Jeste kvalitetniji Carbon, ali meni deluje i dosta nežniji od T serije jer je i tanji i lakši, a nije ni da su T modeli nešto nekvalitetni.
Pogledao bih šta ti je dostupno od T14(s) modela i po kojoj ceni za 32GB modele, nekada je razlika u dimenzijama između s i non-s bila dosta veća, sada da kupujem gledao bih pre non-S jer ima ponovo SODIMM slotove za memoriju a solidno je jeftiniji od premium s i iznad njega carbon.
Na stranu što uz tih nekoliko mm debljine dođe i nešto masivnije hlađenje, svakako su Carbon i T14s iznad T14, ali pitanje je i koliko je to ocu bitno (prenosivost 1kg ili 1,3kg ili 1,5kg, dimenzije su im slične osim debljine 15-19-22mm) i vredi li doplate do cene navedenog X1 Carbon.
Ako je od značaja, ja sam upravo sa X1 Carbon prešao na T14s iste generacije (1165 na 1135) i osim vizuelne razlike dok ih držiš u ruci jednog pored drugog, ništa drugo nisam primetio u međuvremenu za 2 godine na T14s. lagan i on, tanak iako nešto deblji, i dalje nema LAN port što me izluđuje.
Da sutra kupujem, 99% bih išao na T/P16 u AMD varijanti pošto mi je FHD na 14" postalo sitno, zbog prirode posla scaling mora da mi stoji na 100% (jedan od razloga zašto je otišao X1 Carbon sa 4K ekranom)...
Edit. Ipak su mi malo preveliki 😇 ovi P16 (non-S), sad bacih pogled šta je aktuelno... čisto da ne bude da mešam babe i žabe, pošto se krenulo od najlakšeg i top Carbon modela.