Šta je novo?

Thermaltake BigWater

eatmyshorts

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2005
Poena
319
Nešto gledam kako da utišam onaj Intel Box kuler na procesoru pa mi pada na pamet da eventualno uzmem TT BigWater ili neki sličan water cooling sistem. Planiram da malo više cedim ovaj moj Pentium E pa nebi bilo loše da mu obezbedim i neko bolje hlađenje :-devil-:. E sad pošto nikada ranije nisam imao prilike da se susretnem sa ovakvim načinom hlađenja imam nekoliko pitanja:

1. Da li je vodeno hlađenje dovoljno tiho, odnosno da li se može porediti u tom smislu sa, recimo, nekim tišim vazdušnim hladnjacima?
2. Koliko često ovakav sistem zahteva održavanje? Cilj je da se malo poigram sa klokovima pa da onda sve lepo upakujem u kućište i da to ne diram neko vreme.
3. Koja je razlika između BigWater 735 i 745 sistema, odnosno čemu služi onaj dodatni radijator na 745?

Pa u tom radijatoru je razlika.. 745 mnogo bolje rashladjuje tecnost zbog prisustva dodatnog 240mm radijatora, i taj sistem bi ti preporucio ako hoces da se igras sa klokovima ;)

Ja sam prodao moje Tt 745 jer mi je bilo previse bucno |pumpa je ubijala|, temp. su bile ekstremno dobre na visokim klokovima ali..., ***a navikao sam na tisinu i blago strujanje vazduha :D
Odrzavanje, jos jedan razlog zbog kojeg sam prodao vodeno :p

Pfff, znači ipak je bolje da uzmem neki dobar vazdušni kuler :(

Ovo sa bucnom pumpom, to se desava u ponekoj seriji.. Recimo kod mog ortaka pumpa uopste nije bucna.. BigWater 745 sistem ;)

Naravno, mada su i kriterijumi razliciti ;)

Ili sacekas semptembar da krene sa radom jedna extra prodavnica gde ce biti ozbiljnijih vodenih za kupiti :)

Inace preporuka za Hyper Z600 kada je vazdusarenje u pitanju :wave:

Ili skupi 150e i uzme neko EK vodeno :D Tj od ek delova ;)

Za 150e:S: bolje da uzme e8400 i batali overclock. Eto i tisine i performansi trenutnog mu procesora na max oc-u.:p (ako je jos uvek e2180 ko sto pise u profilu). Zar vredi dati 150e da bi se cedio proc od 50e :lupko:

A performance proc. od 150e i to jos kloknutog :)

Dadadadada ne vredi davati 150 evrova za hladjenje procesora od 50 e i tu se slazemo u potpunosti, kao i za 8400 :) Zato cju verovatno ovih dana da skoknem do Smedereva da uzmem neki Thermalright Ultra-120 eXtreme ili ako nista drugo uzecju TT BigTyphoone.

Tesko ces naci oba...
Uzmi gemini ili Hyper212 ili vendetu2
edit, ili cekaj septembar, nije ti oglavu

Poslednja izmena:
I ja sam pre nekog vremena razmišljao o vodenom i na kraju odustao, što zbog održavanja, što zbog cene, što zbog rizika da nešto procuri, što zbog buke, jer nema dobrog vodenog za do 100e a da je i tiho i dobro (tj. bolje od ekstra vazdušnog kulera tipa ThermalRight 120 Ultra Extreme).

TRUE koliko znam trenutno nema na lageru, ja sam ih pitao početkom nedelje. Rekli su mi tada i da ne znaju kada će ih biti ponovo... TT BigTyphoon takođe nema nigde u gradu.

Od solidnih kulera ima po gradu samo Hyper 212 i ima šanse da se u toku sledeće nedelje i OCZ Vendetta 2 pojavi kod nas. Oba su reda veličine cene 30-35e, dakle skoro upola cene TRUE-a sa ventilatorom, a i dalje su veoma dobre hladiše (naročito kada im se ispoliraju baze).

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Gledajuci nekoliko review-eva i jednog i drugog, rekao bih da je Vendetta2 ipak nešto efikasnija od Vindicatora...

Tesko ces naci oba...
Uzmi gemini ili Hyper212 ili vendetu2
edit, ili cekaj septembar, nije ti oglavu

Zaista neverovatno ali istinito. Kad god dodju velike vrucjine u Srbiju kulera nema nigde ni za lek :wall: Nije ovo prvi put da mi se to desava, ali ne mogu da verujem da se nista nije promenilo poslednjih godina. Nista sacekacju septembar :trust:

Edit: Zna li neko sta se desilo sa Cosmosoft-om, ne rade vise ili...

Poslednja izmena:
Ili otvaraju nesto u septembru :d

Nemoj nikako uzimati GeminII :wave:
BigTyp ili Hyper 212 ili Hyper Z600 ;)

yup, sve je vise i vise felericnih GeminII hladnjaka ;) Ma Z600 ;)

@activated1
Po mojoj proceni Z600, mada jos nismo zavrsili njegovo testiranje.
A Hyper 212 je proverena spravica :)

PS
BigTyp koliko god star se i dalje lepo nosi sa ovim kulerima :wave:

Bash sam lepo napisao tamo da merkam Hypera, samo ne reche kojeg ;)

Ja sam gledao 212, jes da i Z600 deluje extra. Meni je najveca frka nabavka, jer ipak Sombor je ovo ne moze sad tu da se bira. TT je stvarno bio i ostao zverka, al mislim da u SO TT-a ne bi mogao nabaviti. Pa sam ogranichen na komecionalnije proizvodjache kao shto je CM. U poslednje vreme se i OCZ neshto pojavljuje u SO ali slabo ;)
Moracu da vidim shta somborci kazhu oko Z600 :p

Poslednja izmena:
Spacemaster je napisao(la):
Uskoro (do septembra) se otvara i prva moding-overklok radnja, u kojoj ćete imati priliku da kupite sve od HW-a, sa tim staviće se akcenat i na dodatne brendove usko povezane sa modingom i overklokom (kućišta, pretižna vazdušna hlađenja, vodena hlađenja čak i fazna promenljiva hlađenja, LN2 hlađenja) zatim biće u ponudi i overklokovane maštine sa pomneutim vidovima hlađenja

Radnja će se zvati OC Store, pokretač priče jednim delom ću biti ja (samo podrška )

Iz ove teme http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=160841

Nemoj nikako uzimati GeminII :wave:
BigTyp ili Hyper 212 ili Hyper Z600 ;)

Ma GeminII ne moze da se nabudzi na moju plocu zbog heatpipe hladjenja pa nisam ni planirao njega da uzimam. Ustvari moze da se nabudzi ali moraju da se skidaju listicji sa hladnjaka na ploci a to mi ne pada na pamet da radim ,)

Vrh Dno