Šta je novo?

tiha graficka karta

Gaga 3

Cenjen
Učlanjen(a)
20.09.2009
Poena
169
Treba mi graficka iskljucivo za 1920 x 1080 filmove do 7000 dinara, a da se sto manje cuje, posto sam cula da su neke bas bucne?

Pa ti trazi Silent varijante :).
Ako ces je koristiti iskljucivo za gledanje filmova onda nadji najjeftiniju silent, recimo:
Palit 9500GT 512MB DDR2 Silent za ~45e ili
Asus 4350 Silent 1GB DDR2 za ~40e ili
Asus 9400GT 512MB DDR2 Silent za ~40e.

Za filmove savršeno završava posao i bilo koja novija integrisana grafika, HD3200, HD3300 ili slična.

Pa sta treba, da kupuje novu plocu sa integrisanom grafikom ili da uzme pa da zalemi graficki cip na plocu :d :p, da devojka ima integrisanu graficku ne bi ni postavljala ovaj thread ;).

Poslednja izmena:
Dobro majku mu, valjda dovoljno zna o racunarima, pa da zna da li ima ili nema integrisanu graficku :).

Nema popunjen profil, tako da možemo samo da nagađamo :)

Ono što je bila poenta mog posta je da je za filmove bukvalno potpuno svejedno, neka uzme najjeftiniju pasivno hlađenu karticu i završi posao, meni na integrisanoj HD3300 zauzeće procesora ne prelazi 15% kada gledam 1080p HD :)

em zensko em zna sta je silent graficka karta :D
ne ide to tako

Xaxa...ovako momci imam procesor sempron 3000+, ram 512 mb, graficku nVidia Ge Force 7100 ( koja nije integrisana , ali nema sanse da pusti 1920 x 1080 ), i napajanje je verovatno neko od 350 w, to vec ne znam...tako da cu najverovatnije da menjam sve :), jer je ovo sve vec zastarelo, hocu da uzmem chieftec kuciste i njihovo napajanje od 500 w, ili mozda kuciste sileo 500, jer ima zvucnu izolaciju ali je bitno i da se usklade komponente, da ne budu bucne i htela sam graficku Ati radeon HD 4670 ili gigabyte GT 220, ali sam negde procitala da je neka od ove dve bucna i sad ne mogu da nadjem koja je i gde sam procitala...a mozda i da uzmem samo grafiku i napajanje, jer mora biti jace, ali ne znam kako ce sempron da se slozi sa tim:D, i bilo bi super kad se ne bi cuo rad kompa, zujanje me nervira...toliko od mene, a sad ste vi na redu..:D.....e da, a ploca naravno ima PCI slot...

Poslednja izmena:
Napravila si lapsus u pretposlednjoj reci ;)
Pazi moj ortak je uzeo Palit 4670 i uopste nije bucna kartica cak ima HDMI i DisplayPort prikljucak :)
Sto se tice NV GT220 mislim da ih jos nema kod nas, a i realno su lose kartice...
Video sam i GIGABYTE 4670 sa ZALMAN kulerom, ali ne znam koliko je doticna tiha...ali kosta oko 6200din.

Napravila si lapsus u pretposlednjoj reci ;)
Pazi moj ortak je uzeo Palit 4670 i uopste nije bucna kartica cak ima HDMI i DisplayPort prikljucak :)
Sto se tice NV GT220 mislim da ih jos nema kod nas, a i realno su lose kartice...
Video sam i GIGABYTE 4670 sa ZALMAN kulerom, ali ne znam koliko je doticna tiha...ali kosta oko 6200din.[/QUOTE

Lapsus :D PCI ..hvala, ok najgore je sto ima raznih proizvodjaca, pa ne znam da li je to sve isto....ova mi skroz ok zvuci http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?psn=000101&pid=269, sto je i ACE RIMMER predlozio...

Mainboard Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
Mainboard Name: GA-K8NE-RH

Processor Upgrade: Socket 754
Socket Designation: Socket 754

Poslednja izmena:
Ja bih izbegao tu karticu, rekose ljudi da kuler nije najpouzdaniji...i asus ima identicno resenje...
Ja dajem glas za Gigabyt sa ZALMANovim kulerom... Posto ne znam gde ima da se nadje Palit 4670

Ja bih izbegao tu karticu, rekose ljudi da kuler nije najpouzdaniji...i asus ima identicno resenje...
Ko kaže da nije pouzdano??? Koji to proizvod ArcticCooling-a do sada nije bio pouzdan??
Identični kuleri se koriste na prilično toplijim HD4850 i HD4830.

Ja dajem glas za Gigabyt sa ZALMANovim kulerom... Posto ne znam gde ima da se nadje Palit 4670
Daješ glas Zalmanu jer je Zalman ili zato što znaš da dobro obavlja posao???

Poslednja izmena:
Ne kazem da lose obavlja posao, vec se par ljudi na forumu zalilo da je zabica koja drzi kuler pukla :)
Dok kod Zalmana nema tog problema... odatle moj predlog ;)

Ja sam kupio gigabyte hd 4670 1gb za zalman kulerom za sestrin komp i mogu reci da je kartica bas tiha skoro da se ne cuje.Ranije sam takodje imao gigabyte ati radeon x1950 pro takodje sa zalman kulerom i ona je bila stvarno tiha.Tako da moj glas ide za gigabyte hd 4670 sa zalman kulerom.

Ja sam kupio gigabyte hd 4670 1gb za zalman kulerom za sestrin komp i mogu reci da je kartica bas tiha skoro da se ne cuje.Ranije sam takodje imao gigabyte ati radeon x1950 pro takodje sa zalman kulerom i ona je bila stvarno tiha.Tako da moj glas ide za gigabyte hd 4670 sa zalman kulerom.

odlucila sam se definitivno za ovu grafiku...ali sta me sad buni, u testu IT sveta pise da koristi dva slota,http://www.itsvet.com/tekst/gigabytehd4670-/2464/ da li ce moci da se postavu na mom kompu ima ove slotove 3xPCI, 2xPCI Express x1, 1xPCI Express x16 ...hvala svima ..pozdrav

@Gaga: Time su mislili da kartica sa sve kulerom povrsinski okupira dva slota.... tako da ako imas ili PCI ili PCI-E koji se nalazi odmah do te kartice neces moci da ubacis u njega neku komponentu jer je slot prekriven kulerom graficke :)

@Gaga: Time su mislili da kartica sa sve kulerom povrsinski okupira dva slota.... tako da ako imas ili PCI ili PCI-E koji se nalazi odmah do te kartice neces moci da ubacis u njega neku komponentu jer je slot prekriven kulerom graficke :)

Ok super, samo da je i procesor ukapira, :D i treba jos da ubacim WD 1 Tb, valjda nece njegov slot zauzeti??? I moze li neko da mi objasni ako imam 512 mb DDR-SDRAM 200 MHz ( PC 3200), koju memoriju da trazim treba mi jos 512 mb ima li neko od vas da prodaje ovu koja meni treba, buni me sta je to DDR1 je l to ova moja? I je l bitno da gledam ovih 200 Mhz ili moze i neka od 400 Mhz ili 800 itd? I npr ako je grafika DDR3 ili DDR2 ima li to veze, sto ja koristim ovu drugu? Haos, uh da li ce me neko ukapirati...e da super je ova kartica sto ne trazi neko jako napajanje...dobro imam u planu chieftec od 500 w, ali moze da ceka..jupiiiiii

Poslednja izmena:
PC3200 je DDR1 na 400mhz, tih 200mhz pomnozi sa 2 i dobices nominalnu brzinu (Double Data Rate), znaci kupi jos 512mb DDR1 na 400mhz...
U programu CPU-z pod stavkom SPD, u skroz donjem desnom uglu pogledaj latencije memorije...
obicno pise 3 3 3 8, tebe zanima prvi broj (CAS Latency) neka novih 512mb ima isti taj broj i nema problema :)

Sto se tice SATA prikljucaka obicno su van dometa graficke tako da ce kabal bez problema proci

Poslednja izmena:
PC3200 je DDR1 na 400mhz, tih 200mhz pomnozi sa 2 i dobices nominalnu brzinu (Double Data Rate), znaci kupi jos 512mb DDR1 na 400mhz...
U programu CPU-z pod stavkom SPD, u skroz donjem desnom uglu pogledaj latencije memorije...
obicno pise 3 3 3 8, tebe zanima prvi broj (CAS Latency) neka novih 512mb ima isti taj broj i nema problema :)

Sto se tice SATA prikljucaka obicno su van dometa graficke tako da ce kabal bez problema proci

U ovom programu mi pise CAS LATENCY 3.0 clocks, ok samo kako da znam koja ima taj broj, a koja ne, pre nego sto je stavim u komp, ali snaci cu se nesto, hvala ti puno...resili smo misteriju....:D

Ok momci hvala, a da vam pricam, rasklopim ja kuciste da vidim memoriju, kad na ploci lepo stoji ta memorija pored koje pise DDR i sa dve zabice utaknuta, a pored nje stoje jos dva slota, pored kojih pise DDR2 i DDR3 znaci li to mozda da mogu i da izvadim ovu DDR i da ubacim DDR2 to bi mi bilo super jer je i jeftinija i valja ce za neku novu masinu? :)E da videla sam i gde sve lepo stoji nece biti problema sa grafickom, tu je blizu Tv kartica, ali mislim da ima mesta..i iznenadila sam se kad sam videla da je napajanje od 450 w to nisam znala da imam:D, mislila sam da je manje, tu cu da vidim da skinem ventilator i da uzmem drugi, ipak nisam 2, 5 god menjala...i evo sve sklopljeno i radi, za one koji misle da dev nista ne znaju...hehehe:type:hm...sad nesto razmisljam mozda ovo 2 i 3 znaci broj mesta...polako, pohvatacu i ja sve te cake..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno