Šta je novo?

Tomb Raider 2013

F kad ti se pojavi crveni kruzic da ga udaris.

Bas htedoh da napisem da sam provalio. Vidim sada da si odgovorio. Hvala!
Od silinog kliktanja levo desno, nisam stigao ni da vidim da se za veoma kratko vreme, pre nego sto je zvekne kamen, pojavio taj znak. 🙂

Hvala jos jednom. Nadam se da mi nece trebati ponovo pomoc, bar dok ne zavrsim igru 🙂

EDIT: Prebacih da mi 'R Mouse' bude "Melee" tj. rezervni taster umesto F, pa cu videti kako ce to funkcionisati.

Poslednja izmena:
Evo nakon jos jedne serije besomucnog kliktanja levo-desno, konacno je izasla na povrsinu. Nakon sto zavrsim igru i kazem da me bole ruke, moci cu da dodam 'ali nije to sto mislis, igrao sam Tomb Raider' 😀

poenta je sto treba te levo-desno pritiskati paralelno sa onim na ekranu...znaci ne brzo, ne sporo, nego u ritmu

Da li neko zna kako se ponasaju ovi 13.2 beta drajveri?
Ja imam 13.1 da li beta poboljsavaju fps u igri uopste.
I kada ce zvanicni 13.2?

U Crysis-u da, poboljšavaju fps.

Meni beta 6 13.2 drajvera radi sasvim stabilno. U ovom Tomb Raider-u sam samo probao benchmark i naštelovao setovanja (medium/high, 1680x1060, konfa iz profila). Min fps je 35, max 50.6 a average 44.6. Ako ti ovo nešto znači, jer zaista nema šanse sad da se vraćam na 13.1. 🙂

Poslednja izmena:
Beta 7 drajveri rade odvratno, stalno pucaju a sa njima i igra. Sa proslim mislim 13.1 nisam imao nikakvih problema, ne znam koji me djavo terao da updateujem.

Ok ostajem na 13.1 meni rade super. Pa cekam sledece zvanicne.

Takodje isti osecaj...
Ne znam,mene uzasno nerviraju te interaktivne gluposti,drndaj levo desno,jel F ili E...
Nije ovo za nas matorce,tacno se vidi po postovima staz u igrama 😀 ...

Konfa iz potpisa, 1080p
tombraiderhigh57kbu.jpg

tombraider2013-03-0702hkg8.jpg

Licno igram sa par opcija jacim od high.

Takodje isti osecaj...
Ne znam,mene uzasno nerviraju te interaktivne gluposti,drndaj levo desno,jel F ili E...
Nije ovo za nas matorce,tacno se vidi po postovima staz u igrama 😀 ...

Slažem se, s tim što mene inače plus nervira i ova konstatno pijana kamera u tim interaktivnim scenama. :smoke:

MaxPayne3 je to isto imao i tada sam pisao o tome, ne znam zašto neki ljudi koji su odgovorni za izgled igre se odlučuju na takve promašaje. Takve resklimatane kamere koje tobož jure nekakav fokus imaju smisla samo u kratkim akcionim sekvencama, ali apsolutno ne stoje u dijalozima i svakako ne stoji da ih neko konstatno upotrebljava. Ako bih morao da nađem analogiju ovome, onda bi se svakako pozvao na one jeftine indijske serije u kojima su glavni junaci uvek snimani iz anfasa i sa konstatnim zumom i akcentom na lice uz beskonačno ponavljanje blur i slow motion efekata. Da mogu pitao bi gospodina koji je ovo odobrio da mi navede neki primer ili film u kome je video konstatnu upotrebu takve kamere. Sumnjam da bi našao tako nešto osim možda u nekim jeftinim serijama, što svakako ne bi trebalo da služi bilo kome kao nekakva referenca ili dobar primer... već zapravo obratno!

Uzgred, mogla je i rezolucija ovih senki malko još da bude veća, a ovi meniji i pod meniji po ovim igrama koje su namenski rađene za konzole su blago rečeno katastrofa od nepreglednosti i neintuitivnosti. Isti slučaj ako ne i gori, je bio u Assassins Creed 3ci. Međutim, ono što me najviše zabrinjava za sada, zapravo se ogleda u činjenici da je igra totalno nezanimljiva. Nema ni M od mistike, a ni A od arheologije, ili barem ja nisam stigao da vidim nešto od toga, premda priznajem da nisam nešto specijalno daleko ni odmakao. Što se mene tiče, mogli su komotno i da je preimenuju jer mi sve ovo što je urađeno nema baš mnogo smisla. Tako to obično i bude kad se pokušava da izmisli topla voda! :trust:

Poslednja izmena:
Ima,serija Galactica.Za ostalo vise volim Laru Croft neego RAmba.

Pa ko što rekoh, po jeftinim serijama takve gluposti ćeš svakako naći... A osim toga, neke stvari možda i mogu da prođu na filmu jer se radi o drugom mediju, ali ne stoje i ne mogu po igrama...

Galactica jeftina serija???Nemoj da te ko cuje.Bolje brisi post.

I ja bas dodjoh da popljujem to mesovanje po tasterima, kad ono...
***, nekad po 10 puta ponavljam sekvencu jer ili mi je prst previse spor ili umesto F stisnem E i obrnuto. O toj kameri da ne pricam, a jos ako mi se potrefi da FPS padne na 40 i kusur imam osecaj da cu dobiti morsku bolest od sejkovanja slike.

Ovo sam napisao na jednom drugom forumu a moram i ovde:

Nije losa ova "igrica".Onako,za potrositi par sati-dobra je.Jedino mi nije jasno zasto se zove Tomb Raider.Ko god je igrao sve predhodne delove zna o cemu pricam.Realno ovo nema veze sa tomb raiderom,sa onom osnovom koja je cinila ovu igru.Imam utisak da je Lara "neubivljiva" samo joj fali odelo iz krize i da kaze "cloak enganged"!!!Igra je prelaka.Sad ce neko da kaze-pa ona je klinka!-Ona je bila jos mladja u jednom nastavku serijala (secate se),pa je nisu bas stedeli protivnici.Grafika,ja ne znam zasto se ljudi odusevljavaju sa grafikom u ovoj igri,pa nije nista posebno.Posle krize,betmena,dead space-a,fc3,ovo uopste nije neka odlicna grafika za 2013-tu godinu.A tek zagonetke...toga nema ovde.Pentranje...samo drzi pravo i slobodno gledaj tv dok ona odradi neki komplikovan skok.Kad se setim pravog tumb raidera...prvo pobijes protivnike,pa onda desetak minuta prvo posmatras sve po prostoriji da bi mozda ukapirao kako da predjes dalje,pa jos niz neuspelih pokusaja da skocis tamo negde gde mislis da treba,a naravno da se na kraju ispostavi da totalno nisi bio u pravu,i da je resenje totalno nesto drugo.Trebalo je dosta mozganja da bi se igra zavrsila uopste.Tako da tumb raider se zavrsio sa GoL-om,(koliko god ta igra nije ni nalik pravom tumbu,ali je u odnosu na ovu trenutnu-pravi predstavnik Tomb Raider-a).
Ovu igru su ladno mogli nazvati "Britni Spirs u akciji" -bila bi pribliznija mladim generacijama kojima ne treba mozganja u igri-kome to jos treba? I zadovoljstva kad uspes na kraju da predjes neki tezak nivo.Tomb Raider ne bi postao legenda da su nastavci bili kao ova trenutna igra.

Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk 2

Ovo je reboot, a ostalo je stvar ukusa...

Ovo sam napisao na jednom drugom forumu a moram i ovde:

Nije losa ova "igrica".Onako,za potrositi par sati-dobra je.Jedino mi nije jasno zasto se zove Tomb Raider.Ko god je igrao sve predhodne delove zna o cemu pricam.Realno ovo nema veze sa tomb raiderom,sa onom osnovom koja je cinila ovu igru.Imam utisak da je Lara "neubivljiva" samo joj fali odelo iz krize i da kaze "cloak enganged"!!!Igra je prelaka.Sad ce neko da kaze-pa ona je klinka!-Ona je bila jos mladja u jednom nastavku serijala (secate se),pa je nisu bas stedeli protivnici.Grafika,ja ne znam zasto se ljudi odusevljavaju sa grafikom u ovoj igri,pa nije nista posebno.Posle krize,betmena,dead space-a,fc3,ovo uopste nije neka odlicna grafika za 2013-tu godinu.A tek zagonetke...toga nema ovde.Pentranje...samo drzi pravo i slobodno gledaj tv dok ona odradi neki komplikovan skok.Kad se setim pravog tumb raidera...prvo pobijes protivnike,pa onda desetak minuta prvo posmatras sve po prostoriji da bi mozda ukapirao kako da predjes dalje,pa jos niz neuspelih pokusaja da skocis tamo negde gde mislis da treba,a naravno da se na kraju ispostavi da totalno nisi bio u pravu,i da je resenje totalno nesto drugo.Trebalo je dosta mozganja da bi se igra zavrsila uopste.Tako da tumb raider se zavrsio sa GoL-om,(koliko god ta igra nije ni nalik pravom tumbu,ali je u odnosu na ovu trenutnu-pravi predstavnik Tomb Raider-a).
Ovu igru su ladno mogli nazvati "Britni Spirs u akciji" -bila bi pribliznija mladim generacijama kojima ne treba mozganja u igri-kome to jos treba? I zadovoljstva kad uspes na kraju da predjes neki tezak nivo.Tomb Raider ne bi postao legenda da su nastavci bili kao ova trenutna igra.

Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk 2

Ovo nije igrica a zove se TR zato sto jeste TR.
Ovo je reboot serijala ako vam je tesko da to shvatite onda nema sta da pricam dalje.

Skinuo sam Krekovanu verziju, jer nemam novca za bacanje.
Mogu da kazem da je ovo jedna od najboljih igrica koju sam u zivotu igrao, igram igrice dosta dugo.
Prvu Laru sam igrao ako se secam 96 na Play Station-u.

Totalno drugacija i totalno mi odgovara.
Pocinjes sa uplasenom i neiskusnom Larom, kako vreme tece sve je ludja i besnija 🙂

Sto se tice ovog da je igra prelaka i slicno, igra je pocetak, ovo je prva misija koja je stvorila svetski poznatog arheologa Laru Kroft i dosta je laksa od npr Underworld-a
Ali sam siguran da ce sledeci deo za koji se nadam da ce izaci sledece godine, biti tezi.
Zadovoljan sam ovom igricom i svaka im cast na hrabrom potezu da skroz promene igricu.
Jos jednom, svidja mi se onaj strah na pocetku igrice i svidja mi se sto kako se ja prilagodjavam igrici i svemu sto se u njoj desava tako se i Lara prilagodjava piratima, zamkama... Od mene 10ka

Evo i ja : Posle dva sata igranja utisci su podeljeni. Da li je ovo Lara ili su mogli da stave i nekog drugog lika da trckara i odapinje strele po sumici. I da i ne. Igram jer igra se zove Tomb Rider. Da li bi igrao da se zove drugacije i da je umesto Lare npr. neka Sara, verovatno da. Toliko krvi, lobanja, delova skeleta, cudnih svetilista nisam video ni u Dead Space serijalu. Za ovo malo vremena koliko sam igrao, devojka je uspela da se nabode na neki siljak, posteno izubija, ukljesti nogicu u zamku, bude gricnuta od vukova, popase par strela, morbidno kada dobije strelu u vrat, bude zadavljena, lik joj prosvira mozak....mislim . Kada se uzme izgled okruzenja u obzir, koske, lobanje, i ostali human remains, ocekivao sam da ce se pojaviti neki demoni, karakondzule, nekromorfi.... a ono neki fin svet. OK cekam da se radnja razvije pa da vidim. Nema skakanja i ima ga, nema zagonetaka i ima ih ali opet, niti je ovo Prince of Persia niti Portal a ni ranija Lara. Grafika je dobra mada mi nekako Larina kosa nije bas... Nije mi jasno kada se aktivira onaj meni u kampu i ponudi se opcija fast traveling, provaljujem da u nekim kampovima imam samo po npr. 33% completed i da nisam nasao neke relikvije i ostale sitnice. Da li se vracati nazad i bazati trazeci iste....

Evo i ja : Posle dva sata igranja utisci su podeljeni. Da li je ovo Lara ili su mogli da stave i nekog drugog lika da trckara i odapinje strele po sumici. I da i ne. Igram jer igra se zove Tomb Rider. Da li bi igrao da se zove drugacije i da je umesto Lare npr. neka Sara, verovatno da. Toliko krvi, lobanja, delova skeleta, cudnih svetilista nisam video ni u Dead Space serijalu. Za ovo malo vremena koliko sam igrao, devojka je uspela da se nabode na neki siljak, posteno izubija, ukljesti nogicu u zamku, bude gricnuta od vukova, popase par strela, morbidno kada dobije strelu u vrat, bude zadavljena, lik joj prosvira mozak....mislim . Kada se uzme izgled okruzenja u obzir, koske, lobanje, i ostali human remains, ocekivao sam da ce se pojaviti neki demoni, karakondzule, nekromorfi.... a ono neki fin svet. OK cekam da se radnja razvije pa da vidim. Nema skakanja i ima ga, nema zagonetaka i ima ih ali opet, niti je ovo Prince of Persia niti Portal a ni ranija Lara. Grafika je dobra mada mi nekako Larina kosa nije bas... Nije mi jasno kada se aktivira onaj meni u kampu i ponudi se opcija fast traveling, provaljujem da u nekim kampovima imam samo po npr. 33% completed i da nisam nasao neke relikvije i ostale sitnice. Da li se vracati nazad i bazati trazeci iste....

TR se ne igra da protrcis kroz pricu ako ti znas sta je TR evo glava.

Izasao je prvi patch za PC.

We have just made public a new version of the PC version of Tomb Raider, build 1.0.717.1. This patch will be applied by Steam automatically when you next start the game. If your game does not update, please restart the Steam client.

This is a first update that addresses a variety of issues that we either found out about shortly before release or immediately after.

Fixes include:

- Addressed some stability issues on machines that have both Intel and Nvidia graphics hardware.
- Various small UI updates.
- Fix for players being unable to progress related to the boat in the beach area.
- Some fixes for crashes on startup and when selecting Options.
- Some improvements to TressFX hair rendering.
- Fixes for various smaller graphics glitches.
- Fixes related to the benchmark scene and benchmark mode.

While we expect this patch to be an improvement for everyone. If you do have trouble with this patch and prefer to stay on the old version we made a Beta available on Steam, Build716.5, that can be used to switch back to the previous version.

We expect further patches to follow fairly soon, addressing further issues we see being brought up by players, and are actively monitoring these and other forums looking for issues.

Nazad
Vrh Dno