Šta je novo?

The Witcher (A New Saga)

Sigurno da bi vecina igrala i da Ciri ne bude vestac ali je mnogo bolje marketinski da to bude ovako jer evo i ova tema je dokaz koliko se rasplamsala prica... sklanjanjem Witcher-a iz imena bi bilo pucanje u sopstvenu nogu jer svi znamo koliko fransize mogu biti jake i sta sve donose nevezano za samu igru nego i ceo univerzum koji prati a cesto bude i mnogo veci prvenstveno finansijski...

I na kraju, ne znam za vas ali meni se posle sve ove price opet (ponovo) igra Witcher 3 :)

Ja svakako planirao da igram ove zime, da se malo podsetim, i uzmem platinu na PS5. Naravno sa novom najjavom, zelja je jos jaca. :)

KC2 trejler mi je delovao prilicno interesantno, nisam probao KC1 ali bas nahvaljen rpg koji mozda nije dobio dovoljno paznje zbog inicijalne neispoliranosti.

Meni igra uvek izgledala interesantno, sinoć je baš kupim na US Storeu za 3.99$ i to Royal Edition sa svim DLC-ovima, probaću ovih dana da vidim kakva je.

Što se tiče ponovnog prelaska Witcher 3, evo pridružujem se i ja. Već odavno imam želju da je odigram ali sa bukvalno svim kontra odlukama i izborima koje sam do sad donosio, plus da je napokon platiniram :D

Zanima me sta se dogadja sa TW1 Remake-om, i kada ce on izaci ako ovo izlazi 2026/27. TW1 Remake je najavljen oficijelno jos prije 2 godine...hmmm

Mislim da je logično da remake izadje prvo kako bi naložio ljude za TW4 i ujedno dao boost finansijama, jer je easy money a kec verujem da bi dobar deo fanova TW3 obrnuo i probao, jer nisu zbog odbojnosti prema grafici/starosti i izvedbi igre...
Ne verujem da ćemo TW4 videti barem još 3 godine

Što se tiče ponovnog prelaska Witcher 3, evo pridružujem se i ja. Već odavno imam želju da je odigram ali sa bukvalno svim kontra odlukama i izborima koje sam do sad donosio, plus da je napokon platiniram :D
Prešao sam je par puta celu, uzduž i popreko. Poznajem mapu kao turistički vodič! Zadnji put sam ostavio 300h tj pet meseci igrao samo nju (decembar-april) kada je izašao onaj next-gen update.
Igra mi se ponovo zbog najave četvorke. Razmišljao sam da pičim samo main story, ali nije to to.
Zanima me sta se dogadja sa TW1 Remake-om, i kada ce on izaci ako ovo izlazi 2026/27. TW1 Remake je najavljen oficijelno jos prije 2 godine...hmmm
Ko zna... Neki govore da će čak nakon izlaska Witcher 4, što ja baš ne bih voleo ali šta ćemo...
Kec će takođe biti open world u UE5, odnosno neće biti zoniran kao original iz 2007. godine.

Nece to skoro. Sa onih slajdova sto su pustili u javnost pre dve godine, igre idu ovim redosledom:

Project Sirius - single player i multiplayer igra smestena u Witcher univerzum - The Molasses Flood studio
Project Polaris - The Witcher 4 (A New Saga) - CDPR - UE5
Project Orion - Cyberpunk 2077 nastavak - CDPR North America - UE5
Project Canis Majoris - The Witcher 1 Remake - Fool's Theory studio - UE5

Polaris i Orion ce verovatno izaci u najkracem razmaku, mozda cak i tokom iste (fiskalne) godine.

Poslednja izmena:
Tako je, definitivno W1R izlazi nakon W4, vise puta su tako predstavljali timeline

Nekolicina dodatnih stvari i pojašnjenja se mogu videti i čuti u okviru ovog intervjua. Ovde je barem stavljeno do znanja da će ponuditi neko objašnjenje zašto je i kako Siri postala witcher, da su modeli u filmu zapravo modeli koji će biti korišteni i u igri, kao i to da CDPR koristi modifikovani Unreal Engine 5 na kojem rade u saradnji sa Epic-om. O da tu je i Gwent... :cool:

Poslednja izmena:
@Vlada>>>
Šta znači ovo da CDPR koristi "modifikovani" UE5? :unsure:
Unreal Engine 5 je valjda Unreal Engine 5. Pitam jer ne znam :cautious:
Jedno ako oni menjaju sami nešto (u saradnji sa Epic-om) a da zapravo UE5 to "nešto" do sada nije imao...

UE5 ima i vise verzija - 5.1, 5.2,... 5.5 (trenutno najnoviji).

Modifikovan engine znaci da su mu menjali izvorni kod - promenili nesto i/ili implementirali za svoje potrebe (svoj projekat).
Recimo ako rade igru u UE 5.4, a treba im nesto sto je bilo dostupno u ranijim ili starim verzijama (UE4). Ili implementacija neceg novog sto im je potrebno.

Witcher 4 će biti 99,99% u Kovir & Poviss kraljevstvu. To su zapravo dva koja su u nekom savezu. Kraljevstvo je inače deo Redanie ali je neutralno. Ovde bi mogla da se napiše neka luda priča ako Cirila bude mogla da sudeluje u kraljevskim spletkama.
Da se zna da ćemo 99,99% videti i crvenokosu Veselinku jer je ona otišla gde ako smo je pustili ;)

Zašto ovo mislim?...
Game direktor je pomenuo da se ono selo iz trejlera nalazi "Far North" a to je zapravo ime regije u igri koja je najsevernija i nalazi se iza Dragon mountains. Baš mi je drago što će biti još snega u igri, samo da Cirila ne bude izigravala Dovahkiina iz Skyrima loveći zmajeve jer ih u tim planinama ima. Trebalo bi da postoje dva velika grada u igri.

Ajmo malo iMfa. Nismo dugo :cool:
Preuzeto je sa reddita. Bio je neki podcast.

*Game Director is fan of Naughty Dog's games & later also mentions God of War & Hades II & Indiana Jones Game & that he's waiting for Kingdom Come Deliverance 2
*400 people work on Witcher 4, all of them are fans of Witcher
*They collaborate with Epic Games
*Trailer was meant to feel like Sapkowski's short stories
*New regions of the map, that we haven't experienced before
*He likes how people analyze trailers by frame to find hidden details, and they read our comments
*People who are in the trailer will actually be in the game. And you will be able to fight that monster in W4.
*They still treat books as Canon, but also what they've did in the games
*Geralt is still living in Corvo Bianco, killing monsters from time to time, and he's playing Gwent.
*They make decisions on how game will look like based on story's narrative, and not on "what would give us cool gameplay", meaning if they decide story is going somewhere - they focus on making that cool after, not the other way around.
This is in context of Ciri, so it probably means: "We decided to go with Ciri as Witcher, because it makes the most sense for the story, not because it would be cool to play as a woman".
*They still build worlds and decisions as other shades of grey, and not black & white.
*About Ciri being "fat" - You haven't seen her in few years, she's older, trailer gives different light and it makes face different despite the same topology.
*About "Why a Woman" - Direct translation: "I feel like just responding - because yes". Ciri was a main character of Sapkowski. And in Witcher 3 it's foreshadowed with Ciri becoming playable character. And they find heavy potential with Ciri's story.
*They try to not pay attention to these "culture wars" (my word, they don't call it directly, but it's basically what they mean), and are instead focused on making good game with real story without trying to lie to the player.

Nazad
Vrh Dno