Šta je novo?

TP Link adsl ruter...iskustva

Dimke

Čuven
Učlanjen(a)
17.07.2002
Poena
649
Posto me moj modem ruter koji sam dobio od ptt-a zeza nevidjeno zanima me kako radi TP Link pa ako ima zadovoljnih vlasnika neka napisu svoja iskustva. Konkretno me zanima kako radi p2p i sam ruter uz p2p. Znaci dal se zakucava i dal je moguc surf uz download p2p...moze i predlog za neki drugi uredjaj tog tipa

ja sam danas uzeo TP-LINK TD-8810, posle skoro godinu dana maltretiranja sa govnjivim Sagemom koji sam dobio od ptt-a... Ruter radi kao bombona!!!

Posto sam skoro godinu dana koristio Sagem 840 bez ikakvih problema i zastoja kod vise provajdera, moze biti da na nekim centralama radi a na nekim ne, aneks B je u pitanju. Znaci po mom iskustvu, Sagem ne pravi probleme.
I povratak na temu. Od najnovijeg provajdera, trazio sam, kako bi odmorio Sagem-a koji je inace moj a ujedno probao i nesto drugo,i dobio na koriscenje TP Link 8810. Zamerke su - sem nedostatka portova - sto moram povremeno da ga resetujem i sto sam morao da iskljucim firewall u Panda Platinum Antivirus kako bi mogao da ostvarim vezu. Ujedno ako neko koristi TP 8810 i Pandu, dobrodosao je svaki savet. Za sada kod mene bolje se pokazao Sagem.

U prilog ovome mogu reci da kad sam onaj nesrecni ruter od SezamPro-a zamenio za ovim TP-Link-om 8840, progledao sam.
Nema vise da P2P programi skroz "ubiju" ruter kad mu samo reset pomaze.
Jedino mi se ne svidja da sporije radim u njegovim podesavanjima dok u on pozadini radi punom brzinom.

I ja imam TP-8840 i imam sledeci problem.

Ako radi kao modem (ne upisem u njegovim podesavanjima username i password), tj kada se konektujem pomocu "konekcije" sve radi super.

Ako stavim username i password u njegovim podesavanjima surfovanje radi ok, ali imam problem prilikom uploada. Npr www.speedtest.net nece da mi prodje (zakuca se kod uploada). Takodje, ne mogu da uploadujem fajlove pomocu ftp klijenata.

Napominjem da mi sve to radi super kad ga koristim kao modem.

Provajder je PTT.

Jel moze neko da mi razjasni problem?

Vrh Dno