Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

hebote život!!! niko da odgovori...za nedelju dana mi ističe ugovor sa pttom, ali pošto nema akcija nema mi druge ili telekom ili total?

Prelazi, nema nikakvih problema po tom pitanju, ja sam prešao sa PTT-a i potpuno sam zadovoljan, čak imam i nešto brži download nego što sam imao.

Koristiš smao net ili i tv

Kolika je razlika u slici izmedju klasicne kablovske i satelitske total tv?

Kolika je razlika u slici izmedju klasicne kablovske i satelitske total tv?
Ako misliš na analognu kablovsku razlika je ogromna ..Slika sa satelita je digitalna i nema nikakvih smetnji..Svaki kanal treba da je max kvalitet slike,dobar zvuk..Smetnji može da bude jednino usled nekih vremenskih
problema padavina itd..Satelitski prijem još omugućava prijem hd kanala ali to zavisi od operatera i kakvu ti opremu nudi.

poz ljudi trenutno sam korisnik orion interneta koji je jednom recju blagi uzas, trenutno sam na 5/1 na orionu bez ugovora (koji naravno kod njih ni u ludilu ne bih produzio) samo me interesuje da mi kazete da li bi na totalu mogao da izvucem neku brzinu do 20mb
Pogledajte prilog 138031

Ne kontam piše ti data rate 16/1 a kažeš da imaš 5 ..Inače downstream ti je problem vrlo je nizak 6 db ..To ti je po teoriji na granici dok ti je upstream vrlo dobar..Sad mi nije jasno zbog čega je tolka razlika u
vrednostima..Moj ti je savet da pređeš kod telekoma pa ako je linija problem neka je oni malo srede..

poz ljudi trenutno sam korisnik orion interneta koji je jednom recju blagi uzas, trenutno sam na 5/1 na orionu bez ugovora (koji naravno kod njih ni u ludilu ne bih produzio) samo me interesuje da mi kazete da li bi na totalu mogao da izvucem neku brzinu do 20mb
Pogledajte prilog 138031

postoji on line kalkulator koji ti omogucava da koliko toliko proveris koji su dometi tvoje parice tj. koliko tvoja linija moze da izgura

http://www.speedguide.net/dsl_speed_calc.php

ubaci tu parametar line attenuation (kod tebe je 15.3db) i kalkulator ce ti izbaciti i maximalnu brzinu i udaljenost od centrale

p.s. uzmi ove brzine sa rezervom ali ti mogu posluziti kada menjas paket jer precizno za svaku liniju jedino telekom moze da izmeri kvalitet parice i propusnu moc

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 138031

Moj ti je savet da ipak "odes" na Telekom. Imas problem na liniji, tj sum, zato potpisi kod telekoma 20/1, reklamiraj ako budes imao problema (a imaces). Telekom moze da te prebaci na drugu paricu, cacka po centrali, cak i po instalaciji u zgradi...
Kod Totala(SBB-a) si manje vise prepusten sebi, jer oni mogu samo da reklamiraju stanje kod Telekoma, a pretpostavljas kako ce biti azurni. Sa ovom vezom, 10MB/s ti je max a da radi stabilno.

Poslednja izmena:
hmmm hvala na infromacijama, meni se cini da imam slicne parametre kao Gizmo ako su to njegovi parametri http://www.dodaj.rs/f/1S/94/12tCy5vf/vrednosti.jpg
e sad razlog sto mi se neide kod telekoma jeste sto mi je ovde jeftinije i ne potpisuje mi se ugovor na dve godine, sad sam stvarno u dilemi

i ako moze jos nesto, neka mi neko sa total tv neta pinguje ova dva servera i nek mi kaze koliki ping imaju, hvala

login.p1.worldoftanks.eu
login.p2.worldoftanks.eu

hmmm hvala na infromacijama, meni se cini da imam slicne parametre kao Gizmo ako su to njegovi parametri http://www.dodaj.rs/f/1S/94/12tCy5vf/vrednosti.jpg
e sad razlog sto mi se neide kod telekoma jeste sto mi je ovde jeftinije i ne potpisuje mi se ugovor na dve godine, sad sam stvarno u dilemi

i ako moze jos nesto, neka mi neko sa total tv neta pinguje ova dva servera i nek mi kaze koliki ping imaju, hvala

login.p1.worldoftanks.eu
login.p2.worldoftanks.eu

..meni je 48 na oba..

Pozdrav prijatelji
Potreban mi je savet.Za mesec dana mi istice ugovor za internet kod telekoma 4/0.5 mbps i sad gledam ove net pakete, ali bih usput i televiziju, a iptv mi dodje malo oskudan, a box ne dolazi u obzir jer bih zarobio protok, pa se razmisljam za total mix.
Ovo su podaci sa rutera Untitled.png

E sad, ja bih da otkazem ranije ugovornu obavezu telekomu i platio bih im tu jednu preostalu ratu do isteka ugovora, da bih mogao da uzmem total mix uz d3go dok je ova akcija.
A imam i neku drugu opciju, posto imam dva telefonska prikljucka u kuci, da na jednu paricu ide iptv, a na drugu samo adsl 20mbps.

Kakva su vasa iskustva?Da isprobavam total ili da idem na ovo sto mi preostaje, jer sam trenutno na nekoj kablovsko Pogled ubi boze.
Pomagajte.Hvala. :)

Ako mislis na akciju D3GO za dzabe, ta akcija traje godinama, tj stalno se produzava, najverovatnije ce d3go uvek biti besplatan...
Linija ti je solidna, ne bi trebalo da imas problema. Takodje, mozes po jednoj liniji da imas IPTV, a na drugoj nesto drugo, ako ti se to isplati da placas i ako ima dovoljno slobodnih portova u centrali.

A sto se tice usluge generalno, vidim da vise hvale total, strah me da ne bude posle otisao sam po bolju televiziju, a ovamo mi zeznu net i posle se prave blesavi u fazonu, to je do telekoma, na njihovoj ste centrali bez obzira sto ste nas korisnik, pa da ginem posle izmedju dve firme?

Da li se kod TotalTVa oseca agregacija na brzim paketima tipa 20MB/s? Cuo sam da je agregacija veoma izrazena tj. da nikako ne moze da se postigne realna brzina?

Generalno da li im valja ADSL, kakva je veza?
Sutra mi ističe sa PTT-om ugovor i treba da preuzmem MIK kod, operateri viču biće akcije, ali na sajtu ništa, obećanje ludom radovanje.
Iz PTT-a su mi rekli da moram da vratim opremu da bi preuzeo taj MIK, pa me zanima da li se oprema kod Totala može odmah preuzeti ili se čeka?

ADSL ti zavisi od Telekoma i u kakvom je stanju TT mreza kod tebe.

kada preuzmes MIK i kontaktiras Total u roku od 7-10 dana (kada prodje provera tehnickih mogucnosti kod Telekoma) dobijas aneks ugovora i ruter brzom postom

sve to pod uslovom da vec imas televiziju

Ja ne znam da li se neko tamo gađa kamenjem u glavu ili su blesavi. Za ugovor na godinu dana što se ADSL-a tiče ne dobija se WiFi ruter. Da li je nekom tako nešto potrebno?
Ukoliko hoću da potpišem ugovor na 2 godine, bez većih razmišljanja idem kod Telekoma.
Strpeću se do ponedeljka možda ovi iz PTT-a, dotle stave neku akciju na sajt.

Ja ne znam da li se neko tamo gađa kamenjem u glavu ili su blesavi. Za ugovor na godinu dana što se ADSL-a tiče ne dobija se WiFi ruter. Da li je nekom tako nešto potrebno?
Ukoliko hoću da potpišem ugovor na 2 godine, bez većih razmišljanja idem kod Telekoma.
Strpeću se do ponedeljka možda ovi iz PTT-a, dotle stave neku akciju na sajt.

Ja sam uzeo na god i dobio ruter, mada to je bilo davno, možda su nešto promenili ili ti je tu informaciju dala neka smetena šalteruša, zovi opet i pitaj.

Bio su u pravu šalteruša je prenela pogrešnu informaciju. Sad samo još da se smiluju i da pošalju opremu.

Par dana mi je trebalo ali procitao sam svih 96 strana ove teme, i nisam resio dileme i dalje...
Trenutno sam na Box Paketu, a rado bih presao na Mix (kada bih znao da ce to proci lagano, jer mi net treba za posao koji obavljam od kuce).

Evo mog poredjenja sa prednostima i manama obe ponude

##### Telekom Box #####
+ fiksni sa 300 impulsa i pretplatom
+ postpaid mob paket sa 1 GB neta, 500 min, 500 poruka
+ 6 Mbita ADSL - radi bez ikakvih problema
+ 2 x IPTV

- nema D3GO (WebTV je ocajan i ne radi na OS X i mobile uredjajima)
- nemoguce je imati vise od 6 Mbita

cena ~ 3500 din mesecno

##### Total Mix #####
+ brzi internet do 20 Mbita (realno 16)
+ TV na 2 TV prijemnika bez uticaja na brzinu interneta
+ D3GO za gledanje preko iPad-a i racunara
- gubim besplatnu pretplatu i 300 impulsa na fiksni (oko 500 din mesecno)
- gubim besplatan postpaid paket (recimo oko 1140 din mesecno - slican Mix Net M)

cena ~ 2786 mesecno

##### Zakljucak #####
Ako stavimo na stranu zavrzlame oko migracije sa telekoma na total tv i kvalitet tehnicke podrske (telekom mi je uvek maksimalno izlazio u susret), postavlja se pitanje ako ugasim box i predjem na total, koliko ce skuplje mesecno da me izadje total tv mix + postpaid mob + fiksni. Po ovoj racunici ispada da je Box daleko povoljniji, ali ono sto ne mogu imati u box paketu je brzi net od 6 Mbita i D3GO, a to mi bas treba...

Mozda na kraju napravim ne tako solomonsko resenje i uzmem brzi net kod telekoma a televiziju kod totala, ali u tom slucaju gubim postpaid broj i fiksnu pretplatu, a takodje ne bih dobio ni D3GO ( u sustini glupo resenje).

Telekomu sam pisao pre 2 god i pitao da li planiraju da naprave pristojan WebTV koji radi na svim platformama, odgovor je bio da vrlo uskoro izbacuju Mobile TV preko 3G, ocigledno da nemaju nameru da urade ono sto bi privuklo ili zadrzalo neke korisnike ...

Zaista je tesko naci sve u jednom, a najveci problem je limit od 6mbita na box paketu, a ne postoji nada da ce to da se promeni u dogledno vreme, usled limita infrastrukture. Mozda na kraju i uzmem total mix, i prezalim razliku u lovi za fiksni i mobilni, tacnije odmah bih presao kad bih znao da mi nece neko izgubiti dslam usled preduge migracije.

Poslednja izmena:
Satelitski total je losijeg kvaliteta slike od onog koji ima IPTV, a izbor kanala je daleko od onoga sto SBB udi u kablovskoj i D3i varijanti. D3go je dobar "za usput" ali ne i da bude jedina varijanta za gledanje TV-a. Krajnu odluka je ipak na tebi...

@Ahsen...sve si lepo rekao i analizirao osim zadnja 2 reda...

Ako ti je najveci problem limit od 6Mbit to nije tacno jer sada skoro svi dobijaju VDSL+IPTV OSIM ako ti nije losa veza+mislim da nema VDSL box jos uvek!A ako ti je losa veza onda neces imati ni TTV 16Mbit...?
Takodje migracija traje 7 dana i za to vreme imas internet ako imas bilo koji drugi modem,nema gubljenja DSLAMa...

Ne znamo kakva ti je veza ali cu ti reci da je moj kum proslog meseca zavrsio sa BOX i presao na TTV mix po mom savetu...izuzetno losa veza,2.5km od centrale pa su mu pustili IPTV i 1.5Mbit za internet...sad je stavio TTV i ima internet 8Mbit+sto kazes d3go dovoljan klincima u 2 sobe i prezadovoljan je...

@lab310 kvalitet slike ne bi bio problem, mada zaista IPTV ima jako finu sliku i u SD, a izbor kanala osim arene koju ne gledam je meni bolji kod SBB - history channel, kitchen24 i jos par kanala.

@yugo veza mi je sasvim ok jer trenutno imam 2 IPTV + 6mbita i sve radi vec 2 godine bez ikakvih problema, tako da bi to trebalo da da u zbiru 16 mbita.
Nisam upoznat sa VDSL-om, ali sam cuo da je to dostupno samo malom broju ljudi u Srbiji koji su do 250m od centrale ? Da li gresim ili moze i dalje od toga ? Neko mi rece i da treba optika za to, nisam bas u toku.

Tvoj kum je imao izgleda 1 IPTV + net , a ja ih imam 2 u kuci sto je oko 4+4+6 ~ 16mbita trenutno tece kroz moje telefonske kablove.
Za net bih preziveo u toku migracije, hvatam komsijskih 10mbita.

@nmilicevic niko ne zna kada ce i da li ce D3GO poceti da se naplacuje, zena iz tehnicke podrske mi je rekla da nemaju formiran cenovnik za to i da ne zna da li ce ga i biti. Uglavnom stalno produzavaju akcije da ga dobijas free za vreme ugovorne obaveze. Po meni oni koriste D3GO da te motivisu da potpises ugovor na 2 godine, i verovatno ce tako ostati jos neko duze vreme, jer nisam siguran koliko ljudi je u ovom trenutku spremno da im placa za tu uslugu dodatno. Mozda za 5 godina kada se svest naseg coveka promeni. Mislim da trenutno rade na "navlacenju" ljudi na tu uslugu.

Poslednja izmena:
Da dodam,da mi jos uvek radi d3go koji se ne placa jer je nalog ugasen i vracena oprema sa starog ugovora,radi sa sve resetom uredjaja...

Nazad
Vrh Dno