Šta je novo?

The Witcher - diskusija

I to sto kazes :)

Slazem se. Zbog takvog odnosa prema dobrim i kompleksnijim igrama srozava se kvalitet danasnjih naslova na igre za "siroke narodne mase". :trust:

Pa Witcher i jeste za siroke narodne mase, Poljaci koji tripuju da su Ameri, jak mi pa razvojni tim, ono sto je neko napisao "da igru dovedu do savrsenstva u rekordnom roku" ti mora da se zezas?

Pa Witcher i jeste za siroke narodne mase, Poljaci koji tripuju da su Ameri, jak mi pa razvojni tim, ono sto je neko napisao "da igru dovedu do savrsenstva u rekordnom roku" ti mora da se zezas?

Verujem da igru nisi igrao duže od 10 minuta, tako da nemaš pravo glasa.The Witcher je pravo remek delo, sa svim svojim manama.Enhanced Edition je manje-više ispeglana verzija (btw, DRUGA verzija a ne treća) i ona je to što je The Witcher trebao odmah na početku da bude.

I da, sa tobom ne bi trebalo da raspravljamo, pošto od početka ovog topica pljuješ po igri.

Ne znam kako da ti kazem... a da se ne uvredis... ali nemash ti pojma :p

Ne znam kako da ti kazem... a da se ne uvredis... ali nemash ti pojma :p

Hahahaa, ovaj odgovor mi se dopao!

@Stojcha, ma i tvoj odgovor nije los! :D Nego Stojcho nije los ni onaj predlog da se ide u politiku.

PS/ igra sam Witcher duze od 10 minuta, dobar deo igre se desava u mochvari, a dva puta dodjes do negativca i onda odgledas filmcic i on ti pobegne, zaj_ebe te u onom filmcetu, pisao sam vec o tome i ranije, neoriginalno, i previse linearno, i zaplet predvidiv, svet premali ono sto meni najvise smeta u igrama...

Poslednja izmena:
Ima Witcher mana, može do prekosutra da se nabraja. Ali kada se podvuče crta nije bilo bolje igre u poslednjih... ne znam koliko, recimo godinu dana.

nemam zvuk na witcheru ex.edition,da li mi je potreban neki patch?1.4 npr?

Za moderatore

Dakle interesuje me da li postoji mogućnost da se promeni naziv teme tj. da se izbaci ovo "na pomolu" (bio bi red)
Pozdrav

Instalirao

Video onaj klikni kad kursor pocrveni gameplay :S:

Uninstalirao

Toliko .

Ah napokon imam komp da potera Witcher-a kako je zamisljen. Instalirao sam ovu Enhanced verziju otisao u opcije namestio sve na max plus 4xAA i 16xAF i igra radi super glatko, ali me nervira sto igra ima neki filter koji kada su objekati malo udaljeni od tebe izgledaju ko da su im ivice/neki detalji pikselizovani (ko kada mali video fajl prevuces preko celog ekrana, znaci mutna pikselizacia) ?! Pogotovo se to primecuje npr na ustima. Jako je tesko opisati recima na sta mislim :D Jer ovo standardno, jer se moze iskljuciti ?

Ah napokon imam komp da potera Witcher-a kako je zamisljen. Instalirao sam ovu Enhanced verziju otisao u opcije namestio sve na max plus 4xAA i 16xAF i igra radi super glatko, ali me nervira sto igra ima neki filter koji kada su objekati malo udaljeni od tebe izgledaju ko da su im ivice/neki detalji pikselizovani (ko kada mali video fajl prevuces preko celog ekrana, znaci mutna pikselizacia) ?! Pogotovo se to primecuje npr na ustima. Jako je tesko opisati recima na sta mislim :D Jer ovo standardno, jer se moze iskljuciti ?

Znam tačno o čemu pričaš. Ja sam taj problem nazovi pikselizacije rešio forsiranjem Anisotropic filtering-a iz drajvera pri čemu je bilo dovoljno samo x2 da reši problem. Probaj to pa javi kako je ispalo.

Probaj da smanjiš detalje osvetljenja na najmanji nivo.

@hwfanatic
Da to je to, kada stavim na minimum sve je uber ostro i lepo se vidi da imam 4xAA ukljucen, na medium vec postaje mutnije, a na max se javlja ta "pikselizacija" ! Veoma zanimljiv "feature" :D

Jer to normalno ponasanje za max podesavanje osvetljenja tj autori su to tako zamislili ?

EDIT

Evo sada videh na oficijalnom forumu da je to bag u igri -_- Pre jedno mesec dana su bili najavili patch koji ce to ispraviti, ali jos uvek se nije pojavio. Znaci koji bedak taman imam masinu koja igru moze da tera na Max, kad ono corak igra baguje, razlika se bas primeti kada je osvetljenje na minimumu, nema HDR-a to me najvise ubija.

Poslednja izmena:
Jedna od najboljih igara koje sam igrao.Svaka cast autorima na prvoj igri. Jedva cekam neki njihov sledeci naslov.

Slazem se da su napravili sadrzinski odlicnu igru, ali nesto bas i nisu dobri u podrsci/odrzavanju igre :D

Do danas nisam probao igru:

Jesu li ovi originali u Beogradu Enhanced verzija ?
Pise li to na pakovanju ?

:type:

Do danas nisam probao igru:

Jesu li ovi originali u Beogradu Enhanced verzija ?
Pise li to na pakovanju ?

:type:

Nema to veze, vlasnici stare verzije besplatno dobijaju download patcha koji igru dize na 1.4 (koliko se secam) tjs "enhanced edition" verziju.

Nema to veze, vlasnici stare verzije besplatno dobijaju download patcha koji igru dize na 1.4 (koliko se secam) tjs "enhanced edition" verziju.

Pa to mi je malo cudno... ko bi uopste kupio novi Enhanced - ako mozes za sitnu kintu da kupis stari DVD i skines patch ?

Jesi li siguran da je to bas tako ?

Sad odjednom ne valjaju ni oni koji misle na svoje stare korisnike :) Čudno kako nekome alavost za parama nije na prvom mestu? :D EE je za one koji žele sve out of the box na jednom mestu, uz par drangulija koje idu u paketu. Stare korisnike niko ne primorava da kupe novu verziju. Dakle, da, upravo je tako, ko kupi stari DVD samo treba da skine patch. Ko kupi novi, dobiće pride i par dodataka i to je to.

Ako razmisljas da kupis Enchanced Edition mozda ti ovaj spisak pomogne da se odlucis
Dakle sta sve obuhvata Enchanced Edition verzija:

1)Game DVD (OK ovo se podrazumeva)

2)Bonus DVD koji dolazi sa
- D’jinii Adventure Editor
- Two new adventures

3)'Making Of’ DVD

4)‘Inspired By’ Music CD

5)‘The Witcher OST’ Music CD

6)Game manual

7)Official Game Guide

8)Short story by Andrzej Sapkowski (po meni jedan od najboljih elemenata ovog paketa)

9)Map of The Witcher's World

Ako se vec kupuje treba ovako da se kupuje. Sto bi reko narod kad je bal nek je maskenbal ;)
Pozdrav

Pa to mi je malo cudno... ko bi uopste kupio novi Enhanced - ako mozes za sitnu kintu da kupis stari DVD i skines patch ?

Jesi li siguran da je to bas tako ?
Ja mogu da ti potvrdim da je tako pošto imam stari original i postoji taj zvanični patch koji ga diže na Enhanced. Mada u praksi nije tako sjajno, pošto patch zaista patchuje stare fajlove, umesto da ih overwrituje, i procedura traje između sat i dva i za to vreme ne može ništa da se radi na kompjuteru jer je zauzeće procesora veliko a hard disk non stop radi. Takođe se uz patch skidaju i svi dodaci koji dolaze uz Enhanced (soundtrack, "making of" video itd) tako da vlasnici stare verzije uopšte nisu oštećeni (osim što dobiješ WMV umesto DVD "making of", i MP3 umesto audio CD soundtrack, ako je to baš bitno).

Kupuju Enhanced oni koji su se sada odlučili na kupovinu igre, jer se podrazumeva da su stare isporuke rasprodate. U svakom slučaju, preporučujem kupovinu Enhanced varijante umesto obične pa patchovanja iste - prosto, instalacija je lakša i brža.

Poslednja izmena:
Problem pre nego sto sam i poceo da igram!

Instalirao sam igru, krenem sa ucitavanjem, prodje intro i nakon sto progres bar dodje do kraja umesto da igra konacno pocne pojavi se prozor sa porukom "Where is the guru? Memory allocation... bla, bla, bla)!

Sta je problem i kako ga resiti, posto memorija definitivno ne bi trebala biti problem posto je ima 4GB.

Da napomenem da sam instalirao i release patch i patch 1.06 english, ali je sve isto.

Btw. originalni Gothic 3 radi sasvim OK.

Ups greska, molim moderatora da prebaci poruku u Gothic 3 Forsaken Gods, tamo gde je bila i namenjena! Sorry!
Sta cete pogresi se kad se igraju i jedna i druga igra, uz to jos i obe prate.

Poslednja izmena:
Jos nema vesti o anti Blur patch-u :( A bas mi se igra igra.

Odlicna igra!Posle pola sata igranja imam smelosti da ovo izjavim.Jednostavno se oseti kad te igra povuce,sto je sa ovom igrom slucaj.Nadam se da ce u nastavku biti samo bolje.

I da,borbeni sistem-odlican!

Vrh Dno