moram ni da se istežem više, malo se razmdram, istuširiam i vozi dalje dan, a koske deceniju starije.

Polutka ima dve kolone samo u prvom kilometru, mada se to sada ne vidi, možda je menjana ruta, jer je bilo baš bezveze rešeno. Bukvalno je okret na crvenoj liniji na asfaltu i mislim da je bio jedan čunj i možda jedan redar, da neko ne protrči pravo.

A te 3 linije za maraton su zapravo samo grafički prikaz. Trče svi đuture, nema ograde. Mali je događaj, nema tu neke gužve.
Nadam se da će bar u blizini tog okreta postaviti merenje vremena.

Start 2022. godine, spiker se raspričao, kao da je MC na Njujorškom maratonu, sav ponosan naglašava kako trkači prolaze kroz star već, pa recimo "minut i dvadeset sedam sekundi!", a oni suzili izlaznu rampu, 4 čoveka mogu da prođu. Reko sabijte vi to još malo, pa će da startujemo čitavih 5 minuta :)

Baš bih voleo da dođem, tu sam trčao bezbroj puta već. Može da bude mnogo lepo ako ne bude padala kiša.

Pre dve godine je dan pred trku toliko padala kiša da je Kotor bio poplavljen, povremeno zaustavljan saobraćaj na mestima.
Sutradan, na dan trke, malo vetra, nekih 12-13 stepeni, povremeno je bilo sunca. Stvarno su bili idealni uslovi.

Ne mogu da kažem da uživam trčeći po kiši, ali ako biram kiša ili vetar, uvek sam pre za kišu.

Danas idealni uslovi za trcanje na beogradskom polumaratonu, za razliku od aprila. Prezadovoljan vremenom, organizacijom i postavljanjem licnog rekorda 💪

Jeste super vreme u BG-u, a VTL u Grgurevcima otkazali zbog leda na putu :(

Danas odmor a juče

Prilozi

• Screenshot_2024-11-24-20-32-03-729_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg
    Screenshot_2024-11-24-20-32-03-729_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg
    56.4 KB · Pregleda: 68
  • Screenshot_2024-11-24-00-01-34-824_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg
    Screenshot_2024-11-24-00-01-34-824_com.garmin.android.apps.connectmobile.jpg
    57.7 KB · Pregleda: 71

Prilozi

• Screenshot_20241124_204114_Connect.jpg
    Screenshot_20241124_204114_Connect.jpg
    62.7 KB · Pregleda: 65
Ne znam ,meni je nekako lepše da odradim aktivnost po lošijem vremenu.Prošle godine sam svaki kišni i snežni dan planinario

Da, onda nema gužve :)

p.s.svaka ti čast 👍👍👍, prvi put kad sam pogledao drugu sliku pomislio sam da si danas napravio 990 koraka 😂

Ko planira kupovinu patika za trčanje, a da pokrije sve road varijante (distanca, tempo, intervali, trka), Mach X su odlične, a sumnjam da su na X2 nešto zeznuli.

Shit boja, ne trebaju mi još jedne patike, ali da ima moj broj, za ove pare bih uzeo bez razmišljanja.
i danas su slicne cijene.

I ima moj broj u Galeriji, još imam neke vaučere za Galeriju za narednih nekoliko dana, ali na crni petak nisam siguran koliko ima smisla pokušati odlazak tamo...

Ja vozio surpugu pre podne u promenadu... na odseku za hoka/asix patike je ubedljivo najmanja guzva, prosla sezona :ROFLMAO: ali nisam kupio, clifon je super patika, al opet za mene overkill, dovoljne su mi za moj nivo i adidas sa boost djonom. Po izgledu mi se svidjela speedgoat, ali tek mi patika za trail ne treba.

nista nije overkill :)

noge budu zahvalne

Clifton ne da nije overkil. Ona je ulaznica u dobre patike, tek da vidiš šta sve ima da se ozbiljnije trenira.

Ja ti je preporučujem, koristim za šetnju u oporavak, neverovatna patika za to.

Nemoj ti meni šetnja i oporavak! Razmišljam da sutra u Clifton da trčim 24km 😄

U sredu sam obuo Alphafly 2, posle nekoliko meseci. Istrčao neki progres, kilometar za kilometar, i u sedmom kilometru pokušam da oborim rekord na 1km. Fejlujem za manje od 1 sekund. Niti sam u brzoj fazi, niti se obara 1km nakon 6km, ali da sam pratio sat, sigurno bih dodao tih nekoliko sekundi, jer sam nastavio još 2km lagano. Stvarno moćna patika, ali traži baš visoku kadencu da bi imala smisla.

Kad smo tu, zašto Hoka podiže svoje patike preko legalne visine od 40mm?
Mach X2 je 44mm. Nije da će neko da mi meri patike kada kroz cilj protrčim nakon 15.000 ljudi na nekom događaju, ali ostaje osećaj da koristiš opremu koja nije dozvoljena. Kao da izadješ na Tour de France sa elektroasistencijom od 250W. I dalje si fenjeraš, ali uspevaš da završiš uspone.

Letos mi radnica u intersportu reče da postoji mogućnost dostavljanja obuće u najbližu prodavnicu bez obaveze kupovine. Jel to ukinuto u međuvremenu? Ne mogu da se odlučim između dva ili tri modela cipela, a pojma nemam koji mi broj treba, jer se nekad razlikuje i za 2 broja kalup, radije bih bar da probam u radnji pre nego što kupim. Trenutno gledam na sajtu, ima samo dostava na adresu.

Kad smo tu, zašto Hoka podiže svoje patike preko legalne visine od 40mm?
Mach X2 je 44mm. Nije da će neko da mi meri patike kada kroz cilj protrčim nakon 15.000 ljudi na nekom događaju, ali ostaje osećaj da koristiš opremu koja nije dozvoljena. Kao da izadješ na Tour de France sa elektroasistencijom od 250W. I dalje si fenjeraš, ali uspevaš da završiš uspone.
Da li ona uopšte ostane 44mm posle 100km? Čisto sumnjam.

Neće niko nikad da meri nas penzionere. Sve su to patike sporije od legalnih karbonki, i to poprilično.

Nije bitno da li ostanu 44mm, jer na listu idu nove patike.
Korak po korak ćemo doći i do elektro pomagala, dokle god je rezultat ispod elitnih, koga briga. I na kraju ide klasičan pay to win, kao u igrama.

Zapravo, određeni oblik toga već imamo, u ovim virtuelnim trkama. Platiš učešće i onda kao skupljaš kilometre danima, pa tamo prijaviš istrčao sam, majke mi, i oni ti pošalju medalju, koju si na početku procesa kupio.

Ovo 🥸 u meni džangriza, jer jutros nisam mogao da odem na planirani trening 😡

poručio sam new balance more v4 za 8400din, da vidim da li ce pomoci jer imam mali bol u levom stopalu prilikom pregiba (trenutno imam pegazus 39)
ocekujem da su mekse 🤷‍♂️

Nije bitno da li ostanu 44mm, jer na listu idu nove patike.
Što ti je to bitno za trening? Ja uopšte nisam brz sa Skyward, a najdeblja patika ikad, ko po mesecu da trčim. Pritom teška ko tegove da ima. Nije mi loša za treninge, ali sad posle svih ovih patika, verovatno će se pokazati kao promašen model. Mach X i jeftinija, i brža, i lakša, a rekao bih da mi podjednako čuva koske.

Letos mi radnica u intersportu reče da postoji mogućnost dostavljanja obuće u najbližu prodavnicu bez obaveze kupovine. Jel to ukinuto u međuvremenu? Ne mogu da se odlučim između dva ili tri modela cipela, a pojma nemam koji mi broj treba, jer se nekad razlikuje i za 2 broja kalup, radije bih bar da probam u radnji pre nego što kupim. Trenutno gledam na sajtu, ima samo dostava na adresu.
Ukinuli od pre par dana

Nazad
Vrh Dno