Šta je novo?

Tp link wr740n problem !?!

kraljrtg

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
320
Sa pomenutim ruterom mi se desava sledeci problem.Net preko kabla radi ok ali sa wirellesom imam muku,par dana radi normalno i odjednom se izgubi wifi,znaci stojim pored njega i nevidim mrezu?!?!.Problem nestane kada ugasim pa ponovo ukljucim ruter.

Ne nudim ti konkretno pomoć ali da kažem da nisi jedini 🙂 To se i meni često dešavalo u početku kada sam dobio taj ruter od SBB-a . Jedino je restart/reboot bio spas. Sad mi se ne dešava tako često ali ponekad zaglupi. Čačkao sam po onim wireless standardima (b,g,n) i sada mi stoji b+g tako da je možda i do toga ali možda se neko javi ko ima više iskustva sa ovim problemom i pruži konkretno rješenje pošto i mene interesuje.

I ja imam isti problem, vise puta dnevno mi se desi da izgubim wifi konekciju. samo reboot pomaze. Ovo se narocito desava kada se sa mobilnog kacim na wifi (i to htc one x, desire i cha cha... mozda je problem u htcu :d)
inace, ruter dosao sa poslednjom verzijom firmware-a.

Poslednja izmena:
skini zadnji firmware za taj model, isflesuj, i ako ti je zadja verzija vec ubacena, ti preflesuj, ako ti to ne resi, stavi tamo neka bude b standard, fabricki ti stoji b/g

Hmmm sve je moguće. Ja imam Desire sa custom ROM-om i SE Arc S sa fabričkim i nema pravila. Zaglupe oba, ne istovremeno, pa moram da isključim Wi-Fi na telefonu i opet ga uključim.
U ruteru sam dodijelio IP adrese bežičnim uređajima po MAC adresi tako da je možda i to smanjilo probleme.

Ja sam probao da menjam kanal na ruteru ali ni to nije pomglo

Meni se slicno desava cak i sa DD-WRT firmware-om. :trust:

Da ne otvaram novu temu.
Problem sa ovim ruterom je sledeci. Kada kopiram u lanu sa drugog racunara gomilu podataka (filmovi uglavnom) net se totalno uspori. Jel moguce da se nesto u opcijama promeni da mi interni saobracaj ne gusi internet ?

pa ti kopiranjem filmova koristis celu propusnu moc rutera pa time gusis i net, nema tu pomoci, a net mora da prodje kroz isti taj tok

Sa prethodnim ruterom (Dlink DIR-300) nisam imao tih problema. Mora da postoji nesto da se podesi u samom ruteru da se odvoji net od lokalnog saobracaja ... Jos neko neku ideju ?

Neko, neku ideju da predlozi sta uraditi ? Mora da postoji resenje.

Pa nema tu neke mudrolije. Kopiranjem veceg broja fajlova uposljavas kako sam cpu tako i celokupnu propusnu moc portova, rutera. Probaj radi li net na wifi kad vuces kroz lan? Nije taj rutercic jak da bi radio sve to... I jos jedno pitanje. Jel probavas net na kompu na kom vuces i na kompu odakle vuces? Moze da bude da je do samih racunara. Znaju nekake masine poprilicno da zabodu kada se kopira veci broj sadrzaja kroz lan, do te mere da ne mozes otvoriti folder na drugom kompu kroz mrezu. Probaj ako imas slobodan komp ili tel pa uradi speedtest dok na ostalima vuces kroz lokal.

Poslednja izmena:
Upravo to i radim. Na racunaru na koji vucem sadrzaj iz lan-a izvlacim brzinu sa interneta do 100 kB/s a paket je 10/1 kod sbb-a. Sa prethodnim ruterom dlink DIR 300 nisam imao ovakav problem, kao da su transferi u lanu i van njega bili nekako odvojeni. Net je radio savrseno dok su se kopirali fajlovi izmedju identicnih racunara sa kojima sad imam "problem". Mislim, mogu da sacekam da iskopiram, nije da to radim stalno al me zanima dal postoji sansa da to resim nekako. 🙂

Mozda malo kasnim sa odgovorom, ali resenje za zaglupljivanje ovog rutera je u smanjenju snage. To se radi odabirom drzave u polju wireless koja po propisima mora da koristi slabiju snagu, recimo Croatia. Ujedno nije lose da se stavi samo mixed B/G.

ja mislim daje to smece od rutera..resenje je tp link 500, 501 g..

Oba modela koja si naveo su Access Pointi a ne ruteri, i nemaju mogucnost rutiranja kroz LAN (jer i nemaju lan portove), tako da je to mozda dobro resenje iskljucivo za wifi uredjaje.

Ja bih samo da se nadovezem. Svaki ruter ima HW sa limitiranim kapacitetima. Isto kao kod racunara. Neki od njih mogu da odrade paralelno saobracaj na LANu sa internet saobracajem a neki ce se "gusiti". Opet zavisi od opterecenja sta ce i kako raditi. Takodje je bitna stvar prioritizacija saobracaja koja zavisi od vendora do vendora.
U slucaju TPLinka govori se o najslabijem modelu koji imaju, o cijim performansama necu da pricam. Ne nude ga ISP bez razloga 🙂 koliko para toliko muzike. Svakako treba odabrati iole bolji model rutera. DLink je svakako ozbiljniji brend od TPLinka i verujem da imaju kvalitetniji HW. Imao sam situaciju gde sam zbog neke konfiguracije komunicirao sa kancelarijom u Srbiji dok za slican problem sa TPlinkom morao sam kinu da zovem 🙂
Sve u svemu izbor rutera u zavisnosti od nacina koriscenja.

Imam doticni ruter i do sada nisam imao ni jedan od nabrojanih problema korisnika. Imam firmware 3.12.11 Build 120320 Rel.51047n.
Nisam ga dobio od internet provajdera vec sam ga kupio u svojoj izvedbi. Trazio sam jeftin WiFi ruter i to sam i nasao. Naravno da ima mnogo boljih i kvalitetnijih rutera ali sa jacom cenom koja ne odgovara svakom dzepu na zalost.

Evo da dodam.stavio sam poslednji firmvare i dalje imam problem.jednostavno mi se izgubi wifi i to uvek u toku surfa na tel.

Imao sam isti problem. Resenje je otarasiti se tp-linka...Sve drugo je bolje,ja mislim. D-Link moja preporuka.

Podesio sam zemlju na croatia i standard bg mix
Videcu sad kako ce da se ponasa B-)

evo ga kod mene prokletinja stoji i iste probleme imam...ide u smeće momentalno!!!

Nikad nisam iao problem sa 740n, kaci se pola komsiuka sa androidima i laptopovima i sljaka ko lud. Vidi zameni uredjaj.

@kraljrtg Da li i dalje imas probleme od kad si stavio kako sam napisao u objasnjenju?

Od kad sam podesio kao u objasnjenu nema nikakvih problema :-D

Ja sam danas moj odneo u winwin gde sam ga i kupio i citajuci razne postove i iz sopstvenog iskustva dosao sam do zakljucka da mu N mod pravi problem.Medjutim ja sam moj upravo zbog tog N moda i kupio videcu sad kad mi ga zamene sta ce biti.

Kad se nabaci DD-WRT firmware postoji li mogućnost vraćanja na fabrički? Zbog reklamacije i slično

Kad se nabaci DD-WRT firmware postoji li mogućnost vraćanja na fabrički? Zbog reklamacije i slično
Naravno, na DD-WRT forumu postoje fabricki firmware-i. Ja sam jednom vracao sa DD-WRT na fabricki, sve proslo bez problema. 🙂

Poslednja izmena:
Hvala za info.

Nazad
Vrh Dno