Šta je novo?

TotalTV Mix (TV+ 16Mbit/s Adsl)

Dobija se TP-LINK TD-W8951ND,verzija sa miljeom odozgo!!!
 
Hahahaha, vidi stvarno milje :d Izgled na stranu, kako ste zadovoljni radom istog?
 
Moja baba ga obozava samo da ga slucajno ne opere, a ja ga jos nisam dovoljno testirao.
 
Hahahaha, vidi stvarno milje :d Izgled na stranu, kako ste zadovoljni radom istog?
Toliko sam zadovoljan da sam kupio drugi...Eno ga,kupi prasinu.
Konstantno veza puca,los signal,nema sta nije bio problem.Telekomovi adsl ruteri su za njega pet u celo.
Da,nikako da se nakanim i vratim im ruter posto ovo sto su mi poslali ne radi.
 
mozda je tvoj pokvaren,meni za sada lepo radi evo 48 sati bez prekida ide d3go na wi-fijuuu.
 
Jel može direktno sa migracionim kodom da se ode kod njih u Bulevar Zorana Đinđića 8a, da izbegnem sporu proceduru dostavljanja istog putem maila? Kakva su iskustva osim ovog neočekivanog spuštanja brzina o kojem se pisalo, jel radi stabilno? Ipak je godina dana u pitanju, ne bih da se zaglavim na lošem netu.
 
Net je stabilan, ja na speed testu imam 17.5 Mbit, i osim onog problema pre 2 meseca sa misterioznim spuštanjem brzine na 5Mbit za koje krive Telekom, sve radi savršeno. :thumbup:
 
Bio sam danas u Kralja Petra, prijavio sam se za do 20 Mbps paket na 12 meseci. Dao sam im MIK, videcemo kad ce da me zovu po opremu, ne vise od par dana valjda.
 
Sada se dobija taj ruter? TP-LINK TD-W8951ND? Ovaj sto ja imam je tezak krs, a domet wifi baca do druge sobe i to mu je to, kanal.
 
Pozdrav ljudi, da li ima neko iskustva sa prelaskom iz TOTAL MIX-a (SBB) na drugog ADSL provajdera? Konkretno, ako SBB posle isteka ugovora, posalje novi ugovor, a ja neću da ga potpišem nego hoću npr. nazad kod Telekoma, meni SBB treba da izda Migracioni Kod. E sad, ako sam kod SBBa do septembra, kada ja mogu da tražim migracioni kod od SBBa i predjem kod telekoma,a da ne potpisem novi ugovor sa SBBom , i da li uopšte SBB traži da se potpisuje novi ugovor ili se on automatski produžava (kod telekoma je npr.ugovor bio godinu dana i nakon toga se ADSL i dalje koristi sa mogućnošću da se bilo kad otkaže usluga).... nisam zadovoljan SBBom....
 
Zvali me danas, pitali me za adresu, JMBG, itd, i bukvalno na kraju razgovara kažu poslaćemo vam opremu sutra, stiže u roku od dva dana. Zar šalju opremu poštom? Kako se onda potpisuje ugovor? Obično sam išao sam po opremu i tada potpisivao. Jel je ovde drugačije ili svejedno mogu sam da odem da pokupim, pre nego što pošalju sutra?
 
Opremu češ dobiti brzom poštom, kurir će ti dostaviti ugovor, pred njim češ potpisati i on će jedan primerak da vrati u Total
 
Stigla jutros oprema. Prešao sam sa PTT-a, tako da evo neke paralele:

PTT:

vrednosti.jpg


3167621829.png



Total:

total.jpg





To je to, ne mogu reći da sam prezadovoljan, ali paket glasi do 20 Mbps, toliko moja linija izvlači. Tačnije, ubeđen sam da bi sa drugim ruterom koji nije krš kao ovaj TP-LINK TD-W8951ND imao još megabit ili dva više pri downloadu. Videćemo kako se ponaša ovaj ruter, ako bude pravio probleme moraću da ga menjam.
 
Ja kol'ko znam, brzinu ti je ograničio Telekom, prema parametrima linije, tako da ti ne vredi da menjaš ruter.
 
telekom ti softverski ogranicava brzinu ukoliko se ispostavi da si predaleko od centrale za odredjenu deklarisnanu brzinu

kod ADSL tehnologije postoji taj veliki problem da kvalitet slignala opada sa duzim rastojanjem izmedju parice korisnika i centrale
 
Ja kada se registrujem na "moj telekom portal" iako ne koristim njihov adsl vec total mix, pise da sam korisnik net 20 open adsl-a.
 
Ograničio je 19, ne 16...
Očigledno je 18.840 kb/s, što nije 19 Mb/s. Drugo, na ADSL-u postoji i određeni overhed od nekih 15%, te u tom smislu tvoj modem ostvaruje maksimum za date parametre.

Izmena: Sada mi je jasno gde nastaje zabuna. Ono "Max Rate" nije brzina na koju te je Telekom ograničio, već (optimistična) procena tvog modema/rutera koliko bi moglo da se izvuče u tim uslovima. Tvoj modem ni ne može da zna na koliko je Telekom ograničio njihov modem.
 
Poslednja izmena:
a ti koliko neznas ovo je teska krsetina od rutera gde bi jedan kvalitetan ruter svakako popravio stvari bar do 17mb - 18mb
Zaista ne znam (da, piše se odvojeno) kolika je "kršina" taj ruter, ali teško da bi i sa jednim ruterom dobio 18 Mb/s ako mu je na toliko Telekom i ograničio konekciju. Meni izgleda kao da je ovo maksimum za te parametre.

Da li bi neki ruter/modem mogao da se ukači na nešto većoj brzini, odnosno da li bi mu to Telekom uopšte dozvolio, je već drugo pitanje, ali je to sve "ceđenje suve drenovine". Da li će zaista neko da propadne za 0,5-1 Mb/s veći daunloud?
 
Mene zanima gde to Telekom ograničava brzinu? U mojoj centrali?
Da, u centrali.

A kada to ne bi ograničili, veza bi ti stalno pucala i imao bi česte prekide jer bi tvoj modem/ruter stalno pokušavao da izvuče što veću brzinu. Nešto slično kao kod 2G/3G kod mobilnih.
 
Poslednja izmena:
Koristim total mix godinu dana, do pre 2 meseca brzina je bila 18 mb, a sada ja 13 mb. Zanima me zašto je telekom meni smanjio brzinu kad nisam imao nikakvih problema?
 
Prema mojim saznanjima, nema nikakve zavere, već samo neozbiljnost, bahatost i neprofesionalizam. (Ne znam samo šta je gore. :S:)

Neko je nešto čačkao na DSLAM-u, a ne zna posle ni da vrati sve parametre kako su bili. :S: Zovi Totalovu tehničku i smaraj ih. Mnogima su ipak uspeli da vrate brzinu na staro, što podrazumeva tešku borbu sa (ne)ljudima iz Telekoma.
 
@gizmo, @stojanmilicevic
Nije Vama telekom ogranicio brzinu ni na 16 ni na 19 ni na 13Mbps. Telekom na portu setuje 5, 10 ili 20/1Mbps. Ukoliko je parica dovoljno kratka i kvalitetna ( za odgovarajucu brzinu ) uhvatice se onoliko koliko je pusteno, ukoliko nije uhvatice se nesto ispod ako se uopste i uhvati. Jedna dobra analogija. Ko se seca dialup-a i toga da iako si imao 56k modem i iako je provajder sa druge strane imao 56k modem retko ko je mogao da se konektuje na blizu 56k, gotovo nemoguce, tvoj modem i modem provajdera tokom handshaking-a obaraju brzinu dok ne dodju do brzine na kojoj je moguca koliko toliko kvalitetna komunikacija, te su konekcije bile na 52, 48 i sl kbps . Ovde je slican princip. Telekom pusta 20 i ukoliko je parica predugacka ili krs link ce se uhvatiti na npr. 15mbps ali to niko nije ogranicio nego su tvoj ruter i telekomova oprema sa druge strane "ustanovili" da se na toj brzini moze uspostaviti koliko toliko stabilna konekcija ( da SNR margina bude oko 6 dB ) i to je sve. Nema tu nikakve teorije zavere niti ogranicavanja od strane telekoma. Generalno telekom svakako moze da ogranici na koju god brzinu, no ovde nije to slucaj. Ne branim Telekom niti provajdere, ali se ovde iznose nagadjanja koja uopste nisu tacna. Kada ukljucite ruter videcete koliko dugo link dioda treperi dok se ne uspostavi link, upravo iz navedenog razloga, ruter i telekom oprema se "dogovaraju" na kojoj brzini ce se uhvatiti link a da konekcija moze biti stabilna.
Ko sa losijim ruterom ne hvata pun link, ako mu fali par mb, mogao bi mozda ( sa naglaskom na mozda posto nije obavezno ) sa kvalitetnijim ruterom koji ce bolje da pegla smetnje na liniji da izvuce punu brzinu i stabilnu konekciju pod istom.
@stojanmilicevic
To sto je pre 2 meseca bilo 18 a sad 13, ako je do telekoma, moze da znaci da je port na dslamu prosvirao i sl. ali je svakako moguce i da je doslo do nekog degradiranja kvaliteta parice u smislu da su oksidirali kontakti na regleti ili gde god da je parica nastavljana i sl. mozda su se pojavila neka preslusavanja mozda se neki kabl ostetio, ako je vazdusni vod , mozda ga je vetar iscimao, ako je podzemni mozda neka vlaga i sl. ( koliko god tragikomicno zvucalo , moguce je ) i sl. ko zna kakve nove smetnje na liniji su mogle da se pojave. Takodje, sto se tvoje strane tice, da li si probao sa drugim/kracim tel kablom, proverio svoje instalacije, pokusao sa drugim ruterom ( mozda je i on prosvirao ) i sl.
 
Poslednja izmena:
moguce je i da su komsije uzele ADSL, a posto se sve parice 'skupljaju' u ulici, to dovodi do smetnji pa je manja brzina.
 
Како се то парице "скупљају" а да то утиче на везу? Свака иде до своје централе а наравно да неће за сваку посебно да копају. ;)
 
prolaze kroz istu TT kanalizaciju, skupljaju se u velike 'snopove'. to je stari problem poznat kao 'preslusavanje' ili tako nekako.
 
Ko sa losijim ruterom ne hvata pun link, ako mu fali par mb, mogao bi mozda ( sa naglaskom na mozda posto nije obavezno ) sa kvalitetnijim ruterom koji ce bolje da pegla smetnje na liniji da izvuce punu brzinu i stabilnu konekciju pod istom.

Pa o tome ja i pričam, evo i konkretnog slučaja koji sam imao na PTT-u sa takođe kršem od TP-Link 854W rutera...

TP-Link 854W:

vrednosti.jpg





Pirelli:

vrednosti2.jpg





Ignorišite što ispod drugog rezultata umesto PTT piše Telekom Srbija jer tad nisam stavio svoje podatke za PPPoE pristup. E sad, da li bih dobio tih 2.5 Mbps više kao što sam dobijao u tom konkretnom slučaju - ne znam, ali sigurno bi kvalitetniji ruter doneo veću DL brzinu. Da li ću propasti za par Mbps kao što kaže Magick - neću, ali čisto me zanima za koliko je moja linija stvarno sposobna. To podrazumeva kupovinu boljeg rutera, nešto što mi nije u planu ovog meseca.
 
Nazad
Vrh Dno