Šta je novo?

Titlovi.com odlaze u istoriju

Markic

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
555
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sudeći po objavi, legendarni sajt, po mom mišljenju i najbolji na ovim prostorima, odlazi u istoriju 1.2.2023.

Tu su i podnapisi.net, ali ni jedan nije pregledan kao titlovi.com.

Sudeći po objavi, legendarni sajt, po mom mišljenju i najbolji na ovim prostorima, odlazi u istoriju 1.2.2023.

i po meni je najbolji. Odrađen je veoma kvalitetno. Jedina zamerka je, da bi pretraga mogla biti malo bolja. Mnoge dobre stvari na ovim prostorima nastele su isključvio iz entuzijazma. Postanu velike, i onda čovek novčano ne može da izađe na kraj sa tim. Ekonomisti i Entzijasti ne gledaju na stvari istim očima. Prvi gledaju profit, a drugi kvalitet. Na kraju ako ne dođe do korektnog kompromisa, onda dolazi do gašenja.

Hmmm koliko treba da je server kapaciteta da se odradi dump cele arhive bas me zanima....

titlovi.benchmark.rs 🤔

Hmmm koliko treba da je server kapaciteta da se odradi dump cele arhive bas me zanima....
To i mene interesuje, ako ništa, makar da se sačuva trenutno dostupna baza. Ima izuzetno kvalitetnih titlova, koji nisu dostupni na ostalim sajtovima.

Koliko su ljudi sa ovih prostora voljni da doniraju, pravo je cudo da je i ovoliko poziveo

Mozda ja pošaljem mail čoveku, da ispitam koliki su mesečni troškovi.

Možda ako bih sa nekom svojom ekipom napravio nešto slično sto bi mogli lakse da održavamo, pa samo da iskoristimo njegove podatke. Javim ako saznam nešto.

Sumanuto je ugasiti titlove, po meni ima puno prostora za komercijalu. Ako ništa, valjalo bi da sponzorisemo troškove vlasniku. Bar iz zahvalnosti za sve ove godine.

Samo što troškovi servera nisu jedini problem već je za održavanje takvog sajta potrebno i dosta vremena koje donacije teško da mogu da pokriju.

Pa jedini nacin je da iza Titlova stane neka veca srpska kompanija (citaj televizija) koja bi finansirala programere kao i odrzavanje tog sajta. Fakticki sajt bi i dalje ostao besplatan za koriscenje, volonteri bi objavljivali titlove, a zauzvrat televizija ne bi placala prevodioce da im rade titlove nego bi uzimali gotove titlove sa tog sajta. Mada ovakav model ne znam koliko je moguc i izvodljiv u jednoj Srbiji.

Inace u istoj ovakvoj situaciji nasao se i TMDB sajt davne 2010 godine. Sve je pocelo 2006 godine iz hobija (i donekle je povezano sa XBMC/Kodi), ali kako su godine prolazile sajt je dobijao sve vise na popularnosti i u jednom trenutku je bilo nemoguce odrzavati sajt, do te mere da je developer (mislim da je i dan danas isti lik) morao iz svog dzeba placati servere kako bi imao gde da cuva tu ogromnu kolicinu podataka. I tada je imao dve opcija: ili da kompletno ugasi sajt ili da nadje nekog ko ce ga finansirati jer od donacija to jednostavno nije bilo moguce. Tada je nasao neku kompaniju koja je tada bila dosta poznata po DVT uredjajima kojoj je predstavio svoju viziju IMDB alternative gde bi svako bio na dobiti i zadovoljan. Ideja je bila sledeca:
Vi cete placati mene i infrastrukturu, community ce taj sajt popunjavati kontentom, a zauzvrat vi mozete da ga koristite za plasiranje sadrzaja korisnicima vasih uredjaja.

I evo vec 13 godina, ovaj model funkcionise. I taj developer i ta kompanija su u plusu, a mi zauzvrat imamo besplatno alternativu IMDB-u ciji API i podatke moze svako da koristi i u komercijalne i u community driven svrhe.

Ovo je jedini nacin da nesto bude besplatno, a da pritom funkcionise. OpenSubtitles je iz istog razloga uveo pretplatu.

@zholinho Ja bih isto mozda bio zainteresovan da pomognem, radim WEB programiranje kao glavni posao, ali daleko sam od iskusnog programera. I ne znam koliko bi imao vremena da pripomazem jer radim full time posao i sa strane razvijam XBMC/Kodi za Xbox. A taj drugi hobi projekat je mi je skoro pa kao i full time :D

Ja bih rado pripomogao, ako ništa makar putem donacija.

Mada ako je potrebno i nešto na backend-u raditi, mogao bih pripomoći, pogotovo ako je backend rađen u Javi (Spring).

.NET :)

Bih ja, ali nema se vremena.

Koliko su ljudi sa ovih prostora voljni da doniraju, pravo je cudo da je i ovoliko poziveo

Nije to baš tako. Imaš gro ljudi pod kapom Pinka, Hepija i raznih Zadruga + isto to u ex Yu republikama. Oni i ne zanju šta je to *.srs , LAV Filters ili PotPlayer. Oni su srećni u svom svetu i drugo ih ne zanima. Tu smo i mi malo stariji koji smo od početka prošli sve to, i gledamo na to na jedan drugi način. Mi obično i plaćamo. Tu su i mladi ljudi koji na žalost pripadaju i propadaju u startu, baš u prvoj grupi. Veoma se oseća da nam nedostaje kvalitetan podmladak.
Veliki pozdrav za Bambulu i ekipu prevoditelja ! (y)

To se mora sačuvati, meni opensubtitles gdje se kače generički google translate prevodi nisu bili ni blizu alternativa. Na titlovima se znao neki red i uglavnom su bili kvalitetni prevodi od Bambule & ekipe.

Ma i pretplata da se uvede, koliko samo korisnika ima titlovi.com, neka i 1/10 ljudi ostane da plaća, bilo bi i za održavanje a i za uploadere neki model da se napravi, što da ne.

Podržavam da sajt ostane i godinama sam skidao titlove ali ima tu i jedna pozitivna stvar (ako ugase sajt) a to je da nas natera da savladamo engleski kako treba.

Od kada sam odlučio da ne skidam srpske titlove moj engleski se popravio (bar razumevanje, za izgovor je ipak potrebna konverzacija). Naravno, ne razumem sve (uvek ima nepoznatih reči) i u početku je bilo jako teško i mnogo puta sam odustajao i vraćao se na srpske titlove ali vremenom sam se navikao da probam da pustim sa stranim titlovima i malo po malo prešaltao sam se na eng titlove.

Ranije mi je bilo nezamislivo da gledam serije i filmove sa stranim prevodom jer mi je znanje engleskog bilo na lošem nivou i bez domaćeg prevoda (ako nema srpskih tražio sam bosanske ili hrvatske) nisam uopšte želeo da gledam. Dešavalo se da postoji dobar stariji film u HD rezoluciji a na pomenutom sajtu samo divx verzija koja ne idu u korak sa HD verzijom filma (čak ni kada se pomere titlovi napred ili nazad) i ja odustanem od gledanja filma.

Sledeći korak je da gledam bez bilo kakvih titlova, pokušao sam ali moram još da usavršim engleski jer kada brzo pričaju to mi je problem (američki engleski) tj. kada kažu 30 reči u jednoj rečenici a svaku reč skrate :)

Za one koji solidno govore engleski opcija je engleski titl, tu i kada neko promrmlja nešto uvek može da se pročita.

titlovi.benchmark.rs 🤔
Titmark.rs

Thank me later.

Enivej, da postoji rešenje kojim bi neko pruzeo sajt, ono bi do sada bilo uradjeno. Nije ova situacija "od malopre" koja je prepala vlasnika zasedom iz žbunja. Verujem da je zbog toga i tako kratak rok za gašenje sajta.

I nije problem u direktnim novčanim troškovima, već u uloženom ljudskom vremenu koje vodjenje sajta zahteva, a koje tekući vlasnik nema ili ne želi više da ulaže. Izgleda da to nije svima jasno iz objave.

Vidiš da nije, svi misle da se problem može rešiti sa 200 dinara mesečno.

Nazad
Vrh Dno