U poslednjem (petom) koraku podešavanja (pre nego što krene sa konverzijom), isključi opciju "output video and audio as individual elementary streams"...
Držao bih se ja TMPG Enc Plus-a, bar zato sto mi se cini da daje kvalitetniji zvuk (tamo pise da nudi CBR Linear PCM Audio od 1536kb/s, za razliku od Nero Vision-a koji najviše nudi Dolby Digital(AC-3)2.0-mozda mi se samo cini jer nisam siguran da kamera uopšte i moze da snimi zvuk od 1536kb/s), ali jednostavno mi ne prima audio fajl grebovan sa WinDV-om (Type2). Kad grebujem sa Nerom Visionom Express 3.1.0.25 u tipu 2, nekad mi TPMGEnc i primi audio fajl, ali većinom neće. Probao sam i da konvertujem Tip 1 u Tip 2 (grebovano sa nekoliko razlicitih programa), nekim Canopus-ovim konvertorom, ali bez rezultata. Na kraju sam odlucio da sve radim sa Nero Vision Express-om 3.1.0.25 jer najnovija verzija Nero Vision-a 4.5.0.9(nisam siguran za zadnju brojku),jednostavno ne radi ili kad odradi posao video je očajan (pun kockica, i isprekidanih scena, sa nekim klepetanjem zvuka-kao da snima okretanje trake). NVExpress cak bez problema obradjuje i DV fajl propušten kroz Visual DV Time Stamp 2.0.0 (program za ubacivanje vremenskog koda na video). vDVTS je zaista lep programčić, koji podržava i prozirne fontove, ali je problem u tome što je to trial verzija, koja po sredini slike ubacuje i natpis "trial"... Lutao sam po netu kako bih taj natpis uklonio ali nisam uspeo da pronađem "čarobne brojke i slova"... Da li je neko koristio verziju koja nije probna, pa da se nadam da ću je i ja pronaći, odnosno da li ima još sličnih ili možda boljih programa koji recimo, prilikom samog grebovanja sa kamere, upisuju i vremenski kod? Ta varijanta bi mi još više odgovarala jer imam mali disk, pa bih u tom slučaju, u cugu mogao da snimim DV materijal od sat vremena...?Imaš Canopus DV File Converter,on vrši konverziju izmedju tip1 i tip2.
Drži se ti Tmpgenc-a,cce-a,MainConcept MPEG Encoder-a ili Canopus procoder-a.
Ako sam dobro shvatio DVDate bi odradio posao... a besplatan je...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari