Šta je novo?

Tp link wr740n problem !?!

Ja uzeo ruter pre neki dan i sva sreca igrom slucaja vidim ovu temu i procitam o cemu se radi inace bi odlepio. Odmah je stavljen poslednji FW i prvi dan je radilo sve kako treba, dok danas nije bilo sanse da skrpi 30minuta a da ne zaglupi. Otkako sam ga prebacio na G only nije zakucao nijednom. Probacu i mixed B/G za par dana. Bitno je da radi bez zaglupljivanja.

Uzeh i ja ovaj ruter. Sad imam par pitanja posto prvi put koristim ruter: primetio sam da mi net na kompu preko lan radi jako, jako sporo, na mob S3 je radio ok.
kako da udjem u podesavanja rutera?
kako da vidim ko sve koristi moj net?
da li se moze iskljucini samo wifi a da lan radi?

imam i ja od skora ovaj ruter, najjeftiniji ***, mislio sam da ima dugme za disablovanje lana ali mislim da udjes u podesavanja rutera pa tamo ima da disablujes,
i mene zanima kako da vidim ko se sve kacio nisam nigde nasao?

imam i ja od skora ovaj ruter, najjeftiniji ***, mislio sam da ima dugme za disablovanje lana ali mislim da udjes u podesavanja rutera pa tamo ima da disablujes,
i mene zanima kako da vidim ko se sve kacio nisam nigde nasao?

Ulogujes se u ruter pomocu IP adrese(obicno 192.168.1.1), i u web interfejsu pod Wireless stavkom odaberes Wirless statistic, tu ces videti MAC adrese svih uredjaja koji su trenutno prikljuceni na ruter.

kod mene je 192.168.0.1 .

Haha kako 192.168.0.1?
Jesi kupio nov u radnji?

I kod mene je 0.1 kupio sam nov u radnji, kad kucam 1.1 samo okrece ono i ne otvara stranu

Hmm TP-Link je cudo. 😀

Ako WAN port pri ukljucivanju uredjaja dobije adresu 192.168.1.x , uredjaji nakaceni na LAN i WLAN ce automatski dobijati adrese 192.168.0.2 - 255

Napravili su ga tako da sam ( automatski ) prepozna konfiguraciju ( jer je opste poznato da korisnici prvo sve poukljucuju,pa tek onda ako ne funkcionise citaju uputstvo 😉 )

Poslednja izmena:
Imam problem kod konfigurisanja ovog rutera kod kuma (kupio ga je juce), kod mene radi moj ruter i nisam imao problem sa konfigurisanjem. Dosao sam do postupka kada sam sve prikljucio upalio ruter i treba da sacekam da se popale lampice, prva treba da svetli, druga i treca treba da trepere, kod njega treca svetli ne treperi. Kad kliknem next pocne sa verifikovanje, prva prodje ok, a na drugoj izbacije gresku nesto tipa wireless proveriti konekciju.
povezuje se preko kablovskog modema kod Ikoma, internet mu radi jer kad se direktno poveze preko modema sve radi ok.
E sad imamo iste rutere, istog provajdera, samo je on Fla2 ja Flat3 pa nam modemi nisu isti. Sta moze da bude problem. Samo da kazem da moj telefon pri skeniranji wifi pronalazi njegov ruter zakljucan a on nije ni podesen.

Ako sam dobro shvatio, ti ga podesavas preko wirelesa? Mani se toga i zakaci ga kablom, za racunar/laptop, pre kacenja na kablovski modem.
Svi novi Tp Link-ovi su sad na 192.168.0.1, udjes tako u njega i na prvom status ekranu gledas sta se desava kad prikacis kablovski modem na wan ulaz. Tebalo bi za minut-dva, mozda i brze da se poveze i ispise ti parametre internet konekcije [adrese kablovskog,getaway]...
pozz

povezivao sam mu prema upustvu prateci instrukcije sa cd-a. kod mene sam iz prve uspeo da konfigurisem. Komp se kaci lan kablom na net, nema wireless. Ima laptop ali njega nismo kacili, jer nismo stigli dalje od treceg cetvrtog postupka. tek kasnije se podesava naziv, lozinka i ostali parametri.

Ostavis na racunaru da sam, automatski pokupi adresu rutera, usli ste u podesavanja i sta se desava? Mani se cd-a...
To je najobicniji i najjeftiniji TP Link [posto se 340 vise ne pravi] i on nema nikakvih naprednih mogucnosti...Ne kazem da je los, korektan je to uredjaj.
Sve se svodi da u network/wan podesis dynamic IP, sacuvas i restartujes [trazice on to sam].
Posle restarta, kada ponovo dobijes prvi/status ekran, ukljuci dolazni signal iz kablovskog u WAN port i videces da ce se povezati za minut...
Posle , kada proradi internet, ides u podesavanja wireles sekcije, drzave,vrste zastite i opet ce traziti restart i to je to.
pozz

Ruter je bio neispravan, zamenili mu za drugi i sad radi. Kao sto si rekao podesavanje se svodi na next-next-next...i net odmah proradi.

Poslednja izmena:
Društvo, mene ovaj ruter izluđuje... iste probleme imam i ja kao i vi, prekida WIFI šta god da mu uradim od ponuđenih rešenja. Instalirao sam i V3 i V4 apdejte (u originalu moj je V4), koristio i ona podešavanja da smanjim na b/g i na g only i dalje ništa promena, ubacio sam čak i dd-wrt firm, ni sa njim ništa... Načisto poludeti. Ja moj problem nisam uspeo da rešim. Jesu li ovde svi uspeli sa ovim gore navedenim rešenjima?

@tibby

Ako ni sa jednim softverom ne funkcionise , onda je hardverski neispravan uredjaj... 🙁

al neverovatno je sto nekad radi pola sata-sat-dva bez problema, a nekad brljavi svakih 3 min 🙁

budući da sam kukao ovde i u međuvremenu uspeo izgleda da nađem rešenje koje pomaže i kada poslednji firmw. apdejt ne pomogne, evo da podelim saznanja sa vama

http://www.jimasek.elektroda.eu/index.php/poradniki/38-wr740n-konfiguracja

podesio sam sve kao što je ovde pojašnjeno i sad veza ne puca!

Mada mi nešto nije jasno, kad pingujem google preko mog fona onda su mi pingovi između 15 i 35ms a kad pingujem sa tableta onda se šeta između 30 i 120, mada je najčešće na 80 i više ms!?

Ja nemam ovu opciju Max TX Rate

nemam ni ja, ignorisi je i postavi ostalo...kod mene radi

Nazad
Vrh Dno