Šta je novo?

tiha graficka karta

Gaga 3

Cenjen
Učlanjen(a)
20.09.2009
Poena
169
Treba mi graficka iskljucivo za 1920 x 1080 filmove do 7000 dinara, a da se sto manje cuje, posto sam cula da su neke bas bucne?

Ok momci hvala, a da vam pricam, rasklopim ja kuciste da vidim memoriju, kad na ploci lepo stoji ta memorija pored koje pise DDR i sa dve zabice utaknuta, a pored nje stoje jos dva slota, pored kojih pise DDR2 i DDR3 znaci li to mozda da mogu i da izvadim ovu DDR i da ubacim DDR2 to bi mi bilo super jer je i jeftinija i valja ce za neku novu masinu? :)

ovo bi uspela samo da stavis uz pomoc cekica i jake ruke :bottle:

Poslednja izmena:
1. Hoce da pusta hd rip 1080p koliko sam shvatio...sa tim sempronom i cak tom 4670 nisam siguran da ce to bas moci?

Nvidia ima CUDA varijantu da preko drivera load prebaci na GPU...mogu da kazem na licnom primeru, sa masinom iz potpisa se load sa 50+% tokom gledanja 1080p ripa sad spustio na 18-20%. Mozda je bolje da je uzela neku nvidia tipa 9600gt za tih 7000? Sve u svemu i jaci (dualcore) cpu bi pomogao:wave:

1. Hoce da pusta hd rip 1080p koliko sam shvatio...sa tim sempronom i cak tom 4670 nisam siguran da ce to bas moci?

Nvidia ima CUDA varijantu da preko drivera load prebaci na GPU...mogu da kazem na licnom primeru, sa masinom iz potpisa se load sa 50+% tokom gledanja 1080p ripa sad spustio na 18-20%. Mozda je bolje da je uzela neku nvidia tipa 9600gt za tih 7000? Sve u svemu i jaci (dualcore) cpu bi pomogao:wave:

Ako podesi softver kako treba, radice bez problema vecina HD ripova i na ATI-ju. NVidia jeste nesto bolja po tom pitanju, ali su danas sve redji slucajevi da na Radeonima ne radi GPU dekodiranje. A sto se snage tice, ako je sam rip u redu, dovoljna je i integrisana karta (HD3200/3300/4200).

Radice 720p, ali 1080p (recimo Sin City) sa tim sempronom i integrisanom grafickom...mislim da nece moci...a sa tim radeonom 4670, jedino ako postoji neka varijanta da se ukljuci x264 dekodiranje, nisam pratio ATI u poslednje vreme. A ovo za hd3200/3300 moze ali samo ako ima neki dualcore umesto tog semprona.

Radice 720p, ali 1080p (recimo Sin City) sa tim sempronom i integrisanom grafickom...mislim da nece moci...a sa tim radeonom 4670, jedino ako postoji neka varijanta da se ukljuci x264 dekodiranje, nisam pratio ATI u poslednje vreme. A ovo za hd3200/3300 moze ali samo ako ima neki dualcore umesto tog semprona.

I integrisane bi morale da budu dovoljne da dekodiraju cak i sa tim sempronom, ukoliko je rip ok.

Da, ali posto x264 nije isto sto i h/H264 mogu da kazem da to nema veze sa ripom vec sa tim sto se onda ceo posao prebacuje na CPU, a za 1080p sa tim sempronom jednostavno ne moze da izvuce...720p ce raditi bez problema...nvida je kroz CUDA driver omogucila da se koristi GPU za matematicke operacije, pa ako CPU nema dovoljno sirove snage, uskace GPU ili potpuno preuzima racunanje...CUDA driver+CoreAVC (gde se ukljuci podrska za CUDA)+mpc (gde se izabere coreavc kao eksterni codec)=1080p bez ikakvih problema cak i na slabijim CPU konfiguracijama. Nvidia preporucuje graficke sa najmanje 32 sp (gf8600), mada ja mislim da ce raditi i na slabijim.

Da, ali posto x264 nije isto sto i h/H264 mogu da kazem da to nema veze sa ripom vec sa tim sto se onda ceo posao prebacuje na CPU, a za 1080p sa tim sempronom jednostavno ne moze da izvuce...720p ce raditi bez problema...nvida je kroz CUDA driver omogucila da se koristi GPU za matematicke operacije, pa ako CPU nema dovoljno sirove snage, uskace GPU ili potpuno preuzima racunanje...CUDA driver+CoreAVC (gde se ukljuci podrska za CUDA)+mpc (gde se izabere coreavc kao eksterni codec)=1080p bez ikakvih problema cak i na slabijim CPU konfiguracijama. Nvidia preporucuje graficke sa najmanje 32 sp (gf8600), mada ja mislim da ce raditi i na slabijim.

Pazi ja na 3200 teram 720p sa ukljucenim folding@home, a kad iskljucim folding teram i 1080p i to samo sa instaliranim ffdshow-om, zauzece proc-a mi je oko 10-15 posto. Sve zavisi ko radi rip i kako radi reference frame

Da, ali ti imas quad core phenom...zato sam i rekao da ce da radi 1080p ako imas makar dualcore i hd3200/3300...slozices se da je taj quad core phenom malo jaci od single core semprona,)

Poslednja izmena:

Kada se podesi DXVA ne treba ti inace jako budjavi CoreAVC, sve savrseno radi cak i na hd3200! Pricam iz licnog iskustva i govorim o 1080p rezoluciji, sta vise zauzece procesora jako retko prelazi 10%, iskljucivo u peak-u, uglavnom se mota oko 5%:) Procesor je Athlon x2 5000 i kao sto znas slabiji je od tvog, pa sad vidi sta je efikasnije;)

Poslednja izmena:
Koliko sam ja razumeo preko DXVA nece da radi svaki rip bas tako kao si ti opisao? Ako je tako, onda je za nju, da bi bila sigurna da ce joj bas svaki 1080p raditi kako treba, bolja neka od varijanti koju sam pominjao...e sad ako bas svaki rip radi kao sto si opisao, onda ne treba ni da kupuje ovu graficku?

Prvo si rekao da nemas iskustva sa ATI-jem, ali si bio siguran da to nece raditi. Onda si krenuo da objasnjavas sta je u stvari x264 i kako to bolje radi na NVidiji, i na kraju si zakljucio da pored Semprona integrusa nije dovoljna za 1080p.

Elem, na kraju smo dosli do onoga sto sam ja rekao na pocetku... NVidija jeste bolja zbog CUDA+AVC, ali je velika vecina HDRipova danas kodirana tako da bez problema radi GPU dekodiranje i na Radeonima.

I da, ako radi, onda je i integrisana karta vise nego dovoljna da odradi dekodiranje. Ako hoces, okacicu ti sopstveni screenshot sa 1080p videom, na kome se kada se koristi MPC-HC zauzece procesora krece ispod 5% (u pitanju je Athlon2 X2 240, sa ukljucenim CnQ i Gigabyte 785G ploca).

Prvo si rekao da nemas iskustva sa ATI-jem, ali si bio siguran da to nece raditi. Onda si krenuo da objasnjavas sta je u stvari x264 i kako to bolje radi na NVidiji, i na kraju si zakljucio da pored Semprona integrusa nije dovoljna za 1080p.

Elem, na kraju smo dosli do onoga sto sam ja rekao na pocetku... NVidija jeste bolja zbog CUDA+AVC, ali je velika vecina HDRipova danas kodirana tako da bez problema radi GPU dekodiranje i na Radeonima.

I da, ako radi, onda je i integrisana karta vise nego dovoljna da odradi dekodiranje. Ako hoces, okacicu ti sopstveni screenshot sa 1080p videom, na kome se kada se koristi MPC-HC zauzece procesora krece ispod 5% (u pitanju je Athlon2 X2 240, sa ukljucenim CnQ i Gigabyte 785G ploca).

Ako lepo procitas sta sam pisao, nisam rekao da to nece raditi na Radeon karticama, vec na sempronu+radeon, i ne pricamo o velikoj vecini ripova, vec o apsolutnoj sigurnosti da ce bas svaki 1080p raditi.

Ako lepo procitas sta sam pisao, nisam rekao da to nece raditi na Radeon karticama, vec na sempronu+radeon, i ne pricamo o velikoj vecini ripova, vec o apsolutnoj sigurnosti da ce bas svaki 1080p raditi.

Na samom pocetku sam rekao da je NVidia nesto bolje resenje, jer ne zavisis od toga kako je film kodiran, to nigde nisam sporio. Ipak, velika vecina ce raditi cak i na kombinaciji Sempron + integrisana kartica bez ikakvih problema (velika vecina = u poslednjih pola godine nisam naisao ni na jedan koji ne radi na Radeonima). To naravno ne znaci da ih nema ;)

Koliko dilema....hm....evo da se i ja ukljucim....imala sam sempron 3000+ na 1,8 i n Vidiu 7100 GS i nije imalo sanse da se pusti 1080 p ,probala sam sve kodeke i razne mogucnosti.. probala sam nekoliko 1080 p, 720 p su radili odlicno, e zatim sam uzela HD 4670 i nie normalno htelo da radi, seckalo je 1080 p,u kombinaciji sempron + HD 4670, e sad ja nisam imala vremena da podesim kodeke, ili da isprobam sve varijante, jer mi je naisao kupac za komp, pa sam ga prodala, sad imam ovu masinu iz potpisa i sve radi ok...1080 p radi extra, ne znam sta bih vam rekla za grafiku jer ja igrice ne igram, mada planiram da nabavim neku, cisto da vidim kako je to igrati se, ako me nema da pisem postove, znaci navukla sam se..:D, uglavnom full hd radi...eto toliko od mene za sada....cula sam da postoji mogucnost da se slabije konfiguracije osposobe za HD, da ima nekih caka, ali eto kod mene je ispalo ovako...licno mislim da je najbolje imati malo jaci procesor i neku osrednju grafiku i eto zabavi nikad kraja, bar za korisnike koji nisu extremno zahtevni :D

Nazad
Vrh Dno