Šta je novo?

The Witcher - diskusija

Juce sam instalirao the witcher enhanced edition na Vista x64 sp1, ali kad starujem igru ne vide se animacije ( filmici ) pre glavnog menija. ingame animacije se vide ok i sama igra sljaka ok.
Da li je neko imao ovako iskustvo sa ovom igrom?

graficka je 8800 gts i zadnji drajveri.

Meni se to desilo kad sam stavio pogrešan lek. Vidi koja ti je verzija igre i potraži na netu odgovarajuću medicinu.

U potrazi sam za nekom igrom koja bi me malo vise zainteresovala,a kako Witcher nisam odigrao,pala odluka na njega:D
E sad,da li da nabavljam EE ili..?U EE imam prvobitnu,originalnu verziju igre(originalna prica) + modovi ili kako..?

U potrazi sam za nekom igrom koja bi me malo vise zainteresovala,a kako Witcher nisam odigrao,pala odluka na njega:D
E sad,da li da nabavljam EE ili..?U EE imam prvobitnu,originalnu verziju igre(originalna prica) + modovi ili kako..?

Odlična odluka. Ova igra će te definitivno držati a sve što traži od tebe je da joj posvetiš dosta vremena i kao rezulat očekuj nezaboravnu zabavu.
Obavezno nabavi Enchanced Edition verziju igre u kojoj jer pored dodatnih sadržaja u vidu doradjenih i dopunjenih dijaloga i samih likova sredjen i inventar koji je u prethodonj verziji bio dosta haotičan. Pored toga EE dolazi i sa dve avanture koje su van okvira priče u samoj igri ali su vezane za svet Witcher-a.
Obavezno stavi Hotfix 2.3 koji rešava probleme sa blur-om.

prvi put kad sam instalirao igru patchovao sam sa Hotfix 2.3 i odgovarajucim medikamentom nije htela ni da se startuje( onaj editor se normalno startovao, ako mozes na PM neki lnk ka c... ). Onda posle ponovne instalacije i med. sa dvd-a desava se da ne prikazuje CGI intro.
Sto se kodeka tice nisam nista instalirao, jer koristim MPC HC i power dvd 8.

Hm, mislim da ti definitivno trebaju kodeci...

Intro je klasičan .bik i trebalo bi da ti radi. Da li si forsirao AA ili nešto drugo iz nvidia drajvera? To ponekad s**** binkplayer.

odradio sam sinoc i treci put instalaciju i patchovao sa Hotfix 2.3 stavio isti lek i sad sve sljaka. Vidi se i CGI filmic. malo sam djuskao, pa cu videti kako ce se ponasati.

Izasla je knjiga " Poslednja Zelja " u izdanju IPS-a. Jedino ne znam da li radnja u njoj prethodi igri ili ne ?

Izasla je knjiga " Poslednja Zelja " u izdanju IPS-a. Jedino ne znam da li radnja u njoj prethodi igri ili ne ?

Konačno da se neko seti da izda. Bio sam na ivici da naručim preko Amazona ali čekanje se isplatilo.
Knjiga je inače zbirka kratkih priča koje prethode radnji iz igre.

Konačno da se neko seti da izda. Bio sam na ivici da naručim preko Amazona ali čekanje se isplatilo.
Knjiga je inače zbirka kratkih priča koje prethode radnji iz igre.

Hvala za info , tek sam nabavio Witcher-a pa nisam znao da li prvo da procitam knjigu ili predjem igru :)

Poceh da igram,me like it so far:)
Jedno pitanje.Tokom borbe,kod mene kao da ovaj moj(ne mog' se setim imena:d) ne udara skroz macem,vec samo pravi kao kratak zamah kada kliknem.Ne vidi se da udara protivnika macem,tj ne sece ga njime,vec se protivniku samo skida hp i izlazi krv iz njega.Jel to normlano da bude tako,ili negde imam da podesim da li hocu da vidim udarce i slicno..?

*** ne mogu tacno da se sjetim ali mislim da je potrebno klikati samo kad je kursor u plamenu. Znaci klik na protivnika pa kad kursor "zapali" onda ponovo klik. Kad se naucis neces morati da pratis kursor vec ces po njegovim pokretima vidjeti kad treba ponovo da kliknes :)

Ma jok,isuvise sam brzo klikCao tako da zapravo ne stignem da vidim pokret,a nekad i ne udari pa je zbog toga..Sad polako sam skontao kako treba pa ide na bolje i sve je ok;)
Svidja mi se igra sve vise:D
P.S.Takodje imam problem sa intro filmom a mozda i sa pojedinim ingame filmovima(npr kad se ovaj do'vati sa onom madjionicarkom na pocetku,tj vidi se sve do momenta kada padne mac na zemlju pored kreveta:d + mozda jos neki ingame filmic).Imam instaliran najnoviji divx codec,imam jos kodeka instaliranih.Imam EE ediciju,valjda odgovarajuci lekic..Ajd neko nek kaze sta da instaliram..Moze i PM ako treba!:)
:wave:

Poslednja izmena:
Igra je extra ja cu ponovo da je predjem kad nabavim ee patch.
Prelistaj malo temu vec se pisalo o tome. Mislim da je u pitanju wmp11 codec.

E ovako..Instalirao sam neki programcic RAD Tools i sada iz XP-a mogu da pustim intro,outro i slicne filmice(tj one koji su sa .bik ekstenzijom)-pre instalacije ovog programa nisam mogao.Medjutim u igri i dalje nemam intro,ide zvuk,sliek nema:S:
Da li neko moze da mi pomogne,sta da radim,ne igra mi se ovako,a igra mi se igra mnogo:) Ne zelim da propustam u toku gameplay-a moguce filmice..
Igra je tretirana odgovarajucim medikamentom,tj medikamentom koji nosi sam naziv "izdavaca"(skidrow) i sama igra radi odlicno.Znaci jedini problem ne reprodukovanje odredjenih filmova/animacija..
Sta da radim?
P.S.Procitah celu temu,ne nadjoh resenje..

Poslednja izmena:
Ja imam nekih gadnih problema sa zvukom sa Realtek integrušom na Asus P35 ploči. Zvuk je totalno izobličen, baš sam se ubedačio zbog toga...Enhanced Edition verzija je u pitanju, ne sećam se da se problem manifestovao na običnoj verziji.

Poslednja izmena:
Ko o cemu ja o problemima u Witcheru:D
Elem,na sta vam lice ove tackice crvene?Pojavljuju se s vremena na vreme,bukvalno se ponasaju kao neko lisce koje leti,a naravno nije lisce?Pregrevanje kartice?Ni u jednoj drugoj igri,cak ni u Warheadu posle vise sati,nemam ovakve "simptome",pojave..

Prilozi

• aa.JPG
    aa.JPG
    180.5 KB · Pregleda: 83
Ko o cemu ja o problemima u Witcheru:D
Elem,na sta vam lice ove tackice crvene?Pojavljuju se s vremena na vreme,bukvalno se ponasaju kao neko lisce koje leti,a naravno nije lisce?Pregrevanje kartice?Ni u jednoj drugoj igri,cak ni u Warheadu posle vise sati,nemam ovakve "simptome",pojave..

Kao što se sa slike može videti količina toksina u tvojoj krvi je prevlika što rezultuje taj efekat pojave "tačkica". Lek je White Honey potion ili odmaranje.

Kao što se sa slike može videti količina toksina u tvojoj krvi je prevlika što rezultuje taj efekat pojave "tačkica". Lek je White Honey potion ili odmaranje.

AAAAA ahaaaaaaaa:D OK:)
Hvala druze,ja se zabrinuh nije li mi sa karticom nesto..Nisam znao da je game feature:)
:wave:

Hahahaha! :d I ja sam se bio istripovo prvi put kad sam intoksicirao Geralta. Mada nisam mislio da je do grafike nego da se meni prividjaju razne tackice, da nesto nije u redu sa mojim ocima posle duge sesije igranja Witchera.

Poslednja izmena:
Pisali smo vec...Kvestovi i tok igre su isti, dobijas par bonus kvestova po zavrsetku.Ono sto je unapredjeno je grafika, glasovna gluma, i gestikulacija likova...takodje su likovi i cudovista raznovrsniji i ponavljanje istih likova/modela nije bas toliko uocljivo kao u "vanili".

E da, i inventar je pregledniji i dosta bolje organizovan.

Poslednja izmena:
Evo čisto da imaš uvid na šta da obratiš pažnju u Enchanced verziji pod uslovom da si igrao običnu verziju igre.
The significant changes featured in the enhanced version are over 200 new animations, additional NPC models and recoloring of generic NPC models as well as monsters, vastly expanded and corrected dialogues in translated versions, improved stability, and load times reduced by roughly 80%. In addition all bugs are said to be fixed and the game manual completely overhauled. A new option is to mix and match 8 different languages of voice and subtitles.
For instance, players can now choose to play the game with Polish voices and English subtitles
.
Ovo obeleženo crvenom preporučujem svim da probaju. Prosto je neverovatno koliko reči prepoznate u Poljskom a koje nisu prevedene na engleski (ne mislim na greške u prevodu već na "kompatibilnost" ta dva jezika). Takođe glasovi nekih likova zvuče mnogo bolje.

Poslednja izmena:
Evo čisto da imaš uvid na šta da obratiš pažnju u Enchanced verziji pod uslovom da si igrao običnu verziju igre.

Ovo obeleženo crvenom preporučujem svim da probaju. Prosto je neverovatno koliko reči prepoznate u Poljskom a koje nisu prevedene na engleski (ne mislim na greške u prevodu već na "kompatibilnost" ta dva jezika). Takođe glasovi nekih likova zvuče mnogo bolje.

Ili....sto bi rekao Brus Vilis - Do you know what "boom" means on Polish? :d

Je li moguce da je ovoliko neoptimizovana i EE verzija da meni,na konfi iz potpisa u 12x10 pocne da sece u 3. chapteru,kada na ulicama ima puno ljudi?

To verovatno mozes da se zahvalis procesoru, posto i kod mene u nekim delovima igre ima usporenja i padova fremerate-a bez razloga.

Ništa nije bez razloga. Witcher koristi sada već prastari Aurora engine doduše maksimalno modifikovan ali bez podrške za drugo jezgro što rezultira padom framerate u gore navedenim situacijama.

Tako je Alex.Ne stigoh da napisem juce,ali izvalih da je npr prvo jezgro 90-10% iskorisceno stalno,a drugo max nekih 15%..Eto razloga:/

Nazad
Vrh Dno