Šta je novo?

The Witcher - diskusija

ja sam na njihovom forumu nasao ovo, a i vec sam kuckao al vidim niko nije ni probao

za brza ucitavanja probajte mali util na google kucajte Game XP http://www.theorica.net/gamexp.htm tezak je 400 kila, jeste da mozete sve to i rucno da podeseite ali ovako je sasvim lagano, a ima i restore opcija... meni se u proseku vreme ucitavanja skratilo za mozda nekih 10ak sekundi...

plus sam citao da igra ne koristi vise od 1,5 giga rama te da je i to problem, a u stvari to je vise do win-a , i to se moze rucno podesiti, ali sam zaboravio link... edit evo ga LINKhttp://mpan3.homeip.net/?blendermemory (u principu je tweak namenjen za jedan program ali se moze primeniti za vishe aplikacija koje su memorijski zahtevne, photoshop i sl) + defrag diska

vishe nema, do sledeceg patcha

Čisto da potvrdim da ovo debelo pomaže,naročito /3GB switch..čak iako nemate nikakvih problema,ubrzanje može samo da vam prija..što se igre tiče - šteta za priču...ima atmosferu,dizajn je odrađen sa ukusom,ali brate engine je očajan do zla boga,a o optimizaciji neću ni da pričam...igra trenutno nema neku konkurenciju i zato će koliko toliko dobro proći...zbog prašine koja se digla oko ove ogre očekivao sam nešto u rangu Vampire ili Gothic..ali ovo ne može ni da prismrdi.Serija nedorečenih i loših naslova u drugoj polovini 2007 ... WTF ????

Biljke se lome već opisanim metodom.Strong silver+Igni(vatra) magija.I ja sam bežao od njih sve do 3 chaptera.Pošto sam nabudžio i Igni i snagu i Silver,još sam enchantovao Silver sa runama i dodajem uvek diamond dust ili bilo šta što pojačava demage,sada se sve brzo završava.Problem je što više nisam mogao da ih nađem nigde pa su mi 2 sidequesta vezana za njih propala.Nisam više imao živaca da se muvam po onoj močvari.

Čisto da potvrdim da ovo debelo pomaže,naročito /3GB switch..čak iako nemate nikakvih problema,ubrzanje može samo da vam prija..što se igre tiče - šteta za priču...ima atmosferu,dizajn je odrađen sa ukusom,ali brate engine je očajan do zla boga,a o optimizaciji neću ni da pričam...igra trenutno nema neku konkurenciju i zato će koliko toliko dobro proći...zbog prašine koja se digla oko ove ogre očekivao sam nešto u rangu Vampire ili Gothic..ali ovo ne može ni da prismrdi.Serija nedorečenih i loših naslova u drugoj polovini 2007 ... WTF ????

Sve si lepo rekao i izvukao levi zakljucak! Igra jeste neoptimizovana, ali radi odlicno na 90% racunara sa mid range komponentama. Ubi tebe ta tvoja grafika pa ti je i smucila ovu sjajnu igru!

Nije li tvoja graficka ispod minimuma?

Priča je fenomenalna.Ona i čini ovu igru tako zaraznom.Razumem ljude koji popiz*e zbog load time i neoptimizacije,naročito ako im je mašina slabija,ali reći da je igra loša je ipak previše.

Neko je pitao za knjige:koliko mi je poznato samo jedno njegovo delo je prevedeno na engleski,tako da sumnjam da to može da se nađe ovde.

I evo dopune za žene u 3ch.
Adda-princeza,na prijemu kod Levanden-a(debeli trgovac).Traži određeno meso.
Triss/Shani-druga karta od jedne od njih,zavisi od izbora.Triss traži golden ruby ring a Shani silver amber ring
noblewomen-traži Kikimore claws,ostatak kikimore worker-a,najmanjih paukova.
Blue Eyed Girl-500 orena ili neki vredni nakit,deo questa
Vampirice-na kraju jednog questa ako njih podržite
Clerc girl-u city hall,dijamant
Merchant doughter-u quest-u koji dobijate kad napijete Dandelion-a(onaj vaš prijatelj muzikant),potrebno prebiti oca te devojke da bi vas pustio kod nje :D
postoji još jedna noblewomen koja traži neki šal ali nisam uspeo da je ponovo nađem,tako da ostaje samo sumnjiva.Čak i ako naletite na nju nisam siguran šta je nagrada.I naravno kurtizane.

Poslednja izmena:
zna li neko da li nekim sluchajem nema the witcher knjiga na engleskom ili ne daj boze srpskom :p kod nas da se nabave?

Na engleskom je tek prevedena i misli da jos uvek nije izasla a za srpski malo ti je neozbiljno pitanje. Imam jednu pricu prevedenu pa ako se moj prijatelj koji je preveo pricu slaze mogu da vam posaljem ako neko zeli.

Poslednja izmena:
ja sam na njihovom forumu nasao ovo, a i vec sam kuckao al vidim niko nije ni probao

za brza ucitavanja probajte mali util na google kucajte Game XP http://www.theorica.net/gamexp.htm tezak je 400 kila, jeste da mozete sve to i rucno da podeseite ali ovako je sasvim lagano, a ima i restore opcija... meni se u proseku vreme ucitavanja skratilo za mozda nekih 10ak sekundi...

plus sam citao da igra ne koristi vise od 1,5 giga rama te da je i to problem, a u stvari to je vise do win-a , i to se moze rucno podesiti, ali sam zaboravio link... edit evo ga LINKhttp://mpan3.homeip.net/?blendermemory (u principu je tweak namenjen za jedan program ali se moze primeniti za vishe aplikacija koje su memorijski zahtevne, photoshop i sl) + defrag diska

vishe nema, do sledeceg patcha

To care, znaci zato je meni igra pucala posle 3-4 sata igranja, a primetio sam da u task manageru igra je imala Peak Memory Usage 1.4GB a stalno drzala oko 1.1GB.
Probacu ove tweakove na tom sajtu a taj program necu da testiram jer sam cuo da ima opasne nus efekte.

nofrx, samo meni igra pre tvika nije uopste pucala, samo je ubrzano ucitavanje... a sto se pucanja tice nema nekih pravila (pogotovo kad je vista u pitanju), probajte u windowed modu nekima je pomoglo

Na engleskom je tek prevedena i misli da jos uvek nije izasla a za srpski malo ti je neozbiljno pitanje. Imam jednu pricu prevedenu pa ako se moj prijatelj koji je preveo pricu slaze mogu da vam posaljem ako neko zeli.

hvala za .nfo, za sprski je bila posalica na racun toliko neprevedenih a dobrih knjiga iz sfere SFa uopste... ja bih svakako cenio bilo kakav prevod... svaka cast tvom prijatelju na takvom poduhvatu

Nije li tvoja graficka ispod minimuma?

Igrao sam je na drugoj mašini na Palit 8600 Sonic+,AMD X2 4200+,2GB Geil DDR2 bla bla bla i nisam izvukao levi zaključak ne bi ste ovo ni igrali da je situacija normalna...u stvari Starac beše voli ove naprsline :) (šala nemoj da se ljutiš)

Poslednja izmena:
Jel prešao neko 5ch?
Kod mene postaje potpuno neigrivo.FPS se kreće između 10-15 u masovnim borbama a one su non stop od kada sam prešao u taj chapter(vodi se urban warfare koga se ni cod4 ne bi postideo :D na ulicama Vizime).I što je najtužnije nemam gde da meditiram,potioni su istrošeni a posle završetka zadnje bitke sledi automatski teleport u močvaru i to među desetine onih biljaka i karakondžuli na par kvadratnih metara.Nemam volju da se vraćam skroz u 4ch i to ne na kraj jer ludilo već tada počinje već još par questova unazad.Po prvi put sam izgubio želju da dalje igram.
Inače ako je priča do sada bila dobra,ovaj rasplet je najblaže rečeno fenomenalan.Ali po stoti put:j*bo ih aurora engine.Greota da ovo remek delo bude unakaženo tom prokletinjom.Sad mi ostaje ili da čekam novi patch(ako ikada dođe uzevši dosadašnje iskustvo sa Atari igrama+još se i gase) ili da 2-3 sata gameplay-a bacim u vodu i bolje se opremim za ovaj slideshow koji me čeka.
CDProject kapa dole.
Aurora burn in hell !!!!!!!!

Poslednja izmena:
Ja prosto ne verujem da sam ispao tako glup i preskočio da dobijem vatrenu magiju:(. Sad sam već debelo u 3. čapteru i verovatno više ne postoji mogućnost da je dobijem?Imam četiri

citao sam na gameSpotu da u kripti na groblju ima neki mac koji je valjda bolji od silver sworda,jel' nasao to neko? ja sam nasao samo nekakav dagger.jos malo sam 4 ch,za sada imam silver sword,meteorit(plavi,crveni i zuti) i jos jedan meteorit (samo crveni)

Poslednja izmena:
Ljudi ako moze mala pomoc..totalno sam se pogubio! Trenutno sam na kvestu koji mi je dao onaj alhemicar (2 poglavlje)..i bio sam kod patuljka koji mi je dao flaming rod..I STA sad? Najvise me zbunjuje to sto mi kad otvorim dnevnik kao glavni zadatak stoji da moram da pronadjem neko kamenje isto za tog alhemicara (ostala mi jos 4 komada)
A ako pratim kvest za onaj flamig rod..naletim na neke gadove od biljaka u mocvari koje me iznabadaju najstrasnije.
Tnx za pomoc :wave:

Poslednja izmena:
Ljudi ako moze mala pomoc..totalno sam se pogubio! Trenutno sam na kvestu koji mi je dao onaj alhemicar (2 poglavlje)..i bio sam kod patuljka koji mi je dao flaming rod..I STA sad? Najvise me zbunjuje to sto mi kad otvorim dnevnik kao glavni zadatak stoji da moram da pronadjem neko kamenje isto za tog alhemicara (ostala mi jos 4 komada)
A ako pratim kvest za onaj flamig rod..naletim na neke gadove od biljaka u mocvari koje me iznabadaju najstrasnije.

Valjda mislis na lightning rod koji ti je potreban da bi nabavio jedan od sephirot kamenja kojima otkrivas lokaciju magicnog tornja u mocvari.Sa tim rod-om potrebno je da ozivis golema tako sto ces taj rod postaviti u njega i sacekati oluju ili pitati Druide da ti prizovu oluju ali ces morati da im debelo platis.

trci i zaobilazi biljke,kada nadjes svo kamenje moraces da ih postavis na odredjena mesta po celoj mocvari.

Poslednja izmena:
@goran.a
Mislim da sam naleteo na još jedan dok sam istraživao kanalizaciju,u nekoj od onih kripti dole.
@cc13
U igri postoji samo još jedan silver sword(ne računam ono što sam enchantuješ runama) koji se dobija na kraju ch. 4.Sve ostalo je dezinformacija :d

A ovako nizak fps na nekim x2 i c2d konfiguracijama je posledica činjenice da igra isključuje jedno jezgro.Zato sam imao problem opisan u mom prethodnom postu.Sad je to rešeno i igra se nastavlja.

@fortres
Kad si reako da je sve reseno da li si mislio na taj deo igre ili na neki fix koji resava problem niskog fps-a?

@fortres
Kad si reako da je sve reseno da li si mislio na taj deo igre ili na neki fix koji resava problem niskog fps-a?
Mislio sam na to da sam našao način da uključim drugo jezgro.Nažalost Aurora nije ni pisana za dual core tako da je dobitak mali,ali taman mi je bio dovoljan da dobijem 10-ak fps-ova koji su mi omogućili da relativno lako prođem kroz ½problematičan deo½,koji na normalnom frameratu,uopšte nije toliko težak.

½Here is 2 tweaks that you can do to your system while playing the game

Cpu affinity: If you have a cpu with more then one core, well while running The witcher, only one core is used to the max. Here is the deal.

Start the game, alt tab out of it. go in task manager (ctrl-alt-del) -> Task Manager -> Find Witcher.exe and right click on it -> click on define affinity -> just click on OK in the new window. Close task manager and get back in the game.

Defining priority: This is a good improvement speed for anyone that has a medium to low end computer. ***** Dont set it to realtime !!! *****

Start the game, alt tab out of it. go in task manager (ctrl-alt-del) -> Task Manager -> Find Witcher.exe and right click on it -> go to Define priority -> Set it to high. Close task manager and get back in the game.

If you have any kind of security program (firewall, anti-virus, defragmenter) that are running in the background (present in task manager) it would be a good idea to close them while playing.½

Jel neko zna gde su sighn-ovi fali mi jos 1 a pred kraj drugog chaptera sam

Zadnji kamen ce ti dati onaj detektiv..a da bi ti ga dao moras da raskrinkas onog ramsmeat-a da saradjuje sa salamandrom i da ga ubijes...sto nije nimalo lako s obzirom na to koliko njegovih ortaka odjednom iskoci!

Zadnji kamen ce ti dati onaj detektiv..a da bi ti ga dao moras da raskrinkas onog ramsmeat-a da saradjuje sa salamandrom i da ga ubijes...sto nije nimalo lako s obzirom na to koliko njegovih ortaka odjednom iskoci!
To su sephirots o čemu ti pričaš,čovek je pitao za sighn.
BTW. taj quest se ne radi tako.:D Već je objašnjeno.
I koristi spoiler kad opisuješ detalje,ne žele svi unapred da znaju.

Pretpostavljam da si naučio prva dva pre drugog chaptera,ostali su:
u pećini
kod druida
u kuli na samom kraju(verovatno ti taj fali)

Dobro je mislio sam da sam neki promasio. Taj u kuli mi fali. Nego na gamebanshee-u sam video neke mnogo cool macheve jer se oni dobijaju posle 2. chaptera ili ih ima i u drugom da ih potrazim.

Poslednja izmena:
Ti "cool" mačevi su tek posle trećeg chapter-a.

Jedan relativno cool steel možeš da nađeš i u drugom(procunjaj po močvari malo)
Jedan još bolji steel sam dobio sad u 5ch.
Najbolji silver se dobija pred kraj četvrtog.

Pomagajte. Ja bas za igranje vremena i nemam ali ovaj naslov nisam hteo da propustim kad ne lezi vraze...

Kad pokrenem igru sve prodje kako treba do dela gde pocinje "obuka". Uzmem onaj mac, pokoljem onih par likova i nakon toga krene cutscene, pridje mi neki lik, izadje titl "How do you feel?" i sve stane. Ne ukoci se slika, samo stoji taj titl i svi gestikuliraju kao da pricaju i to je to. I tako stoji i stoji... Ne znam sta sve nisam probao. Spustao detalje sa max na low, iskljucivao FOD, iskljucivao AA i AF, sve zivo sto pise na netu sam probao (a ne pise bas mnogo) i dalje nista. Jel' ima neko bilo kakvu ideju? Drajveri su Catalyst 7.10.

Hvala!

ja nikako da udjem u chapter 4,imam 35 swallow-a,20 blizzarda,15 white raffard's decoction-a i par specter oil,valjda ce biti dosta :D...nego jel' se lako nalaze sastojci za alhemiju u chapteru 4 ?da ne gomilam ko' ludak.

Poslednja izmena:
Vrh Dno