Šta je novo?

tomb raider aod problem

ja imam cela 1,2 i Gf Ti 4200, detonator 44.03 i sve mi radi do jaja na 1024 x 768. jedino sto ima i dalje bagova posle instaliranja patcha.

Mogu samo da se slozim za ajvonnom i Maxom.. i da dodam - Lara jeste glavni lik u ovoj igri ali ova igra vise nije Tomb Raider! Trenutno sam na 800x600 2xAA/4xAF, sve ostalo max i vizuelno izgleda sjajno, ali fali onaj smek koji je TR ranije imao, plus (da vec ne placem kako rece goranm) mnogo bagova, losa kamera u podosta situacija i losa reakcija na komande..
Kec, dvojka i cetvorka su bili zaista fenomenalni...
BTW - ajvonn mi je isporucio tri diska sa dodatnim nivoima za PRAVI Tomb Raider - looooodiloooo!!!

Moja konfiguracija:

Asus A7N8X 512ddr 40gb7200maxtor Eagle 460 ge force 64ddr Realtec driver za zvuk instaliran preko Nforce2 drivera.

Sve radi ok na 1024X768X32 samo

Desni klik na desktop i properties, settings, advanced, geforce mx460 (ili koja je vec druga kartica), performance and quality settings i
Image settings - quality
Antialiasing - application na Application
Anisotropic filtering --OFF
Texture sharpening - NO
Sigurno da na Ti4200 ima jos nekih opcija jer je mnogo bolja od ove ali tesko da ce igra raditi sa AA, koliko se vec da primetiti po topicima ostalih posetioca.
Kod mene licno kada sam ukljucio Antialiasing na samo 2X, posle izlaska iz igre racunar se zakuca, i onda samo restart.
Sada je ok.

A da 44.03 je driver, realtec Ac'97 za zvuk, Direct X 9.0a bez koga igra i nece raditi!

byMaX je napisao(la):
Ma, pogubio sam se u onim grafickim opcijama. Sve mi radi normalnom brzinom na maksimumu, naravno *1024x768 no AA no AF, ali sa svim opcijama na max. DOF i DOF PS2.0 sam iskljucio jer igra izgleda lepse bez toga... sta ima toliko da mi muti pozadinu... Mnogo lepih efekata, puno bagova, i pomalo smara, za sada...

Ma ti isi normalan 101%. Sta ima da ti muti pozadinu?? Pa to je jedan od glavnih efekata uz glow, i predstavaljaju bas perfektno odmerene efekte. Tacno ono sto je isuvise u daljini mora biti van fokusa. E sad bilo bi lepo da fokus moze da se menja zavisno recimo od duzine gledanja u odredjenu tacku, jer bi tako bilo i u stvarnosti, ali boze moj... u nekim boljim naslovima verovatno.

Pre mi se cini da ti isuivse secka igra pa si poiskljucivao te opcije. Kad dodjem danas kod tebe lepo cemo da namestimo, ima tu dosta opcija koje su nepotrebne i kad se stave na maximalne vrednosti ubiju graficku, a nemaju nikakvog efekta.

sikili je napisao(la):
ja imam cela 1,2 i Gf Ti 4200, detonator 44.03 i sve mi radi do jaja na 1024 x 768. jedino sto ima i dalje bagova posle instaliranja patcha.

kolko rama brate i koja ti je ploca???

ajvonn je napisao(la):
Dok sam zeljno iscekivao Izlazak AOD zadnjih godina, mislim da sam negde zapazio da ce na netu biti mogucnost UPDATE nivoa. Mozda je i to razlog sto je previse kratak za sada!

Za sada dok sam prelazio par nivoa, moja konstatacija se svodi na to, da od pravog TOMB (grobnica) RAIDER (ucesnik prodora ili upada) Nema ni trunke.
Pocev od Tomba 5 sa nekim robotima i mozda i od tomba 3, Tomb je izgubio neku draz i car koju je imao. Prvi pa i drugi a i tomb 4 su po meni perfetkni predstavnici tog stila.
Sto se samog AOD tice napravili su ga vise komercijalno, to jest ko voli avanturu ima je, ko voli RPG( valjda sam lepo rekao) ima kuckanja i tipa ili oces i budi dobra samnom i dacu ti notes ili kljuceve ili me napadaj i posle te hvata murija:))
Grafika je odlicna, malo podseca na Max Payne(deo u crkvi sa boxom), pokreti Larini su odlicni. Nisu kao u predhodnim ali je ok. Plivanje je malo haoticno a to je bilo isto perfektno pre. Kamera je ok. Preciznost skoka i koraka je ok. Muzika je odlicna ali nije ni prineti starim Tombima gde je to bilo misticno i napeto.
Igram ga zato sto volim Tomb Raider.

Skinuo sam pre neki dan i THE SPRING OF ETERNAL YOUTH (home made), nivo sa www.laraslevelbase.org/ nekih 45 mega. Nivo je perfektan i fenomenalan. Ko voli Laru u tropslim krajevima, nek izvoli! reporocujem vam i jos po stotinama ljudi iz celog sveta Last Crusade i Sancstuary of ice and fire. Ova dva su od istog autora imate ih na Tomb top 50 of TRLE!
Meni je nekako TR2 najbolji od svih, najbolja atmosfera od svih nastavaka, ali posle 5-6 godina mislim da je vec ceo serijal postao naporan, smara...

muzzy koje su te nepotrebne opcije posto meni sa radeonom 9500 pro u 1024 secka dosta :?:

Ma probao sam ja to sev ali neće, izgleda da ima neki zbrlj sa audio drajverima (tako bar piše u readme). Ovako, kad startujem igru, pojavi se onaj Eidos intro- onda blokira, pritisnem ALT-TAB i vratim se na desktop pa onda opet u igru i ovaj put počinje Core Design intro pa opet ALT-TAB pa isto, pa počinje uvod u igru i kad se on završi tu je kraj svemu, igra blokira i ni makac. Ni jedan intro ne mogu da prekinem što god da pritisnem na tastaturi. Sad čekam da vidim da nema neko neki predlog.

Tako vam i treba kad imate Radeon a ne geforce 460 EAGLE:)))

Salim se, naravno Radeon je 100 puta bolji od ove moje shugave geforce!

Verovatno nisu prilagodili jos AOD antialiasingu i jos mnogim stvarima koje poboljsavaju sliku. Verovatno pored ovog patcha koji je izasao odmah posle igre, bice jos mnogo patcheva.
Mozda te i zafrkava drajver za graficku. Sigurno ima da se skine najnoviji za Radeon kartice. Inace 9500 pro je moja sledeca kartica koju nabavljam a ova sada ide u proslost!
Treba otici i na ovaj sajt ,sigurno ce nekome pomoci, jer vec ima dosta odgovora na temu novog Tomba.

http://www.tr-resurrection.de/mprager/forum.cgi?forum=8

i tamo ima lep topik PROBLEMS!!!

Nadam se da ce vam pomoci ovo!

TR:AOD je trenutno najveci kandidat za - Worst Game of teh Year 2003. :) Inace izgleda da AA uopste nije sredjen, ocekuje se da ce u sledecem patchu biti i to korigovano ali ... http://www.gamespy.com/reviews/july03/tombraideraodps2/

a ja dobio mail od gorang izasao hit leta tr aod
i ono ja i drug zajedno narucili ono prc.
Gorane upste ti nezameram...samo da znas

za c3> imam 256 rama i Asus Tusl2-c :mrgreen:

Evo mojih zapažanja na R9700pro, XP 2600 i WinXP.

Sve mogu da teram na maksimum (i 16x AF) bez ikakvog seckanja i sve radi kako bi trebalo osim u slučaju sa AA i "Full Scene" kolonom. Moja prvo dublje zapažanje je bilo da ako upalim opciju "Post Process" i AA u osnovnim setovanjima za grafičku (nema veze da li je 2x ili 4x), igra se strahovito vuče, totalno ne igrivo i pritom slika nije AA-ovana! Međutim ako jedno od ova dva isključim opet sve radi bez ikakvog usporavanja, a slika je AA-ovana u slučaju da je "Full Scene" kolona isključena naravno. Takođe možete primetiti da ako uključite AA, ne u osnovnim opcijama za grafičku već u "settings" igre, cela "Full Scene" kolona se zamagljuje, a time su i efekti u igri isključeni. Da stvar bude još blesavija ako ostvaim AA upaljen u osnovnim grafičkim podešavanjima i ugasim samo "Depth of Field" i "Depth of field 2.0", na ulazu u igru, monitor mi se gasi i ceo komp mi se blokira! Međutim sledeće što sam uočio jeste da ako u "Full Scene" koloni uključim opciju "RT to screen size" sad i AA (upaljen u osnovnim setovanjima za grafičku) i "Full Scene" kolona mogu da rade zajedno bez usporenja ali slika i dalje nije AA-ovana! E sad, pošto ja nisam igrao ni jednu 3D igru bez AA u poslednjih tri godine, još od Voodoo5, oči su mi se toliko adaptirale da ne mogu da gledam takvu sliku tj. ako ostane na ovome AA definitivno ima prednost :)

Razmišljam da sačekam nove drajvere i eventualno novi peč za igru pre nego što počnem da igram, jer ne vidim logičan razlog za ovaj karambol između AA i "Full Scene" kolone odnosno smatram da je to nekakav bag. Takođe primetio sam, u koloni "Projected Shadows" (ispod opcije "Pixel Shaders 2.0 Shadows") opciju "Shadow Rooms" koju ne mogu da uključim. Da li neko zna čemu to tačno služi?

Nije u pitanju bag vec nekompatibilnost AA samplinga sa fantasticnim efektima post procesa. I da radi trebala bi ti zver sa recimo 4 uparena 9800pro chipa a da im sufliraju jos 4-6 FX 5900 :mrgreen: . Zato ako oces Efekte popout Glow i DOF-a moras da se pomiris sa cinjenicom da ces videti "zube".

***Instalirao sam igru ali neće da radi: pušti samo video EIDOS i tu blokira. Instalirao sam i patch ali nema pomoći. Imam GF4TI4200, SB live Value (nije 5.1), WinXP, detonator 44.03. Ima li pomoći? ***

Imam R8500 i Audigy i isto mi se desava u XP-u dok u Me-u radi .
E sad , pretpostavljam da je do zvuka (tj. ne znam da li si instalirao one EAX unified drajvere na kraju ?) .
Ja nisam , ali u Me-u mi rade WDM drajveri a XP radi sa VXD !
Pritom ne mogu da instaliram VXD u Me-u , i ako u igrama pod Me-om ukljucim Hardware za zvuk igra koci , sa Software je O.K. ?
Ako ti je ovo ista pomoglo...;)

Pozdrav , Misa...:boom:

Ovde ima necega za Radeon

Mozda ce i pomoci!

http://www.eidosinteractive.com/support/search.html?gmid=126

i ovde:
http://www.eidosinteractive.co.uk/support/faqinfo.html?fqid=222&gmid=134 ATI graphics card

Cim nadjem jos nesto odmah prosledjujem ovde!

"ljudi, pa ovo i nije tako lose" :))))

Verovali ili ne stigao sam i do dela koji lici na pravi Tomb, cak se i neki kosturko krece dole na dnu:))) Iskopine posle Luvra i most srusen....
Inace shishmish kada gricne nije vise sitno oduzimanje energije. Ovi su mnogo gladniji:)))

Da li je neko otkrio foru kako se izlazi, osim na taster po defaultu . (tacka),
iz sledecih:
-Kada je za terminalom i Lara gleda kamere i kada koristi neke mashine koje imaju UV ili INfra red? Malo mi je nelogicno da mora cucnuti pa da izadje iz toga???

I zasto se ponasa idiotski kada nisani u nekoga ili nesto i cak komande postanu kao u nekim starim igrama: ja idem pravo a ono unazad ili ocu levo a ona desno:))). MOra da je neki idiotski bag:))) Kada sam na nekoj litici mogu i da padnem zbog njenog ludog kretanja sa auto-nisanjenjem!

... bilo kako bilo ja sam igru presao, generalno nema uzbudjenja kao oni prvi delovi, ali boze moj, igra je generalno ok, cak sta vise igra pocinje sa dosta 'siromasnim' nivoima, ali kasnije su sve lepsi i lepsi (botanicka basta na primer), malo iznenadjenje je da u igri u dva nivoa vodite i onog plavookog tipa cija je animacija ok uradjenja.

... od cele igre ja sam se najvise zadrzao na tri mesta:
- prvo, u sobi gde vas mota onaj duh, a ono plavo svetlo se gasi kada pridjete statui - potrebno je da pucate u duha i za vreme kada on stane (jedna - dve sekunde) mozete prici statui gde je plavo svetlo i uzeti sliku ili knjigu sta vec..
- drugo, u skladistu kada prodjete one specijalce u velikim halama, u sledecem delu imate problem kako da povecate larinu snagu da bi mogli da gurnete dva sanduka a zatim da zatvorite ventil - snagu povecte tako sto kod onih sanduka koji su pored zice, treba onaj najvisi da gurnete prema zici i tako ce se Lara osecati jace. Ovde su me bunila ona dva pojedinacna sanduka od kojih vam je bitan samo jedan, drugi je tu iz *******cije verovatno tj. sigurno posto sam se ja zezao :)
- trece, kada vodite ovog tipa i treba da ubijete ono cudoviste (zena-pauk-bubasvaba sta vec) u kruznoj areni, caka je da prvo pucate u glavu i kada pocne da izbacuje kiselinu treba da skocite sa strane i pucate u poklopce/krilca (ima ih cetiri, dva sa obe strane zivuljke) - ovde treba da koristite taster End kojim vrsite promenu mete kod autonisanjenja.

eto, ostalo je lako, ili barem meni nije pravilo problem...

sad cekamo film :)

Ajmo mala pomoc, ko zna, a vidim da ima onih koji su igru vec presli. Nisam ozbiljan igrac i naravno, zaglavio sam skoro na samom pocetku. Krecem se po onim trgovima, izmedju kafica, crkve u kojoj su bokseri, disko kluba (pokupio sam ono na jednom spot svetlu), Antikvarnice, onog sto prodaje biljcice i one "cure" sto mi stalno prica da jos nije vreme. I odatle ni makac. Pomozite malo...

baneks je napisao(la):
Ajmo mala pomoc, ko zna, a vidim da ima onih koji su igru vec presli. Nisam ozbiljan igrac i naravno, zaglavio sam skoro na samom pocetku. Krecem se po onim trgovima, izmedju kafica, crkve u kojoj su bokseri, disko kluba (pokupio sam ono na jednom spot svetlu), Antikvarnice, onog sto prodaje biljcice i one "cure" sto mi stalno prica da jos nije vreme. I odatle ni makac. Pomozite malo...
To sto si pokupio u diskoteci (mislim na ono na samom vrhu u kutiji od osvetljenja) odnesi coveku u parku i on ce da ti da izvesan password.

baneks je napisao(la):
...Krecem se po onim trgovima, izmedju kafica, crkve u kojoj su bokseri, disko kluba (pokupio sam ono na jednom spot svetlu), Antikvarnice...
ovaj deo mozes preci na vise nacina, cilj je da udjes na groblje, jedan od nacina je i da kutiju koju si pokupio u diskoteci odneses onom tipu u kafeu, on ce ti dati sifru za kucu gde kada izadjes sa druge strane pojavljujes se na groblju... drugi nacin je da na kapiji groblja (pored crkve) onom tipu das novac (a trazice i kutiju), novac skupljas po ulici ili predmete prodajes u antikvarnici (ogrlice, novcice, flase, ploce, satove itd.)

Kakva glupost sa moje strane. Ja sam kutiju iz disko kluba mrtav ladan prodao u Antikvarnici (doduse za dobre pare, 800 onih jedinica) onda sam prosisao kroz groblje ne zavrsivsi posao pa tako nisam mogao nigde dalje. Ali sam zato saznao od drugara sifru za vrata i ponovo se obreo na groblju :) E sada sam sve lepo odradio i idem dalje ... Prosao sam Louvr i stigao do neke ogromne rupetine. Duboko, jako duboko i svuda okolo lete neke pticurine. E sad cu malo da spavam ,pa nastavljam neki drugi put. vima hvala na pomoci.

za gorang!!!

Molim te ponovi kako si uspeo da uzmes predmet~sliku, u prostoriji gde je duh? Posto se tamo zezam vec par sati a kamera me izludjuje kao i automatsko nisanjenje koje mi se vec smucilo. Gore nisanjenje nisam video jer Lara se ponasa nenormalno i ne moze ni pravilno da ide, a duh je napada li napada. Otkrio sam fodu da kada lara cucne-crawl, onda duh ne moze nista ali tada se veoma tesko puca i sa puskom i sa pistoljima!
Ako mozdda imas save posalji mi na [email protected]

Svako dobro!

Zbog mega loseg "borbenog kretanja" miss Croft i komadni koje nisu ni za qrac, vise puta sam bio na ivici da je deinstaliram!!! Inace ljudi po forumima otvoreno tvrde da je ovo ustvari beta koja je morala da bude izdata jer su svi moguci rokovi probijeni odavno a Core nije zavrsio igru...

Re: za gorang!!!

ajvonn je napisao(la):
Molim te ponovi kako si uspeo da uzmes predmet~sliku, u prostoriji gde je duh?
...
Ako mozdda imas save posalji mi na [email protected]
pucaj u duha sacmaricom i primetices da ce on stati za trenutak (veoma kratak trenutak, mozda sekund - dve), kada duh stoji mozes da pridjes statui sa plavim svetlom i uzmes predmet... sad je samo stvar uvezbavanja i momenta, najbolje je da se drzis blizu statue gde je trenutno plavo svetlo, ali da ne prilazis vise nego sto treba da se svetlo ne bi prebacilo na drugu statuu.

pozicije nemam snimljene lepo po nivoima, posto je ogranicen broj snimanja na 14-15 (a ima sigurno preko 30 nivoa/lokacija)

Igru zavrsio pre 7 dana, kome treba final save neka pise.

Hvala!

Odmah cu isprobati "kokanje" duha.

Eh smo kad bi se bolje kretala, bilo bi chudo!

YESSSS!!!!

Uspeo sam!

Idemo dalje....

Vrh Dno