Šta je novo?

toshiba

može i da se stavi 4:3 pa će ti onda uvek kanali biti suženi. tv uvek zapamti zadnju opciju i koristi je kao default.

Izgleda da u nekim momentima on sam ipak menja format, ali nisam mu još uhvatio logiku. Inače uz njega imam i Toshibin DVD plejer kupljen pre godinu dana. Ima HDMI. Međutim kad sam ga spojio na HDMI1 nisam dobio zvuk. Da li tu treba da se spoji audio posebno. Nisam probao HDMI2. Audio ulaz ima samo za jedan HDMI. No, imam jedan veći problem. Pored TV-a uzeo samj još jedan DVD plejer Quadro 933. Dešava se da kad na daljinskom isključim plejer isključi se i TV. Ovo se dešava i kad uključujem plejer. Ali ne dešava se da ako je TV ugašen a uključujem plejer, da se uključi i TV. Quadro je povezan na direktni ulaz činčevima. U prevedom uputstvu sam čitao nešto o regza funkciji, ali me buni što u originalnom uputstvu o tome nema ništa, a na panelu piše da je regzaTV. Kakva su tvoja iskustva o ovome.

to je taj regza link, ali ja sam mislio da to ovaj nema, pošto kao što si rekao ne piše u uputstvu. ja mislim da može da se namesti da preko daljinca od tv-a pališ taj quadro.
meni preko oba HDMI-ja daje zvuk, kad spojim laptop. a što se dvd playera tiče probaj hdmi2, jer ovaj prvi ima opciju da spojiš zvuk na audio ulaz ispod, pa je možda zbog toga.

Oba ulaza za HDMI imaju zvuk. Trebalo je u meniju samog DVD player-a uključiti određenu opciju. Što se tiče problema sa gašenjem TV-a sa Quadro daljincem, to se dešava i kad quadro nije uopšte spojen sa TV-om. Tako da izgleda da se frekvencije preklapaju i da tu nema leka. Neobično mi je samo što utiče samo na gašenje TV-a. Imam jedno pitanje. Naime čini mi se da u meniju TV-a prilikom promene zvuka (bas, treble) ne dolazi do ikakvih promena. Uopšte se ne pojačavaju basovi i visoki. Jel ima neko tajno dugme. Tv nema audio izlaz za pojačalo.

ja tu nisam ništa diro, ko čola. probaću pa javljam.

Primetio sam da i drugi tasteri na Quadro daljincu utiču na druge funkcije TV-a. Dakle ovaj TV i taj DVD nisu dobra kombinacija osim ako ne stoje u različitim delovima sobe, pa i tada...
Inače da li si stigao da proveriš funkciju zvuka.

proveravao sam ali nema neke razlike, šta god da uradim.
danas sam uspeo preko HDMI-ja da dobijem 1280*768 rezoluciju. na visti je bilo 1280*720, a sad na xp-u ova. al opet na visti je bila nekako oštrija slika, a xp sam morao da stavim zbog faxa, ****ga.

Dakle to sa zvukom im je mana. Mada priznajem da mi to ne znači mnogo. Za Tv mi nije bitno, a sva tri DVD-a su mi povezana na risiver, pa ako baš poželim bolji zvuk eto rešenja.
Ovaj TV nema regza link. Prema uputstvu (prevedenom) regza link radi samo sa uređajima iste firme ako ga i oni imaju kao opciju. I to samo preko HDMI veze. TV bi trebao u meniju da ima mogućnost podešavanja ove funkcije, a nema. Ne znam samo zašto su mu na kutiji i panelu tako napadno upisali REGZA.
Imam i primedbu na daljinski, ne na kvalitet već na dizajn. Prvo preveliki je. Za njihov DVD, daljinac je znatno manji i lakši za upotrebu a ima više tastera. Bar bi meni više odgovaralo da su umesto gomile tastera za tekst stavili posebno tastere za odabir ulaza i posebno za format slike. Međutim ne znam kako je konkurencija rešila ovo, možda je to standard. Mogao je da ima i PIP.
Ipak ne treba misliti da sam nezadovoljan. Slika je odlična a to je najbitnije. Do sada mi je monitor na PC-u bio glavni (CRT) za kvalitet slike, ali uz ovaj TV nema šta da traži.

ma bitno je da si ti zadovoljan. kolko para tolko muzike.
ja lično za te pare nisam očekivao da ću naći tv sa tako dobrom slikom, ali eto desilo se.

TOSHIBA 32AV500

Uzeo danas u Metrou LCD TOSHIBA 32AV500 za nekih 41000 RSD. Deluje super mada jos uvek nisam sve isprobao....:smash:

Bio Tehnomax i stigle taman one Toshibe 42XV550PG LCD full HD za 65000 din i proizvode se u Kini i slika im je savrsena.Za te pare odlicna:wave:

javi nam utiske kad je malo testiras ..

TOSHIBA 32AV500

javi nam utiske kad je malo testiras ..

:wave: SRECNA NOVA GODINA SVIMA ! :p

Elem, vezano za LCD TV TOSHIBA 32AV500 imam samo reci pohvale, znaci prezadovoljan sam !!

1. Ono sto je najvaznije kablovska analogna televizija sasvim solidno izgleda, znaci nema onih ruznih ogromnih pixela i smetnji, sve je jasno i cisto, kanali kao MTV, EUROSPORT i NG koji imaju kvalitetniji signal izgledaju kao da su HD.

2. JAKO BITNO: Face na 4:3 kanalima ne izgledaju onako razvuceno buduci da tv ima jos 5-6 medju podesavanja izmedju 16:9 i 4:3 tako da je stvarno odlicno (malo zumira, malo kropuje coskove) - posebno pohvaljujem SUPERLIVE 1 mod koji mi je postao default - isto kao 16:9 a face su ok !!!.

3. Kada se PC poveze na HDMI (ima DVI -> HDMI kabal u BG electronic za cca 750 din) i graficka podesi na dual view: HD materijal bolesno cist, dvd i divx ekstra (pogotovo losiji divx sa skrinera mnogo lepse izgleda na njemu nego na monitoru jer se ne vide one anomalije od kompresije i kontrast je mnogo bolji).

4. Assembled in poland ....znaci nije kina....odaje utisak kvaliteta....

Eto, po meni jako solidan prvi LCD TV za nekih 42k rsd. :banana:

pozzz

Izgleda da u nekim momentima on sam ipak menja format, ali nisam mu još uhvatio logiku. Inače uz njega imam i Toshibin DVD plejer kupljen pre godinu dana. Ima HDMI. Međutim kad sam ga spojio na HDMI1 nisam dobio zvuk. Da li tu treba da se spoji audio posebno. Nisam probao HDMI2. Audio ulaz ima samo za jedan HDMI. No, imam jedan veći problem. Pored TV-a uzeo samj još jedan DVD plejer Quadro 933. Dešava se da kad na daljinskom isključim plejer isključi se i TV. Ovo se dešava i kad uključujem plejer. Ali ne dešava se da ako je TV ugašen a uključujem plejer, da se uključi i TV. Quadro je povezan na direktni ulaz činčevima. U prevedom uputstvu sam čitao nešto o regza funkciji, ali me buni što u originalnom uputstvu o tome nema ništa, a na panelu piše da je regzaTV. Kakva su tvoja iskustva o ovome.

Auto formatiranje slike moze da se iskljuci tako da on sam vise ne menja proporcije slike, mada bi bilo dobro da tv zapamti za svaki kanal posebno podesavanje.

DVI -> HDMI daje zvuk na TV-u samo kod ATI kartica koje imaju audio podrsku u GPU-u, kod NVIDIA kartica nema zvuka - treba povezati karticu sa plocom sa SPDIF kablom. :smash:

Pa lepo od Toshibe, ali:
Ima li ista u 22" u Bgd ili sire...?
:type:

:wave: SRECNA NOVA GODINA SVIMA ! :p

Elem, vezano za LCD TV TOSHIBA 32AV500 imam samo reci pohvale, znaci prezadovoljan sam !!

1. Ono sto je najvaznije kablovska analogna televizija sasvim solidno izgleda, znaci nema onih ruznih ogromnih pixela i smetnji, sve je jasno i cisto, kanali kao MTV, EUROSPORT i NG koji imaju kvalitetniji signal izgledaju kao da su HD.

2. JAKO BITNO: Face na 4:3 kanalima ne izgledaju onako razvuceno buduci da tv ima jos 5-6 medju podesavanja izmedju 16:9 i 4:3 tako da je stvarno odlicno (malo zumira, malo kropuje coskove) - posebno pohvaljujem SUPERLIVE 1 mod koji mi je postao default - isto kao 16:9 a face su ok !!!.

3. Kada se PC poveze na HDMI (ima DVI -> HDMI kabal u BG electronic za cca 750 din) i graficka podesi na dual view: HD materijal bolesno cist, dvd i divx ekstra (pogotovo losiji divx sa skrinera mnogo lepse izgleda na njemu nego na monitoru jer se ne vide one anomalije od kompresije i kontrast je mnogo bolji).

4. Assembled in poland ....znaci nije kina....odaje utisak kvaliteta....

Eto, po meni jako solidan prvi LCD TV za nekih 42k rsd. :banana:

pozzz

Pozdrav.
postavio sam pitanje u vezi sa problemom koji mi se desava kada povezem pc sa toshibom 32av500 na jos jednom mestu (u rubrici sta kupiti od tv...) pa me interesuje koju graficku kartu imas, posto me moja nvidia gainward 8600gt glh poprilicno zeza tj slika nestaje i pojavljuje se svakih par sekundi. Preko s-videa radi ok ali dvi/hdmi nikako. Ako imas neki predlog ili sugestiju javljaj.

Pozdrav.
postavio sam pitanje u vezi sa problemom koji mi se desava kada povezem pc sa toshibom 32av500 na jos jednom mestu (u rubrici sta kupiti od tv...) pa me interesuje koju graficku kartu imas, posto me moja nvidia gainward 8600gt glh poprilicno zeza tj slika nestaje i pojavljuje se svakih par sekundi. Preko s-videa radi ok ali dvi/hdmi nikako. Ako imas neki predlog ili sugestiju javljaj.

Imam 8800gt i sve radi ok. Probaj da ubacis nove drajvere, kod mene sam primetio smetnje na svim graf.karticama i na svim tv uredjajima - kada idem preko s-videa a ujedno je prikacen i antenski kabal na tv, pojavljuju se neki beli "talasi" - kada skinem antenski kabal nestanu smetnje i sve radi lepo.

Mozda je problem kod tebe u hdmi kablu, probaj da stavis neki drugi....

Ima li neko sledeći problem sa ovim modelom,
Naime kada gledam preko HDMI ja nešto (bilo da je zakačen PC, bilo DVD player) i ugasim Toshibu (na dugme na daljinskom na samom TV -u) pri ponovnom paljenju mi traži izbor jezika i traži da nađem kanale. Nikako neće da se upali HDMI da bih nastavio film i li rad na računaru.

ja nisam imao takvih problema. nekad mi se ne upale lampe, jednom u dva-tri meseca ali samo ga ugasim i upalim ponovo i sve funkcioniše.

Znači ukoliko ga ugasiš na AV onda se i pali na AV? ukoliko ga ugasiš na HDMI ili preko činčeva pali se na HDMI ili preko činčeva?

Nazad
Vrh Dno