Šta je novo?

"Tinted" - CM HAF 932 mod [56k warning]

UUUrrraaaa...
Konacno i ti neki ultra, mega, giga, mode. Nekako bilo i vreme :smash:

drago mi je da inspirisem :)

lepo je legao taj plexi na raven black

Oduvek sam ja voleo da se zezam oko toga, mada ovo mi je prvi malo ozbiljniji mod gde je i posveceno malo vise paznje. A svoju prvu modifikaciju sam uradio na Armor+ kucistu pre ~2god. gde sam zamenio fabricki plexi za zatamnjeni i prefarbao u srebrno par stvari :)

BTW moram da priznam da se u poslednje vreme mnogo primam na smirglani aluminijum i kucista tipa Stacker 810 (to je onaj old school), ATCS 840 - silver malo vise, Corsair Obsidian - koji mi se u pocetku nije uopste ni dopadao, ali imam u glavi par ideja idt.

Hvala i kao sto rekoh, sutra bi trebalo da bude vise slika i nesto detaljnije o ovome :)

Oduvek sam ja voleo da se zezam oko toga, mada ovo mi je prvi malo ozbiljniji mod gde je i posveceno malo vise paznje. A svoju prvu modifikaciju sam uradio na Armor+ kucistu pre ~2god. gde sam zamenio fabricki plexi za zatamnjeni i prefarbao u srebrno par stvari :)

BTW moram da priznam da se u poslednje vreme mnogo primam na smirglani aluminijum i kucista tipa Stacker 810 (to je onaj old school), ATCS 840 - silver malo vise, Corsair Obsidian - koji mi se u pocetku nije uopste ni dopadao, ali imam u glavi par ideja idt.

Hvala i kao sto rekoh, sutra bi trebalo da bude vise slika i nesto detaljnije o ovome :)
ja sam na svog chiefteka lepio onu alu foliju (mirror look) :)
a ATCS840 je stvarno lepo kuciste

Lian Li je svako brushed alu :)

Posto nemam slike za ceo "worklog", ostavicu one koje imam. A dole sam napisao ono najkonkretnije sta je sve radjeno.

• Uradjene prepravke i modifikacje:

- Na limu iza ploce izbusene 4x10mm rupe za provlacenje USB, SATA, Power ON, HDD idt. kablica
    - Sa desne strane 5.25" izbusene 3x10mm rupe za provlacenje kablica do fan kontrolera
    - Isecena "honeycomb mreza" i napravljen krug precnika 175mm ispred prednjeg 230mm fana
    - Isecena "mreza" ispod drzaca napajanja radi boljeg protoka vazduha
    - Ulazi za mikrofon (orig. roze) i sluske (orig. zelena) prefarbani u mat crno
    - Waterjet-om isecena leva stranica kucista
    - Laserom isecen crni, zatamnjeni (D7) pleksiglas
    - Na pleksiglasu i stranici izbusene rupe kroz koje prolaze orig. zabice (4 gore, 3 dole, 2 sa desne strane) koje drze plexi na stranici
    - Glossy powdercoat skleleta kucista (kasnije preko toga predjeno mat crnom)
    - Gray/black powdercoat stranica kucista - "pomorandzina kora" finish

________________________________________________________________________________

• Busenje rupa za kabliranje, secenje "honeycomb" mreze (na slici je gurbo iseceno, kasnije je doterano), secenje podloske napajanja, farbanje mic/headphones ulaza, zatvaranje 5.25" ..

Poslednja izmena:
  • Stranica nakon secenja Waterjet-om

• Slike gotovih rupa za kabliranje, i nacin na koji su pricvrsceni 120mm i 140mm fan kod 5.25" i HDD "kaveza"

Poslednja izmena:
I jos ...

img2192r.jpg

Poslednja izmena:
To je u principu to. Za posle praznika ostavljam da zamenim MFC1 za neki drugi kontroler - verovatno crni MFC1+. Pozadi treba da cucne neki 140mm fan - razmisljao sam o Kaze Maru ali ga nema kod nas. (ima ona verija na 500RPM ..) ili ovaj Enermax - ovako izgleda kao vasar i sminka, ali video sam ga u jednom HAF X i mnogo je dobro izgledao. Jos mislim da bi kroz zatamnjeni plexi jos bolje izgledao.

extra izgleda :) samo...taj blic ubija,mislim da bi bolje bilo da si slikao na dnevnom svetlu,ako je ikako moguce :wave:

Hvala, i znam da me je bliz mnogo zahebavao. Sta da radim, ne mogu da se setam po Dorcolu sa 30kg kantom ko' sto je jbl radio po Subotici :D

Fotkao sam sto sam bolje mogao u kucnim uslovima. Bez blica je previse tamno i sa sumom ..

Postoji nesto sto se zove stativ i dugacka ekspozicija :) , svaka cast za trud i rezultat

Bravo OCZ,extra ti je ispala stranica :) a onaj scytche kontroler je preeben :D

Odlican rad...sta reci a da ne ponovim vec nesto sto su ljudi iznad mene rekli.E sad malo pozitivne kritike :p
1.Steta bi bila da ne stavis bilo koji sleeve na 24pin da ne stoji ovako 'golo'

2. Mozda bi bolje bilo da umesto crvenog stavis plavi vent i dodas jos jedan plavi led pozadi, kazem zato sto sam primetio da imas nekoliko plavih led dioda u kucistu, da se ne bi mesale plava i crvena.u tom slucaju i MFC1 bi mogao da ostane.

BTW gde si nasao ovaj ScYthe fan kontroler :wave::wave:

Hvala vam :) ..

Steta bi bila da ne stavis bilo koji sleeve na 24pin da ne stoji ovako 'golo'

Vrlo je moguce u nekoj buducnosti. I planirao sam mdpc sleeve za 24pin, ali se nije realizovalo ..

Mozda bi bolje bilo da umesto crvenog stavis plavi vent i dodas jos jedan plavi led pozadi, kazem zato sto sam primetio da imas nekoliko plavih led dioda u kucistu, da se ne bi mesale plava i crvena.u tom slucaju i MFC1 bi mogao da ostane.

Jok, MFC1 je u oglasima vec vise od nedelju dana i samo cekam da ode. Trenutno mislim da bi uzeo crni MFC1+ (a vec sam i imao MFC1+ samo srebrni - prodao sam ga). Sve je to jos uvek O tom-potom (btw jel se ovako pise :D?), mislim da bi onaj crveni tu bolje legao. Uzivo to izgleda malo drugacije i mislim da bi se super uklopilo zbog prednjeg fana. Takodje sve je to vrlo diskretno zbog zatamnjenja prexi-a i prakticno nijedan LED fan nece da "bljesti". A to sto ima sitno plavih diodica od ploce i slicno, kao sto rekoh, to je dosta sitno :)

BTW gde si nasao ovaj ScYthe fan kontroler :wave::wave:

Chinaski mi ga dovukao u emmi :)

OCZ, ako dobro vidim ono je Scythe Kaze Master? Sto ne iscima cobana za Kaze Server? :)

Dovuce coban oba, medjutim ja Rumun uzeo Ace-a posto je bilo jeftiniji a i vise mi se dopada njegov displej tj. kombinacija zelenkaste i plave boje. Server je skoro isti s tim sto ima jos neke meni sasvim nepotrebne opcije :)

Btw, pa ti bese i imas Server ? E samo da znas da Ace ima jos gore postavljene fan konektore pozadi :S:

Poslednja izmena:
Dovuce coban oba, medjutim ja Rumun uzeo Ace-a posto je bilo jeftiniji a i vise mi se dopada njegov displej tj. kombinacija zelenkaste i plave boje. Server je skoro isti s tim sto ima jos neke meni sasvim nepotrebne opcije :)

Btw, pa ti bese i imas Server ? E samo da znas da Ace ima jos gore postavljene fan konektore pozadi :S:
Yeah, Server imam. Meni se pak nije svidelo kod Master (Ace) malo jace svetlo displeja, zato mi se dopada sto moze da se ugasi ceo displej na Serveru. :)
Mada odavno sam ja smekao Kaze Master (Ace) ali su imali problem sa pouzdanoscu, mislim da je na Ace-u ispravljeno (hladnjaci na tranzistorima).

P.S.
Izbaci onu ciganiju od MFC1. :p

Jok, MFC1 je u oglasima vec vise od nedelju dana i samo cekam da ode. Trenutno mislim da bi uzeo crni MFC1+ (a vec sam i imao MFC1+ samo srebrni - prodao sam ga) ...

:D

Mada moram ti reci da kada ih gledas uzivo nije bas toliko losa situacija. Ali svakako zelim da ga izbacim i uzmem jos jedan crni i elegantiji - alu plocica kao na Scythe ili MFC1+ bi bilo idealno.

Mada odavno sam ja smekao Kaze Master (Ace) ali su imali problem sa pouzdanoscu, mislim da je na Ace-u ispravljeno (hladnjaci na tranzistorima).

Nalazio sam na par mesta da Master (onaj prvi) je hteo nesto da zeza, i da nije ispunjavao napisane specifikacije. Meni je ovaj Ace super, a i displej mi je relativno diskretan - ne baca uopste svetlo na vise od nekih 30-40cm od samog displeja.

Jedino sto su uzasno uradili PCB, slika sve govori ..

A ovaj moj zapravo ima fan konektore sa druge (desne strane) a odmah ispod njih se nalaze i za senzore. Znaci bukvalno sam pincetom to kacio :S: ..

Poslednja izmena:
Vrlo lepo, daj jednu sliku da vidimo samo komponente tj kako izgleda unutra :)

Kod Servera je najteze konektor za napajanje ubosti, ostalo je manje vise ok.
http://img524.imageshack.us/img524/5694/13026700.jpg

Ono sto sam ja vidjao po netu, je crkavanje pojedinih kanala, i to usled pregrevanja tranzistora, pa su na Serveru stavili povece hladnjake na svaki (mada su i dalje prilicno topli). :)

I jos jedna stvar mi se veoma dopada kod Servera, mogucnost gasenja ventilatora.:)

Mogu da se ugase i na Ace-u :). Hmm, uopste ne mogu da se setim da li ovaj moj (posto je PCB nesto drugaciji od onih slika koje nalazim na netu) ima hladnjake. Mada je fanove drzim i na nizim voltazama tako da ne bi trebalo da ga nesto opterecuje ..

Vrlo lepo, daj jednu sliku da vidimo samo komponente tj kako izgleda unutra :)

Okacio sam u principu sto sam imao (malo li je :D?). Ima par fotki na kojima se vidi i kako je unutra, a evo imam jos ove tri, mada su one nesto ranije snimljene, cak je malo doteranije kabliranje sada @ slika 3.

@garson

Mali off ali moram te pitati kako ugasis ventove na serveru? Ja sam moje smanjivao do nule ali tad pisti...

Izvini OCz na off-u :)

@garson

Mali off ali moram te pitati kako ugasis ventove na serveru? Ja sam moje smanjivao do nule ali tad pisti...

Izvini OCz na off-u :)
Samo smanjim do kraja.
Sto se pistanja tice, ako sam dobro skontao Manual, pistanje se javlja kad vent rikne pa prestane da se vrti. Ali ne bi trebalo da pisti kad se manuelno smanji do kraja.

Bravo OCz, ekstra je bas mi se svidja, da znas da si me nadahnuo da uradim i ja jedan modding svog kompa :p
off
(Prvo ofarbacu Haf 922 kutiju, onda uzecu sleeve 24 pinski( i tebi bi bas odgovarao), onda sleeve front panel kablova, dva SATA sleeve, dva 120mm Noctua NF-P12 i jedan kontroler NZXT Sentry 2 (za sentry LX nemam pare)
/off

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno