Šta je novo?

Total TV / EON Sat

Da li su uklonili neke kanale poput CineStar, Nova Max, Nova Series, Cinemania, LR, GRAND i Nove i N1 iz regiona?
U Srbiji nisu sve to ima,a sto se tice Pink paketa...Total Tv je davao uz pakete FULL i Premium besplatno 2g. davao komplet Pink i eto ima ga i sada.Sto se tice N1 i Nova S dogovor je da ih MTS emituje preko satelita valjda ako ostanu ista imena,bice mSAT Plus i mSAT Max uz novcanu nadoknadu.I Yettel treba da ih reemituje,normalno placa im se za to...a ovi MTS i Yettel to posle sve naplate krajnjem korisniku.Na SBB EON programskoj semi ima svih kanala koji se trenutno emituju,cak se moze postati pretplatnik instalacija i oprema za 1d prva godina oko 700 a posle 1800 tako nekako.Dok kod MTS-a nema na sajtu za npr Plus od 1900d(1845 ako je uz eracun).pisu samo MTS programi ostali nista???Kako bilo ja guram do Septembra e tad istice UO,ond ce vidimo sa kim da pregovaramo :)

Poslao sam upit oko Pink paketa pa da vidimo, nesto radi nesto ne, ne ide to tako. Elem kontaktirao sam montera totala da mu prenesem da zelim da odjavim jedan reciver. Receno mi je da se strpim jos malo jer ni oni nisu dobili nikakve instrukcije sta treba da rade i za koga. Nacuo je da ce uskoro svima nama Totalvcima da zamene recivere, pa kaze lik stpljenja jos malo.

Ma sad je prelazni period i treba razumeti montere...tek ovde izgleda slede pravi problemi i dileme. Znaćemo sigurno više za mesec dva.

Pre neki dan na Areni ne znam kojoj pisalo je Beograd na epg i tako 3 sata u stvari je bio lokalni bg 3x3 basket paraolimpijaca . Da mi je znati ko radi ovaj epg na Total TV-u! Evo sad gledam neku špansku komediju na pink family i odjednom prekine na kraju epizode ! Očigledno je nešto do pinka!

I meni je jedan instalater rekao da treba da bude zamena risivera. Da li će to biti za mesec, dva, tri videćemo.

I meni je jedan instalater rekao da treba da bude zamena risivera. Da li će to biti za mesec, dva, tri videćemo.
dal se zna mozda za sta ce da se menjaju ? posto nama uskoro istice ugovor.

Znači nema osnova za raskid...
Nema sad, ali videćemo kada maknu kanale iz UM...biće im pune poslovnice kao i sada kada im je haos već dva meseca zbog poskupljenja koje onako bezobrazno nisu obnarodovali već kamuflirali nekakvim unapređenjem usluga.

Dosta ljudi znam koji jednostavno ne žele da se TTV pretvori u ono što MTS naziva satelitskom uslugom i neće to da gledaju pa shodno tome biće sigurno zahteva za raskid a da li će to moći ostaje da se vidi ili da se čeka kraj UO.

Ne znam kako da srocim pitanje mozda ce biti konfuzno al zanima me da li ima neki sajt da preko njega vidim koji je kvalitet slike na exTotalu odnosno MSATU da li je SD ili HD.
Nasao sam na ovoj stranici za Astra (M:SAT) satelit:
i ex Total TV Eutelsat 16A (16.0E): https://www.digitalbitrate.com/dtv.php?lang=en&liste=2&live=67

• Like
Reagovanja: uji
Ne znam kakav je taj novi risiver.
Ne znam ali posto UO mi vazi do Septembra verovatno cu ga dobiti,trenutno je stari SBB-ov uz karticu u njemu...evo sluzi skoro 6g i on i daljinac bez greske zgodno ima bookmarkujes omiljene kanale.A imao sam i mSAT-ov pre oko bese 3g i raskinuo UO po isteku.Bio neki glupi risiver nemoz da ga savatas nikako,a tek dodati omiljenje to su bile akrobacije :) kako bilo ako u Septembru odobre povratak na EON FULL ili mSAT Plus onda ce da razovaramo o obnovi i da zadre Sinestar I Pink i ostalo uz njihove MTS kanale...pa sta mora u tom srednjem nek zakljucaju ostalo ima,ako sve navedeno ne bude onda razlaz :)

@Matrix69 ukoliko tvoj televizor ima DVB-S2 tjuner i podršku za H265 (HEVC), onda možeš da potražiš CA modul i daće ti eventualno novu karticu uz njega, ako si već imao loše iskustvo sa resiverom.
Edit: pominje se newglee resiver na netu pa ako pokušaju da uvale neki stariji (Amiko je taj koliko vidim), tražite noviji koji ne bi trebalo da pravi problem ko što je pravio prethodni.

Poslednja izmena:
Ima li još neko problem, nekoliko Arena kanala ne prima signal

@Matrix69 ukoliko tvoj televizor ima DVB-S2 tjuner i podršku za H265 (HEVC), onda možeš da potražiš CA modul i daće ti eventualno novu karticu uz njega, ako si već imao loše iskustvo sa resiverom.
Edit: pominje se newglee resiver na netu pa ako pokušaju da uvale neki stariji (Amiko je taj koliko vidim), tražite noviji koji ne bi trebalo da pravi problem ko što je pravio prethodni.
@uji nema podrsku za satelit televizorov tjuner ostalo ima sve,naime radi se o nekom Blackbary kineskom tv-u kupljenom poodavnom u Win-Win u (dok je isti postojao).Ima ATV (analogna tv) DVB (tj ova sada digitalna) zatim cesalj SCART tkz,pa AV ono ulaz sa tri cinca takodje i ulaz za komp,nakacim kabl i sluzi kao obican monitor za PC.I isto ima 3 HDMI ulaza i takodje mesto za CLI Modul i USB.Dakle moz nakacis 100 cuda na njega,a posto neznam pitam ovo H265 dali to mislis na video kodek ili sta je to H265 (HEVC)?Ovaj risiver su mi zakacili tj monter SBB-a pre skoro 6g ,i evo radi i dan danas bez greske unutra je ona bese to se zove NDIS kartica i toje sve.Uvek je funkcionisalo malo pre isteka nazovu me na 062/XXXXXXXXX i pitaju ocul da obnavljam kazem da,tokom razgovora puste mi sms sa linkovima ka aneksu ja odgovorim broj ugovora i DA spojeno i miran 2 godine.E sad cujem neko kaze menjace risivere valjda MTS svoje koliko je to tacno neznam,imao sam i MTS Satelit uporedo 1 UO i raskinuo.Bolji ovaj stari od SBB-a 100 puta,onima je kvalitey slike bio nula u odnosu na SBB.Kako bilo u Septembru istice UO,e sta ce biti ne znam...samo znam da hocu dase vratim u srednji paket tj EON FULL ili mSAT Plus ako to nemoze raskid i gotovo :)

Nema podrsku za satelit televizorov tjuner ostalo ima sve. Ovo H265 dali to mislis na video kodek ili sta je to H265 (HEVC)?
Pa to, džabe ti onda, ne možeš da nakačiš samo karticu, mora onda resiver. Da, jeste kodek. Total je na H264 (AVC), tj. i mi smo na DVB-T2, ali Hrvati su prešli na H265 i mSat na Astri tako emituje kanale, tako da je neminovna promena resivera. Pošto smo još 2008. otišli korak dalje i tobož prvi u svemu (a kako i ne bismo bili da nam nije bilo Evrovizije i dva HD RTS kamiona za uživo prenose), najverovatnije za antenu ćemo u budućnosti preći na H266 (VVC).

Verujem da mi je negde promaklo, ali da li postoji neki broj, kontakt na koji bi mogli da se pozovemo.

@uji jeli ovo broj SBB-a a kad pozoves tretira se kao da si pozvao fiksni valjda,skoro sam ih zvao na ovaj 955 direktno i dobio njihov CC,ali za maksimalno 2 minuta razgovora Yettel mi nagura na racun nekih bese 80ak dinara,poziv ka specijalnim brojevima tako tretiraju...da hteo sam jos da dodam gonim dual boot Windows 10 IoT Enterprise LTSC i Linux Mint Mate.Ovo pisem iz Linux OS-a vise puta bar 10 sam fabricki restovao ovaj SBB risiver (mada mi monter rekao,ako zeznes sta moram da ti maplatim 3000d da sredim) ali uvek sve bilo ok.Imam skinuto od Rusa repack Sony Vegas Pro 14 pomalo editujem za svoj kanal zato imam skromno znanje o kodecima.Recimo kad restartujem SAT risiver sam ga automatski prepoznao je kao HD Tv i daje mi sliku u 1080x720px Interlaced refesh rate 50hz,to jeste HD ali nije onaj Full HD on ide u 1280x1080px.Znaci Tv jeste HD ali ovaj obican ne ovaj bolji.I drugo sto sam primetio dok sam nekada imao mSAT jedan ugovor i raskinuo....MTS emituje preko satelita u P Progresiv modu dok SBB ide na Interlaced,guglajuci vidim svi hvale Progresiv ali dzabe nema slika onu jasnocu ostrinu kao SBB u Interlaced....zasto je to tako to je vec visa matematika za moje skromno poznavanje te oblasti
:)

Poslednja izmena:
@uji jeli ovo broj SBB-a a kad pozoves tretira se kao da si pozvao fiksni valjda,skoro sam ih zvao na ovaj 955 direktno i dobio njihov CC,ali za maksimalno 2 minuta razgovora Yettel mi nagura na racun nekih bese 80ak dinara,poziv ka specijalnim brojevima tako tretiraju...
Verovatno si zvao 19955. Ovo je isto taj call centar, samo regularan broj gde će ti skidati iz minuta, a ne preko pretplate, ali da, razumem situaciju, pošto dok sam bio u Komercijalnoj banci, Komecentar je bilo moguće dobiti jedino na 19939.
Pomalo editujem za svoj kanal zato imam skromno znanje o kodecima.
Jasno, ovo je moj teren pa i ne očekujem svako da zna pojedinosti ko što, lupam, narod uglavnom nema pojma šta je fimoza ili ginekomastija.
MTS emituje preko satelita u P Progresiv modu dok SBB ide na Interlaced,guglajuci vidim svi hvale Progresiv ali dzabe nema slika onu jasnocu ostrinu kao SBB u Interlaced....zasto je to tako to je vec visa matematika za moje skromno poznavanje te pblasti :)
Nažalost, srozali su bitrate i napakovali treš kanale da bi nametnuli monopolsku dominaciju, a štetu trpi krajnji korisnik. Total kao platforma u biti i nije bila tako loša, svojevremeno se čak i emitovao signal sa Totala na analognoj kablovskoj, ali skoro sve čega se Telekom dotakne, to vremenom i uništi.

Nazad
Vrh Dno