jozza
Čuven
- Učlanjen(a)
- 26.04.2005
- Poena
- 875
Ovo je kompjuteraški forum, a ne Uradi Sam, Sam Svoj Majstor, Beobild, ili neki specijalizovani forum koji redovno posećuju majstori. Mi se sada nalazimo u eksperimentalnom delu Benčmark foruma, tako da opaska "ja sam mislio da je ovo ozbiljan forum" nema nikakvu težinu. Većina ovde samo prenosi svoja iskustva, i to je odlično i veoma korisno. Majstori su dobrodošli, ali malo poštovanja prema drugima sa manje znanja nije na odmet.Da li treba da pričamo o hlađenju na radijatore sa toplotnom pumpom? Pa ,tog projektanta,prodavca,majstora treba zabraniti. Uvek sam mislio da je ovo ozbiljan forum. A neki se članovi smeju na postove, pritom nemaju pojma kako termo ventili funkcijonišu. Pamtim. Ili nam treba neko ko projektuje za velike pare, smanjuje cene energenta, ne odgovara jer nije do njega, bez i jednog konkretnog saveta,.. Strašno je sve što se u ovom segmentu dešava kod nas, i šta običan čovek mora da radi i preživi.
Nek ide šta mora i šta je po protokolu.
Da se vratim na temu, podno hlađenje ima dva velika nedostatka:
1. Neravnomerna raspodela temperature po visini. Nogama je neprijatno hladno, pa nema ništa od šetanja bez papiča. Preko leta mi volimo da šetamo bosi, i to nikako ne može sa podnim hlađenjem, jednostavno je pod subjektivno "leden".
2. Podno/zidno/plafonsko ne uklanja vlagu. Kad je velika relativna vlažnost, samo smanjenjem vlažnosti se subjektivni osećaj u prostoru popravlja kao da je prostor delimično rashlađen. Dakle bez klasične klime ili fenkojlera nema neke sreće.
Što se tiče hlađenja preko radijatora, ni to nije rešenje, jer gađa u oba problema kao i podno hlađenje, samo sa još manjom efikasnošću usled male površine za hlađenje.
Poslednja izmena: