Pa ovaj sto sam narucio prijatelju je jako lepo ocuvan, kao nov a ovaj je pise perfektno stanjeZvuci dobro,ako je ocuvan.
Сигуран си ?Ista priča, računaj slobodno da baterija na ThinkPad koristio ne koristio za 2g gubi 50%... ništa novo od 2007 do danas ista priča, prvih 200-300 ciklusa super, onda kreće pad, na 600 je već loše, na 900 užas, na 1200 obavezna zamena...
Ako su zakasnili onih 8 dana da te obaveste o reklamaciji možeš mnogo toga..Cekam da mi vrate laptop, kao i izvestaj, pa cu pisati zalbu direktno lenovo-u i kontaktiracu drugi lenovo servis u Srbiji sa upitom.
Zvao sam PIN Soft pre slanja, dao im serijski broj uredjaja i objasnio im da se na ekranu pojavile fleke i ima puno mrtvih piksela. Dobio sam odgovor, posaljite nam laptop i zamenicemo ekran posto je laptop u garanciji. Nedelju dana mi nista nisu javili i kada sam ih opet zvao, fleke su nastale usled udaraca, ne mozemo da vam zamenimo ekran. Da njih nema, zamenili bi zbog mrtvih piksela.![]()
Vratili su laptop u roku od 8 dana i odbili reklamaciju, kao fleke su nastale usled fizičkog oštećenja. Na moje pitanje zar se ne bi video udarac na samom ekranu gde su nastale fleke, odgovorili su kao ne moraju da se vide. Veoma neljubazni i neprofesionalni.Ako su zakasnili onih 8 dana da te obaveste o reklamaciji možeš mnogo toga..
Apsolutino, evo sad "dužim" jedan Lenovo nekih 10 meseci (nov je bio kad sam ga uzeo), već je baterija na 86%... ide to jako jako brzo.Сигуран си ?
Мени батерија на Lenovo V14 g2 за две године око 8% wear.
На старом y510p трајала је годинама, да нисам оставио лаптоп у хладној соби десетак дана трајала би и дуже.
Не знам како бринеш о батерији, мени после две године није ни 10% wear. Користим око годину дана и десет месеци, тренутни wear je 6%.Apsolutino, evo sad "dužim" jedan Lenovo nekih 10 meseci (nov je bio kad sam ga uzeo), već je baterija na 86%... ide to jako jako brzo.
Ja не пуним никада до 100, биће да је ту разлика.Ništa posebno, jedino se ne ustručavam da koristim laptop na bateriji, imam preko 250 ciklusa, retko kad idem ispod 20%, ali ga zato punim na 100%, nisam ograničavao dokle puni, a ovaj veći pad sam primetio na oko 150 vec kad je laptop bio u upotrebi tek oko pola godine. I to se uvek kod njih dešava naglo, samo odjednom padne za 6-10% kapacitet.
Za upgrade SSD na ovom laptopu moze bilo koji sata m2 drive?Narucio sam
Lenovo ThinkPad X390 13" Core i5 1.6 GHz - Ssd 256 Go RAM 16 Go
280eur
Сачекај да се појави Ryzen. Он ти је боља варијанта од ИнтелаIzbor za žensku osobu,namena škola,max budzet 500e,sa napomenom što manje,tako da je neki cilj oko 300e.Poželjno 15ica.
Modeli:
thikpad p15s/349e (i5 10310u,16/512),u ne baš idealnom stanju.
thinkpad t15 /320e i5 10210u,16/256 ,stanje vrlo dobro.
t14 gen2 /360e i7 1165g7 , 24 gb Ram, 512 gb ssd,gpu 450mx ,stanje dobro.
thinkpad e14 gen2 350e Vakum,Nov.Intel i5 1135G7,8bg/256.
thinkpad t14 gen2 330e/i5 1145g7,24gb/256,ok stanje.
Probem je što su ove 15ice solidno skuplje u istoj generaciji,šta bi izabrali?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari