Šta je novo?

The Witcher 3

Ја сам у неким годинама кад ме занима само било каква новост везано за Вичер 4 или 3.
Остале и не читам.
Мало Бетлфилд 6 и крај.
Сад ми дође да мењам Сони 5 за ПРО верзију.

Link za live streem, prikazali su malo gameplay i svet do sad, premotavajte da nadjete a od 12:30 ide characters and monsters overview i od 13:45 ide full gameplay and features overview

Mozda je na konzolama W3 bio u nekom trash stanju, ne znam, na pc uopste nije bila takva situacija, C2077 je imao 100x gori launch state.
Tako je. Ne može da se poredi nivo raspada C2077 na launchu sa W3 a i sa većinom igara ikada. 😀

S tim što da, PC verzija je od starta bila igriva i u daleko boljem stanju nego konzole.

A za W3 im svaka čast za ovaj potez. Neću igrati opet jer mi je jedan ultra detaljan playthrough sa obe ekspanzije bio dovoljan (pre 10 godina 😀 ) ali se novi DLC igra obavezno i uzima direkt na GOG-u da se podrže poljski domaćini.

Izgleda odlično, regija me podseća na akt 4 iz Witcher-a 1, Lakeside, ako se neko seća. Ona svadba ili slava, pa žitna polja, selo...
Nisam gledao ceo strim, samo delove, jel su rekli koliko je velika ekspanzija?
Instalirah ponovo W3, treći mi je prelaz ali sam ga dugo pauzirao, ostao mi samo B&W da pređem.

Vidi se da niste igrali na launchu Witcher 3 🙂
Kada se setim, svaki Witcher je bio pun bagova na izlasku, ali 3ka najvise.

Konzole me ne zanimaju, za PC pricam, CP2077 nije uopste bio toliko kritican na istom.

Witcher 3 je imao bagove gde uopste ne mozes da odradis neke questove, igra je zabadala kao luda, nekima na 20min izlazila na desktop, performanse padale sa 100 na 30 fpsa, stuttering kidao u celim delovima mape, inventar bio zbagovan na vise nacina, jedan od bagova za inventar su ispravili bas kasno. Konj je leteo po mapi, propadao si kroz mapu i teksture, prolazio kroz zidove, itd...

W2 se raspadao na startu još više nego W3, ali to je deo folklora koji će im uvek biti oprošten.

Pre jedno dva meseca prešao (po treći put) bukvalno sve i uzeo sve trofeje kako bih se pripremio za novu ekspanziju.
Ostavio sam taj save i nema šanse ponovo da prelazim, ali ću zato da uništim Photo Mode kad izadje ovaj Remaster 😀

Izgleda odlično, regija me podseća na akt 4 iz Witcher-a 1, Lakeside, ako se neko seća. Ona svadba ili slava, pa žitna polja, selo...
Nisam gledao ceo strim, samo delove, jel su rekli koliko je velika ekspanzija?
Instalirah ponovo W3, treći mi je prelaz ali sam ga dugo pauzirao, ostao mi samo B&W da pređem.
A kako se ne bi sećali 😀
I onog mača što ga daje rusalka.
Rekli su da je velika kao B&W, mada ja im to ne verujem dok ne vidim, jer je Toussanit ogroman. Ako bude tako... Uh 😍
Ako nisi dugo igrao bolje čekaj mesec dana pa kreni opet ovaj remaster. Samo vreme da se rasporedi 😉

Ovo ću probati sa igram preko GeForce NOW na TV - taman su mi se poklopili želja, volja i sve ostalo (želja da opet igram ovo remek-delo sa željom da probam da odigram nešto na ovaj način na 65" OLED), a svakako neću imati vremena da dnevno provedem previše vremena na igri.

Ako baš ne bude ferceralo kako treba lako ću se prešaltati na komp...

Сви који налазе мане овој игри у 2026. години препоручујем да на бувљаку нађу 999 in 1 тетрис и да се тиме занимају. Сачекаћу нову експанзију како бих од почетка кренуо са новом причом, али са старим и надасве болним изборима који ће ме пратити када будем ишао на починак, all over again.

CP2077 na PC je bio maksimalno igriv za nekih tada 100 sati igranja možda sam imao par T-pose likova u daljini i to je to.
W3 sam igrao GotY verziju i samo video memes o bugovima (Roach na krovovima itd.)

Ja se razmišljam da krenem da igram ovu Remaster verziju lagano jer ne znam kad će izaći ovaj DLC.

Nadam se da će biti moguće lako preći na DLC kao što je bilo na B&W? <---- ako neko već ima odgovor na ovo neka baci ovde. Jer ne mogu da gledam RED Stream, više gledam game trailere nego što ih igram.

Evo kraća verzija samo gameplaya.
I tačno se vidi koliko je Remaster verzija bolja odmah u prvih par sekundi 😍 , kretanje modela, materijali (odeća na Geraltu), noć kako izgleda, animacije borbe ovo je verzija RED Engine koja pokreće CP 2077 ako ne i bolja.

Gdeeee igra je već bila prelepa ovo izgleda još bolje. Pravo umetničko delo.

Ne bi se bunio da Witcher 4 prave u ovoj verziji RED Engine, i onako igru znamo šta je prodavalo najviše a to nije bila nabudžena grafika na max.

Poslednja izmena:
Jel vama izgleda malo AI genericki u prvih par minuta, narocito oko 3 minuta, ove krave po polju, geraltova kosa? Lepse jeste, i okej remaster je, ali ima malo neki smek na pocetku kao da je i AI radio

CP2077 na PC je bio maksimalno igriv za nekih tada 100 sati igranja možda sam imao par T-pose likova u daljini i to je to.
W3 sam igrao GotY verziju i samo video memes o bugovima (Roach na krovovima itd.)

Ja se razmišljam da krenem da igram ovu Remaster verziju lagano jer ne znam kad će izaći ovaj DLC.

Nadam se da će biti moguće lako preći na DLC kao što je bilo na B&W? <---- ako neko već ima odgovor na ovo neka baci ovde. Jer ne mogu da gledam RED Stream, više gledam game trailere nego što ih igram.

Evo kraća verzija samo gameplaya.
I tačno se vidi koliko je Remaster verzija bolja odmah u prvih par sekundi 😍 , kretanje modela, materijali (odeća na Geraltu), noć kako izgleda, animacije borbe ovo je verzija RED Engine koja pokreće CP 2077 ako ne i bolja.

Gdeeee igra je već bila prelepa ovo izgleda još bolje. Pravo umetničko delo.

Ne bi se bunio da Witcher 4 prave u ovoj verziji RED Engine, i onako igru znamo šta je prodavalo najviše a to nije bila nabudžena grafika na max.

Dzaba i remaster remastera kad opet ne izgleda ni blizu oni prvih trailera iz 2013/2014, recimo VGX trailer navodno "in-game footage":

Zanimljivo je da ni danas, nakon svih ovih godina i uz ove remastere, igra nije ni blizu onome sto smo gledali u ranim trailerima. Toliko o tome da su ti bili "in-game".

Prilozi

• 2.webp
    2.webp
    203 KB · Pregleda: 40
  • 1.webp
    1.webp
    132.7 KB · Pregleda: 40
Zanimljivo je da ni danas, nakon svih ovih godina i uz ove remastere, igra nije ni blizu onome sto smo gledali u ranim trailerima. Toliko o tome da su ti bili "in-game".
I opet je izgledala bolje od većine igara u to vreme.

E3 demo je bio ingame, ali napucan baš zbog ovih cinematic-a, sa gomiletinom volumetric efekata, plus je močvara izgledala bolje sa onom maglom. Al to je moglo da prođe samo za close up na aktuelnim konzolama, čak se i na demou vidi koliko je draw distance bio nikakav u odnosu na finalnu verziju.
I usput su u nekom trenutku rešili da batale izgled iz witchera 2 sa jakim kontrastom i bloom efektom.

1787788521124.webp

Da je Ubisoft napravio ovakav "downgrade" to bi bio mnogo veći problem jer osim vrhunske grafike, nisu imali mnogo da ponude.

Ovako sada izgleda Novigrad sa ray-tracing-om, nije baš kao u trejleru ali nije ni mnogo daleko.
Next-gen je popravio situaciju grafički, računam da će u remaster-u biti još bolje.
Najteže mi je bilo naći prave vremenske uslove koji podsećaju na sliku sa trejlera (napravljeno preko nvidia ansel).
The Witcher 3 Screenshot 2026.08.27 - 01.48.59.66.webp

Sve je u svetlu, ko razume tematiku svatice na sta mislim. U tima trejlerima snimljene scene em su dodatno doterane em je svetlo savseno postavljeno u odnosu na sastav scene, ali bez svetla nista.

A to verovatno igru čini manje dobrom i igrivom, zar ne?

Jer kad tako kažeš "Džaba i remaster remastera..." ispade ko da je igra najveći krš...

Komentarisem iskljucivo vizuelni aspekt, mislim da je to jasno iz prilozenog. Sto se tice same igre, meni licno je Witcher 3 najbolja igra ikada i zaista se mali broj igara moze porediti s njom.

Posle W3, takodje i meni najbolje igre ikada, ocekujem da W4 nastavi tu tradiciju.

Ja na žalost očekujem politički korektnu igru koja neće imati dušu ali koju ćemo svi kupiti i verovatno igrati. Jedina prava Witcher igra je u stvari W1...koji niko ne pominje.

W1 je odličan, meni je ostavio dosta bolji utisak od W2.

Fool's Theory studio radi na W1 remake-u u UE5 koliko je meni poznato.

Ma znam, ali kako bi sad bilo dobro da su nesto najavili ili izbacili da izlazi uskoro. Ali verovatno ce krajem 2027, ili nakon W4.

Komentarisem iskljucivo vizuelni aspekt, mislim da je to jasno iz prilozenog. Sto se tice same igre, meni licno je Witcher 3 najbolja igra ikada i zaista se mali broj igara moze porediti s njom.
Što se mene tiče za ovakvu igru koja ima sve ostale potrebne elemente da bude fenomenalna taj vizuelni aspekt je apsolutno nebitan, naročito što se radi o nijansama.

Uživao sam u njoj u svakom momentu kada je izašla i nijednom nisam osetio da me je CDPR izneverio time što igra nije vizuelno izgledala onako kako je to bilo u ranim trailer ima, tako da tek da remasterom ili novim sadržajem neću biti razočaran sa aspekta tog vizuelnog doživljaja - mada stvarno očekujem da retko kome je on u toj meri bitan u ovakvom remek-delu...

Nazad
Vrh Dno