Šta je novo?

Toshiba Encore Mini

HAD~

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2011
Poena
245
Videh da je i ovo u planu. Samo ne znam da li je moguce da ce punokrvni win 8 tablet kostati samo 120 dolara.
Kad bi je ovo pojavilo kod nas po ovoj ceni odmah bi dosao u moj posed ;)
Da li je ovo realno da se desi?

Toshiba je na ovogodišnjem IFA 2014 sajmu predstavila i Encore Mini, 7-inčni tablet koji će se prodavati po ceni od svega 120 dolara. Ovo je agresivan potez Toshibe, s obzirom da se osmoinčni modeli prodaju po ceni od oko 200 dolara. Za ovaj novac, Toshiba Encore Mini nudi puni Windows 8.1 operativni sistem, 7-inčni 1024 x 600p displej, quad-core Intel Atom Z3735G procesor, 1GB RAM-a, 16GB ugrađenog skladišnog prostora, kamere od 20MP i 0.3MP. Pored ovoga, Toshiba uz tablet nudi i 1TB One Drive skladišnog prostora (besplatno tokom prve godine), a tu je i microSDXC slot, za kartice do 128GB. U paket je uključeno i godinu dana besplatnog korišćenja Office 365 servisa. Kada je baterija u pitanju, Toshiba navodi da je tablet sposoban da pruži do sedam sati rada. Toshiba Encore Mini tablet će se u prodaji naći tokom četvrtog tromesečja 2014. godine.

Evo nasao sam i video: https://www.youtube.com/watch?v=4NK3PJbWIE8

Prilozi

• 1efacad5613858aae8f1a2f1269643fa.jpg
    1efacad5613858aae8f1a2f1269643fa.jpg
    94.4 KB · Pregleda: 186
Poslednja izmena:
Ovo mi je vrlo zanimljivo. Treba mi jeftin tablet za pdf/epub, mada i ponekad neki film i lagani surf. Kako li bi ovo radilo? Zbog gb ram-a. Privlaci me sto je ipak full win (office) u odnosu na android.

Ovo je valjda prva iskra, bice i konkurencije. Bar se nadam. A 1 gb rama mozda i jeste najslabija tacka pored ekrana. Ali za tu cenu odmah bi bio kupljen ;)

Moj w8.1 tablet ima 2gb rama (realno 1.5, jer je 0.5 rezervisano za gpu) i ponekad se oseti da ni to nije dovoljno.

Sta ocekivati za 120 dolara? Pa tesla toliko kosta, a tosiba daje pravi mini komp ;)

1gb rama i punokrvni win 8.1... = 2 taba u chrome-u nemoguce... kocice samo tako...

Poslednja izmena:
Ovo izgleda nije puni win8 nego neka Bing verzija, koja je napravljena da win8 bude što jeftiniji i koliko toliko preuzme udeo na tabletima dok se ne pojavi win 9.
Takođe je ovoj verzij dovoljno 1gb rama mada čisto sumnjam da će to raditi tečno.

Ovde ima nešto o tome: http://www.pcworld.com/article/2158665/microsoft-announces-windows-8-1-with-bing-for-low-cost-pcs-and-tablets.html

Na nekim mestima kažu da je ovo običan win8 samo je u IE setovan Bing kao pretraživač. Ništa dok se ne pojavi i ako se uopšte pojavi kod nas.
U svakom slučaju win poodavno ima ReadyBoost opciju koja može donekle da anulira taj nedostatak ram memorije.

*Sry za dupli post.

Samo da ga ne lupe 150 ili vise evra. Ovako mi se bas svidja. Mogao je da bude 1280x800 ekran, ali i ovako ok za te pare.

Sta bi sa ovim na kraju? Hoce li imati gde da se kupi?

sorry za necro

video sam ga u grckoj,svuda je 99e sto nije skupo po mom misljenju
verovatno ima i u drugim zemljama eu

Ima ga i kod nas, doduse cena je poveca. Po radnjama se krece oko 17k,tj 16999 da budemo precizni. U procesu sam trazenja novog tableta jer je Nexus 7 2012 izgleda otisao u vecna lovista i razmisljao sam i o ovom tabletu,medjutim videh po netu da je najveca mana velicica displeja,navodno je punokrvni Win maltene neupotrebljiv na 7".

Windows with Bing je punokrvna verzija windowsa, čija licenca košta proizvodjača tableta 0$.
Microsoft svesno žrtvuje deo profita da bi se ugurao (pardon, koliko toliko plasirao) na tržište jeftinih tableta sa malom dijagonalom ekrana na kojima je full windows prilična patnja koristiti.

What Exactly Is “Windows 8.1 with Bing”? Do I Have to Use Bing?

Sve je stvar navike. Ja imam Mediacom od 8", a pre toga Asus Transformer T100TA od 10". Meni je Win u klasicnom okruzenju znacajno neudobniji u odnosu na Android. U metro interfejsu i metro aplikacijama je egal sa Androidom. Zeni pak odgovara u oba moda (verovatno manji prsti). Ipak manjak udobnost nadoknadjuje vecom upotreblhivitoscu klasicnog windowsa narocito ako vam bas treba neka win klasik aplikacija.
Jedini veci downfall encore tableta je rez od 1024x600 sto nije standardna win rezolucija i zna da zafale ti pikseli u visini.

Nije baš da je samo stvar navike.
Globalno gledano realnost je da windows (metro ili ne) nema šta da traži na 7 i 8 inča tabletu.

Upravo zato ga i poklanja Microsoft proizvodjačima tableta ispod 9 inča, poklanja ga zato što nije konkurentan u tom segmentu pa se ide strategijom izvuci šta se može iz situacije.

Za tebe i suprugu jeste prihvatljiv, za veliku većinu nije.
Uključujući i mene, probao i odustao od windowsa na 7 inča.
Ja ću ga prvi opet koristiti ako se promeni situacija te windows bude u prednosti nad androidom u tom segmentu tableta.

Iako je odavno izasao, tek danas sam imao prilike prvi put uzivo da vidim i procackam Encore Mini.
U sustini, windows 8.1 i pri Metro interfejsu je ipak tesko koristiti. Iako sam jurio neki 7'' win 8.1 tablet zbog prenosivosti, ipak cu da potrazim neki od 8''. Ovi od 7'' su dobri samo u slucaju preke potrebe...

Vrh Dno