Šta je novo?

Trčanje kao hobi/rekreacija/sport/izgovor za putovanja

Ušao u plavo iz zelenog ili iz ljubičastog? 🤔😂
Meni je poslednjih 2-3 meseca krenuo da mrda sa 1/4 plavog, sad sam na polovini, možda malo preko polovine. Kako sam pojačao treninge, tako je i kazaljkica krenula da mrda.

Iz zelenog, nećemo preterivati 😂

Neka preporuka sa čim mazati oteklim prst na nozi,može medicinski ili narodni lekovi sve jedno

Hepatrombin i hladi ledom kad god te ne mrzi.

Mi u nekim selidbama, tek sam ove nedelje uspeo ponovo da prebacim (corosovih) 500 TL, u 4 treninga. Dva napolju, dva na traci. Malo rasulo u organizaciji života, ali bar je vazduh za pohvalu svaki dan, pa tu nema problema.

Hepatrombin i hladi ledom kad god te ne mrzi.

Mi u nekim selidbama, tek sam ove nedelje uspeo ponovo da prebacim (corosovih) 500 TL, u 4 treninga. Dva napolju, dva na traci. Malo rasulo u organizaciji života, ali bar je vazduh za pohvalu svaki dan, pa tu nema problema.

Juče sam načekao malo pre 12h, da bude koliko toliko prihvatljivo, pa odradio 2 kruga oko Ade sa intervalima. Za razliku od ponedeljka, ništa zamor, ništa problemi sa disanjem.

Što se Beograda tiče, danas je bilo blagog vetra i vazduh je bio sasvim ok.
Sutra ujutru opet magla, tako da će gotovo sigurno da pritisne.

Vec treca nedelja kako nisam potrcao, prvo kao malo da odmorim Ahilovu koja je definitivno na pripoju kalcifikovala, onda stomacni virus i obaveze, a sad uzasno zagadjenje i sinusi...

Poslednje kolo VTL za ovu godinu za dve nedelje. Trasa kojom se redje organizuje trke, samo Fruskogorski Ultra i Ultra-Extremni tuda idu.

ja sam promenio sistem, preobuka u autu, pa sa posla na trcanje, solidno bude oko 15h 👌

Ja sam uspeo da istrčim dva trejla juče ujutru i danas ujutru,posle 3 sedmice od povrede prsta i situacija ista kao i ranije.Boli nizbrdo usporava me, po ravnom i asfaltu više nemam problem.U svakom slučaju vreme u planini odlično,magla,temperatura oko 0 °c vazduh čist za razliku od grada.Ove sedmice 60 km jako sam zadovoljan.

Vreme godine kada zagrevanjem ne generišem dovoljno znoja da HRM traka pravilno meri.

Screenshot_20241111-171501_Runna.jpg

Naravno, to je sada (zimi) obavezno.

Leti nema potrebe, jer dok se zagrejem, stavim traku, koža je već vlažna.

Ovo danas sam shvatio da pokazuje gluposti, nisam stajao, podigao šuškavac i majicu, liznuo prste prevukao traku, prvo je bio onaj drop, pa poslednji skok i onda je počela OK da meri.

Kada sedam na bicikl, navikao sam da polijem prste vodom, pa prevučem.

Nedavno smo pisali o zimskoj garderobi.
Još sam u navikavanju na vremenske uslove, ali na 3C, uz nešto vetra, išao sam garderobu na full i nisam zažalio, taman bilo. Zapravo, idealno, nijednog trenutka nisam pomislio da je nešto višak ili da mi je hladno.

Dugi + kratki rukav + šuškavac
Kapa + bandana oko vrata, jer sam mislio da će mi biti potrebna za usta/nos. Nisam je podizao.

Sad se treba adaptirati na hladno, jer mi je ovo inače setup i za 10 stepeni manje.

Čudesna tehnologija. Tačno će moći na otisak noge da pravi personalizovanu patiku, a ne bi me čudilo kao iz SF filmova da bude jednog dana, staneš na đon i mašina oko stopala isprinta patiku jednokratno. Posle je baciš u mašinu nazad, ona je reciklira za sutra.

Ja sam počeo redovno traku da koristim, i ovde je vazduh počeo da brlja, 50-60, i smrdi. Subjektivno nije zadovoljstvo. Stavim tablet na mašinu i gledam youtube dok trčim Z2.

Ko planira kupovinu patika za trčanje, a da pokrije sve road varijante (distanca, tempo, intervali, trka), Mach X su odlične, a sumnjam da su na X2 nešto zeznuli.

Shit boja, ne trebaju mi još jedne patike, ali da ima moj broj, za ove pare bih uzeo bez razmišljanja.

Screenshot_20241116-172956_Chrome.jpg

Hoka se jako lako očisti, ne znam koji je to materijal, mokra krpa i obrišeš. Clifton i Skyward su sasvim bele. Jednom sam Clifton oprao na 20C u mašini, što ih učini novim.

Parafrazirao bih misao u, lako se održavaju, ali ne mogu biti uvek čiste. Kome je to važno neka uzme u obzir. Meni nije.

Uglavnom, ja boju me gledam više, samo model, broj i sniženje. Može i bela. Može i roza, bas me briga.

Skyward treniram redovno, često i po mokrom, samo prebišem mikrofiber krpom kad se osuši. Iz Clifton ne izlazim, ne treniram više u njima. Trenutno stanje, par dana sigurno nisu ni brisane:
1731779564986.jpeg
1731779583515.jpeg

Poslednja izmena:
Posle "mokrog treninga", napunim ih ubrusima. Pa kad postanu vlažni, zamenim ubruse.

Ranije sam skidao pertle pre pranja, sada ih samo roknem u mašinu.
I onako nisu predvidjene dugo da traju...

A boje? Samo one sa sniženja 😁

Ko planira kupovinu patika za trčanje, a da pokrije sve road varijante (distanca, tempo, intervali, trka), Mach X su odlične, a sumnjam da su na X2 nešto zeznuli.

Shit boja, ne trebaju mi još jedne patike, ali da ima moj broj, za ove pare bih uzeo bez razmišljanja.

Pogledajte prilog 466842
hvala za preporuku (video sam da intersport ima akciju sad), ja sam u mogucoj potrazi za patikama za beton. imam nike revolution 6, koje su mi vrh udobne i sve (mada ja trcim trejl najvise), ali sam se prijavio za bokeski maraton (ceo i moj prvi) sredinom decembra i sad mi neki crv ne da mira da te budget patike nece biti dovoljne :D kontam da cu odem sutra do intera da vidim sta imaju, pa da testiram na bgd polumaratonu :)

Patike se ne testiraju na trci. Prvo treba da ih razgaziš kako treba na treninzima. Onda možeš da trčiš šta hoćeš i koliko hoćeš.
Ja sam imao nekih 27-28km pretrčanih u Gel Kajanu 30 i odlučio da trčim Rumski polumaraton u njima. Nabio sam takve žuljeve da sam se jedva kretao sledećih nedelju dana na poslu.
U ponedeljak sam u njima trčao Savski polumaraton i problema nije bilo apsolutno nikakvih.
Mada, Kajano 30 su izuzetak i među stabiliti patikama (većini stabiliti patika obično treba 30-40km da bi se razgazile). Kajanu treba preko 100km da bi se razgazile kako treba i tu je Asiks malo zeznuo stvar. Ali kad se razgaze, stvarno su dobre.

To je interesantan štos sa Mach X (X2 nisam imao, ne mogu da pišem o njoj, ali verovatno su slične), uz stopalo je veoma meka i udobna, a ispod tog dampinga je kvalitetna i brza patika. Što se mene tiče remek delo patika za trening, a sasvim deluje validna i za trku.

hvala za preporuku (video sam da intersport ima akciju sad), ja sam u mogucoj potrazi za patikama za beton. imam nike revolution 6, koje su mi vrh udobne i sve (mada ja trcim trejl najvise), ali sam se prijavio za bokeski maraton (ceo i moj prvi) sredinom decembra i sad mi neki crv ne da mira da te budget patike nece biti dovoljne :D kontam da cu odem sutra do intera da vidim sta imaju, pa da testiram na bgd polumaratonu :)

Nisam probao Revolution 6, imao sam jedna prethodni model, ne sećam se broja, one što imaju dve zig-zag linije na djonu. Skromna patika i za every day walk. Za trčanje su bile katastrofa. Možda je šestica mnogo napredovala ili samo nisi probao bolje :)

S obzirom da ćeš sada da trčiš polutku, a u decembru 42km, pretpostavljam da imaš dosta kilometara u nogama. Ako za 42km ne juriš vreme (prvi je, nadam se da ne :)), čak i Clifton 9 (patofne, što bi @nidza rekao) mogu da budu super udobno rešenje, ali za 3.000 dinara više Mach X2 je definitivno bolja patika.

Što se razradjivanja patike tiče, prvo idem 5-6km, drugi put maks 10km, ako je sve ok, mogu kako hoću, ako imam neku sumnju, još nekoliko puta do 10km.

Hoka Mach X ima potencijlanu manu što se udobnosti tiče, mnogo je tanak jezik, pa nekome to može da smeta. Meni ne smeta, samo moram da vodim računa o tenziju pertli.

Prošli mesec u Valensiji smo imali baš žestok pljusak (dva dana pre onog sa 200+ mrtvih), a i kada nije padalo sve je bilo mokro. Sreća da sam spakovao Hoka Mach X, a ne Alphafly 2, jer mi ove druge ozbiljno proklizavaju na vlažnom. Gazim celim stopalom.

Vrtim više brendova i modela, ali na kraju, vidim da jedino Hoka mogu uvek (imam 4 para i bilo koje, bilo kada), dok za ostale sve neko premišljanje. Sada je ponuda stvarno ogromna, svako može da nađe brend i model koji će da mu odgovara.

Patike se ne testiraju na trci. Prvo treba da ih razgaziš kako treba na treninzima. Onda možeš da trčiš šta hoćeš i koliko hoćeš.
Ja sam imao nekih 27-28km pretrčanih u Gel Kajanu 30 i odlučio da trčim Rumski polumaraton u njima. Nabio sam takve žuljeve da sam se jedva kretao sledećih nedelju dana na poslu.
U ponedeljak sam u njima trčao Savski polumaraton i problema nije bilo apsolutno nikakvih.
Mada, Kajano 30 su izuzetak i među stabiliti patikama (većini stabiliti patika obično treba 30-40km da bi se razgazile). Kajanu treba preko 100km da bi se razgazile kako treba i tu je Asiks malo zeznuo stvar. Ali kad se razgaze, stvarno su dobre.
u pravu si, pokusacu da ih kupim i testiram pre polutke :) ali mi se cini da nije lako naci dobru patiku, jer treba da ima taj broj (u mom slucaju 45) + kad vidim da sa 23k spadne na 14k onda mi se stvarno ne daje 20+k za patike :D

@PJ ne jurim vreme, cak sta vise samo mi je bitno da upadnem u limit i da zavrsim ziv :) . tek od ove godine sam ozbiljnije krenuo da trcim, trcao treking ligu i to. i ja bih voleo da uzmem prvi put neku hoku jer sam stvarno sa raznih strana cuo pozitivna iskustva :)

Sad bi bilo bezveze da te pitam, a zašto trčiš 42km, kada nisi siguran ni da si u vremenskom limiti 😳

Mach X2, recimo da im je tih 14.000 najniža cena koju ćemo videti ikada. Normalna cena, kada kažu popust, će biti sve ispod 18k. A za redovnu cenu od 22+k će kupovati ko mora, kome je svejedno ili ko ne prati cene.

Svaki model ima te raspone i kada nekoliko meseci pratiš cene, shvatiš šta je najniže za neki model.

Držali su visoke cene svi, videli da ne ide, izašli novi modeli i to je to. Za patiku sa pločom jedino neki kinez jeftinije (zapravo ih ima dobrih sa AliE, čak i nelegalnih sa duplim pločama). Ja se još ne usuđujem, ali pitanje vremena.

Nema tu čekanja, kad ti treba neka patika i vidiš broj i ogromno sniženje, momentalno - klik. Biće toga opet, možda oko kraja novembra, posle maratona i kada krenu ponovo BF sniženja.

Sad bi bilo bezveze da te pitam, a zašto trčiš 42km, kada nisi siguran ni da si u vremenskom limiti 😳
sta je zivot bez rizika! salim se, pa mislim da cu biti, ali kako da znam kad ce mi biti prvi put da toliku distancu predjem :) trcim redovno, imam i treninge 2x nedeljno sa trail coachom, najvise doduse sto sam trcao je 27km na rajcu (i to po onom vremenu. najsmesnije je tad bilo sto mi je garmin koga sam kupio dan ranije bio namesten na milje, i ja sam dosao na cilj misleci da imam jos 10km da trcim - i bio sam u fazonu sta je tu je :D i taj momenat mi je malo dao samopouzdanja da se prijavim za maraton). za 30km mogu da garantujem da mogu, ali se plasim tog ZID-a o kome pricaju i zbog toga sam malo skeptican.

Nazad
Vrh Dno