Šta je novo?

Tipovi particija - BASIC, DYNAMIC , zavisnost od verzije Windows ...

Tepodong

Slavan
Učlanjen(a)
15.10.2006
Poena
320
Operativni sistem je Windows 7 Ultimate 64 bita, SP 1 , tip particija je DYNAMIC, to stvara problem jer ne mogu da proširim sistemsku particiju, jedan program je bio Partition Wizard, besplatna verzija ne podržava rad sa DINAMIČKIM drugi, Paragon Partition Menager, nije hteo da mi proširi particiju, jer kao nema mesta na kojem ni se prerasporedio prostor particija ?!

Mislim da je problem u tome što su particije dinamičke, da li enterprise ili professional verzija po defoltu formiraju BASIC particije, jer u instalaciji mislim da je nemoguće uticati na to. Molim pomoć, da razrešim ovu misteriju i normalno menjam veličinu particija, ako se ukaže potreba za tim.

p.s. 32 bitna verzija , istog primerka Windows 7, kreira BASIC particije

Poslednja izmena:
Imaš dve mogućnosti :
1. Da instaliraš Windows ponovo, a pre instalacije napravi jednu primarnu particiju
2. Iskoristi Acronis da napraviš image sistemske particije, formatiraj disk, vrati image, moći ćeš da biraš tip particije, izaberi primarnu

Imaš dve mogućnosti :
1. Da instaliraš Windows ponovo, a pre instalacije napravi jednu primarnu particiju
2. Iskoristi Acronis da napraviš image sistemske particije, formatiraj disk, vrati image, moći ćeš da biraš tip particije, izaberi primarnu

Znači kad je celi disk jedna particija, onda je tip primarni po defoltu ?

Za ovo drugo fora je u tome što Acronis True Image, nije hteo da mi izvrši povraćaj sistemske particije, kad se nešto zeznulo, zadnja verzija, iako je instaliran neki dodatni paket za rad sa dinamičkim diskovima, pokazao se beskoristan. Bez obzira na to, znači trebalo bi formatirati sistem instalirati Acronis, onda izabrati tu opciju za "recovery", ukazati putanju za image i primeniti. A u kojoj fazi nudi mogućnost izbora i na koju verziju programa misliš ?

Poslednja izmena:
Ma ne, nema veze da li je jedna particija ili više njih.
Na MBR diskovima mogu da postoje 4 primarne particije i X logičkih ( nisam siguran koliko može, ja imam 3 primarne i 4 logičke, zbog različitih OS-ova - Win 7, Win XP, Win 2003 Server, PC Linux OS, OS X )
Za GPT diskove nisam siguran, proguglaj malo
Acronis boot-uješ sa CD ili USB i pre instaliranja napraviš particije ili praviš image i vraćaš ga i pritom on nudu izbor na kakvu praticiju, primarnu ili logičku, želiš da vratiš taj image

Nazad
Vrh Dno