Šta je novo?

Thermaltake Volcano 11

Mozda se vratis staroj ljubavi posle ovog modela. Meni izgleda odlicno, a funkcionalno bi trebalo da presisa TT7+. Vec ga vidim u svojoj masini, da li neko kupuje TT9? :)

Ali onaj "gril" (ako se tako moze nazvati) terba odmah skinuti...Chini mi se da je ono mnogo povrshine...Ja sam skinuo i one "zice" a kamoli ovako neshto :D
Inache fora da potenciometar bude na pozadini kucishta mi se ne svidja uopshte...shta da rade ljudi koji imajo stolove za komp (ne mogu da zavuku ruke pozadi)...Shta ce oni da rade...da izvlache kucishte da bi podesili cooler...smaranje...Mislim da bi bilo mnogo jache da je taj potenciometar uradjen za 3,5" prostor...flopy i onako ne koristim pitaj boga koliko...:D

Sve sto si rekao stoji ali nisi uzeo u obzir da je u odnosu na TT9 stvar popravljena time sto je potenciometar ipak spolja, dok je kod TT9 ostajao unutar kucista te je trebalo otvarati kuciste, izuzev ako nije pao neki custom made. Pretpostavlja se da neces svaki cas menjati obrtaje, ako si u tom fazonu a ti lepo iskoristi funkciju pozitivne povratne sprege temperaturne sonde!

Paradigma je napisao(la):
Mozda se vratis staroj ljubavi posle ovog modela. Meni izgleda odlicno, a funkcionalno bi trebalo da presisa TT7+. Vec ga vidim u svojoj masini, da li neko kupuje TT9? :)

Ne verujem, kome jednom udje Thermalright u masinu, taj vise ne zna za bolje :p

Ono sto me kopka je da u specifikaciji navode da je laksi od odgovarajucih modela sa bakarnim uloskom (V9 telo). Nije mi jasno kako moze biti lakse telo od punog bakra od kombinacije bakar+aluminijum osim ako nisu skrtarili pa stavili neku leguru sa malim udelom bakra...

Telo kod V11 je od bakra koji je znatno tezi od aluminijuma ali je nize za 22mm!. Osim toga plocica od bakra na V9 je dodavala na tezini.

Telo od V9 ima 380g bez ventilatora (sad sam ga merio na kuhinjskoj vagi :)). Ako pogledas budzet model od bakra Thermalright-a SK7 on ima 480g. Ako V11 bude laksi od 380g nije mi bas jasno kako ce da nadoknadi nedostatak tezine sem brzim radom ventilatora, sto nas opet vraca u vremena bucnih ventilatora. Evo poredjenja: Telo Thermalright AX7 koje je losije od gore pomenutog SK7 (ima 430g kombinacija je Al+Cu) drzi XP Palomino 1.75v na 1850Mhz na 50C sa samo 3300Rpm na Smart Fan II ventilatoru, dok je tom ventilatoru na V9 telu trebalo 5000rpm za istu temp. Kada na AX7 ubrzam ventilator na punu brzinu temperatura se razlikuje za citavih 10C u odnosu na V9 telo...

Pa sta da kazem ja za TT7+ koji ima celih 740 gr. cini mi se bez ventilatora, a mozda i sa njim u svakom slucaju je mnogo, ali radi posao. A onaj koji ima sto pa ne moze da se zavuce pozadi definitivno nece kupovati ovakav, kuler ili pak ce ga staviti na odgovarajucu brzinu i nece vise da se zavlaci. U svakom slucaju lepo izgleda TTV11 lepo izgleda ako nista drugo:D

jazza je napisao(la):
Pa sta da kazem ja za TT7+ koji ima celih 740 gr. cini mi se bez ventilatora, a mozda i sa njim u svakom slucaju je mnogo, ali radi posao. A onaj koji ima sto pa ne moze da se zavuce pozadi definitivno nece kupovati ovakav, kuler ili pak ce ga staviti na odgovarajucu brzinu i nece vise da se zavlaci. U svakom slucaju lepo izgleda TTV11 lepo izgleda ako nista drugo:D

Tesko da ima toliko. AMD preporucuje max 400g na socket-u, ne verujem da bi toliko odsupili od specifikacije. SLK800 ima 530g bakra, a poznato je kakav je to kuler.

ajde dosta, uzmite desktop kuciste i nemojte da brinete za tezinu

Overkloker sa desktopom :p :D :d

Kak to nadrealno zvuci kaj ne?

Miroslav je napisao(la):
ajde dosta, uzmite desktop kuciste i nemojte da brinete za tezinu

Ma ko brine za tezinu, evo ja imam 95kg :D

Alexandar je napisao(la):
Tesko da ima toliko. AMD preporucuje max 400g na socket-u, ne verujem da bi toliko odsupili od specifikacije. SLK800 ima 530g bakra, a poznato je kakav je to kuler.

Ne preteruj, ima samo 505gr. :D

Nekontam ja tu foru sa max. tezinom imam slk 800 koji je nesto tezi od 500 gr medjutim zakacka na njemu stvara mnogo veci pritisak tako da mi ta max tezina ne ide u glavu

jazza je napisao(la):
Pa sta da kazem ja za TT7+ koji ima celih 740 gr.

Dva komada mozda i imaju toliko, medjutim jedan, pa makar i sa ventilatorom ni slucajno.
Ne znam cifru, ali dovoljno je imati predstavu o specificnoj tezini bakra i biti siguran da TT7+ ne moze da ima 740 gr.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Dva komada mozda i imaju toliko, medjutim jedan, pa makar i sa ventilatorom ni slucajno.
Ne znam cifru, ali dovoljno je imati predstavu o specificnoj tezini bakra i biti siguran da TT7+ ne moze da ima 740 gr.

Pozdrav!

Nema garant ja ga imam nemoj da me terate da ga stavljam na tas :)

Ja licno na digitalnoj vagi merio kod kuce naravno celih 740 i kusur.... Ali stoji na intelu a ne na AMD-e, a moze i za njega. Ko ne veruje moze da dodje da vidi... :) Sad sam bio da pogledam specifikaciju i nista od tezine...

Ne mislim terate me da skidam cooler i da ga stavljam na vagu a to najvise mrzim da radim, ali sve za benchmark. Mozda sam pogresio, ali videcemo danas.

Ne verujem, kome jednom udje Thermalright u masinu, taj vise ne zna za bolje :p

:D :D :D

Slazem se...

Najvise mi se svidja: All new designed fan grille: “X” edition

E to vam je pravo :hump: !

Genghis Khan je napisao(la):
Ali onaj "gril" (ako se tako moze nazvati) terba odmah skinuti...Chini mi se da je ono mnogo povrshine...Ja sam skinuo i one "zice" a kamoli ovako neshto :D
Inache fora da potenciometar bude na pozadini kucishta mi se ne svidja uopshte...shta da rade ljudi koji imajo stolove za komp (ne mogu da zavuku ruke pozadi)...Shta ce oni da rade...da izvlache kucishte da bi podesili cooler...smaranje...Mislim da bi bilo mnogo jache da je taj potenciometar uradjen za 3,5" prostor...flopy i onako ne koristim pitaj boga koliko...:D

I coolerMaster je lansirao model sa potenciometrom za kontrolu obrtaja fan-a koji se montira kao PCI bracket...Meni je sve jedno, ionako bih to izveo na prednji panel bio on TT ili CoolerMaster...

Takodje mi se cini da je onaj gril prevelik, ali lepo izgleda...

drjackyll je napisao(la):
:D :D :D

Slazem se...

Najvise mi se svidja: All new designed fan grille: “X” edition

E to vam je pravo :hump: !

I sta sad? Kad ti neko dodje ti ces otvarati kuciste i objasnjavati, nekome ko kod kuce ima samo tetris od moderne opreme, kako je to x edition rostilj :D :D :D

delimir je napisao(la):
I coolerMaster je lansirao model sa potenciometrom za kontrolu obrtaja fan-a koji se montira kao PCI bracket...Meni je sve jedno, ionako bih to izveo na prednji panel bio on TT ili CoolerMaster...

Takodje mi se cini da je onaj gril prevelik, ali lepo izgleda...

Ma da , i ja se slazem da lepo izgleda ali kao shto sam napisao funkcionalnost je smanjena definitivno...Chudi me da se u ovako velikim firmama ne vodi rachuna o ovakvim detaljima ???

Sta ste se bacili u frku oko obicnog potenciometra, k'o da je tesko izbusiti rupu na prednjoj strani kucista i u njega premestiti potenciometar. Poceli ste da razmisljate k'o ameri :D

Ma da , i ja se slazem da lepo izgleda ali kao shto sam napisao funkcionalnost je smanjena definitivno...Chudi me da se u ovako velikim firmama ne vodi rachuna o ovakvim detaljima ???

Pa prvo, otkud znaš da je smanjena dok ga ne vidiš, a zašto misliš da ne vode računa? Možda oni samo (ispravno) razmišljaju da je najvećem broju korisnika bitniji dobar izgled od stepen-dva veće temperature. Zaluđenicima i onako ostaju SLK, peltieri i Vapočili :D

mikis je napisao(la):
Pa prvo, otkud znaš da je smanjena dok ga ne vidiš, a zašto misliš da ne vode računa? Možda oni samo (ispravno) razmišljaju da je najvećem broju korisnika bitniji dobar izgled od stepen-dva veće temperature. Zaluđenicima i onako ostaju SLK, peltieri i Vapočili :D

Pa ako mi dokazesh da je veci protok vazduha sa ovakvim grilom nego sa klasichnim zicama onda te vodim na cheers ...PA bre fizika i nishta vishe...Ma kakva fizika...Zdrav razum...Ako hocesh da probash , iskroji parche kartona onako kako izgleda gril na 11ici pa ga stavi preko svog coolera (ventilatora) pa posmatraj temperaturu...

Pa ako mi dokazesh da je veci protok vazduha sa ovakvim grilom nego sa klasichnim zicama onda te vodim na cheers ...PA bre fizika i nishta vishe...Ma kakva fizika...Zdrav razum...Ako hocesh da probash , iskroji parche kartona onako kako izgleda gril na 11ici pa ga stavi preko svog coolera (ventilatora) pa posmatraj temperaturu...

Ok, i šta misliš kolika je razlika u temperaturi? Verujem da nije veća od 2-3 stepena, što je za prosečnog korisnika kome je bitno da mu unutrašnjost kompjutera do yaya izgleda sasvim zanemarljivo.

mikis je napisao(la):
Ok, i šta misliš kolika je razlika u temperaturi? Verujem da nije veća od 2-3 stepena, što je za prosečnog korisnika kome je bitno da mu unutrašnjost kompjutera do yaya izgleda sasvim zanemarljivo.

Pa 2-3 stepena i nije malo...A mislim da je razlika barem 4 stepena ali nije bitno...U svakom sluchaju bitno je da cooler vrshi svoju funkciju...Da hladi...A izgled bi ipak terbao da bude na drugom mestu...Sve se to moglo i zaobici a da on opet izgleda do yaya...

Pa 2-3 stepena i nije malo...A mislim da je razlika barem 4 stepena ali nije bitno...U svakom sluchaju bitno je da cooler vrshi svoju funkciju...Da hladi...A izgled bi ipak terbao da bude na drugom mestu...Sve se to moglo i zaobici a da on opet izgleda do yaya...

Eto, a neka je i 5, a ja znam ljude koji su insistirali da uzmu Volcano 9 iako bi im Titan ili Spire od 5-6€ odradili posao... i znam čoveka koji ga je uzeo, a temperatura procesora mu je u idle-u i dalje preko 50 stepeni.

mikis je napisao(la):
Eto, a neka je i 5, a ja znam ljude koji su insistirali da uzmu Volcano 9 iako bi im Titan ili Spire od 5-6€ odradili posao... i znam čoveka koji ga je uzeo, a temperatura procesora mu je u idle-u i dalje preko 50 stepeni.

Taj ga sigurno nije dobro namestio, AXP @ 1850Mhz 1.75V nije prelazio 51C u full loadu.

Vrh Dno