Šta je novo?

TI4200 da kraja

omen

Čuven
Učlanjen(a)
15.09.2002
Poena
601
imam XP 1600+,gigabyte ga-7VRX,i na kraju ms TI4200,kako ovo luce da nateram da radi priblizno TI4600,a znam da moze,do sada sam imao 9684 u 3dmarku 2001[core-290:mem-567] ajde recitemi ljudi nesto!!!!!!!!!!!!;) :whip

omen je napisao(la):
imam XP 1600+,gigabyte ga-7VRX,i na kraju ms TI4200,kako ovo luce da nateram da radi priblizno TI4600,a znam da moze,do sada sam imao 9684 u 3dmarku 2001[core-290:mem-567] ajde recitemi ljudi nesto!!!!!!!!!!!!;) :whip

Tesko je to uraditi na tom cpu.Ako hoces da imas preko 12K tada ti treba najmanje xp 2000+ a i jace.Sa ovim ces tesko dogurati i do 11K.

Naravno da su i pozeljni poslednji detonatori.

Kao prvo overklokujes jos vise ( 300/600 i preko ), a ako ne moze, kupis drugu, bolju 4200...:D :p

Kao drugo kupis jaci procesor, jer je GF4 gladan procesorske snage...

omen je napisao(la):

Eh, uh. Nije ti bas najsretnija maticna ploca za postizanje brzinskih rezultata. Mnogo je tu medjusobno povezanih stavki koje na kraju dovode do dobrog rezultata. Jedan od kljucnih je brzina procesora i transfer memorije. Dakle moras da imas otkljucan procesor, koji bi trebao da radi na najmanje 1.75Ghz, a pozeljno je i vise. Trebala bi magistrala (FSB) da ti bude 200 ili vise Mhz-a (a to tvoja ploca ne moze da podrzi), a to opet trazi sto bolju memoriju. Na kraju sto rece Drapin moras i video karticu da poteras na preko 300Mhz-a za core i preko 620Mhz-a za memoriju.

lukar je napisao(la):
A ja imam ovo FX

http://service.madonion.com/compare?2k1=4431232

Probaj da stavis svoju karticu u FSAA 4x Filtering 16x mode i startuj UT 2003 demo verziju, imaces slide show.

Sto se tice 3DMarka, ja se uopste ne bi hvalio sa tim rezultatom jer je naprosto smesno koliko je mali, s obzirom na video karticu i P4 sa rambusom. :whip

Broz je napisao(la):
lukar evo domaceg zadatka i nemirnog sna i besanih noci:)

Broz koja beše mašina...Nemoj mi reći da ti je to sa Celeronom na 1.7 giga!?

Kakav crni celeron:) Mnogo nasvirani p4 i malo manje nasviran rade9700:D Setovanja neka ostanu mala tajna, a ploca je asus iako sam se protivio tom izboru...
Masina je vlasnistvo D.O.O.;)

E neces ga majci...

PREKO 20000 POENA!??!?!?!??Braate!?Sta si ti to uradio!?Meni je rekao jedan moderator da bi mogao da dobijem sa xp 2600 i gf 5 oko 14 hiljada!?Pa ne moguce!Ili ti da dobijes 10 hiljada ili ja oko 30000!!Pa budimo realni!...ne mogu da verujem....:whip

21513 3d marks-NO COMMENT!

Pa sta vi mislite da smo mi ovde na benchmarku naivni:) Ma najjaci smo BRE!:)
Moze sve samo treba malo vise znanja od jednog klika na dugme "default benchmark" u 3dmarku...
Kojih bre 14k sa takvom masinom?? Pa pogledaj sta su gospoda Aca i Simpson dobijali na svojim masinama. 14k je patetika:D

Kao prvo Geforce 4ti 4600 ne moze da se poredi sa Radeonom 9700.
Kao drugo da ne znam kako overclckujete ****** vase kompjutere necete moci izvuci 14K prosto nemoguce. 1000 poena u 3d marku je mnogo, treba da radi watercooling i opet neces biti u stanju da za 1000 poena dignes score :)

a ja mislim da si ti seljak i da to ne bi znao

Kao drugo da ne znam kako overclckujete ****** vase kompjutere

Čekaj bre, jesu ovo greške u kucanju ili stvarno ovo pričaš!? Slušaj: baš me briga za tvoj Radeon, ali ne diraj mi Broza ;) Imaš sreće što si naleteo na njega, neki drugi moderatori bi te ctp;

PS: Verovao ili ne 14000 sa tim Radeonom je ništa...Idi do VRZone-a, možda su i oni seljaci :p

Geforce 4ti 4600 se ne moze porediti a sad cu te malo obrazovati zasto.
Kao prvo Geforce 4ti 4600 nije ni directx 8.1 kartica jer nema podrsku za 1.4 pixel shader. Znaci to je Directx 8.0 kartica.
Ati Radeon 9700 ima punu podrsku za DirectX 9.0
Kao drugo testovi koji su izbaceni za poredjenje dvije kartice po izboru su jako glupi i govori o obrazovanosti tih ljudi?
Comanche 4 je cpu dependable igra kao i JK2, sto ce reci koliko god jaka kartica bila FPS rate se nece mjenjati puno.
Medjutim snaga Radeon 9700 i u takvim uslovima izlazi na povrsinu kada se ukljuci AA 4x i AF 16x gdje Geforce ne moze da prne.
Jarane stavi 3dmark 2001 sa AA 4x pa onda uporedi sa Radeon 9700.

O cemu ja ovdje pricam. Startuj Morrowind u modu 1024*768 AA 4x AF 16X sa Geforce4 ti 4600 pa mi reci koji je FPS Rate. Nemoj mi se zaliti ako je slide show. A znas koji je kod mene? 60 - 180 FPS zavisno da li sam napolju ili u prostoriji.
Startuj UT 2003 u istom modu i uporedi?
A mozda je najbolje da uzmes Grand Prix 4 koja je vise CPU zavisna igra, ali Ati Radeon 9700 i u takvim okolnostima izvlaci max broj FPS
rezim 1024 768 AA 4x AF 16 max details sve max 40(drzi konstantno) FPS
Na geforce 4ti 4600 pod istim procesorom 19-24 FPS a to je slide show.

p.s. kao sto rekoh ej postoji drugo svijet nije Nvidia jedino sto postoji!
malo open mind....

A komentar za moj score, 14k je tacno score koji odgovara mom sistemu bez overclockovanja defult settings, maticna ploca agp 4x.
postoje varijace 300 poena manje ili vise od ovog mog, u zavisnosti od kvaliteta ploce.
sve ostalo se zove water cooling i dobar cheating :)

Broz ti poredis 14325 score sa scorom koji je za oko 3000 poena manji od toga, idi umij se.
Znas koliko je 3000 poena? nedostizno!

A ovo 14325 izgleda ne uklapa se u mojih 14023 haha samo lupajte seljaci :)

lukar je napisao(la):

Prvo nauchi Srpski pravopis (i jezik) pa cesh onda imati priliku i pravo da nekom kazesh da je seljak.
A inache ovo ti je opomena pred iskljuchenje sa foruma.

lukar je napisao(la):
Broz ti poredis 14325 score sa scorom koji je za oko 3000 poena manji od toga, idi umij se.
Znas koliko je 3000 poena? nedostizno!

Otišao je Lukar u penziju :p

delimir je napisao(la):
Auu kako los lik ctp; , skoro se nije pojavio ovakav ljakse na forumu, nevaspitanje nista vise.

Fala Bogu da banovaste tu budalu. Iznervirao me vec posle 2 posta.
P.S. svaka cast koliko ste ga trpeli :p

E sto ste takvi.S' vremena na vreme,dobro dodje ovakav shaban da nas malo uveseljava.Covek navalio i samo prica o kravama i hardweru:p :p .Bas sam se lepo zabavio.

simpson H je napisao(la):
E sto ste takvi.S' vremena na vreme,dobro dodje ovakav shaban da nas malo uveseljava.Covek navalio i samo prica o kravama i hardweru:p :p .Bas sam se lepo zabavio.

Steta, tako mlad i perspektivan, a vec penzionisan.:D

Najtragicnije od svega, je sto je pored ono malo reci koje nisu bili pezurativne pokusavao majstorima da drzi casove!

Ono je bilo opasno iskljucivanje.Dobi covek crveni posle 10 postova.

Broz je napisao(la):
Kakav crni celeron:) Mnogo nasvirani p4 i malo manje nasviran rade9700:D Setovanja neka ostanu mala tajna, a ploca je asus iako sam se protivio tom izboru...
Masina je vlasnistvo D.O.O.;)

Evo baš gledam na Madonion sajtu, neki baja sa P4, Radetom9700 i nekim custom-made hlađenjem (rf R-404) ima skor od malo preko 19000.
Šta reći nego, svaka čast ili još bolje: Druže Tito, ljubičice bela, tebe voli omladina cela :)

lukar je napisao(la):
Broz aj nemoj da prosipas te seljacke fore znas, nisam ja cuvao krave s tobom. 20000 je cisti cheat, opste poznato kako u 3dmark napraviti ogroman rezultat. Kao drugo da bi izasao samo na 18000 moras jarane da imas dobar watercooling za procesor i graficku i jak overclock, a ja mislim da si ti seljak i da to ne bi znao.

Svashta.... Jos on kaze za nekoga da je seljak. Treba ga FX :
Uostalom pogledajte moj moto :
:
:
:
V

delimir je napisao(la):
******, ja hteo da ga banujem ali videh da ga nema u bazi :D
Neko je bio brzi od mene.

rluka je napisao(la):
Sto se seljaci prepoznase, toliko imate kompleksa da je ban morao biti odmah.

Lukar vozi camaro SS i uziva u Americi, a vi seljaci i dalje jedite 'splacine' :) no hard feelings.

E aj sad jos jedan ban da potvride ovo sto sam rekao.

Neko se ovdje nervira, hm ima psihijatar obrati mu se, ako nemas love da platis, javi mi se poslacu ti koji dolar.

type;

E da mi je znati ko je vlasnik citave benhmark site, stvarno tekst vam smrdi koji god napisete.
Najveca glupost je bila kad je neki papak izbacio slike koje renda NV30 chip 'cura sa kapom na glavi itd...' A slike su bile uradjene u adobe photoshop ili neki drugi program mozda grijesim od strane jedne kompanije, potrazicu njihov website. Medjutim neobrazovani ljudi ostaju neobrazovani, a jos gore kad seljaku dadnes mobilni u ruke, a donedavno sa tatom kosio travu, a djed bio u partizanima!
Kad razmislim imao je NATO pravo, trebao je poravnati sve!
Cast izuzecima...
Pa gde si covece,bi mi krivo kada su te banovali.Zivis u USA a imas tu sirotinju od racunara???Trebalo je na vreme da pitas ljude sa foruma za savet ipak je to mnogo obrazovaniji i vaspitaniji svet od onog sa kojim svakodnevno komuniciras.Ipak si ti za njih,kako se ono kaze na vasem jeziku,REFJUDZIS(jeb* ga neznam kako se pise).

Ajd' zdravo ,zvoni mi mobilni a i ceka me jos pola livade da je pokosim

PS. Pozdravi koze:D :D

Nazad
Vrh Dno