Šta je novo?

TP Link adsl ruter...iskustva

Dimke

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2002
Poena
649
Posto me moj modem ruter koji sam dobio od ptt-a zeza nevidjeno zanima me kako radi TP Link pa ako ima zadovoljnih vlasnika neka napisu svoja iskustva. Konkretno me zanima kako radi p2p i sam ruter uz p2p. Znaci dal se zakucava i dal je moguc surf uz download p2p...moze i predlog za neki drugi uredjaj tog tipa

Nesto niko ne koristi TP Link? Dobro moze preporuka za bilo koji adsl ruter znam da valja onaj Siemens Speedstream sto je bio u Netiksu al ga vise nema...

Ajd da ja kazem neshto. :) Imam vec mesec dana taj TPLink i mogu ti reci da radi sve onako kako sam ochekivao. Nije teshko da se namesti nishta, ne zabaguje kao "Speedstream" kad mu menjash njegov IP. Jedini problem je ako uzmesh onaj jednoportni i prikljuchish ga na switch za vishe kompova, ako je aktivan kod nekog usera, nece moci da mu se pristupi.
Osim toga ...sve preporuke od mene.
Da, i josh 1 stvar ne moze da se ogranichi protok pojedinachno po IPu ... ali pretpostavljam da to ne moze na ovim jeftinoca ruterima.

Napokon pravi odgovor...nego kako se ponasa npr kad skidas nesto 2-3 dana sa torrenta i onda ugasis download dal mozes da surfujes itd posto se meni Sagem zaglupljuje i moram da ga resetujem

Ostane on po 4-5 dana downloaduje dok ja surfujem za vreme bez problema. Zabagovao se možda jednom ili 2x za mesec dana, mada sam ga ja par puta restartovao onako kao ... tripujem možda će malo bolje da radi :). Ako kupuješ ... nemoj uzimati jednoportni ... to je moj savet.

Hvala lepo na odgovoru. Planirao sam da uzmem onaj cetvoroportni TP-Link TD-8840, posto i moj ruter sto sam dobio od Sezama se tako ponasa kao Anubis-ov.
Pretpostavljam da sve sto je receno za jednoportni vazi i za ovaj drugi i da je razlika samo u broju portova.

Gde to ima da se kupi TP-Link TD-8840 ocu da umrem sa ovim mojim CONEXANT-om koliko me **** u zdrav mozak.

Poslednja izmena:
Na kraju sam odlucio da uzmem US Robotics 9107 ruter skuplji je od TP linka al znam da radi kako valja...

Us Robotics 9107 Sucks Big Time?

Na kraju sam odlucio da uzmem US Robotics 9107 ruter skuplji je od TP linka al znam da radi kako valja...

Da li moze info ovde ili na PM o ceni i gde si uzeo?
E sad da li valja proveri, iztestiraj pa javi, jer npr. ovde i ovde su imali problema sa ovim ruterima.

Sto se tice US Robotics 9107 rutera skuplji jeste ali da li je bolji to je pitanje evo pre neki dan sam kupio TP-Link 8840 u netiksu i radi perfektno a za US Robotics sam cuo svasta da ga treba zaobilaziti u sirokom luku i mnogo drugih stvari, ali ima i primeraka koji rade dobro.
Ja sam uzeo taj TP-Link i zadovoljan sam u potpunosti za sad sve radi perfektno ne pravi bagove bolje koordinira od svog predhodnika Conexant-a bas sam osetio razliku. Ako se odluci neko za ovaj TP-Link ima u Netiksu i kosto oko 3500 dinara u zavisnosti od kursa.
Pozdrav

Uzeo sam ga u pinu samo sto mislim da ih sad momentalno nemaju...evo do sada nikakvih problema nisam imao sa njime radi odlicno, drugar ima isti ruter isto mu sljaka odlicno mislim da je za te pare vrh...

Pa naravno i ja sam se dvoumio jako dugo ali se stvarno isplati net mi je prosto poskocio od kako imam taj ruter u odnosu na onaj Conexant iz Sezama.

Poslednja izmena:
Koliko vidim po netu izgleda da osim tih TP Link i USR ni nema bas bog zna sta da se nadje. Postoji li u BG-u jos neka firma sa malo boljim izborom mrezne opreme kao netiks (mada i oni imaju cak 2 rutera u ponudi).

I sta bi na kraju sa TD-8840, radi li sve kako treba, pogotovo p2p ?

ima usmeravanje portova i sve lepo radi. par puta je ispao i moram sam da resetujem, no moguce da je bilo i do provajdera nesto.. sad radi ok, poveze se sam. za te pare extra.

Hvala na brzom :) i preciznom odgovoru

Sad sam bas gledao specifikacije za TP-Link TD-8840 i za USR i iskreno ne uspevam da provalim u cemu se razlikuju, sta je to sto USR cini toliko boljim (posto je duplo skuplji) ?
I kako ste resili podelu protoka medju racunarima i medju programima - moze li neki od ova dva (ili neki treci) ruter tako nesto da uradi ?

Evo ja imam 1 portni TP Link ruter 8810 (verzija za isdn liniju) i radi bez ikakvih problema vec duze vreme, naravno u kombinaciji sa switchem (isto tp link). Ogranicenje protoka mozes da resis tako sto ces od nekog starog racunara (posluzice 486 ili pentium) napraviti ruter koji ima mogucnost da radi traffic shaping. Za vise informacija pogledaj ovu temu. Posto delim net sa komsijom, ovo sam resio pomocu m0n0wall-a i nekog P na 200MHz sa 128MB RAM-a.

Poslednja izmena:
Pa podela nije nikako resena, bar kod tplinka.. znaci jedino softverski na samim racunarima. U tom cenovnom rangu ne verujem da ima proizvod kakav trazis.

Hvala na odgovoru po drugi put :) .
U koji cenovni rang bi tako nesto spadalo ? Da li mozda znas za neki model koji se moze nabaviti kod nas, a da to podrzava. Koji program koristis na racunarima za ogranicenje protoka i kako radi ?

Ogranicenje protoka mozes da resis tako sto ces od nekog starog racunara napraviti ruter ....
Od ovoga sam jos ranije odustao iz vise razloga (buka, prostor, slabo se razumem u hardver...) sve u svemu ruter mi je delovao kao elegantnije resenje

Nazad
Vrh Dno