Nabukodonosor
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.12.2003
- Poena
- 815
Pozdrav svima. Imam jedan mali problem. Naime, posto mi je bilo potrebno da dovedem internet konekciju do vise uredjaja, 5-6 komada, u jednoj sobi, a svi kablovi su trebali da idu preko tavana, a ruter/modem kombinacija mi se nalazi u hodniku, resio sam da mi je jeftinije i prostije da kupim gigabitni switch. To sam i uradio, uzeo sam TP-Link TL-SG1008D, ima 8 portova. Imam Telekom Box paket, znaci ADSL net. Imam svoj modem i ruter. Modem je TP-Link TD-W8910N a ruter je TL-WR1043ND. Sve je to do sada, pre switcha, radilo super. E sad, ubacio sam glavni kabl koji ide iz modema u port 8, tako kaze uputstvo, a u ostalih 4-5 sam ubacio racunar koji mi je u toj sobi, satelitski risiver, konzolu i slicno. Kada ubacim kabl u modem nemam net uopste na tom racunaru, tj. ne dolazi do switcha net. Kada ubacim u ruter, imam net najnormalnije. E sad, to ne bi bio toliki problem da ja ne moram da ga ubacim u modem, ali moram, jer mi treba IPTV signal. U cemu je problem, zasto nemam net na switchu kada ubacim u modem?