Šta je novo?

* Top 10 SuperPi *

vezmar je napisao(la):
Ajde da ti pomognem do kraja matori.Prvo sto ces da uradis je da ostvaris validaciju,pa zatim pokrenes superPI i kad on izvrsi proracun pokrenes CPU-Z i sve to zajedno kada bude na ekranu ti uradi screanshot.Kad to zavrsis dodjes ovde ostavis validaciju i sliku na kojoj se zajedno nalazi super pi i CPU-Z,nemoj ti da brines sto neki ljudi imaju modemski internet,ti ostavljas rezultate da bi monti bio u mogucnosti da te stavi na listu,a sumljam da on koristi modemski internet.Pozdrav :banana:

Matori hvala puno na pomoci ali ja i dalje ne vidim gde je problem, imas validacioni link, screen CPU-Z i screen SupperPi-a, jasno se vidi da je sve sa istog desktopa.
Neka Monti odluci da li treba to da stavi na listu ili ne.
Da se ne smaramo vise a i sve ostale koji ovo citaju

Prilozi

• SuperPi.JPG
    SuperPi.JPG
    225.7 KB · Pregleda: 130
  • SuperPi.JPG
    SuperPi.JPG
    158.1 KB · Pregleda: 139
Poslednja izmena od urednika:
NTMcse je napisao(la):
Thermalright SI120 je cudo.
Podigao sam clock za koji 100-tinak Mhz i oborio temeraturu za 15 stepeni.
Evo novog rezultata

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=63988
Svak cast matori,zamisli samo da si imao memoriju koja radi na 270(kao tvoja),ali na 1.5-2-2-5(BH-5) kao sto radi moja ,imao bi sigurno manje od 27 sec,i bio bi sigurice treci na listi,stvarno dobar primerak.Pozdrav

NTMcse je napisao(la):
Thermalright SI120 je cudo.
Podigao sam clock za koji 100-tinak Mhz i oborio temeraturu za 15 stepeni.
Evo novog rezultata

http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=63988

To i ja pricam ljudima... probao sam dosta dobrih kulera (ukljucijuci i Zalman CPNS9500), ali ni jedan nije kao SI-120.... prosto mi nije jasno kako je moguce da je neki Air cooler tako dobar, sasvim sigurno bolji od mnogih low cost water cooling sistema.

BTW, jel CPU nasumice izabran primerak pa si imao srece ili mozda jedan od ovih
http://www.overclockers.de/produkt.php?pid=1784&kat=241

Poslednja izmena:
M_M je napisao(la):
To i ja pricam ljudima... probao sam dosta dobrih kulera (ukljucijuci i Zalman CPNS9500), ali ni jedan nije kao SI-120.... prosto mi nije jasno kako je moguce da je neki Air cooler tako dobar, sasvim sigurno bolji od mnogih low cost water cooling sistema.

BTW, jel CPU nasumice izabran primerak pa si imao srece ili mozda jedan od ovih
http://www.overclockers.de/produkt.php?pid=1784&kat=241

Pazi primerak je kupljen u radnji potpuno nasumice, imao sam jako puno srece na zalost 711 stock bios me ogranicava na 1.55V a beta bios nije bas najaci mada su limit za voltazu podigli na 1.85. Mislim da bi sa voltazom od 1.6 to bilo mnogo bolje uzimajuci u obzir da mi je trenutna idle temperatura 38 a u full loadu izmedju 45 i 47 mislim da ima jos mesta za poboljsanje.
Videcemo sledeceg vikenda uflesofacu 824 bios i podici voltazu.
Masina ide bez problema na 1.55 preko 3Ghz mada nije superPi stabilna.
Sto se tice SI-120-ce to je potpuno cudo, videli ste moje prve rezultate sa stock coolerom bilo je smesno. Sa SI-em sam podigao voltazu sa 1.475 na 1.55 digao clock za preko 150Mhz i oborio temperaturu za 15-ak stepeni zaista sjajno.
SI u Parizu kosta 34e + enermax 12cm od 12e i eto super tihog, efikasnog i relativno jeftinog hladjenja.

vezmar je napisao(la):
Svak cast matori,zamisli samo da si imao memoriju koja radi na 270(kao tvoja),ali na 1.5-2-2-5(BH-5) kao sto radi moja ,imao bi sigurno manje od 27 sec,i bio bi sigurice treci na listi,stvarno dobar primerak.Pozdrav

Hvala matori, na zalost Gskill ne trpi tako niske tajminge, mada nisam siguran da nije ni do ploce. Na dfi streetu sam citao a i u praksi proverio da ploca nece na preko 275 sa 1T timingom.
Probao sam kod drugara na njegovoj dfi nforce4(Rado bih presao na nforce4 ali mi se ne daje moj x850xt agp ,) gskill je isao na 302 1T 2.5.3.3.6 doduse na 3.1V ali nema ni govora cas 2 sa ovom memorijom a ispod toga i da ne pricamo. BH-5 je ipak zakon .

Evo rezultati moje makine.
Ne znam zasto ali jednostavno nesto zeza kada se prekopira URL validacije, zato evo broja pa tako najlakse moze da se vidi CPU-Z Database (ID : 64796)

Pozdrav!

Evo i url-a za validaciju:
http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=64796

Prilozi

• superPI_flight.jpg
    superPI_flight.jpg
    86.4 KB · Pregleda: 129
  • validation_flight.jpg
    validation_flight.jpg
    94 KB · Pregleda: 115
NTMcse je napisao(la):
Hvala matori, na zalost Gskill ne trpi tako niske tajminge, mada nisam siguran da nije ni do ploce. Na dfi streetu sam citao a i u praksi proverio da ploca nece na preko 275 sa 1T timingom.
Probao sam kod drugara na njegovoj dfi nforce4(Rado bih presao na nforce4 ali mi se ne daje moj x850xt agp ,) gskill je isao na 302 1T 2.5.3.3.6 doduse na 3.1V ali nema ni govora cas 2 sa ovom memorijom a ispod toga i da ne pricamo. BH-5 je ipak zakon .
Covek je mislio na ovu memoriju http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=60348 ,sutra je nabavljam pa cu i j na kraju da okacim svoje rezultate,sa tim sto moj san diego nema sanse da predje vise od 2.8GHz

Prilozi

• screan 2700jpg.JPG
    screan 2700jpg.JPG
    174.1 KB · Pregleda: 118
NTMcse je napisao(la):
Cekaj ne razumem te zasto ne stavis CPU mnozilac na 10,a magistralu na 297 time bi izvukao maksimum za memoriju,i za CPU (2970MHzv za CPU i 297 za memoriju,posto kazes da memorija ide preko 300)i odmah bi bio ispod 27 sec.Pozdrav :,,:

Poslednja izmena:
vezmar je napisao(la):
Cekaj ne razumem te zasto ne stavis CPU mnozilac na 10,a magistralu na 297 time bi izvukao maksimum za memoriju,i za CPU (2970MHzv za CPU i 297 za memoriju,posto kazes da memorija ide preko 300)i odmah bi bio ispod 27 sec.Pozdrav :,,:

Pazi Memorija je Samsung TCCD, medjutim, DFI NForce 3 Ultra-D nece preko 275 sa 1T u varijanti sa 2x 512 rama dok sa 2x 256 nema nikakvih problema.
Moracu da experimentisem sa beta biosima pa cemo videti.Tek sam poceo da se igram :D :D
Probao sam 300 X 10 sa 2T 3 3 4 8 i bilo je losije nego 270 X 11 1T 2.5 3 3 5.
Ne postoji nista sto prija vise superPi-ju od jako zategnutih tajminga. I pored cinjenice da je klok bio 30 Mhz visi.
Cinjenica da procesor zavrsava Pi na 3Ghz mi govori da nestabilnosti sa SuperPi-em sa FSB preko 270 MHz u 1T modu, sigurno dolaze sa ploce.
Da bi zasita video dokle ide procesor moracu ili da menjam plocu ili da isprobavam beta biose

Poslednja izmena:
NTMcse je napisao(la):
Pazi Memorija je Samsung TCCD, medjutim, DFI NForce 3 Ultra-D nece preko 275 sa 1T u varijanti sa 2x 512 rama dok sa 2x 256 nema nikakvih problema.
Moracu da experimentisem sa beta biosima pa cemo videti.Tek sam poceo da se igram :D :D
Probao sam 300 X 10 sa 2T 3 3 4 8 i bilo je losije nego 270 X 11 1T 2.5 3 3 5.
Ne postoji nista sto prija vise superPi-ju od jako zategnutih tajminga. I pored cinjenice da je klok bio 30 Mhz visi.
Cinjenica da procesor zavrsava Pi na 3Ghz mi govori da nestabilnosti sa SuperPi-em sa FSB preko 270 MHz u 1T modu, sigurno dolaze sa ploce.
Da bi zasita video dokle ide procesor moracu ili da menjam plocu ili da isprobavam beta biose
Prodaj ti tu memoriju i plocu,uzmi neki DFI NF4 ultra,BH-5 memoriju i zaigraj,verujem da bi upbrade bio nekih max 20eura.Pozdrav

Poslednja izmena:
vezmar je napisao(la):
Prodaj ti tu memoriju i plocu,uzmi neki DFI NF4 ultra,BH-5 memoriju i zaigraj,verujem da bi upbrade bio nekih max 20eura.Pozdrav

Naravno ali onda sa tim ide i moj X850 XT AGP to je onda vec 700e :D :D
Pozdrav

Naravna stvar, ovo je rezultat 30 min po "turanju" procesora :D
Doduse, tvoj klok za memoriju ne verujem da cu postici sa ovim Corsairom, ali 3GHz+ SuperPi pada garant ;)

Zasad ga testiram koliko moze za svaki dan i 2900MHz na 1.43V prolazi bez problema S&M.

monteboy je napisao(la):
welcome back !

objavicu tvoj finalni rezultat kad se budes ispucao ...

Evo ja se ispuco... ;)
http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=69001

Prilozi

• 26.875.PNG
    26.875.PNG
    14.1 KB · Pregleda: 110

Prilozi

• superpi.jpg
    superpi.jpg
    220.2 KB · Pregleda: 89
Sta znace niske (zimske) temperature...