Šta je novo?

Titan Quest

Cekajte bre!Expanzija pocinje tamo gde se zavrsava original ili negde u sredini igre?:mad: Kakva glupost.Jel zna neko sigurno gde pocinje?

Expanzija pochinje tamo gde sa zavrshava Titan Quest,
ali morash imati "dokaz":eyebrows: (save game), sa zavrshetka originala,
da bi importovao svog heroja i nastavio dalje...:mad:

Cekajte bre!Expanzija pocinje tamo gde se zavrsava original ili negde u sredini igre?:mad: Kakva glupost.Jel zna neko sigurno gde pocinje?

Sada svi kukaju koji su izbrisali sejvove i likove. Jedno od najvaznijih pravila vezanih za Diablo i njemu slicnim je, da uvek uzmes jedan CD prazan i tu BACK UP likova i sejvova.

Sada svi kukaju koji su izbrisali sejvove i likove. Jedno od najvaznijih pravila vezanih za Diablo i njemu slicnim je, da uvek uzmes jedan CD prazan i tu BACK UP likova i sejvova.

Ne radi se o tome.Nisam presao do kraja igru.A i da jesam opet bi mi ovo bilo veoma glupo.

Ne samo za diablo nego za bilo koji RPG za koji postoji i najmanji nagoveštaj da će izaći ekspanzija.

@goran: Pa ako nisi presao igru do kraja, koji je smisao igrati 'od kraja' ? :smash: ?

Da li ima nekih poboljsanja u grafici i da li je popravljen bug sa nasumicnim usporavanjem igre (drastican pad FPS-a) ?

Voodoo, nisi u pravu, evo recimo za Dungeon Siege ne moram da imam lika da bih igrao expansion, isto tako ni sa Sacred...

Ma bre to ne da je debilno, nego nemam reci da se izrazim... pa te programere treba obesiti na nekom Trgu, daj Boze da im igra propadne kao i firma... crkotine!

Covece, znaci garantujem da 90% ne cuva likove a i zasto bi, nisu svi diplomirali na Diablu pa da "znaju da likovi moraju da se cuvaju" a da ne pricam da ima ljudi koji su igrali tipa 50 sati, presli igru, deinstalirali je i sada sta... moraju sve ispocetka? Ma vazi... i zbog cega je RPG neki specijalan zanr pa da to tu tako mora a nigde drugo da ne mora... zasto mi za Fear ne treba lik da bih igrao exp. isto exp. pocinje tamo gde se zavrsava kec... ma idi bre... budale...

@goran: Pa ako nisi presao igru do kraja, koji je smisao igrati 'od kraja' ? :smash: ?

Da li ima nekih poboljsanja u grafici i da li je popravljen bug sa nasumicnim usporavanjem igre (drastican pad FPS-a) ?

Na prvo pitanje je odgovor nema.Mada ovo je cist "hak end sleš" tako da mozda i ima.

A na drugo pitanje je odgovor-nisam primetio nikakva poboljsanja u grafici a kratko sam igrao da bih ti rekao oko usporenja.Mislim da ih nema.

Jel zna neko cemu sluzi opcija u igri (pri pritiskanju ESC u igri), pojavi se dugme "unlock content".
Jel zna neko nesto o tome?

Da li su ubacili neku normalnu Save/Load opciju ili je jos uvek tu checkpoint "crknem pojavim se kod bunara" varijanta?

Poslednja izmena:
Jos uvek je tako mLaki...

ima poboljsanja u grafici i nema usporavanja ..ima nekih noviteta i mracniji je :p

Voodoo, nisi u pravu, evo recimo za Dungeon Siege ne moram da imam lika da bih igrao expansion, isto tako ni sa Sacred...

Ma bre to ne da je debilno, nego nemam reci da se izrazim... pa te programere treba obesiti na nekom Trgu, daj Boze da im igra propadne kao i firma... crkotine!

Covece, znaci garantujem da 90% ne cuva likove a i zasto bi, nisu svi diplomirali na Diablu pa da "znaju da likovi moraju da se cuvaju" a da ne pricam da ima ljudi koji su igrali tipa 50 sati, presli igru, deinstalirali je i sada sta... moraju sve ispocetka? Ma vazi... i zbog cega je RPG neki specijalan zanr pa da to tu tako mora a nigde drugo da ne mora... zasto mi za Fear ne treba lik da bih igrao exp. isto exp. pocinje tamo gde se zavrsava kec... ma idi bre... budale...

hehe kako si se iznervirao!šta ima veze da odigraš još jednom...meni to ne bi smetlo (i ne govorim to zato što imam save :banana:),ozbiljno!

a inače u igri ima par novina!dodat je deveti master "dream".to je uglavnom neki fazon "bullet time" i ta usporavanja vremena,kao i neke masovne hipnoze itd.
takođe je bolja grafika,lakše sakupljanje expirijensa i brže napredovanje kroz levele,ispravljeni su bagovi i dosta je bolja atmosfera u undergound-u

Poslednja izmena:

Kanda si se malo iznervir'o? Moras malo da naucis da se opustis, covece, nije ovo vredno tolikog nerviranja:)

Pa... ajmo redom:
-RPG ti je koncipiran na tome da se uzivis u ulogu, da kreiras lika i da ga pratis kroz sticanje iskustva. Da novodobijeno iskustvo usmeris na stranu na koju tebi odgovara, da napravis unikatan lik sa svojim osobinama, vrlinama i manama, kao sto su (skoro) svi ljudi unikatni. Uskakanje u kozu nekog "default" ponudjenog lika je pomalo deplasirano, ALI su trebali ostaviti tu mogucnost za ljude koji su eto, obrisali save i slicno.
-Civil, ukoliko si deinstalirao igru, savegame bi trebalo da ti ostane tacno tamo gde je bio, tako da bi reinstal igre+exp trebalo da te vrati tacno tamo gde si stao.
-FEAR je pucaljka i tu manje vise imas iste atribute na pocetku i na kraju. Dobijes ultra-mega-giga kloniranog marinca i to je to... Samo menjas pucaljke.

Ma ja kada deinstaliram obrisem sve u korenu tako da sam i taj save obrisao... trebalo je da ostave mogucnost da se krene od pocetka exp. ali je ocigledno fazon da se exp. krece sa vec napravljenim likom zato sto su neprijatelji "podeseni" za takvog vec jakog lika a ne za novog lika koji ima 0exp i lvl1.

Nista, odigracu mozda kada odem u penziju sve ponovo...

znaci bitno je samo da si presao na normalu i mozes sa tim likom da nastavis expanziju!
a jel to znaci onda da mozes importovati lika sa kojim si zavrsio na legendariju?tj. da budes 60 lvl u odnosu na normal kad si cirke 35 lvl?
ako je tako,onda je skroz glupo jer ces sa tim 60 lvl preci igru za dva dana!

E to i ja razmusljam taman sam zavrsio na epic i bas razmisljam sta sad? Da li se importuje taj lik ili sta?

Pazite sta mi se desilo-ubio sam desetak puta glavnog u Immortal Throne-u na epicu,i odjednom mi izbaci(samo jedanput) quest item koji se zove overlord !?! WTF,cemu sluzi ovaj quest item koji izbacuje na random? Da mozda nema nekih skrivenih questova ;)

Ljudi morao sam da predjem ponovo celu igru, nacisto sam oblevideo da bih dosao do imortal throna ali se isplatilo posto obozavam ovu igru.Ajde cisto informativno recite mi koji ste lvl i kako ste rasporedili atribute tj. health , energy, strenght itd.
E sada kada sam poceo da igram expanziju mnogo teze raste exp level.

Upomoc ljudi!!!
Problem je sledeci i veoma sa ljut ARGH!!!
Celi dana danas sam proveo igrajuci TQ, stigao do egipta sve super, strava. Napucao heroja, ma bombonica. Da bi pre nepunih 10min komp zakucao tj zablokirao, i nista nije hteo da prihvati, pa je logicno bilo stisnuti reset. Posle podizanja sistema sve u redu, i ulazim u TQ kad tamo imam i sta da vidim :((. Moj lik se vratio na lvl16 koji je bio jutros kada sam pokrenuo igru :( Da bi bilo jos cudnije, lik mi se sada nalazi tamo gde mi je poslednji chekpoint(res. point) ili ti bunar ali na quest logu nemam otvoren niti jedan portal iz egipta kao ni jedan quest. Znaci nemam ni main quest, ni side, ama bash nista. Umalo ga nisam obrisao, ali sam se setio foruma pa rekoh, mozda je neko ima slicnih problema i mozda eventualno neko resenje :( Nadam se da postoji takvog ovde, ida ce pokusati da me utesi, barem se nadam. U suprotnom, igra ode na remove pa tek za par meseci kad se malo ohladim mozda i pokusam da je predjem. Hvala vam unapred!

Igram TQ Immortal Throne, i po dolasku u Egipat (epic) primetio sam da uopste nema lukova kod trgovaca.
Da li je neko imao slican problem?

Ljudi ima neko da je presao igru sa warriorom, lik mi je dosta jak ni sa kim nisam imao bas ni malo problema ali nemogu da ubijem ovog poslednjeg titana bas sam bez sanse neznam sta da radim jel ima neka fora ili sta je u pitanju???

Posto sam ugrabio malo vremena, instalirao sam TQ cisto da probam.

Cim sam ga pokrenuo, odmah sam rekao - pa ovo je obicna kopija Diabla 2. I to se vidi na svakom koraku, u svakom meniju... ko je igrao Diablo 2, ne mora da se brine - ovo je jos jedna (dobra) kopija :)
Cak me i sam Egipat podseca na lvl2 (ili 3) u Diablu 2.
Igra je jako zanimljiva, tipican H&S sa Diablo-like feature-om - upamtis igru, izadjes, udjes i svi monsteri su zivi (smooor). Mogli su bar to da naprave drugacije jer je jako zamorno ako stignes do 4. nivoa tamnice u Atini i onda moras da napustis igru da bi 3 sata kasnije seo i imao sta da vidis - pa svi su zivi? I onda opet smaranje kroz pustinju&prasumu...

Graficki, igra je IMPRESIVNA! Ali, naravno, na mojoj masini u 1680x1050 (high) ume itekako da zasece (pogotovo kada treba da uzmete maslinovu grancicu iz zapaljenog sela, pa to je katastrofa!).

A znas sta sam ja shvatio posle Titan Quest-a i Loki-ja? Da postoji jedino Diablo i nista drugo od H&S-a! Od Loki-ja sam toliko ocekivao i totalno me je razocarao,zbog cega,ima u temi za Loki.Sto se tice Titan Questa,u pravu si,u pitanju je kopija Diabla II,i da izgleda jako dobro to stoji. Medjutim,kad budes igrao malo duze i kad posle uporedis sa Diablom videces da je Titan Quest 20% Diabla. Diablo je toliko bogatiji sto se tice item-a,skill-ova i build-ova da je to strasno.Kod Titan Quest-a me je na pocetku odusevila cinjenica da mozes da kombinjues dva mastery-ja po zelji i to na prvi pogled deluje naprednije od Diablovog class sistema,ali...
relativno mali broj skillova(bese ima 8 masterija x 10 skilla po masteriju = 80 razlicitih skilla;kod Diabla II 7 klasa x 30 skilkova = 210 skilova!).Da ne pominjem losu izbalansiranost skilova-u - hunter mastery-ju nema nijedan udarac vezan za koplja! ne racunam Take down jer ima cool down i samim tim ne spada u standardni udarac). Dalje,onoliku raznovrsnost itema u Diablu II tesko da neko moze dostici.
Jednostavno,nove hack&slash igre imaju tu nesrecu sto je Diablo II tu vec toliko dugo i sto ima veliki radni staz-igra godinama napreduje kroz patch-eve,i dodatni disk je mnogo novog doneo.
Da ne bude zabune,igrao sam dosta Titan Quest,igra je ok,ali o nekoj zameni Diabla II nema ni govora.
Ja sam pre par dana opet instalirao Diablo II,iskopao stare snimljene charactere i podsetio se svega.Cak razmisljamo da opalimo u LAN-u,kao u dobra stara vremena :)

Pozdrav :wave:

TQ je definitivno najbolja kopija Diabla. U stvari, mislim da su se trudili da ga sto vise iskopiraju. To se jasno vidi u samoj igri, u svakom detalju.
Diablo II sa ovakvim engine-om bi bio perfektan!
Ne znam da li si probao, ali postoji modifikacija za Diablo 2 koja dodaje nove iteme, drugaciji leveling sistem...

Poslednja izmena:
TQ je definitivno najbolja kopija Diabla. U stvari, mislim da su se trudili da ga sto vise iskopiraju. To se jasno vidi u samoj igri, u svakom detalju.
Diablo II sa ovakvim engine-om bi bio perfektan!

Word! ;)

Ne znam da li si probao, ali postoji modifikacija za Diablo 2 koja dodaje nove iteme, drugaciji leveling sistem...

Nisam to probao.Imas neki link? Ali ne znam da li ima smisla s obzirom da na ladderu ne bi mogao da pravis takve build-ove.

Izvinjavam se sto nisam sve procitao napred, ali da li bi neko mogao da mi odgovori: da li imate probleme sa igrom? Ubacio sam patch 1.30 i expansion i igra mi se uspori skoro do zaustavljanja, pa se ubrza nekoliko puta od normale, i onda se desava da poginem... Pre se usporavala mnogo vise(verzija 1.03) , ali i sad mi smeta. Da li je hardver u pitanju?
Inace igra mi se svidja jer je veoma uspela Diablo 2 kopija, mada bih vise voleo da vise lici na Diablo, da se biraju likovi i da ne nose suknju ( tuniku ili vec sta). Ima dosta dobrih resenja , kao sto je upotreba napitaka ili pakovanje invetara.

Procitacu ceo post kasnije, kad se vratim sa posla.

slab ti je CPU, a mozda imas nekih pozadinskih procesa, proveri i to. Ne znam kolko ti se to tacno ubrzava i usporava. Mozda nesto krene da ti drnda po HDD-u u pozadini ili tako nesto. U svakom slucaju CPU je slab. I meni je igra usporavala-ubrzavala u borbama sa athlonom XP 2000+ @ 2.4ghz pa sam je prekinuo igrati tada.

Uspori se puno , pa se dosta ubrza, bar do tri puta.Inace nema problema, sve radi brzo. To se desava samo kad ulazim u neku novu zonu, pecinu i slicno. Nemam pozdainskih programa, koji bi zezali, osim riva tunera...ako on zeza... mada nista nije overklokovano.

Dok se kupim bolju masinu moracu da se mucim. Mada i drugar sa Athlon 64 2800 (754), se zali na isto ponasanje. Ko zna mozda kod njega i nije toliko ekstremno kao kod mene. Nisam video , samo mi je pricao.

Nazad
Vrh Dno