U pravu si, ovo nije idealno resenje za moju kucu, ali je dilema da li uzeti 16kw ili 12-14kw pumpu sa hidro modulom za iste pare.
Kuca se nalazi na obroncima Fruske Gore blizu Novog Sada, temperature su par stepeni nize nego u gradu, mislim da ove zime temperatura nije padala ispod -6c.
Odradjena je dobra izolacija (termo blok 25, izolacija potkrovlja 37cm kamena/mineralna vuna, izolacija poda 8cm stirodur dole i 5cm na spratu, ispod fasade ce ici 10cm kamena vuna i ugradjena je troslojna stolarija), tako da bi mi verovatno i 12kw radila posao, ali sam u nedoumici da li uzeti jacu ili ici na slabiju pumpu zbog potrosnje. Ne znam da li snaga pumpe utice na trajnost takodje (tipa da li je 16kw pumpa ako radi na 50% snage dugotrajnija od 12kw pumpe ako radi na 80%). Hteo sam da idem na voda-voda pumpu, ali na zalost nisam stekao uslove, 2m3\h protok vode je potreban. Kako su mi preneli ljudi koji se bave pumpama, to najbolje resenje, manja potrosnja jer se voda dogreva tu negde od 16 na 27c i trosi manje struje od drugih sistema i ono sto je najbitnije voda-voda sistemi su znatno dugotrajniji i jeftiniji za odrzavanje od sistema vazduh voda. Al kad nemam uslove, sta da se radi

.