Pazi mislim u principu ti mozes kako god pozelis da buildujes svog charr, ali optimalno da bi bio validan build ono su neke optimalne vrednosti, pazi ako imas zivaca i zelju, dacu ti link za 3 klipa decka koji je
****ni PROFESOR za theorycrafting u Divisionu, dosta je detaljno tako da nece zanimati svakoga al eto...
-Ovo je prvi video
detaljno o setovima koji postoje i kakvi ce biti u 1.6, opet to je sve pomalo individualno, ne znaci da ako je neki set svrstan u tier 3 da je usless il slicno, samo je manje optimalan ili vise situacional nego drugi. imas ispod videa vremenske tagove gde mozes odma da preskocis na odredjeni set.
https://www.youtube.com/watch?v=yWupEcOgKOE
-Drugi video se bavi
kako da buildujes karaktera u 1.6 tacnije koji stats da fokusiras na gearu i zasto
https://www.youtube.com/watch?v=8h6QLaJUKOE
-Treci video koji objasnjava
kakve promene na trenutne iteme iz 1.5 ce se desiti u 1.6, sta odlazi, sta novo dolazi, sta ce se desiti sta nekim statsovima, itd itd
https://www.youtube.com/watch?v=_3smxV1Cr7A
-To je od prilike sve sto treba ikome da zna sta da radi povodom 1.6 sem oruzija, nadam se da ce uskoro da izbaci video i za to jel cinjenica je da EAD (enemy armor dmg) postaje drasticno manje efikasan u pvp, a AR (rafalne puske) nose EAD na sebi gao glavni atribut sto ce ih uciniti malo manje dominatnim u 1.6, takodje ARs dolaze cesto sa Destructive talentom koji je bio zakon i za PVP od 1.5 patcha za pvp, ali ne vise, ni priblizno dobar, po nekim racunicama efektivno Destructive talenat u pvpu ce da dodaje oko ~2.35% dmg sto je drasticno manje od nekih drugih talenata za pvp.
Dok na drugu stranu SMG su dobili crit chance kao glavni atribut umesto crit dmg, e sad to nije neki buff iako mnogi misle da jeste, nije tesko ostvariti 60% crit chance cap, tako da sa smg to ce biti relativno lako ostvariti sad, samim tim crit dmg postaje mnogo bolji izbor statsa nego sto je bio, pogotovo sto je razlika izmedju headshot dmg i bodyshot dmg smanjena (od 1.6 manja ce biti razlika) a nerfovanjem EAD (enemy armor dmg) u pvpu (kroz smanjivanje kolko ljudi imaju armora a i cinjenicom da itemi koji su do sada davali ~10% EAD ce sada davati oko 3-6% EAD cini ga jos manje vrednim u odnosu na druge rolove koje mozes da dobijes umesto EAD.
Samim tim SMG ce mozda, po mojoj proceni oce, postati dominantniji za PVP od ARs, jel su odlicni na close range ~10-15metara, i nemaju bolesni recoil kao ARs ( podizanje reticle do zla boga u nebo) , sto ih cini mnogo laksim za koriscenje i landovanje headshota cak i u pvpu, doduse imaju jednu manu u odnosu na ARs, a to je da su dosta neprecizniji, svi sem AUGa, i da im reticle bloom jako brzo postaje veoma sirok i samim tim razbacuju metkove okolo mesta na koje ciljas ( i za razliku od recoila koji mozes da kontrolises vucenjem misa na dole, bloom tj accuracy spread ne mozes nicime da kontrolises sem da dodas accuracy modove na oruzije cime gubis druge dmg stats sto nije bas idealno, ili da prekidas da pucas tj da pucas brust fire sto je takodje lose jel bi ti nerfovalo dps za TONE) , doduse u pvpu ta nepreciznost i nije tolki problem jel se ionako tuces na ~10 metara daljine gde bloom od smga nece tolko uticati da masis cak i glavu.
Mislim da ce idealna varijanta biti nositi AR kao jedno oruzije za dalje od 15tak metara sibanje i za ubijanje PVE mobova cak i u DZ, dok ce SMG ljudi nositi da prebace na njega kada drugi igrac pridje dovoljno blizu ~10metara jel ce tad biti efikasniji od ARs.
Doduse to je neko moje misljenje a ne mora da bude tacno. Zato se nadam da ce Marco izbaciti video i povodom najboljih vrsta oruzija i talenata za 1.6 patch.
-Inace "najbolja" smg oruzija su (iako su skoro sva validna)
MP7 specijalno za pvp jel ima najveci rate of fire, brzina kojom mozes da sabijes sarzer u igraca je bolesna, mana mu je mali sarzer, 20 metaka ako se dobro secam ali idalje velikom broju igraca omiljeni SMG.
Drugi takodje odlican je
PP-19 (enchanted il ne sve jedno) on za razliku od MP7 ima ogroman sarzer, ako se dobro secam oko 55 metaka, stavi na to sarzer mod za npr 115% vise ammo u sarzeru i imas ****ni smg sa vise od 110 metaka po sarzeru sto je bolesno realno gledano, mana po meni mu je sporiji rate of fire, veliki bloom spread (nepreciznost kako nastavljas da drzis levi klik) i cinjenica da nema underbarrel mod slot uopste, znaci jedan wpn mod manje od drugih oruzija.
Treci meni licno omiljeni je
MP5-ST ili MP5 Navy, ja licno furam MP5-ST ima dobar fire rate, nema prevelik bloom, solidnu velicinu sarzera itd, generalno solidan u svemu.
Definitivno jedan od manje omiljenih SMG je
AUG (sve verzije) ali cinjenica je da je dobro oruzije koje je najprecizniji SMG u igri by far, ima dobar range, solidan u svim aspektima sem rate of fire, tako da iako nije mozda najbolji izbor po vecini, definitivno je odlican zbog svoje preciznosti i jakog per bullet dmg.
-Ja licno imam i MP5-ST sa god roll talentima za pvp, MP7 sa takodje god roll talentima za pvp u 1.6 gde ce hurried talenat biti god like za MP7 (hurried smanjuje duzinu reaload oruzija po svakom critu, a gledano da critujes ko svinja mozes da racunas da ce smanjiti reload na taj minimum od 1sec total reload time, sto zbog njegovog jadnog sarzera od 20 metaka ga cini super mega giga dobrim talentom za MP7. Imam takodje i dobar AUG, God roll PP-19 za pvp.
Od ARs imam 2 trenutno god roll M4 puske, ali obe imaju destructive, a sobzirom da to nece vise biti top talenat za pvp one nece biti tolko dobre kao sto su trenutno. A gledano kolko retko padne dobar a kamoli savrsen M4 Light ili Lvoa-c sumnjam da cu u skorije vreme naci taj savrseni sklop talenata i dmg roll od oruzija za ARs posto za mene licno od ARs postoje samo 2 oruzija u obziru a to su ova 2 navedena.
-