Neko jos koristi windows explorel za kopiranje i ostali file menagment ?![]()
Svako kome osnovni posao na kompu nije kopiranje i premeštanje fajlovaLjudi se toliko cimaju sa ružnim total komanderima i ostalim glupostima i toliko pljuju Windows Explorer da pomislim da nisu čuli da komp može da radi i druge stvari osim menadžmenta fajlova :d
Jesi li čuo za Ctrl+C Ctrl+V? Jesi li čuo za drag and drop?
Inače i u WE možeš da uđeš u zip fajl kao u folder.
A kako se onda startuje Run komanda?!Pristup mreži je moguć i iz Explorera, stisneš WinKey+ R i ukucaš path.
A kako se onda startuje Run komanda?!
Sve je stvar navike
Opet, ja sam imao taj "razvojni put", pa opet ne koristim TC. .
Ne važi li isto i za Explorer? Prvo si u jednom direktorijumu, kopiraš/isečeš šta hoćeš, nadješ drugi direktorijum, nalepiš šta hoćeš. Nekako se ovo previdelo.ali kolko vremena prođe dok se namesti odgovarajući folder u oba prozora u TC? To svi nekako zanemare.
Identična situacija je bila i kod mene.Opet, ja sam imao taj "razvojni put", pa opet ne koristim TC. Kuckao sam u DOS-u, a sad stiskam ctrl+c ctrl+v. Brže je stisnuti F5, ali kolko vremena prođe dok se namesti odgovarajući folder u oba prozora u TC? To svi nekako zanemare.
Ponovo, nije sve crno-belo.
Nemoj da se sekiraš. Svi mi imamo svoja ograničenja.
Ja imam ortaka koji je bio reprezentativac u sportu u kome se koriste obe ruke i obe noge i bio je odličan biciklista ali nikada nije uspeo da položi vozački B kategorije.
Kad bih morao da koristim samo WE verovatno bih prešao na drugi OS kojiko mi je to retro fajl menadžer.. :d
Par desetina minuta RTFM-a za TC je malo vremena za vreme koje se uštedi kasnije tokom korišćenja
Ne bih uopste da te vredjam ali ne lupetaj druze. Fajl menadzer je najosnovniji alat koji se koristi na racunaru. Svi mi koristimo racunar za ovo ili ono, ali bilo koji fajl menadzer svako koristi. Bas me zanima kojim se ti to poslom bavis kada ne moras da koristis FAJLOVE u tom poslu.Jeste. Neki od nas kompjuter koriste za gomilu stvari, od zabave, preko učenja, pa do posla, a neki nisu stigli dalje od kopiranja i premeštanja fajlova, pa im je alat za to najbitniji.
Ne znam zasto ali ovo kod mene ne radi.F7 = new folder (ako je kursor nad nekim fajlom, ponudiće da se novi folder nazove tako)
rename (ukoliko nije multiple) takođe u exploreru - brže i konformnije.
Radi od TC v7.03 ili od v7.00, ne sećam se, ali je relativno nova osobina.Ne znam zasto ali ovo kod mene ne radi.F7 = new folder (ako je kursor nad nekim fajlom, ponudiće da se novi folder nazove tako)
Moliću lepo, piše uredno i lepo da je subjektivno. Meni pretraga uglavnom treba u konkretnom folderu i njegovim podfolderima, neverovatno retko na nivou sistema, sve ove godine možda dva puta. Btw, Shift+F6 kod mene ne radi ništa u WE, za šta je ta prečica?Opa...a kako to molicu lepo? Brze od Shift+F6? Plus TC ima opciju da menja samo deo imena fajla levo od ekstenzije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari