Šta je novo?

Tomb Raider 2013

kakva mešavina Alan Wake-a, Max Payne-a i Assassins Creed-a :d dobra igra i super dizajn, ali priča mi je bezveze i likovi su skroz bezlični

Mešavina je Uncharteda i Alan Wake-a a sa Max Payneom i pogotovu Assassins Creedom nema ni veze. I baš je suprotno od ovoga što si rekao. Likovi su jedino ok, a igra kao ni priča nije dobra a ni dizajn, odnosno level dizajn. Šta čini ovu igru zabavnom i zanimljivom? Baš ništa, jer je sazdana od potpuno istih elemenata. Ide red tumaranja po pećini, pa red trčkaranja po okolišu, pa onda dva tri hodnika i jedno penjanje, pa onda na red dođu jedno dva tri lika koje napucaš strelama, pa red onih sumanutih interaktivnih scena sa pijanim kamerama i onda ajmo sve iz početka i tako do kraja igre. Ambijent nije raznovrstan nimalo, od početka do samog kraja ništa se tu nije menjalo... Znači ko je video početak igre video je sve. Što se tiče likova oni su u suštini fino zamišljeni ali ne dolaze do izražaja kao ni Larina povezanost s dotičnim jer je priča potpuno sumanuta pa onda ovi elementi nisu ni imali kad da se razviju. Nema više osnovnih elemenata koji su činili originalni Tomb Rider, znači ova igra je bez puzzle deonica, niti ima nešto mnogo penjanja, skakutanja i istraživanja okoliša, a arheologija je ovde bukvalno ostala u tragovima, ali zato ima padanjaaaaa. Kolko se samo puta sirota ispadala i istumbala u igri ne zna se više... :smoke:

Elem, kontam da su predhodni delovi bili kud i kamo izvođački jednostavnije rešeni, ali je barem sve to u celini gledano imalo nekakav sopstveni šmek. Od Larine vile preko outfita, sale za vežbanje i svega ostalog što je bilo propratno uključujući i same animacije glavne junakinje koja je ranije ipak za nijansu ubedljivije bila rešena. Doduše bilo je i tada interaktivnih deonica, koje su umele da nerviraju i niko i ne kaže da je to onda bilo idealno, ali je barem bilo raznovrsno i lepo upakovano!

Tomb Raider - Reborn je čista splačina. Alal vera onima koji su se napržili na ovu boraniju od igre! :cigar:

Tu si u pravu...
Recimo moj mladji klinac jako voli da sedi pored mene dok cepam igre i da gleda i NARAVNO da komentarise...
I kao sto kazes posle lupam 15-20% predjene igre je vec i on poceo "aha,sad ce ovo,sad ce te napadnu,pazi sad ce garant ovo..."
Ili utisak da su totalno dva ne povezana tabora radila animacije i igru,: u nindza/asssasin style-u leti,skace,ubija,kolje i posle par kilometara kanapa i vodopada ona sva jadna i uplasena sa drhtavim glasicem u animaciji... o *** kako me iznervira... ALI,hvala Bogu,mogu se preskociti animacije...

Ili najbolje:
trenutno sam na plazi gde je gomila nasukanih brodova i dok se ona razbija da nabavi potrebne delove/sta vec drustvo sa momcima ko od brega odvaljeni pijuckaju pivo oko vatrice...
Steta ne mogu da ih poubijam licno...

Ali,sa druge strane,kad se sve sabere ipak je solidna zabava i vredi je odigrati,makar jednom... 😀

Ne znam. Ja sam odigrao sve prethodne Tomb Raider igre (sem Angel of Darkness), neke i vise puta. Iako ova nova igra gotovo da nema veze sa njima i dalje mi se dopada i vuce me da igram. A i ja volim sve da istrazujem i skupljam sve 🙂 i ipak postoje neke lakse enviromental puzzles,mislim na ove optional Tombs.Nisam jos zavrsio igru,ali sigurno hocu. Igram na hard nivou tezine. Vredi je odigrati makar jednom,to sigurno.

alal vjera brate koliko si mracan.Svi je igraju ,pa i ti ako je vec nisi zavrsio :d .

A koju graficku kartu imas?

Ajde bar neko i da igra igre na Titanu, a ne samo da se vrte markovi 🙂

Markovi i testiranje klokova da se vidi koliko moze i izvuce maksimu za svaki dan, nakon toga sledi ono za sta je namenjena 😀
Tomb raider i Crysis 3, praznik za sva cula 😀
Crysis 3 na najetezem nivou za igranje mora polako da se igra, kao neka avantura sunjalica 😛 Tako da u tom usporenom ritmu moze da se uziva u grafici. Sa dobrim slusalicam na velikom ekranu dozivljaj je zaista neopisiv 🙂
Tu je i nista manje graficki impresivan The Witcher 2 i FarCry 3 🙂
Mada su meni daleko zanimljivije Fieldrunners 2 i Kings Bounty 😛

Poslednja izmena:
Zavrsio igru..Solidna akcija..Ocekivao sam vise mistike,dosta su se udaljili od klasicnog Tomb Raider-a.
..Grafika u globalu nije losa,i to je moglo malo bolje ali ajde,necu da sitnicarim 😛

Sto se tice drivera za nV karte podravam ovo sto je *******i rekao,boost je brutalno velik,kao da sam promenio kartu a ne
driver 😀

zavrsio malopre, 99%
meni odlicna igra, uzivao sam, sada mi malo zao sto sam zavrsio 🙂

Pojavio se update v.1.0.722.3

New fixes in 722.3:

- Addressed an issue in ”Shipwreck Beach” where the mast on the wooden ship was occasionally
missing depending on the player’s path.
- Fixed a gating issue in “Research Bunker” where the elevator would get stuck in an
unintended state.
- Fixes for multiplayer connectivity
o An issue related to security certificates that stopped many users from connection
to Square Enix servers was resolved.
o Improved messages when you are unable to connect with Square Enix servers.
- Improvements to voice-chat for multiplayer
o New Push-To-Talk feature, by default mapped to F1.
o New voice-chat volume option.
o Improved overall quality of voice-chat.
- Fixes for crashes on startup in specific situations when no audio output is available.
- Fixes for various reported crashes during both single-player and multi-player.
- Movies are showing up again when using SSAA.
- Cost of TressFX reduced, especially in combination with SSAA.
- TressFX memory usage reduced for AMD Eyefinity and NVIDIA Surround setups.
- TressFX simulation and graphical quality improvements.
- New Ultra-quality shadow mode for contact hardening shadows.
This is not enabled by default in any quality profile, but can be enabled from the advanced settings.
- Improvements to fullscreen/windowed switching and multiple display handling.
- Various UI improvements.

Poslednja izmena:
Evo patcha ako vam treba... Ako slučajno nije dozvoljeno, mada je to samo patch, PM me...

EDIT: Patch radi, ali meni je obrisao sejvove pa ih za svaki slučaj bekapujte pre nego što primenite patch!

Poslednja izmena:
Najzad sam stigao da je zavrsim. I sada jedva cekam neki nastavak. 😀

"- New Ultra-quality shadow mode for contact hardening shadows."

Ove nove senke odnose 10 fps-a, a nisam video da se išta dobija. 😀

[video]http://www.gametrailers.com/full-episodes/v3fcvl/pop-fiction-episode-33--nude-raider[/video]

🙂

Skoro nisam video *****niji port sa konzola. Nisam ni sat igrao kao svet, a iznerviralo me i to zesce scena kada se otima za pistolj sa onim rusom. Tu sam zaginuo jedno 10-15x. IZasao iz igre da ne izlomim tastaturu. Odem na youtube, nadjem to mesto i gle cuda umesto ikonice za (!) i (ruku) kod konzola stoji (Y) i (X), tacno ono sto treba pritiskati. Pa nisam vidovit da znam sta svaka njihova *******cija znaci! Toliko o PC portu! O Tres FX da i ne govorim... toliko pad FPS sa 60 na 30 da ne akzem i 20 samoz ato sto se kamera pribilizila glavi gospodjice je smehotresan. To da je radjeno kroz Physx radilo bi stalno sa 60fps. Jos jedan problem je preskakanje igre an svakih 5-6 sekundi dok se ne iskljuci VSync i ne smanji AA na FXAA jer tek tad Memory usage (VGA) padne sa 1800 i nesto na 1400-1500. Sve sami strucnjaci medju u tom timu programera.

Treba li ista reci o tome da grafika nije ni pola koliko Crysis 3?

Poslednja izmena:
Hahahaha, ali
-"Koju grafiku imas?"
-"TITAN"
Hahaha. Epic.

Danas pazario u kutiji (ok je cena za promenu), i koja *ebada instalirati ovo...Bez interneta nema sanse...nikakav manual za instalaciju, samo steam instalacija i kraj. Posto sam konacno naterao Steam da pokrene instal sa diska i odradi sta treba i gde treba, sad cekam vec pola sata da skine update sa steama koji kilavi i kilavi:wall: A igra u folderu kao da nije instalirana vec fajlovi igre stoje u podfolderu "downloading" dafuq. Izbegavao sam steam maksimalno i resio sam da mu dam sansu u fazonu "kud svi..." ali na osnovu ovoga do sada vidjenog...

Poslednja izmena:
a to grafika mora da bude kao crysis 🙂 ?

Pa ako je zahtevno skoro kao Crysis ocekivao bi da bude na tom nivou. Posebno je smesna cinjenica da igra ima 2-3x losije texture od crysisa, a konzumira lagano 1800MB graficke memorije, dok Crysisi staje u 1300-1500. Smesno zar ne?

Ali kriza je obicna bench bullshit igrica, smesno ga je porediti sa TR.

Danas pazario u kutiji (ok je cena za promenu), i koja *ebada instalirati ovo...Bez interneta nema sanse...nikakav manual za instalaciju, samo steam instalacija i kraj. Posto sam konacno naterao Steam da pokrene instal sa diska i odradi sta treba i gde treba, sad cekam vec pola sata da skine update sa steama koji kilavi i kilavi:wall: A igra u folderu kao da nije instalirana vec fajlovi igre stoje u podfolderu "downloading" dafuq. Izbegavao sam steam maksimalno i resio sam da mu dam sansu u fazonu "kud svi..." ali na osnovu ovoga do sada vidjenog...

Ne radi se to tako. Otvoris kutiju, nadjes kljuc, upises u steam (+ADD A GAME/Activate a Product on Steam) i pustis da odradi ostalo. Kod vecine igara nema nikakvih problema. Skida maksimalnom brzinom tvoga linka i automatski instalira sve sto treba. Sacekas da zavrsi i kada zavrsi obavesti te da je gotovo i onda mozes da se igras. Eventualno pri prvom pokretanju instalira dx ili net runtime i to je to. Disk je ukras, uopste ti nije potreban kao ni fajlovi sa njega.

Meni uopste nije jasno kako si ti izveo taj boldovani deo? Mozda je izbor reci pogresan, verovatno si mislio na ovo gore sto sam napisao.

Moze li neka definicija za konzolitis ? Zanima me sta je to.

Nazad
Vrh Dno