Zapazi sam primedbu, koju je
weasel izneo, u nekoj drugoj temi, poželeo za trenutak da prokomentarišem ali sam tada odustao.
Sad vidim da je od te primedbe nastala tema, pa ajde da divanimo.
Sve dalje izneto u ovoj poruci je moj lični stav i viđenje.
Total Commander je prilično popularan, naročito među mlađom populacijom.
Valjda im se tako čini kako rade neki mnogo ozbiljan posao na svojim računarima.
Najčešće sam na pitanje ''Šta će ti Total Commander?'' dobijao konkretan odgovor: ''Pa, za krekovanje.''
Da ne bi bilo zabune, znam vrlo dobro šta je Total Commander.
Naravno, znam i da ga koristim.
Programe tog tipa koristim od njihovih početaka, recimo nekada je postojao program PC TOOLS koji je bio pojam za Norton Commander, koji je tada bio prilično siromašan i suv. Kasniji razvoj programa tog tipa nam je, uglavnom, svima poznat.
Nikada nisam nešto preterano voleo programe u koje se trpa sve što treba i što ne treba, na šta TC pomalo liči. Jednostavno nisam sklon da u sred leta nosim kišobran i kaljače jer će možda biti kiše.
Pošto sam relativno vešt i iskusan korisnik, koji prilično vremena provodi za računarima sve radnje obavljam na zadovoljavajuće brz i najadekvatniji način jer ne želim da kampujem za računarom.
Nisam protivnik Total Commander-a niti ljubitelj Windows Explorera, xplorer2 pro i nekih sličnih programa.
Najčešće koristim Windows Explorer jer mi se za sitne a česte aktivnosti pokazao kao najadekvatniji.
Želim reći kako ne treba pridavati previše značaja oko izbora samog programa, jer se po tome ne mogu izvući neki snažni zaključci.
Šta znači ako više volim da koristim jednostavnost i siromaštvo opcijama Windows Explorera a tek ponekad posegnem za nekim drugim programima, po potrebi.
Da li sam u tom slučaju manje vredan, ne razumem?
PS
Poštujem tuđe, lične izbore i nemam nikakav problem ako neko koristi Nero ili Photoshop za premeštanje datoteka. Naravno da može.
Kad već spomenuh Photoshop, da napomenem kao primer kako mi je sasvim prirodno da kreiram novi folder ili premestim neke fajlove iz pomenutog ako u tom trenutku u njemu nešto radim.
Skroz mi je bez veze pokretati bilo šta drugo radi neke slične operacije.
Što manje vremena za računarom to više vremena za neke prijatnije trenutke.