Šta je novo?

toshiba

u tehnomarketu je 68k ... koja je razlika izmedju 32xv505 i xv500 ?? ne mogu nigde da nadjem na netu

i btw posto mi je ovo prvi lcd nisam imao pojma za tu foru sa tim zakrivljenjem pa sam obratio opaznju i to je sasvim normalna stvar :)

nego kod povezivanja sa pc-om koju rezu stavljash za tv? ono ja nemam veze sa svim tim :D jel moze tv da prikazuje svoju native rezu ?

e da jedno pitanje jel potreban hdmi kabl za prikazivanje 1920x1080 ?

uzeo sam na probu xv500 verziju i nikako ne mogu da podesim vishu rezu od 1360x768, tj kada stavim 1920 ispadaju kojekakve nebuloze :) povezano vga kablom sa dvi adapterom na grafickoj

Poslednja izmena:
Moras preko HDMI kabla da povezes za 1920x1080, jedino tako radi. Preko VGA kabla maximalna je bas ta 1360x768, ne moze vise.

Nisam siguran za XV500 vs XV505, ako se ne varam XV505 bi mozda mogao da bude model sa DVB-T tjunerom ali nisam siguran.

I kako to mislis - uzeo si "na probu" ???

ok super, hvala na infou (jel nece biti problem ako kabl bude dvi to hdmi? samo josh da ga nadjem :))

500 sam uzeo od prijatelja iz prodavnice njegove da ga probam i vidim kakav je... a cena je vrlo slichna, specifikacije identichne, izgled, ma apsolutno sve...

kako proveriti koji tjuner koji model ima ? nigde nisam to nashao... kao da kupujesh machku dzaku

a cemu sluzi dvb-t tjuner? :)

Dvb-t ti je tuner za hvatanje zemaljskog digitalnog signala...Znaci, utaknes antenu, uperis ka repetitoru, i hvatas...Mada to nije toliko bitno, posto ces svejedno koristiti dvb-c (kablovski digitalni signal), ako koristis kablovsku....trenutno se valjda u srbiji emituje samo jedan dvb-t kanal, i to eksperimentalni rts. A postoje eksterni dekoderi ;)

baš to za tuner. ovaj moj nije AV505 već AV500 i ima samo analogni tuner a sve drugo je isto.
u srbiji se emituje pet digitalnih kanala rts1 i 2, experimentalni rts, avala (rts3) i stankom u beogradu.
drugi odašiljač je u novom sadu, tj. na brdu van ns-a. ali nijedan od tih tunera nije mpeg4 pa će svi morati da uzmu posebne tunere jer će mpeg4 biti standard za dvb-t i hdtv preko dvb-t-a.

XV505 definitivno ima DVB-T tjuner i to je osnovna razlika. Istina, XV500 pojavljuje se na ruskim, ukrajinskim, poljskim pa i holandskim sajtovima.

U Holandiji kosta oko 51.000 dinara - istina bez PDV-a.

Poslednja izmena:
ma ja bih uzeo bez dvb tunera (što sam i uradio) jer opet će trebati novi tuner za hdtv, a imaju i one varijante kao skart adapter koji je ujedno i dvb tuner, a uskoro će se pojaviti i nešto kao usb stick, koji će na jednom kraju imati hdmi a na drugom ulaz za antenu dok je u sredini dvb tuner. tako nešto već ima u kini. a ovo za skart sam video kod prijatelja u austriji.

hvala drugari na informacijama :) smeshka se toshiba na stolu.... za sada je impresivno, samo kakva je greota gledati preko sbb-a rts (a i ostalo) na njemu ono je za plakanje, mada realno i ne gledam tv (koju tekmu, film, history i discovery)

sad samo da iskopam dvi-hdmi kabl i to je to

poz svima :)

Da se ne cimaš pošto ztih kablova ima jako malo (tj. teško se načaze) kupi DVI-HDMI adapter i običan HDMI-HDMI kabal

hvala drugari na informacijama :) smeshka se toshiba na stolu.... za sada je impresivno, samo kakva je greota gledati preko sbb-a rts (a i ostalo) na njemu ono je za plakanje, mada realno i ne gledam tv (koju tekmu, film, history i discovery)

sad samo da iskopam dvi-hdmi kabl i to je to

poz svima :)

Ajde malo o utiscima - kako ti se cini i sta si sve probao sa kompa na njoj?

Prijatelju treba LCD Tv prvenstveno za igranje PS2 (1-1.5metar je razdaljina sa koje mu klinac igra igrice),a manji deo vremena (max 20%) bi bio koriscen za gledanje TVa sa 2m razdaljine.

Privukao nas je model Toshiba 32AV500 iz razloga sto ima dosta veci kontrast od konkurencije(20000:1) i jer ima zvucnike 2*20W,takodje i 2HDMI izlaza su sasvim OK.Cena po kojoj ga mozemo dobiti je 42000din.

Druga opcija kojoj on naginje je Samsung serija S81 ili mnesto skuplja R81.

Velicinu ce uzeti najveroavtnije 32inca sem ako ga ne ubedim da je doplati vrlo malo vise i uzme 37inca ,mada ne znam da li je potrebno jer ce klinac da igra sa jako male razdaljine Sony Ps2.

da je ps3 pa možda ali ps2 će očajno da izgleda na lcd tv, i tu ne može pomoći ni toshiba ni samsung. znam iz iskustva sa nintendom wii kojeg sam spojio preko kompozitnog kabla. sledeći mesec uzimam komponentni koji omogućava 480p rezoluciju koja izgleda savršeno na toj toshibi (video sam na jednom sajtu).
e sad prijatelju preporuči da nađe negde neki malo bolji priključak za ps2, ako tako nešto postoji kod nas. nešto kao ovo http://www.buynshop.com/productinfo/73/505-04026/?PHPSESSID=e8a3c381ae5806344f8c73e3c34f19d1 . veruj mi ovo jako pomaže što se tiče slike, must have.

37" bolje da ne uzima ako će sa te razdaljine gledati tv. čak ni sa 26" se ne može zeznuti. drug npr. ima lg plazmu 42" u stanu i isto je gleda sa 2-2,5m. jednom kad sam otišao kod njega nisam gledao ni pola sata, glava me je kasnije bolela ceo dan. iako kući imam plazmu, samo što je ja gledam sa 4-5m.

što se tiče tv-a, moja preporuka je naravno toshiba, jer je imam već mesec dana i nemam ni jednu primedbu. a ako tvoj prijatelj nema npr. total tv ili D3 toshiba mu je bolji izbor jer puno bolje prikazuje analogni signal od samsunga. kod samsunga su boje jako isprane kad je na analognom signalu a i na slici se pojavljuju linije kao neki šum (video sam kod druga, a i u nekim prodavnicama). dvd player spojen preko skarta ima odličnu sliku, mada neki sa hdmi portom bi baš iskoristio upscale do maximuma. primetio sam da mi je bolja slika na tv-u nego na monitoru kad gledam neki divx film, npr. jutros sam odgledao novog betmena i puno se bolje video na tv-u nego na kompu, boje su nekako jače a verovatno je i kontrast tv-a doprineo.

jedina čudna stvar kod toshibe je što nema d-sub konektor za pc, mada za 2500din ima atijevih HD kartica sa HDMI izlazom tako da to više ni ne treba. ionako je preko HDMI-ja slika digitalna pa je samim tim i bolja.

da je ps3 pa možda ali ps2 će očajno da izgleda na lcd tv, i tu ne može pomoći ni toshiba ni samsung. znam iz iskustva sa nintendom wii kojeg sam spojio preko kompozitnog kabla. sledeći mesec uzimam komponentni koji omogućava 480p rezoluciju koja izgleda savršeno na toj toshibi (video sam na jednom sajtu).
e sad prijatelju preporuči da nađe negde neki malo bolji priključak za ps2, ako tako nešto postoji kod nas. nešto kao ovo http://www.buynshop.com/productinfo/73/505-04026/?PHPSESSID=e8a3c381ae5806344f8c73e3c34f19d1 . veruj mi ovo jako pomaže što se tiče slike, must have.

Komponentni kabl za ps2 (slim model) ima i kod nas, i potpuno je isti kao za ps3. Slika je čak i malo bolja nego preko rgb, a pojedine igre je moguće prebaciti u 480p mod.
Takođe je moguće postojeći rgb kabl prepraviti, pošto su R, G i B na scart u stvari Pr, Y i Pb kada se prebaci mod u sonijevom settings meniju.

pa baš i nije. taj iz testa izgleda kao xv500/505 model, a ima većinu karakteristika av500/505 modela. u ovoj temi se spominju ova dva

moj i
malo bolji od mog
e sad slike su male ali ima razlike u dizajnu. naravno xv je lepši ali je i skuplji, da ne zaboravim i da je full hd. a av model je malo zaobljeniji i puno jeftiniji.

juče sam u metrou video ovaj model:toshiba 32av505d.....

Ipak je tema o modelu koji nije Full HD ,a posto iz teksta ima sve osobine koje je naveo autor ovog threada zanimalo me je da li je to isti model,ucinili mi se da ima samo rzliciti prefiks za ENG trziste...

vx je odlichan :) gledao sam dvd i 720 ripove i stvarno je superishka... razvalio sam vilicu gledajuci transformerse (3x na novom tvu)... mogu samo da zamilslim kako bi to sve izgledalo na HD rezi

kupio sam dvi-hdmi kabl od 5 m za 600 dinara i povezao sve bez problema...
igrice sa kompa sve izgledaju fantastichno ! jedino sto treba naravno bar neki sli da bi sve radilo u full hd-u ;)

nikako da se naviknem da ne sedim 1.5m od tv-a :d

meni je danas stigao HDMI kabl, koji sam platio oko 500 din. 2m. uglavnom neki no name iz pakoma.
spojio sa laptopom i odmah je klonirao sliku.
HDMI može da prenese 1280x768 na AV500PG modelu, pa je u početku slika imala crni okvir. u ccc-u sam podesio deinterlacing, tj, povećao ga i slika je popunila ceo ekran bez ikakvih gubljenja delova u ćoškovima. tako da je sad full screen ali nije native rezolucija, što uopšte ne predstavlja nikakav problem.
slika je najblaže rečeno do jaja, oštra kao žilet. naravno već sam isprobao neke HD-ove ali više kao sample, minut-dva. sworfish (aaaaaaa) film koji verovatno ima najbolji HD rip. smallville 7, heroes 2, simpsons, sin city, spidermanovi sva tri itd.
probao sam i neke divx-e, ali izgledaju loše, kao i kad bi ih gledao na monitoru. za njih je već neki dvd sa upscaleom. igrice još nisam probao, za njih mi treba komp pošto laptop nije neki gejmerski a mrzi me komp da donosim sa sprata.

i da boje su neverovatne, verovatno zbog kontrasta (20000:1). toliko su jake i čiste, a kontrast držim na 70%.

da li zna neko koji je od ove dve toshibe kvalitetnija:
TOSHIBA 40XF351PG ili TOSHIBA 42XV505DG?

bolja ti je ova TOSHIBA 42XV505DG jer ima bolju sliku, TOSHIBA 40XF351PG ima boje slabijeg inteziteta kao da su "isprane" ali je lepsa :)

Treba da uzmem LCD 32". S obzirom da ste nahvalili Toshibu 32AV500PG (40 000) verovatno će to biti izbor. Ipak, zamolio bi nekog da ga upotedi sa Philipsom 32PFL5322 (41 000) i LG 32LG3000 (40 000). Cene su slične. Takođe bi zamolio nekog ko nije bacio kutiju od TV-a ove veličine da je izmeri, jer treba da je transportujem u gepeku, pa da vidim da li bi stala. Hvala.

LG je odličan (čak mi je bio u planu ali u ono vreme je koštao 56000, pa je toshiba prevagnula, sad je ista cena) a phillips je dobar za HD (kao i svaki HD ready tv) ali ako hoćeš total ili kablovsku bilo digitalnu ili analognu slika je nekako zrnata. a što se tiče kutije za toshibu jedino znam, pogledaj koliki je tv, na njegove dimenzije dodaj 3cm u sva četiri pravca i tolika ti je kutija, drugima rečima skoro iste veličine kao tv, jedino je debljina veća jer ima taj stiropor koji štiti tv. (*** nemam tačne dimezije, odneo sam je na tavan prekjuče). da i toshiba kao tv odlična i za SD i za HD. pre neki dan sam skinuo transformerse blu-ray rip i slika je do jaja, povlačim sve što sam rekao da je malo bolji dvd rip skoro kao HD. HD je mama.

Scheilinkin hvala ti na odgovoru. Imam 1 m dužine raspoloživog prostora, a ostalo već nije problem. U principu ne bitno pitanje: da li mu je postolje montirano ili ga montira kupac. Ti si kupio svoj TV negde početkom jula, a tada je LG koštao 56000, znači pao je za 16000 za oko 2 meseca. Koliko je onda koštao tvoj TV. I šta sa tim pričama da se u inostranstvu Toshibe dosta reklamiraju. Nije nemoguće da u izbor uđe i neki Samsung kao LE32A454 ili M86, iako su skuplji. Najveći je problem što se svi ti modeli ne mogu naći na jednom mestu kako bi se uporedili. Pozdrav.

43k a sad je 39k. postolje montiraš, jako jednostavno.
a za reklamacije:
to su koliko sam ja video iz starije serije W. ovaj moj je iz 2008. i nigde još nisam video da se neko žalio.

Poslednja izmena:
Konačno Toshiba. Hteo sam prvo da ga uzmem u Tehnomarketu (PA), ali je bilo loše vreme pa dok sam se ja razmišljao on je rasprodat. Onda sam se orijentisao na Tempo i akciju LG3000. Ali kad sam otišao tamo (VV) jedini primerak je bio izloženi za koji je prodavac rekao da su izgubili daljinski. Najzad sam video da je akcija Toshibe u Metrou, pa sam ga uzeo pre dva dana. Čim sam ga uključio u struju on je sam krenuo da memoriše kanale. To ću morati da sredim po drugom redosledu. Nisam stigao mnogo da se bavim s njim za sada, ali imao bi par pitanja za Scheilinkena. U uputstvu (a lepo od njih što su ga preveli) pominje se kaiš ispod postolja, neke karike i još nešto za pričvršćivanje za zid kako bi se obezbedio od preturanja. Kako si ti ovo rešio, treba li da se kači za zid i kako. Drugo, (i ako bi i sam posle otkrio) hoću da format slike postavim na automatski, odnosno da sam suzi sliku ako je ona izvorno 4:3 i da je sam razvuče na ceo ekran ako je ona 16:9. Isto i za druge formate. Ima ono dugme na daljincu koje otvara prozor sa formatima. Koje da aktiviram? Moguće da će biti još pitanja kasnije. Razmišljam o D3.

samo montiraš postolje i ostaviš na stolić, a ako te hvata paranoja da će se prevrnuti onda možeš taj kaiš da zašrafiš. ja sam ga samo okrenuo da bude ispod postolja. aktiviraj SUPERLIVE1. slika će na 4:3 kanalima biti razvučena samo sa strane, a u sredini će ostati normalna. trebaće ti par dana da se navikneš. ako je kanal 16:9 tv će automatski prebaciti na 16:9 i kad opet dođeš na neki 4:3 on će vratiti na superlive1. to je na totalu gde je slika digitalna, kako je na analognoj ne znam. izuzrtak je fox tv kad su vesti nekad se sam prebaci na 4:3 uglavnom kad se javljaju reporteri iz grada.
slobodno pitaj šta te zanima.

Mislio sam da ima automatsko podešavanje formata sa optimalnim (maximalnim) iskorišćenjem ekrana. Na znam da li je kod svih firmi ovako rešeno. Isprobavaću to još malo pa se čujemo.
Za Dharmu Ini.: Metro je dao garanciju godinu dana s tim da je servis obezbeđen 7 godina. Tako piše u Garantnom listu.

Nazad
Vrh Dno