Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Ne vidim ja gde si ti mene uvredio pa da se izvinjavas...razumeo sam te odlicno a ne bih se ni javio da mi jedini uslov da predjem na mix nije bio da ne budem bez neta sto je i tebi bilo vazno pa sam se zacudio kako nisi procitao ovde da nema problema sa tim...

Inace,istina je negde u sredini,ima gluposti kod SBB ali ima i kada ih telekom odvaljuje i SBB nije kriv...potrebna je i sreca...

Ja sam bio na Total Mix-u, i prošle nedelje im pošaljem opremu za ADSL i tražim MIK, sreća da imam rezervni adsl modem, jer odugovlače mi izdavanje MIK-a više nego što mi se to svidja. Preključe ih nazovem i insistiram na tome da se proces ubrza (prvi put kad sam ih zvao rekoše trajaće dan-dva, Total TV ostavljam, dakle i dalje sam njihov korisnik), na ovo moje insistiranje kaže mi operaterka da će staviti urgenciju na nalog. Dakle nisam ni u planu bio za MIK skoro 10 dana, onaj rezervni TP Link mi ima samo jedan LAN, Wi-Fi-ja nema, i ovo pišem sa laptopa preko tetheringa. Svi smo u familiji pri kraju sa mobilnim megabajtima, da bi sinoć prestao da radi i adsl sa SBB korisničkim imenom i lozinkom. Iskreno se nadam da je ovo znak da su najzad spremni da mi daju MIK. Stvarno su djubrad i kao da se trude da ti malo zagorčaju sve kad odlaziš od njih.
Inače njihovim ADSL-om sam bio uglavnom zadovoljan, cena je bila odlična, ali dešavalo se da svakih 3-4 dana dolazi do usporenja ili do prekida veze, pokušao sam ovo da rešim sa njima, ali bezuspešno. Posle više od nedelju dana sa drugim ruterom, mislim da onaj njihov TP Link nije bio baš skroz ispravan, a malo je i krš sve u svemu.

Najzad su mi dali MIK danas, izdiktirao mi operater na 19955, iako su me ubedjivali isti ti operateri da neće moći da mi daju MIK nikako drukčije nego u pismu, poštom. Odmah trknem do Telekoma, pokupim opremu i kao nekim čudom parametri linije, kad sam priključio HG 531 V1, su kao preporodjeni. Upstream SNR (dB):10, Downstream SNR (dB):20.5, Upstream line attenuation (dB):4, Downstream line attenuation (dB):5. Dok sam bio na Total Mixu cifre su bile bukvalno duplo manje, što nije imalo nikakve logike, jer do ulaza pored dolazi optika, imamo istureni strepen i uslove za VDSL. Kako je moguće da se ove vrednosti ovako promene stvarno mi nije jasno? Da li Telekom minira SBB, ili ovi nešto petljaju, ko zna... verovatno sam sve one prekide i usporenja zbog toga i imao.

Edit: Isteklo je bilo vremensko ograničenje za menjanje prethodne poruke, tako da sam morao novu, a moderatori ako žele neka spoje postove.

Poslednja izmena:
Najzad su mi dali MIK danas, izdiktirao mi operater na 19955, iako su me ubedjivali isti ti operateri da neće moći da mi daju MIK nikako drukčije nego u pismu, poštom. Odmah trknem do Telekoma, pokupim opremu i kao nekim čudom parametri linije, kad sam priključio HG 531 V1, su kao preporodjeni. Upstream SNR (dB):10, Downstream SNR (dB):20.5, Upstream line attenuation (dB):4, Downstream line attenuation (dB):5. Dok sam bio na Total Mixu cifre su bile bukvalno duplo manje, što nije imalo nikakve logike, jer do ulaza pored dolazi optika, imamo istureni strepen i uslove za VDSL. Kako je moguće da se ove vrednosti ovako promene stvarno mi nije jasno? Da li Telekom minira SBB, ili ovi nešto petljaju, ko zna... verovatno sam sve one prekide i usporenja zbog toga i imao.

Edit: Isteklo je bilo vremensko ograničenje za menjanje prethodne poruke, tako da sam morao novu, a moderatori ako žele neka spoje postove.
Meni konačno aktivirali port, još juče, ali niko se nije setio da javi. Saznao sam tek nakon poziva na 19955. Da li je neko uspeo od njih da dobije username i pass za ruter, pre nego što stigne oprema?
Sudeći po iskustvima mogu se načekati da ista stigne.

Poslednja izmena:
Ti probaj da pitaš na 19955, ako znaju reće ti, verovatno. Ajde baš ako si zapamtio parametre veze kod starog provajdera uporedi sa parametrima kod SBB-a, kad ti stigne njihov ruter.

Ma pokušao sam ali ne daju. Uporedicu svakako, za sada deluju malo bolje (samo ADSL linija, bez logovanja) delom jer se i ne deli sa IPTV-jem.

Ako prijavim loš prijem signala, da li se plaća njihov dolazak i podešavanje antene?

Ako prijavim loš prijem signala, da li se plaća njihov dolazak i podešavanje antene?

Da li imas ucestale smetnje na nekim kanalima ili samo danas?

A ovo sto si pitao poslace ti onog montera koji ti je montirao antenu a za cenu ces sa njime da se dogovoris jer to nije njihova tehnicka podrska vec partnerski rade sa nezavisnim lokalnim monterima.

Da li Totalci daju Adsl spliter uz modem/ruter, na kutiji stoji da je u paketu (kao i CD) ali ni jednog ni drugog nema?
Nije da su mi nesto potrebni, ali ne bih da ih placam pri kasnijem vracanju opreme.

Ugovor za TotalMix mi ističe 1.oktobra? Da li treba ponovo potpisivati ugovor ili se bez potpisivanja može da nastavi po istoj ceni ista usluga?

;)Здраво народе, поднео сам јуче захтев за увођење ттв. Позвао сам онај њихов центар 19955 испричао се са тетом и она рече да могу да очекујем позив у року од једног до седам дана.:d То уводим у викендици која се налази у Ваљевском крају. Имате ли ви нека искуства тог типа колико ће то да траје, мислим колико ћу чекати да доће серивсер и инсталира опрему?:) За сада уводим само тв јер немам потребу за нетом.:D

kao sto ti je i receno, oko 7 dana.. zavisi koliko su azurni serviseri u tvom kraju i koliko imaju posla. strpljenja malo :)

Јавио се лик, каже доћи ће сутра. :d Брзи су нема шта.:D

Hteo sam da imam barem dva HD risivera ako ne mogu tri, ali fora je da za svaki HD risiver mora da se pise ugovor. Znaci na moju antenu oni mogu bez problema nakaciti i 4 HD risivera ali se za svaki mora posebno placati paket koji se koristi a ne samo doplata od 350 dinara kao za SD risiver. Sad mene zanima da li bih ja mogao sam da kupim HD risiver i da stavim karticu iz njihovog SD risivera u njega i da sve radi kako treba ili ne? Da li bi oni to skontali?

Ulecem kao padobranac ali da pitam... roditeljima mi je istekao ugovor sa Total TV pa zele da raskinu i potpisu novi da bi dobili HD risiver... da li je to neko skoro radio i kako funkcionise? Da li oni kao SBB imaju 72 unazad ?
Poz i hvala.

Da dobijes novi hd risiver to je I jedini nacin,nemaju 72 sata unazad...meni je monter rekao da novi ugovor mora da se vodi na nekog drugog clana porodice jer nece da urade novi ugovor na istu osobu,bar je tako bilo kod mene

Poslednja izmena:
I koliko je to sve kostalo tebe? Meni je monter za ovaj kraj rekao da on mi donosi HD risiver montira ga i njemu placam oko 3000 dinara a stari risiver sa karticom vracam u poslovnicu SBB?

Nije me kostalo nista jer nisam hteo da dam 4000 da se ponovo obavezem sa ugovorom a samo da bih dobio hd risiver,inace su mi trazili oko 7000 samo da promene risiver I aktivuraju ga bez ugovora

Nije me kostalo nista jer nisam hteo da dam 4000 da se ponovo obavezem sa ugovorom a samo da bih dobio hd risiver,inace su mi trazili oko 7000 samo da promene risiver I aktivuraju ga bez ugovora

Nisam te dobro razumeo, mislio sam da si ti zamenio opremu... Jos razmisljam sta da radim... da li placati 3000+ dinara i 250din mesecno za hd risiver i hd paket :(

Hteo sam da zamenim,ali mislim da bi to bilo bespotrebno bacanje 4 crvene I

da bi da se maknem od telekoma i njohovog iptv box-a. koji su to bre namazani majmuni... prelazim na sbb / total ... videt cu. sve je bolje od ovih nezahvalnih...

Na totalu mi neki kanala rade, a neki ne. Na primer pink uvek radi, a sos ne. Tako pola kanala radi, a pola ne. To se desava cesto, ali uglavnom rade svi. Da se nije antena pomerila?

Kakva je situacija sa prebacivanjem ADSL-a sa jedne fiksne linije na drugu? Preselio sam se a ugovor mi traje do januara, a ne bih duplo da plaćam u oba stana. Da li postoji neka naknada, koliko se čeka, itd, trebaju mi informacije iz prve ruke.

Ja sam selio adsl, doduše davno. Siguran sam da nisam platio nikakvu naknadu i prebacili su u roku od tri dana. Eunet je bio provajder.

Kakva je situacija sa prebacivanjem ADSL-a sa jedne fiksne linije na drugu? Preselio sam se a ugovor mi traje do januara, a ne bih duplo da plaćam u oba stana. Da li postoji neka naknada, koliko se čeka, itd, trebaju mi informacije iz prve ruke.
Ja sam sad u procesu prebacivanja na drugu liniju i sve sam obavio telefonom bez naknade

Čuo sam da će svi koji imaju stare risivere dobiti nove besplatno u narednih nekoliko meseci.

Nazad
Vrh Dno