Šta je novo?

Thermalright Venomous X

Solesoslav

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
555
Znam da se pojavljivao u kratke navrate kod nas na trzistu. Zna li neko da li ce se pojaviti ponovo?

Koliko vidim, po nasim sajtovima, nema ga vise nigde a i po inostranstvu (EU) nije ga lako naci. Sigurno ga vise i ne proizvode vec samo se rasprodaju zalihe kod maloprodaja. Ja sam ga narucio preko drugarice iz Berlina kod Caseking-a. Za NG kad je dolazila nije mogla da ga donese pa je sledeca prilika krajem ovog meseca. Bice i mini review od mene. Posle sam proveravao Caseking-ov sajt i vise ga ni kod njih nije bilo, sigurno sam kupio medju poslednjim primercima kod njih. Thermalright je izbacio nove modele koji ga menjaju, citaj Archon ali on je siri i visi za 10mm. Po meni a i po testovima na netu je za visinu od 160mm Venomous X najbolji kuler ikada a i lep je. Narucicu i metalne drzace 2 para za ventilatore a ove plasticne bi izbacio, kao i adapter za Intel 2011 podnozje tako da mogu da ga koristim za bilo koju platformu sada a i buduce, posto ce Haswell koristiti rupe kao za 1155/1156.
Ovde mogu da okacim samo skeniran racun za isti kao dokaz kupovine.

Prilozi

• img-130121075035-003.jpg
    img-130121075035-003.jpg
    516.1 KB · Pregleda: 88
Koliko vidim, po nasim sajtovima, nema ga vise nigde a i po inostranstvu (EU) nije ga lako naci. Sigurno ga vise i ne proizvode vec samo se rasprodaju zalihe kod maloprodaja. Ja sam ga narucio preko drugarice iz Berlina kod Caseking-a. Za NG kad je dolazila nije mogla da ga donese pa je sledeca prilika krajem ovog meseca. Bice i mini review od mene. Posle sam proveravao Caseking-ov sajt i vise ga ni kod njih nije bilo, sigurno sam kupio medju poslednjim primercima kod njih. Thermalright je izbacio nove modele koji ga menjaju, citaj Archon ali on je siri i visi za 10mm. Po meni a i po testovima na netu je za visinu od 160mm Venomous X najbolji kuler ikada a i lep je. Narucicu i metalne drzace 2 para za ventilatore a ove plasticne bi izbacio, kao i adapter za Intel 2011 podnozje tako da mogu da ga koristim za bilo koju platformu sada a i buduce, posto ce Haswell koristiti rupe kao za 1155/1156.
Ovde mogu da okacim samo skeniran racun za isti kao dokaz kupovine.

Ja sam kupio taj VenomousX Silent Edition i pored plastičnih nosača dolaze i one žice za montiranje ventilatora (2 para), tako da ne moraš kupovati.

Poslednja izmena:
@twofoldb
Hvala, nisam znao. Provericu da mi drogarica ipak pogleda u pakovanju pre negoli mi posalje autobusom za Srbiju. Ako ih ima dobro je, onda cu samo da narucim jos adaptere za LGA2011 i to je to. Vise mi ne treba.

Po meni a i po testovima na netu je za visinu od 160mm Venomous X najbolji kuler ikada a i lep je.

Hmmmm, s obzirom da jedan NH-D14 (a i ko zna sta sve jos, BTW :p) takodje ima visinu od 160mm - tesko da moze Venomous da se meri sa njim ;)

Da si rekao *single-tower* od 160mm, pa jos i 'ajde de... ali ako ako pominjes samo visinu, onda taj Venom, koliko god da je dobar - a dobar je, nema sta - jednostavno je slabiji od ovih dual-tower zveri :)

dualci su da best, shto se tiche performansi, mada mislim da nisu ni loshi archon niti prolimatech varijanta armagedon, kao alternativa venomusu.
jedino shto su previsoki i mozda preshiroki, za neke setupe.

ne zaboravi megisu, sa svojih 158mm...

Ne zaboravljam nikako, on mi je prvi na pameti kao odgovarajuci konkurent ovom TR-ovom pulenu... nego samo nisam hteo da sirim pricu i idem u tom smeru, vec mi je samo poenta bila da ovaj cooler, kao single-tower - iako vrhunski - ipak je slabiji od odredjenih dual-tower pandana.

2 demios:
Sto se sirine tice - da, tu si u pravu, mnogo su glomazni... zeznuto ponekad i za samu instalaciju u kuciste, a jako teska manipulacija nekim kablovima (CPU 8-pin) i memorijama, sto je vec standardna boljka.
Ipak, sto se same visine tice - koliko ja znam, svi su oni isti, i tu su egal sa singlicima... oko 160mm i to je to.

archon je 170mm + prima 14 odnosno 15cm ventove (ty-150), i sa ovim poslednjim montiranim mislim da prevazailazi lagano i 180mm, plus ako zbog memorije morash malo da ga izdignesh...morash imati jaaako shiroko kucishte da bih ga zatvorio.
tako da, kome je bitnije da ima visoku memoriju, a ima ultra shiroko kucishte, moze da razmislis u pravcu npr archon-a ili megishe,
montiranjem memorije u udaljenije slotove.
zato, dualtower reshenja povrshinski vishe prekriju prostor ploche, ali nisu toliko bash visoki....osim eventualno silver arrow-a sa 150 ventom u sredini :D

Poslednja izmena:
Da ne otvaram novu temu, koje bi ventilatore preporucili za Thermalright Venomous X?

npr thermalright ty-141, 147, 143 ;)
moozda i ty-150 :D...ako imash wide kucishte i ako nema konflikta sa memorijom.

Poslednja izmena:
Hmmmm, s obzirom da jedan NH-D14 (a i ko zna sta sve jos, BTW :p) takodje ima visinu od 160mm - tesko da moze Venomous da se meri sa njim ;)

Da si rekao *single-tower* od 160mm, pa jos i 'ajde de... ali ako ako pominjes samo visinu, onda taj Venom, koliko god da je dobar - a dobar je, nema sta - jednostavno je slabiji od ovih dual-tower zveri :)

Naravno da sam mislio na single tower a nisam napisao. Prolimatech Megahalems i VX (Thermalright Venomous X) su tu negde po performansama i pripadaju istoj kategoriji i mogu da se porede, poredjenje sa dual tower-ima je neuputno, jer imaju mnogo vecu povrsinu za disipaciju toplote ali i ukupnu zapreminu. Meni je ovaj idealan jer meni stvarno ne treba kilo metala za hladjenje i da mi prekrije skoro trecinu povrsinu ploce a i ne jurim bas svaki stepen. Da se ne lazemo, ogomnoj vecini CPU je u idle. To sto ovde ima kriticna masa entuzijasta u vecoj meri nisu reprezentativan primarak naseg a ni svetskog trzista. Za stvarno dobro hladjenje narucio bi neki sistem od EK Waterblocks i naravno platio to solidno skuplje.
Gledao sam i Prolimatech Megahalems Special Edition Black, Blue i Red ali sam se ipak odlucio za VX. Na netu vecina testova pokazuje da je Megisha bolji do 1000 obrtaja a VX preuzima primat sa brzim okretanjem ventilatora, jer Megisha ima malo veci razmak izmedju listica naravno poredjenje je vrseno sa potpuno istim tipom ventilatora. Lepo izgledaju i ove Megishe pa da barem podelim slike ovde. VX je sirok 63mm a Megisha 74mm i to je presudilo da ipak izaberem VX. Ljubitelj sam kvalitetnog hardware-a i ovo sam kupio da mi traje. Sledece ulaganje ce biti laptop ili tablet sta mi bude vise prakticnije. A i nema da mu se mislim za pumpu ili neki drugi deo kao kod vodenog hladjenja.

Prilozi

• Megahalems Black Series.jpg
    Megahalems Black Series.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 44
  • Megahalems Blue Series 02.jpg
    Megahalems Blue Series 02.jpg
    151.2 KB · Pregleda: 43
  • Megahalems Blue Series.jpg
    Megahalems Blue Series.jpg
    203.6 KB · Pregleda: 39
  • Megahalems Red Series 01.jpg
    Megahalems Red Series 01.jpg
    189.4 KB · Pregleda: 42
  • Megahalems Red Series.jpg
    Megahalems Red Series.jpg
    196.5 KB · Pregleda: 37
npr thermalright ty-141, 147, 143 ;)
moozda i ty-150 :D...ako imash wide kucishte i ako nema konflikta sa memorijom.

Mislio sam nesto sto ima da se kupi i ovde :)

Gde preko uzeti a da isporucuju i u Srbiju?

ne znam za isporuku u srbiju zaista.
ja cu doneti iz austrije za koji dan, sebi i drugarima po koji komad,
mislim da ce ostati vishka nekoliko, pa se javni na PM, ako te zanima.

Da ne izlazim iz ove teme ali i ovaj test, pogotovu ova strana istog testa pokazuje i dokazuje da vazdusni kuleri (dual tower) itekako pariraju a i prevazilaze najbolja vodena all in one resenja renomiranih proizvodjaca. Kao sto sam i napomenuo u predhodnom svom postu ko hoce kvantitativnu razliku mora ce da priusti vodeni sistem iz delova od 200 evra pa navise. Ovaj VX i Megisha su vrh za svoju visinu i ukupnu zapreminu.

naravno ;)

archon je 170mm + prima 14 odnosno 15cm ventove (ty-150), i sa ovim poslednjim montiranim mislim da prevazailazi lagano i 180mm, plus ako zbog memorije morash malo da ga izdignesh...morash imati jaaako shiroko kucishte da bih ga zatvorio.
tako da, kome je bitnije da ima visoku memoriju, a ima ultra shiroko kucishte, moze da razmislis u pravcu npr archon-a ili megishe,
montiranjem memorije u udaljenije slotove.
zato, dualtower reshenja povrshinski vishe prekriju prostor ploche, ali nisu toliko bash visoki....osim eventualno silver arrow-a sa 150 ventom u sredini :D
Eh, Archon-a sam skroz prevideo, my bad :)

OK, eto ima njega, mozda ima i jos kojega... ali poenta jeste - uglavnom su tu negde oko 160mm. Sta znam, nekako mi mi se cini da ih zato i prave tako, tj. dotle, da je to neka granica - jer sve preko vec postaje veoma problematicno za vecinu kucista.
Mislim, evo primer kod mene - na prethodnom kucistu (Stacker 830), morao sam da izbacim dva venta sa bocne strane da bih mogao da zatvorim kuciste. Tada sam imao najpre TRUE, potom zamenio za IFX-14. Sve to stajalo "na guzove".
Sada, na ovom Cosmos-u i sa NH-D14 - opet je bocni vent morao da leti napolje, onaj ogromni od 200mm... i tako je od prvog dana, inace stranica ne moze da se zatvori ni u najavi.

2 djalex:
Razumeli smo se, naravno... meni samo zapalo za oko ono napisano, pa rek'o da prokomentarisem :)

Inace, hvala ti najlepse za ove slike, nisam ni znao da postoje ove specijalne edicije Megahalems-a (ova poslednja, crveno-crna, bi mi baaaas legla :smoke:)... ali hvala ti i za celokupan post, jako informativan i edukativan, a povrh svega veoma citak.
U moru besmislenih, svadjalackih, nepismenih i generalno tupavih, kakvih je iz dana u dan na ovom forumu u sve vecem broju - ovaj je zaista osvezavajuci :)

:wave:

Hvala Care,
ovaj komad hardware-a ce mi biti i poslednji cooler jer, hteli mi to ili ne da priznamo, desktop masine polako zavrsavaju svoju ulogu kakvu su imali do pre neku godinu. Laptopovi, ultrabook-ovi, tableti, mobilni (smart) telefoni sa 4 ili 8 jezgra su preuzeli ili preuzimaju primat od nekada nam dragih klasicnih PC-ja. I sam, kad se ukaze prilika, planiram da kupim jedan solidan laptop, ali ipak, poseban je ugodjaj kad sednem ispred velikog monitora i blizu kucista cije sam komponente sam birao, uklapao a po nesto i sam modd-ovao, farbao, ukrasavao, sleeve-ovao itd.
Naravno, ne patim od budzenja komponenti samo da bi se hvalio pred drustvom, jer ipak sad imam 35 godina, ali kao sto sam vec rekao, zelim da imam kvalitetne i nadasve pouzdane komponente. Opet koliko je to danas moguce i sa kakvom kontrolom kvaliteta izlaze iz fabrika.
Kad samo vidim kako se ljudi bahato ophode prema tehnici uopste, koliko kg prasine imaju necija kucista, stvarno se najezim.
Ne znam niti mogu da predvidim koliko ce jos ova forma PC biti aktuelna ( kuciste+monitor+mis i tastatura) ali izvesno je da se cela indutrija polako seli ka mobilnom segmentu. Tu obavezno ukljucujem i mobilni internet koji je sve zastupljeniji i brzi. Serveri i profi masine su druga prica.
Eto da ne offtopikujem vise, mali omaz i secanje na sav hardware i software koji sam posedovao, video i iskusio u mom zivotu, podstaknut sam kupovinom novog kulera, Thermalright Venomous X.
Jos samo koju nedelju da dodje do mene.

Poslednja izmena:
Mislim da se prerano predajes. :)

Slazem se sa dulsrulesom... nema povlacenja, nema predaje! :d

Ne predajem se ali ovi mladji samo pricaju o mobilnima. Stvarno ne mogu da razumem da je tolika jagma za mobilnim a velika vecina ih ipak ne koristi za nesto drugo nego sto im je i osnovna namena, zvanje, primanje poziva i SMS. Malo interneta i slusanje muzike pride i to je to.

Nazad
Vrh Dno