Šta je novo?

TinyDeal.com - prevara ili ... (Šta raditi ?)

koma

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
620
Dragi forumaši :)

Evo ga moje iskustvo, a vezano za TinyDeal.com :

Ako nekoga mrzi da čita sve ovo šta sledi, molim za informaciju šta raditi sa ovim prevarantima da li ih možemo negde prijaviti ili bilo šta drugo...

Priča 1 :

Do 19.02.2013. naručivao sam sa gore pomenutog sajta neke sitnice čak i jedan jevtini tablet i sve je stizalo kako treba u roku od nekih 30-ak dana. Ali 19.02.2013. naručio sam još neke sitnice 5 EUR i 10 EUR, odvojeni paketi i evo do danas je prošlo nekih 100 dana, a od ta dva paketa ni traga ni glasa.
Pisao sam im mejlove, davao negativne ocene na sajtu, ali oni kao roboti imaju šablone za odgovore i samo rade copy/paste. Kao čekajte još malo, budite strpljivi i slična sr.

Priča 2 :

U martu sam opet naručio nešto za 6 EUR i posle nekih 7 dana kažu da nemaju na lageru i da su odradili refundaciju. Nije baš profesionalno, ali hajde ok, potrošiću to negde drugo, ali ne refundaciju na karticu već kao to su pretvorili u neke TD bonus poene koji se mogu koristiti za popust prilikom plaćanja.
U međuvremenu se odvijala i odvija se i dalje Priča 1 i pre neki dan reko' hajde da te TD poene unovčim da naručim nešto drugo.
Ali, ne mogu svi poeni da se unovče već samo 90%, pokvareno nema šta i hajde da doplatim tih pola evra sa Visa kartice, ali ne može ni to javlja neku poruku kao zemlja i IP broj nisu ok i slične gluposti. Kartica na drugim sajtovima radi bez problema, ali ovde NE.
Napišem ja njima o tom problemu, a oni opet copy/paste. Zabole ih uvo.

Da li je moguće da ovakav način poslovanja prođe nekažnjeno i da nema načina da se nekako ovo reši ?
Kakva su vaša iskustva ?

Pozdrav,

Sa njima? Ocajna. Nikad mi nisu refundirali novac od decembra 2011

Na ovom sajtu su donedavno imali ocenu 2. Pitam se kako li sad imaju blizu 7 ;)
S obzirom da ljudi uvek imaju jedan te isti problem sa njima (neisporucena roba) izgleda da oni veci deo posiljaka posalju, ali drugi manji ne. Tako ova grupa sto je dobila ima dobre cene, a ovi sto im se nije poslalo su platili deo cene ovima sto su dobro prosli.

Malo sam se bio zainatio i zalio HK za zastitu potrosaca. Dao sam im dokaze da sam kupio od njih. Kopiju 'teralice' iz Poste Srbije da taj paket nikad nije video Srbiju (imao sam broj za pracenje). Problem je bio sto ovi nisu mogli pokrenuti pravni postupak jer firma kojoj placas je u UK, a posluje sa teritorije Kine! Dakle, klasicno pranje novca. Medjutim, oni su im slali zahtev za pojasnjenjem i nikada nikakav odgovor od njih nisu dobili.

Sajt je za izbegavnje. Ja sam imao sa njima problem zbog 2 $ !!! NIsu poslali sve sto sam trazio , i nista, zavlacili me 7 dana u dopisivanju , navukli me prvo da napravim novu poruzdbinu, pa ce u okviru nje poslati i to sto nisu u prosloj. Posle promenili pa nudili neki deo u tim poenima. Ja nisam pristao, napisao da se nose sa svoja 2 $ kad su pilicari, otkazao porudzbinu, vratili za dva dana. i to je sve.

Vise tamo ne narucujem ni da je dzabe. A ti nisi smeo posle prve prevare da opet narucujus. Nista kod njih ne kupovati, jesu nesto jeftiniji,ali su lopovi.

A ocena im je 7 jer sami sebi daju desetke. Ja sam video sajtove gde ne dobacuju ni do dvojke. ali tamo se prate IP adrese, pa se napise, ocena je stigla iz Kine, znaci laznjak, plus sramota, zato to ne diraju, racunaj uvek ce se naci neko koga mogu da prevare.

Poslednja izmena:
I eno ih još jednu stvar su izmenili, nema više komentara na sajtu, osim kada stigne paket, tj. kada se potvrdi da je stigao. Tako da su se prevaranti i tu obezbedili.
Inače porudžbina (priča 2) je refundirana u TD poene, a onda sam morao da ih potrošim i to je to što se tiče naručivanja iz Kine.
Neka se nose :mad: Neverovatno je da im niko ništa ne može, a oni kao Free delivery, a pola paketa uopšte ne pošalju!! Eto, kako funkcioniše Free delivery i još da zarade na tome !

Pozdrav,

Kupuj preko dx.com.
Meni su skoro uredno stigla 4 predmeta.
Isto free shipping. Stiglo tacno za mesec dana.

E ovo je najbolji savet. Posto Tiny D. ne mozes nista osim da ih mrzis, jedino mozes da promenis prodavca.

Kakvo vam je iskustvo sa Pandawill-om? :)

Meni prošle godine nije stigla jedna pošiljka sa TD i to neka elektronska cigara koja je išla bez trekinga. Prilično sam siguran da je nestala negde kod nas, a ne da je oni nisu poslali. Uglavnom, bez ikakvih problema sam dobio refund. Pitali su me da li hoću da mi vrate pare ili da mi daju TD bodove i ja sam izabrao ovo drugo.

Ja sam sa TD do sada naručio možda oko 10 paketa, sve stiglo uredno bez ikakvih problema (uglavnom od 20-40 dana putovalo).

Šta reći, ako si iskoristio sve opcije što se tiče žalbi i refunda, nemoj više kupovati kod njih i oprosti se od novca (na tome su jako teški).

Poslednja izmena:
Kakvo vam je iskustvo sa Pandawill-om? :)

Ja sam jednom narucio, al sam platio pracenje, jer im je besplatno e sad ne mogu da se setim dal 30, dal 40 $ vrednost robe. Platio sam preko SG poste koja je najbolja tamo, jeftinija bila doplata nego za HK. Isto ako presisas limit za besplatno pracenje, koje je sa CN postom, mozes da doplatis 2 $ za neku bolju postu.

Obicno svi prodavci kada vide da narucujes prvi put , onda su nekako pazljiviji, jer racunaju da ces da se vratis, tako da nije bilo nikakvih problema. Al nisam tamo vise nista narucivao, jer imaju istu robu kao i svi drugi, plus nisu jeftiniji od DX -a na primer. Mozda nesto ali u proseku nisu.

Edit. Sad kad si me podsetio na njih, odem da malo vidim sta ima, nsam bio na sajtu odavno, kad on mrtav !! Verovatno imaju nekih kratkotrajnih problema, nije im to prvi put. I zaboravio sam da napisem da sam ih probao pre dolaska paypala, tada im je procesor bio Moneybookers, pa je rizik bio 1000% , jer sve je to bilo nezvanicno, uplatis na neciji privatni racun, i on ako ti ne posalje nikom nista. Sada nisam probao da li radi domaci paypal, ali kad ne radi na DX-u ko zna kako je tamo.

Poslednja izmena:
Ma slepci su na TinyDeal, mislim ako nisu krivi, šta im fali da pošalju izveštaj iz pošte pa da onda ovde proverim koji se poštar navadio da mažnjava paketiće :smash:
Neverovatno, da im niko ništa ne može !
DX je za sada bio OK, mada mislim da su oni slična firma kao TinyDeal i da je samo pitanje vremena kada će i oni da ispale. Mislim Free Delivery mora negde da se naplati...

Pozdrav,

Ja sam imao broj za pracenje, tj. nisam isao na besplatnu dostavu nego sam istu platio 2 ili 3$. Bez obzira na sve dokaze da to nije stiglo u Srbiju uopste, oni najdalje sto su ponudili je da ja to ponovo porucim uz neki popust.
Iz Kine i iz HK sam toliko toga narucio i skoro uvek se bilo kakav problem resio.

TineDeal su prevaranti i pitanje je samo kada ce kockica da padne da vi platite za ostale.

Dodatak onom mom postu o Pandawill. Sajt je i dalje mrtav !!! Da nije Panda Uginula :D
Ko je sa njima eventualno poslovao u zadnjih par dana, uplatio im nesto, moze da pocne da panici :)

Meni pandawill otvara bez problema :)

Kod mene nece, ne samo na ukucavanje adrese, ni preko linka sa mejla koji nije obican , nego ide na njihovu reklamu na njihovom sajtu. Nece ni kad pritisnes dugme u mejlu, prikazi slike da ih ucita. Ne pomaze ni refres , nista. Desava se i to jer sam na IKOM-u da nekada jedan deo neta ne radi, zbog njihovog DNS-a.

Ja imam samo pozitivna iskustva sa TinyDeal-om. Kupujem u vrednosti ne manjoj od 20€ i plaćam preko PayPal-a.

Tiny deal za 20 Eura ne daje pracenje, samo kada je pojedinacni predmet skuplji od 33 $ . A za pracenje traze bezobraznih 3 - 3,5 $ . I to preko CN poste !!! To je teska Lopovstina, jer nasa posta za pracenje paketa do Kine trazi 131 dinar odnosno oko 1,6 $ , a CN posta je sigurno jeftinija pa i HK.

Poslednja izmena:
Ja uzimam bez praćenja, donosi mi poštar na vrata i nikada do sada nisam platio PDV i imao problema. $3,5 nije neka lova, osim ako ne pratite paket od $2

Poslednja izmena:
Da li podizati dispute kod PP nakon 40 dana od uplate, a paketa nema?
Banggod je u pitanju.
Još 2.9 sam naručio 2 paketića, prvi je stigao ima 10 dana.

Poslednja izmena:
kina ovih dana jako jako kasni sa paketima, i ja cekam neke jos od pocetka septembra i nema ih ni blizu...

Izgleda da su imali neki sedmodnevni praznik.

Ali to ne kači porudžbine od početka septembra.

Inače imam i drugu porudžbinu od 30.09 koja nije mrdnula sa processing i poslao sam im email da želim da otkažem, imam li osnova za dispute kod PP?

Ja cekam porudzbinu vec 2 meseca od njih...jos uvek nista.

Ima info na sajtu HK pošte da su od 10 septembra uveli rigoroznu kontrolu avio pošiljki zbog toga što su primetili da su počele masovno da se šalju litijumske baterije, parfemi... I drugi lako zapaljivi materijali. I zbog svega toga od 10 su najavili velika kašnjenja zbog velikog priliva pošiljki, a svaka mora da prođe rengen. Takođe od 1-7 oktobra je tamo bio državni praznik i ništa nije radilo pa se u pošti zagužvalo još više i ko dobije paket za manje od 60 dana treba da peva. Za one kojima se žuri neka koriste usluge Singapurske pošte.

A paket poslat 26.09 stigao danas, kako to? On preko reda?

I koja je praksa, čekate dok ne stigne, ako stigne ili dispute pp u roku?

Kasni iz kine ubija, ja cekam nekih 20ak paketa od pocetka septembra i ni traga, bar jedan kad bi preko reda stigao :d

A paket poslat 26.09 stigao danas, kako to? On preko reda?

Da preko reda, ništa čudno za HK, CN poštu. Predpostavljam da si nov u čitavoj priči oko naručivanja iz kine ili je mali broj paketa koji ti je pristigao. Pre svih ovih problema i peripetija se dešavalo da pošiljka koja je kasnije dostavljena u HK ili CN poštu, pristine u srbiju po 20 i više dana ranije pre pošiljke koja je ranije dostavljena HK ili CN pošti. Razlog neznam ali ništa neuobičajeno godinama unazad.

Ja čekam li-ion bateriju za lap-top naručenu preko aliexpressa od 10.avgusta. Promenili su mi 3 tracking broja, prvo SN, pa posle 20 dana, uz njihovo izvinjenje CN tracking broj, pa ponovo posle 20 dana, na moj upit novi HK broj, I evo isporuke nema ni posle 60 dana, tako da sam ih upozorio da ću da otvorim "dispute" I da tražim povraćaj novca.

Nazad
Vrh Dno