Šta je novo?

Thermaltake commander

@weber
Pa i imam osetljiv sluh dosta. :) Ali, opet, dva venta su mi bila prihvatljiva, vec sa tri (a tek sa 4) sam uvece cupao kablove ako ne igram nesto. Glava me zaboli posle pola sata na netu, a ne mogu uvek da pustam muziku.

@perpak
Po meni je ova Libra 01 trenutno najbolji izbor, bez razmisljanja bih je uzeo jer nudi najvise za cenu. Kvalitetno odradjeno kuciste, lepo na oko (bar meni, izgleda ozbiljnije), sa 5 ventova i kontrolom, svim konektorima i opcijama. Vise novca za kuciste + ventove ne bih dao nikad, a mislim da trenutno nema konkurenciju. CM kucista imaju jako naduvanu cenu, bas kao i sve ostalo sto prodaju i ne bih uzima0 nista od njih ako mi nije neophodno.

@weber
Pa i imam osetljiv sluh dosta. :) Ali, opet, dva venta su mi bila prihvatljiva, vec sa tri (a tek sa 4) sam uvece cupao kablove ako ne igram nesto. Glava me zaboli posle pola sata na netu, a ne mogu uvek da pustam muziku.

@perpak
Po meni je ova Libra 01 trenutno najbolji izbor, bez razmisljanja bih je uzeo jer nudi najvise za cenu. Kvalitetno odradjeno kuciste, lepo na oko (bar meni, izgleda ozbiljnije), sa 5 ventova i kontrolom, svim konektorima i opcijama. Vise novca za kuciste + ventove ne bih dao nikad, a mislim da trenutno nema konkurenciju. CM kucista imaju jako naduvanu cenu, bas kao i sve ostalo sto prodaju i ne bih uzima0 nista od njih ako mi nije neophodno.

Kakvi su fan-ovi na Libra kucistu u poredjenju ac f12 pwm?Tipa smanjim broj obrtaja crvenih, i dodam dva ac f12 pwm na bok?

Malcice bucniji (1500 prema 1350 obrtaja), ali i sa vecim protokom. Moj kontroler menja preko prekidaca sa 12V na 8V, na 8V se ne cuju. Siguran sam da njihova kontrola spusta i na nize.
Mislim da ti dodatni ventovi nece ni trebati, mozes da promenis raspored tih 5 koji idu uz kuciste i bice ti sasvim dovoljno. 2 ubacuju vazduh (1 napred, 1 odozdo), 1 duva na grafu (i ubacuje istovremeno, sa drzaca) i 2 izbacuju (sa vrha). I vise nego dovoljno za dobre temperature.
Racunaj da su ventovi na stranici najbucniji, njih generalno izbegavaj da stavljas koje god da je kuciste (sem ako nije 2+ mm lima).

Odlicno kuciste u svakom pogledu (mada ja TT dizajn nikad nisam vario :)). Sa 200mm ventovima nemas problem sa bukom. Samo uzmi u obzir da je Full Tower (veliko) i da ti napajanje mora da ima jako duge kablove, ne znam kakve ima to tvoje.

Nisam video to napajanje, niti cuo nesto. Ne znam da li ce kablovi na njemu biti dovoljno dugi da dohvate sve. Problem je u tome sto je kuciste veliko, napajanje stoji na dnu, a ploca je na vrhu.
Imas ovde specifikaciju i detalje kucista: http://www.thermaltake.com/products-model_Specification.aspx?id=c_00001803
Pogledaj velicine, pogledaj kablove na tvom napajanju pa oceni.

Nasao sam review gde lik koristi Antec napajanje sa slicnom duzinom kablova (da ne kazem bas istom), znaci bez problema upada.Evo sad sam gledao tt overseer i cm haf xm, razlike debljina lima koja ide u korist tt 1mm vs 0.8mm.Sa druge strane haf xm je sire kuciste 25cm vs 22cm.Koje mi ti reporucujes od ova dva?Dalje vise ne gledam to je to. :)

Po meni je TT bolje, doduse, CM je dosta lepsi.

Znaci to je sve stvar licnog ukusa.Kad vidim uzivo znacu.Hvala na istrajnosti toxicm, produzismo temi zivot. :)

Poslednja izmena:
Jel mi se cini ili su unutra stavljeni oni standoff srafovi za maticnu? I jos jedno glupo pitanje donekle: kako da otvorim prednju stranu kucista. Inace ja sam nosio to kod majstora pa ni ne znam. :)

Distancere bi trebalo da dobijes u kesici, ne zasrafljene u kucistu. Sto se stranice tice, kod vecine kucista odvijanjem srafova i prostim povlacenjem unazad. :) Na nekima to ide teze, na nekima lakse..

Distancere bi trebalo da dobijes u kesici, ne zasrafljene u kucistu. Sto se stranice tice, kod vecine kucista odvijanjem srafova i prostim povlacenjem unazad. :) Na nekima to ide teze, na nekima lakse..

Ovako je kod mene: DSC_0059.JPG
Taj zaokruzeni je valjda standoff?

Kod tebe je izgleda sve fabricki distancirano. :)

Jel ovo Tt Commander MS-I?

Poslednja izmena:
Treba mi mala pomoc oko jedne stvari vezane za isto kuciste. Video sam da na mestu rupa za maticnu plocu stoje neke oznake:
M, AFM, AF, AM. Ne znam tacno sta to znaci, ali pretpostavljam da oznacava mesta gde trebam da stavim one standoffs sravofe. U upustvu nigde nema nista o tome, pa ako neko zna na koje oznake tj. u koju kombinaciju tih slova (AFM, M...) treba da stavim standoff srafice.
Pogledajte moj post iznad tj. udjite u tu sliku i videcete ta slova kada zumirate sliku.

EDIT: shvatio sam, tamo gde nema uzvisenja, gde je samo rupa na ravnom, tu treba da stavim standoff srafove

Poslednja izmena:
I nisi bas shvatio kako treba, to su oznake gde se srafe razliciti tipovi ploca (ATX, mATX, ...). :)

I nisi bas shvatio kako treba, to su oznake gde se srafe razliciti tipovi ploca (ATX, mATX, ...). :)

Ali ovo na standoffse, jel sam to shvatio kako treba? Na neki nacin je i logicno, sve rupe su uzvisene osim ove dve, a ja imam dva komada tih srafova,, tako da ih trebam staviti u te dve.

Ma samo uporedis rupe na kucistu sa rupama na ploci, ako ti fale distanceri (neki od ta dva), dodas, ako ne, ostavis kako je.

AKo vec imas ovaj zaokruzeni distancer ne trebas da stavljas nista. Te druge 2 rupe su za mATX ploce, tebi je za ATX vec fabricki distancirano. Mislim, vodim se pretpostavkom da imas ATX plocu.

AKo vec imas ovaj zaokruzeni distancer ne trebas da stavljas nista. Te druge 2 rupe su za mATX ploce, tebi je za ATX vec fabricki distancirano. Mislim, vodim se pretpostavkom da imas ATX plocu.

Imam mATX plocu tj. nemam jos ali cu imati.. Ja mislim da je svima fabricki postavljen taj zaokruzeni distancer, ali ja mislim da to nije distancer uopste. Pogledaj na toj slici dve rupe istpod tog zaokruzenog. Ja govorim o tim rupama ispod. Tu su dve rupe, a ja sam dobio u kesici dva distancera, tako da se poklapa skroz prica. Ta dva distancera sto sam dobio stavim u te dve rupe i to je to.

Poslednja izmena:
Stavljas ta dva distancera jedino ako za to postoji potreba, kad uzmes plocu pogledas da li su ti potrebna ta dva (ili samo jedan) distancera i ako jesu, postavis ih. Distanceri sluze da odvoje plocu od kucista, ali prevashodno se na njih srafi maticna ploca, ako ugradjeni distanceri pokrivaju sve rupe za srafljenje ploce, ne postavljas dodatne. Ne postavljas ih ako ako su ugradjeni dovoljni jer time mozes samo da ostetis plocu.

Ako je kao na onoj slici iznad, najverovatnije ces da postavis i ta dva posto planiras mATX plocu, po slici, oni fabricki su za ATX.

Poslednja izmena:
Zaokruzeni distancer jeste distancer, za rupu koja se na maticnoj nalazi istocno od PCI-E slota. Dobio si 2 distancera u slucaju da stavljas mATX, jer ti je za ATX vec sve fabricki distancirano, kao sto vec par puta rekoh.. Ploca se mora odvojiti od lima, jer ako ga dodiruje u 99% slucajeva pravi probleme (racunar se resetuje sam od sebe, etc). Ako imas ATX plocu, te dve prazne rupe NE popunjavas distancerima! Ako imas mATX, trebace ti da ih ubacis da bi srafio (pricvrstio) donji deo maticne, ova 3 donja fabricka ti onda dodju visak. mATX (micro ATX) ploce su manje od standardnih ATX ploca.

Samo da se zahvalim clanovima toxicm i weber na pomoci oko izbora kucista.Inace kupio sam cooler master haf xm, ja prezadovoljan. :)

Interesuje me da li se distanceri montiraju na ovo kuciste jer je ploca najbolje legla bez njih
VO100K1W2N%20_6b807e2989714fc4beed7acaf39f9c0c.jpg

http://www.thermaltake.com/products-model.aspx?id=C_00001901

Nazad
Vrh Dno