Tebi treba TP koja nisko spusta potrošnju u oktobar, novembar, februar, mart kada nije najjaca zimaZavisi od izolacije dosta. Za mitsubishi zubadan mi je receno da bi i 8ica radila posao. Imam 15cm fasadnu kamenu vunu. 37 cm kamene vune ispod krova, troslojnu stolariju, 10cm stirodur u podu itd...
Post in thread 'Toplotna pumpa' https://forum.benchmark.rs/threads/toplotna-pumpa.483310/post-7088342A majstor sta ga god pitam kaze nemam pojma zato kazem tanak.. misleci tanak sa znanjem. Ko je voljan da pomogne kako da smanjim malo potrosnju nek se javi.. ja mislim da je to mnogo potrosnje.. ovde citam 17kw 25kw.. a ja 40-50kw dnevno..
Prevelika TP, probaj da nadjes da li ima limitatore za potrošnju. Googlaj, youtube, uputstvo.Ljudi.. pomagajte.. tj gotovo sada ali nesto mi ovde mnogo trosi Bergen versati 16kw split... objekat 140m2. 24h 45kw sada.. voda polaza 42, temeperatura prostorije 24 namesteno da gasi kompresor, na 23 pali.. objekat dobro izolovan tj. 10cm stiropor, salamander pvc dvoslojno staklo, ulazna aluminijum i termoprekid, ploca 10cm vuna.. pod ima stirodur 2cm.. cevi izolovane. Za unutrasnju jedinicu napravljena mala kotrlarnica u sklopu kuce.. majstor tanak.. konkurisao i prosao na ovom projektu ministarstva za energetsku efikasnost. Sta da radim..
Kako su Vam dobre aplikacije, ja na mom Fujitsu Waterstage-u ama bas nista ne vidim… ni potrosnju, ni kad se gasi kad se pali, ni koliko toplote je donela.Pogledajte prilog 465962
Pogledajte prilog 465963
Nije bitno koliko je potrosnja vec koliko je proizvela toplotne za tu utrosenu energiju. Ako je tu sve kako treba. Onda povećaj površinu radijatora.
Meni je juce pojela 32kw ali je napravila 134kw.
190m2
8cm fasada
15cm plafon
Pod nije izolovan
70% radijatori, 30% podno.
Imitiram snagu
Toplotna pumpa
Pisalo mi par ljudi pa neka ostane ovde kome treba. Limitiranje snage u amperima ako imate predimenzionisanu TP. Kod mene je na 16kw bilo 14A x 3 faze x 230V = 9660w max pik u teoriji. Trenutno je 9x 3 x 230 = 6210w pik Jedino sto sam primetio da mi je prosle zime bio dobar COP tj oko 3,7 na...forum.benchmark.rs
Mogu naravno i slike kada stignem. Pa na temperaturu polazne vode od 42 se retko gasi. Grejači su iskljuceni. To mogu sa vidim u meniju, a potrosnju ne mogu da vidim nigde.. ili ja ne umem. Ima li neko tu pumpu da pomogne? Bergen invictus 16 split..nema bafer
Mogu naravno i slike kada stignem. Pa na temperaturu polazne vode od 42 se retko gasi. Grejači su iskljuceni. To mogu sa vidim u meniju, a potrosnju ne mogu da vidim nigde.. ili ja ne umem. Ima li neko tu pumpu da pomogne? Bergen invictus 16 split..nema bafer
Sto se radijatora tice.. npr sobe 14m2 je 140 cm panelni radijator i na 42 maksimalno izlazna topla voda je 23 stepena u sobi i danju gasi pumpu.. i hlade se prostorije dosta sporo.. tj kad se ugasi pumpa treba 2 sata da temeperatura prostorije padne za jedan stepen..
Kako da limitiram snagu ili sta vec?
I koja je ova vaša pumpa, ja nemam ove podatke.. ima neki interfejs ali ovo ne znam gde da nadjem. Pumpa je bergen 16kw split sistem
Pa slikao sam strujomer. Juče i više.. 48kw od 17 i 40 prekjuce do 17 i 40 sinoc. Mislim da je to mnogo.. u kuci imam onaj sensor temperature i sobna temperatura je podešena na 24. Zavrnuo sam radijatore u lokalu, garazi, 2 spavace. Ostao mi je samo dnevni, kupatilo, hodnik i jedna spavaca i toliko potroši i to sada.. sta onda Decembra i Januara.. i to potrosi mnogo nocu.. danju manje duplo znaci nije do drugih uredjaja. Nemam dvotarifno ali to bi trebalo da dodju iz epsa.. zahtev sam predao pre mesec dana..meni je trofazna pumpa.. napon mi je super, trafo blizu. Zanimaju me ta podesavanja jer majstor nije hteo oko toga nista. Kaze da ima istu pumpu i potrosi mu 50.000 za zimu. Izolacija slabija nego meni. Ja sam racunao nek potrosi 100.000 obzirom da svi majstori dodaju 3 na karte. Ali ako mi potrosi 180.000 za zimu to je za ovoliki prostor mnogo. Ako ima neko ko bi mogao da pogleda i podesi ovo cudo, platio bih..Kupi ovo https://www.kupujemprodajem.com/ind...s&utm_campaign=social_share&utm_content=oglas a imas i sa Temu-a za pracenje potrosnje... ne mira od 63A, dovoljno je i 25A
Ja imam bergen 8kw za oko 100m2. Podesena tempr. 35C i u kuci oko 24C. Kad zamenim ulazna vrata verovatno cu smanjiti jos koji stepen. Potrosnju jos uvek ne mogu da vudim jer nije stigao uredjaj.
Kako si utvrdio da trosis 45kw na dan ?
Jeste. Ukupna povrsina. Prizemlje je lokal i garaza u koje sam stavio radijatore ako mi nekad treba a sada su na zvezdici. Cevi idu po plafonu lokala garaze i izolirane su da se ne hlade, a u sobe izlaze samo po malo do radijatora da ne bi svud po sobi imale cevi. Lokal i garaza nekih 50m2 zavijeni radijatori. Gornji deo 90m2 od kojih sam zavio u 2 sobe koje mi sada ne trebaju nekih 30m2 obe. Znaci sada greje 60m2 i trosi kao strugara.. evo cekam danas 17 i 40 jer sam slikao sinoc u toliko i bice nekih 44-45kw od sinoc. Izolacija cele kuce je 10cm, zidano nekada termoblokom neki sa sitnim rupicama i okretano na 25 sto mu uz unutrasnji malter i spolja fasadom prelazi 40cm debljinu zida. Prozori vrata super. Pod 2cm stirodur.. preko betonske ploce 10cm vuna.. e sad ja ne nalazim nista vezano za podesavanje potrosnje te pumpe. Gledam ogromne kvadrature i manju potrosnju.. ili ne govore istinu ili kod mene nesto ne umemo da podesimo.Kakav sad lokal i garaža? Zar nije kuća od 140m2 sa 10cm izolacije?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari