Šta je novo?

ThinkPad centralna tema

Izgleda da cu zadrzati sebi ovaj X390, ne moze rijatelj da se navikne na trackpad :D
Ima jos par dana da se navikava :D

Ne znam. Nije navikao. Koristi najvise u krilu. Svejedno ostace meni, bas mi se svidja laptop

Ista priča, računaj slobodno da baterija na ThinkPad koristio ne koristio za 2g gubi 50%... ništa novo od 2007 do danas ista priča, prvih 200-300 ciklusa super, onda kreće pad, na 600 je već loše, na 900 užas, na 1200 obavezna zamena...
Сигуран си ?
Мени батерија на Lenovo V14 g2 за две године око 8% wear.
На старом y510p трајала је годинама, да нисам оставио лаптоп у хладној соби десетак дана трајала би и дуже.

Cekam da mi vrate laptop, kao i izvestaj, pa cu pisati zalbu direktno lenovo-u i kontaktiracu drugi lenovo servis u Srbiji sa upitom.

Zvao sam PIN Soft pre slanja, dao im serijski broj uredjaja i objasnio im da se na ekranu pojavile fleke i ima puno mrtvih piksela. Dobio sam odgovor, posaljite nam laptop i zamenicemo ekran posto je laptop u garanciji. Nedelju dana mi nista nisu javili i kada sam ih opet zvao, fleke su nastale usled udaraca, ne mozemo da vam zamenimo ekran. Da njih nema, zamenili bi zbog mrtvih piksela. :mad:
Ako su zakasnili onih 8 dana da te obaveste o reklamaciji možeš mnogo toga..

Ako su zakasnili onih 8 dana da te obaveste o reklamaciji možeš mnogo toga..
Vratili su laptop u roku od 8 dana i odbili reklamaciju, kao fleke su nastale usled fizičkog oštećenja. Na moje pitanje zar se ne bi video udarac na samom ekranu gde su nastale fleke, odgovorili su kao ne moraju da se vide. Veoma neljubazni i neprofesionalni.

Poslao sam mail sa žalbom, gde sam u cc stavio sve njihove mailove, kao i Lenovo Srbija, Lenovo customer care... Odgovorili su da će istražiti slučaj i naravno nikakvog odgovora posle toga.

Advokata i lagano ako bude neophodno...daš 50-100e ali im dokažeš da su u krivu

Сигуран си ?
Мени батерија на Lenovo V14 g2 за две године око 8% wear.
На старом y510p трајала је годинама, да нисам оставио лаптоп у хладној соби десетак дана трајала би и дуже.
Apsolutino, evo sad "dužim" jedan Lenovo nekih 10 meseci (nov je bio kad sam ga uzeo), već je baterija na 86%... ide to jako jako brzo.

Apsolutino, evo sad "dužim" jedan Lenovo nekih 10 meseci (nov je bio kad sam ga uzeo), već je baterija na 86%... ide to jako jako brzo.
Не знам како бринеш о батерији, мени после две године није ни 10% wear. Користим око годину дана и десет месеци, тренутни wear je 6%.

Ništa posebno, jedino se ne ustručavam da koristim laptop na bateriji, imam preko 250 ciklusa, retko kad idem ispod 20%, ali ga zato punim na 100%, nisam ograničavao dokle puni, a ovaj veći pad sam primetio na oko 150 vec kad je laptop bio u upotrebi tek oko pola godine. I to se uvek kod njih dešava naglo, samo odjednom padne za 6-10% kapacitet.

Ništa posebno, jedino se ne ustručavam da koristim laptop na bateriji, imam preko 250 ciklusa, retko kad idem ispod 20%, ali ga zato punim na 100%, nisam ograničavao dokle puni, a ovaj veći pad sam primetio na oko 150 vec kad je laptop bio u upotrebi tek oko pola godine. I to se uvek kod njih dešava naglo, samo odjednom padne za 6-10% kapacitet.
Ja не пуним никада до 100, биће да је ту разлика.
Једино не знам како да проверим број циклуса батерије.

Da pitam ovde, jel zna neko jel moguće rešiti 0001 error na P1 Thinkpadu, bez nekog petljanja preteranog.

Danas probah da upalim firmin laptop i dočeka me prvo black screen iako kuler radi, a nakon što sam probao da ugasim i uključim ponovo laptop, dobih onaj diagnostic sound, aplikacija kaže 0001 error - Reset error (platform reset not de-asserted)

Ili mi ne preostaje ništa nego u četvrtak u kancelariju po novi?

Mislim da ne moze jednostavno da se resi. Ako imas u firmi bilo kakav vid tehnicke podrske, kontaktiraj ih, i u saradnji s njima nadji resenje.

Može biti i do matične ploče, nema pravila.

Posle par meseci koriscenja, pomesani utisci. Sve je ok, utegnuto, sve radi, nema nikakvog problema, ali me pomalo nervira npr trackpad, tj ta neka plastika koja je ne znam kako da objasnim, cuje se kad povlacim prstom. Npr u poredjenju sa macbook pro 2013 neuporedivo je bolje i lepse, ugodnije koristenje trackpada nego na lenovo. Ne znam verovatno sam navikao na taj macbook, pa mi sad ovaj lenovo izgleda jeftino. nema tu neku lakocu, .... Za mene definitivno Apple laptop pa nekoliko mesta prazno pa tek onda neki ostali laptop windows modeli.

то ти је разлика између стакленог и пластичног трекпеда, најновији Х1 карбон има хаптик фидбек трекпад исто као на меку. Инсталираш вимиум ц хром екстензију па можеш хром користити само уз помоћ тастатуре.

Moguce da je u tome problem, ni mek nije nov , 2013 je godiste, thinkpad je noviji. Ustvari sve je stvar navike :)

Пробао сам на више места али не могу да нађем. Пре него отворим оглас питаћу овде - продаје ли неки X1 Carbon gen 6 HDR екран (2k) ?

Koliko zelenih tačkica (mrtvih piksela) je potrebno za zamjenu displaya u garanciji?

Izbor za žensku osobu,namena škola,max budzet 500e,sa napomenom što manje,tako da je neki cilj oko 300e.Poželjno 15ica.
Modeli:
thikpad p15s/349e (i5 10310u,16/512),u ne baš idealnom stanju.
thinkpad t15 /320e i5 10210u,16/256 ,stanje vrlo dobro.
t14 gen2 /360e i7 1165g7 , 24 gb Ram, 512 gb ssd,gpu 450mx ,stanje dobro.
thinkpad e14 gen2 350e Vakum,Nov.Intel i5 1135G7,8bg/256.
thinkpad t14 gen2 330e/i5 1145g7,24gb/256,ok stanje.
Probem je što su ove 15ice solidno skuplje u istoj generaciji,šta bi izabrali?

3 - 5 - 2 - 4 - 1, mada će njoj verovatno biti svejedno koji god da uzmeš, jedino što će primetiti je razlika u veličini kad se stave 14 i 15 jedan do drugog i posle ni toliko kad se navikne. :LOL:

Edit. Naravno, svi će joj biti ružni.

Djolekg pogledajte ako ima p50 sa 4k ekranom. i 6820hq procesorom, to je pravi polovan laptop za komotnu upotrebu. Imam obe verzije sa i bez 4k ekrana, nema tu šta da se priča. ovaj sa fhd je neuporediv. inače ja radim 3d fotogrametriju (metashape) na njemu, tako da je u pitanju veoma solidan lap.

Nazad
Vrh Dno